Любими лакове за пролетта

April 1, 2012

Здравейте, момичета!

Днес при нас валя сняг, който обаче не успява да помрачи пролетното ми настроение. Приятелят ми започва нова работа тази седмица и силно се надявам да му е интересно, а и колегите му да са готини, за да ходи там с желание, а не по задължение. Самата работа (на хартия поне) звучи доста добре, така че ще видим как ще се развият нещата. Другата новина е, че баща ми ще ни дойде на гости за няколко дни през Април. Очаквам и скоро да има развитие по въпроса с документите и съм наистина ентусиазирана за всичко, което предстои.

Подготвям днешната публикация от известно време и преди да ви покажа някои от любимите ми пролетни нюанси държа да ви кажа, че аз избирам марки и цветове, които са достъпни за мен в този момент. Лаковете тук са много скъпи - 150 крони (31 лв) за O.P.I; 129 крони (27 лв) за Essie; масовите марки са 60-80 крони (13-19 лв), така че не мога да си позволя да имам невероятно голяма колекция и да си взимам всичко, което ми хареса. Не обръщайте внимание толкова на марките, за които днес ще пиша, а на самите нюанси и ако си харесате неща съм сигурна, че може да намерите подобно на българския пазар.
Няма да споменавам издръжливост, защото тя зависи от много фактори, а при мен на този етап от живота ми нищо не се задържа за повече от 2 дни.


Не съобразявам лака си за нокти със сезона, а предимно с облеклото си и настроението си, но тази година за мен постави ново начало на много неща в живота ми и реших, че мога да разнообразя и да си купя някои по-свежи пастелни цвята. Вие знаете, че аз съм почитател на сивото, зеленото и кафявото, но днес ще ви изненадам и се надявам моите идеи да ви допаднат и вдъхновят.




O.P.I. - Skull & Glossbones (Pirates of the Caribbean Collection)


Този лак е може би най-любимият ми от всички, които притежавам и вероятно ви е омръзнало да го споменавам. Някои биха го определили като есенно/зимен нюанс, но в моят случай е подходящ за всички сезони и поводи.

Студен, циментов сив цвят, който на пръв поглед изглежда много скучен, но веднъж нанесен върху ноктите, издължава пръстите и е една добра инвестиция, защото е необичаен и интересен.. Изглежда много класно и може да се носи в комбинация с всеки цвят облекло. Подходящ е и за дамите, чиято работа не им позволява  лака им да се набива твърде много на очи и може да се носи спокойно всеки ден.

По неизвестна за мен причина забелязвам, че понякога се нуждае от 2, а друг път от 3 слоя, за да изглежда плътен и без следи от четка. 

IsaDora - Cool Camel  


IsaDora е шведска марка и по мои впечатления е доста популярна тук, който взех от секцията с пролетните им продукти (не им следя колекциите и не знам дали е от тази или миналата година обаче) и останах приятно изненадана, че бяха включили както модерните пастели, така и няколко по-умерени варианта за жени с моя вкус.
Предлагат се и в България, но за съжаление излизат много скъпо (18 лв. за този лак).

Цвета отговаря на името си - студен кафяв цвят (подобен на цвета на животното камила) и според мен би отивал повече на жени с по-тъмна кожа от моята. Макар и сравнително тъмен, изглежда сравнително неутрален и не привлича много погледи. Комбинира се много лесно с всякакъв цвят дрехи и е подходящ както за носене през деня, така и за вечерта. 

Формулата е плътна и изглежда добре дори само с един слой, но аз предпочитам два за перфектен завършек и блясък. Не оставя следи от четката.

O.P.I. - Mermaid's Tears (Pirates of the Caribbean Collection)


Имам този лак от Септември месец и нямах търпение да дойде пролетта, за да мога да му се насладя. Интересен факт е, че няколко пъти вече ме питат (в магазина, от който си купувам козметика) с какво съм лакирана. 

Цвета макар и на пръв поглед да е просто ментов всъщност е много уникална смеска от зелено, сиво и дори до някъде морско синьо. Ако сте решили да похарчите 20 лв. за O.P.I. и си търсите свеж, закачлив и много уникален цвят, ви гарантирам, че няма да съжалявате ако се спрете на точно този, а и ще сте в крак с модните тенденции.

Консистенцията му е една идея по-плътна от другите ми лакове на същата марка, но със сигурност се нуждае от 2 слоя, за да изглежда добре. Случва се ако не внимавам да останат няколко линийки от четката.

Mavala - Fresh Melon


За първи път си купувам лак на тази марка, която според опаковката е Швейцарска. Не съдържат toluene, formaldehyde, DBP, collophane, парабени, camphor, животински съставки и тежки метали Разфасовките им са много малки - 5 мл., а ценata 45 крони (10 лв.). Този цвят ми напомни много на June от Chanel (на цена тук близо 60 лв.) и прецених, че това е по-удачният вариант за мен и моите възможности. Не знам доколко и дали изобщо са подобни всъщност, но съм доволна от моята покупка.

Цвета е оранжев пастел, който стои много нежно и деликатно, в никакъв случай не е предизвикателен. Според мен повече би отивал на жени със светла кожа, в противен случай мисля, че би било добре да се ориентирате към нещо по-тъмно, ако не искате цвета да изпъкне прекалено много. Спокойно може да се носи в комбинация с почти всички цветове дрехи.

Четките им са стандартни, както и консистенцията. Специално този лак смятам,че изглежда добре с 2 слоя, защото стои по-естествено, но за перфектен завършек са необходими 3, които обаче правят цвета много по-пигментиран.


L'Oreal Color Riche - Dating Coral


Няма как да говорим за пролетни лакове без да включим кораловото в този списък, което през тази година е особено актуално. Лаковете от таз серия се предлагат от скоро тук, а разнообразието от цветове е огромно (30-тина), разфасовките са малки 5 мл, а цената е 59 крони (13 лв.)

