Clinique - Chubby Stick : 06 Woopin' Watermelon

April 5, 2012

Здравейте, момичета!

Днес времето беше невероятно и се посветихме на почистване и подреждане предимно на балкона, защото обичаме да вечеряме там, когато времето позволява.
Миналата седмица си купих още някои дрехи за пролетта и вече съм почти готова с новия гардероб. Щастлива съм, че сложих ново начало в живота си и дори и дрехите ми отразяват новото ми аз.
Получих и някои подаръци днес, от майката на приятеля ми - база за фон дьо тен, минерален фон дьо тен и мини комплект гланцове, хайлайтър и очна линия. Всички са на марката Sheercover, за която аз съм чувала, но никога не съм използвала. Ако ви е интересно мога да ви ги покажа, но нямам представа как може да се сдобиете с тях.

Продукта, който ще ви покажа днес заглеждам от много месеци, но така и не успях да се убедя, че имам нужда от него. В никакъв случай обаче не съжалявам, че се престраших, защото останах доволна и смятам да си купя още един от цветовете.


Chubby Stick е интересна комбинация от гланц за устни, червило и балсам. Пигментацията им е сравнително слаба, блясъка е умерен, но подхранват много добре и правят устните меки и сочни. Не съм много сигурна точно за разнообразието от нюанси, но в магазина, от който аз си купих моят се предлагаха общо 6 цвята, а цената им бе около 200 крони (40 лв).
Ярките цветове червила са много модерни през този сезон (имайте в предвид, че аз съм човек, който грам не се интересува от тенденции) и забелязвам, че много момичета носят такива, но аз за себе си все още не мога да се престраша, за това и си избрах нюанс, който е дързък, но полупрозрачен, за да изглежда максимално натурално.


Балсамът се продава под формата на джъмбо молив в пластмасова опаковка и съдържа 3 грама продукт. Не се нуждаете от острилка, има развъртащ механизъм в долната част, който изтласква продукта нагоре.  Clinique предлагат продукти, които не съдържат съставки, дразнещи кожата и се славят като хипоалергенни. 


Първото ми впечатление от продукта бе липсата на аромат и вкус (всъшност има някакъв, но той не се усеща почти). Свикнала съм гланцовете и червилата ми да имат мирис и ми бе малко странно в началото, но в последствие си дадох сметка, че това е доста положително, защото не се облизвам и не ям продукта от устните си.
Нанася се много плавно и безпроблемно, усещането е същото като при нанасяне на гланц за устни с малката разлика, че голяма част от тях правят т.нар. филм (тоест не попиват напълно, стоят на повърхността), а това червило е толкова леко, че забравям дори, че го имам. Формулата им е много трудна за обяснение, в никакъв случай, не е кремообразна и мека и не е като нищо друго, което съм използвала в живота си.


Съгласна съм с думите на марката, че съдържа някакви подхранващи съставки, но не съм на мнение, че може да замени изцяло балсам за устни. 
За съжаление ако устните са напукани или сухи, балсама ги подчертава много и гледката не е приятна, така че препоръчвам ексфолиране предварително. За това и казах, че подхранва, но в никакъв случай не е в състояние да се справи самостоятелно с подобен проблем.


Пигментацията зависи от избрания нюанс, аз разгледах всички, които се предлагаха и може би цвета, който аз избрах бе сред най-слабо пигментираните. 
Woopin' Watermelon е свеж пролетен светло розов цвят, който на фона на моята бледа кожа дори и в този си полупрозрачен вариант, изглежда сравнително дързък. Обожавам факта, че не ми трябва огледало при нанасянето и мога да го използвам навсякъде и по всяко време.

Любимата ми част е блясъка, който оставя върху устните, който в никакъв случай не е сравним с този на гланц, но е много деликатен. 


Издръжливостта е прилична, може би около 3 часа (без да пия вода или да ям) и съм доволна колко е икономичен. Използвам го от около седмица и все още си изглежда като нов. 

Доволна съм от този продукт и го препоръчвам на всички, които си търсят нещо нежно, леко и лесно за употреба, подходящо за работа или училище. Цената е сравнително висока, но аз поне не съм срещнала подобен продукт, който да се предлага от масовите марки. 

Използвали ли сте Chubby Sticks?

Благодаря за отделеното време и ви желая хубав и емоционален ден. Ако не сте доволни от нещо или някого в живота си, не се колебайте да предприемете стъпки, за да промените нещата. Няма по-хубаво усещане от това да си спокоен и доволен от живота си.

5 comments

  1. Ооох, и аз ги загледах, но не мога да отделя толкоз пари за толкова малко продукт, който изглежда да свършва доста бързо...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Разбирам те, Ели. Тук обаче червилата на масовите марки се продават на цени между 16-22 лева и не се усеща толкова много разликата. Гледах и червилата на Диор, които са разкошни, те пък са на 30 евро и може да си взема по нататък нещичко и от тях да ги тествам. По-добре по-малко грим, но по-качествен, отколкото 20 червила, от които ползвам 3 :)

      Delete
    2. Ооох, наистина е много гадно като застояват нещата. Аз лично предпочитам да имам много избор, и всъщност ползвам всичките си 22 червила и гланцове в момента (направо ме побиват тръпки като видя цифрата). Да не говорим, че имам мострен комплект на Орифлейм с 80 мострички на червила - с които също много обичам да разнообразявам... Но застояват, факт си е - не съм използвала цяло червило от години насам :(

      Ще се опитам да се спра и да посъбера за нещо по-скъпичко обаче, определено ме вдъхнови :)

      Delete
  2. Страхотен продукт, нямам думи. Имам го в цвят 04 Mega Melon. Към него се прежалих да си купя и молива за устни. В последствие забелязах обаче, че може и без него (още повече, че струва почти колкото самият Chubby stick). Както и ти си отбелязала, червилото е много икономично, прави устните много меки и предава един дискретен блясък. За хора с вечно напукани устни като моите е идеален (и не само :)).В момента обмислям дали да не се сдобия и с друг цвят :)
    Деси

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Деси!

      Аз съм много влюбена в този продукт и смятам за в бъдеще да добавя поне още 1,2 цвята към колекцията си и причината е, че са много лесни за употреба и изглеждат много естествено.

      Между другото прочетох, че пускат нови нюанси скоро, така че може да се оглеждаме и за тях :)

      Delete