Кораловото по мои впечатления принципно е смесица между оранжево, розово и дори червено. Този нюанс, който аз имам е далеч по-розово изразен, но мен ме грабна точно това, защото отива повече на моя цвят кожа, но почти всяка марка предлага поне по един такъв цвят, така че може да си намерите това, което на вас ви харесва най-много. Ако начина ви на живот не позволява да носите такива цветове върху ноктите на ръцете си, нанесете го върху ноктите на краката си. На мен лично винаги са ми допадали такива нюанси за педикюр-а през летните месеци.

Консистенцията е абсолютно стандартна, а четката е широка и тънка. Нанасянето е лесно и безпроблемно, не оставя следи от четката и с 2 слоя изглежда перфектно.


KICKS - Midsummer Lily


Тази марка се предлага само в магазините KICKS тук, разфасовките им са 8 мл, а цената 39 крони (9 лв.).

Конкретно този цвят е отново традиционно пролетен лилав пастел, който не блести с някаква дълбочина и не предизвиква огромен интерес, но е много подходящ за сезона, леко закачлив, носи се много лесно и отива на почти всички. 
Може да си намерите абсолютно същият цвят, само че на друга марка за много по-ниска цена. 

Консистенцията е по-водна от стандартното, четката по-малка, но пък за сметка на това цвета се нанася плътно с 2 слоя и изглежда добре.


Mavala - Candy Floss


Този лак е от същата пролетна колекция, както и предишният, който ви показах и е цвят, който аз самата не бих загледала, но приятелят ми много го хареса (всъщност не знам дали го хареса или просто искаше да си тръгваме по-бързо) и настоя да го купим.

Цвета е светло розов със син подтон и много наподобява захарния памук, който се продаваше по панаирите едно време. Подобно и на другите, които вече ви показах е с кремообразен завършек.
Отново много модерен и лесен за намиране цвят, който не бих казала, че е уникален или специален, но е много момичешки и симпатичен.

Подобно на Fresh Melon, изглежда най-добре след нанесени 3 слоя, но аз специално го предпочитам с 2, защото не се набива толкова много на очи.


Essie - Ballet Slippers


Не съм най-голямата почитателка на лаковете на Essie, защото ми идват леко воднисти, но пък цветовете им винаги успяват да ме грабнат.
Смятам, че всяка жена задължително трябва да притежава поне един такъв подобен нюанс, който да е подходящ за всички поводи.

Цвета е разкошен светлорозов, който почти клони към бял. Изглежда невероятно както на къси нокти, така и на дълги и стои много деликатно, но в същото време забележимо. Винаги, когато нося този лак чувствам, че ноктите ми изглеждат най-добре и въпреки че го имам от скоро, подозирам, че ще се превърне в един от тези, без които просто не мога. Наистина изглежда много класно и дава съвсем друг вид на ръцете и маникюра.

Както казах формулата е водниста, нанася се трудно и са необходими 3 слоя, за да изглежда плътно. Ако не се внимава е твърде вероятно да се получат линии от  четката, но крайният ефект си заслужава усилията.


O.P.I. - Dulce De Leche


Предполагам, че ако следите моят блог вече сте чели за този лак, но за мен е един от тези нюанси, които нямат сезон и много пъти ме е спасявал, когато ноктите ми са били в кофти състояние.

Цвета е пепел от рози и е много универсален. Ако не си падате по много бонбонените розови нюанси, то нещо такова предполагам би ви се сторило интересно. Отива на всякакъв цвят кожа и стои много деликатно и нежно, без да привлича излишно внимание. Може да се комбинира с почти всички цветове дрехи и е наистина лесен за носене.

Нанася се безпроблемно и с два слоя изглежда перфектно.


Знам, че публикацията стана дълга, но исках да ви дам малко повече информация за продуктите, а не само да ви покажа цвета и да премина нататък.

Споменах, че баща ми ще идва насам, така че се чувствайте свободни да ми препоръчате вашите любими пролетни лакове, за да мога да му поръчам да ми донесе нещичко.

Желая ви много усмивки и пролетно настроение. До скоро.

4 comments

  1. Страхотна публикация, особено за вманиачени любителки на лакове като мен! :D Хубаво е, че даваш подробна информация за консистенцията и това колко слоя трябва да се нанесат, за да изглежда лакът плътен и наситен. Съчувствам ти за сумите, които редовно даваш за козметика там, защото са наистина огромни, особено след сравнение с нашите тук... :(
    За съжаление оставам все по-разочарована от коментарите за ОПИ, за тази цена и с това реноме очаквам изключително високо качество, покривност и лесно нанасяне, а се оказва, че всъщност не е така... И май няма да рискувам да дам 20 лв за този така мечтан лак, уви.
    Успех с документите и ти желая повече слънчеви и топли дни оттук нататък! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, благодаря ти за съчувствието. Аз в началото бях много шокирана от цените, но вече започвам да свиквам и се опитвам да си забранявам да пресмятам в левове колко пари всъщност давам.
      Аз лично съм доволна от ОПИ и най-вече от факта, че цветовете им са доста уникални, но за нашите стандарти цените им са прекалено високи.

      Благодаря ти за пожеланията и съм много щастлива, че публикацията ти хареса :) Всичко най-добро и на теб.

      Delete
  2. Ох (въздишка) - моята страст
    Миличка лаковете са ти страхотни :) очаквам скоро време да ги покажеш и на ноктите ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. С удоволствие ще покажа как стоят нанесени :) Все забравям да включвам такива публикации в блога за съжаление. Радвам се много, че ти харесват :)

      Delete