Rimmel - Wake Me Up

April 9, 2012

Здравейте, момичета!

През последните няколко дни се опитвам да разуча някои нови техники на снимане, за да могат снимките ми да изглеждат по-професионално направени и да ви дадат по-добра представа за продуктите, които показвам. Дано скоро успея да влезна в час и ще се радвам ако забележите разликата. Надявам се и да успея да си взема нова камера по някое време, наистина блогването ми доставя голямо удоволствие и искам да се развивам и усъвършенствам.

Фон дьо тен-а, който ще ви покажа днес имам от известно време и исках да имам възможността да го тествам много добре, защото подобен тип продукти трябва да бъдат разучени добре, преди да се оформи цялостното мнение за тях.
Ще бъда откровена с вас, че ми беше много трудно да го вместя в ротацията си, защото точно в момента имам любим фон дьо тен и винаги посягам към него, когато се гримирам. 


Wake Me Up е най-новият фон дьо тен на английската марка Rimmel, който вече се предлага и в България, но за съжаление не бих могла да посоча точната цена. Аз лично си го купих от asos.com за приблизително 12 лева (на промоция), а съдържанието е стандартното от 30 мл, има помпичка.
Продуктът се предлага в 6 различни нюанса, от които аз имам този в 100 Ivory, който е и най-светлият от цялата колекция. 

Различното в този фон дьо тен е, че предполагаемо съдържа витаминен овлажняващ комплекс, който в комбинация с малки блестящи частици събуждат и освежават кожата. Формулата е разработена, за да премахва следите от умората. Съдържа SPF 15.
Опаковката е стъклена и сравнително тежка и се отличава с ярко оранжева капачка.



Когато поръчката ми пристигна бях честно казано много разочарована, защото цвета е видимо доста тъмен и сравнен с този на другите ми фон дьо тен-и е поне с два тона по-тъмен и прекалено жълт.
Дори не си направих труда да го използвам поне една седмица, защото бях решила, че няма да бъде подходящ за мен и е по-добре да го подаря на някого, но се радвам, че любопитството ми надделя.
Не знам защо и как, но веднъж нанесен върху лицето се слива с цвета на кожата и изглежда  добре. Гледах се няколко пъти на дневна светлина, за да съм сигурна, че не изглеждам смешно и единственото, което забелязах е, че улавя повече от жълтите подтонове на кожата ми, но не бих казала, че това ме притеснява. Съществува варианта и аз да съм потъмняла съвсем лекичко и това да е причината, но не се оплаквам, защото ще мога да си го използвам през лятото. При всички положения обаче не мога да го определя като моят цвят на 100%

Не бих казала, че има нещо твърде уникално в консистенцията или формулата - лек и приятен продукт, разнася се безпроблемно, слива се и се прелива до съвършенство. И тук вече идва нещо, което аз лично за първи път срещам при фон дьо тен от масовите марки - не се забелязва върху кожата. 
Аз използвам пръсти за нанасяне и разделям лицето на секции, използвам малко количество и преливам от вътре навън - в средата на лицето разпределям най-голямо количество продукт, а в краищата минимално, за да изглежда кожата ми естествено.
Много съм впечатлена от начина, по който изглежда и най-вече от начина, по който се усеща или по-точно казано - НЕ СЕ УСЕЩА. Имам чувството, че нямам абсолютно нищо върху лицето си.


Имайте в предвид обаче, че както е описано върху опаковката фон дьо тен-а съдържа малки блестящи частици, които имат за цел да събудят и озарят кожата. Аз лично нямам против този факт и дори много често нанасям от пудрата на MAC - Magically Cool Liquid Powder, за да постигна същият ефект, но не търся това всеки ден.
Чела съм вече ревю-та за този продукт и много често се споменава факта, че блестящите частици са незабележими освен ако не сте изложени на пряка слънчева светлина и аз честно казано не мога да се съглася, защото аз ги виждам по всяко време. Допитах се до приятелят ми, за да видя как изглежда лицето ми погледнато отстрани и той е на мнение, че отдалеч не се забелязва никакъв блясък, а трябва да е близко до лицето ми, за да се улови. Определено е много странно и предполагам всички биха имали различно мнение по въпроса.

Покривността е бих казала средна - прикрива червенини и някои по-малки пъпчици, омекотява сенките под очите, но ако имате проблем с пъпки, то задължително ще ви се наложи да използвате коректор. За щастие както споменах продуктът е толкова незабележим, че не трябва да се притеснявате да не се получат прекалено много слоеве върху кожата и да изглежда неестествено.

Издръжливостта според мен е прилична, но ако ви се налага фон дьо тен-а ви да изглежда перфектно за повече от 6,7 часа - ще ви се наложи да правите корекции. 

Аз съм с комбинирана кожа и съм на мнение, че контролира добре омазняването в участъците, където имам нужда, но не мога да гарантирам, че би паснал на някого с много мазна кожа без база за фон дьо тен. Важно е да кажа, че не нанасям отгоре пудра и съм много доволна от начина, по който продукта се "износва" през деня. 
Мисля, че би се харесал и на дамите със суха кожа, защото има до някъде омекотяващ ефект.
Не подчертава бръчки и сухи участъци по кожата. Не изсъхва веднага, което дава възможност да се работи с него, докато не сте изцяло доволни от резултата.  В никакъв случай не трябва да се притеснявате, че ще придаде ефект маска на лицето ви и в този смисъл е подходящ за начинаещи, защото не изисква кой знае какви усилия или познания за успешно нанасяне и перфектен завършек.

В дясно Maybelline Fit Me 101, в дясно Rimmel - Wake Me Up 100 Ivory

Както всеки продукт и този си има някои негативни страни, които е важно да споменат. Цветовата селекция е наистина малка и е много вероятно да не може да си намерите подходящ цвят или да ви се налага да си купите два и да ги смесвате. 
Най-светлият цвят, както казах изглежда тъмен, но се прелива много добре с цвета на кожата, притеснителното обаче е силно изразеният му подтон, което автоматично значи, че за хора с розов подтон няма да бъде подходящ.
Момента с блестящите частици може да бъде класифициран, както положителен, така и като отрицателен. Аз лично не търся този ефект всеки ден и разбирам идеята, че придава свежест на лицето, но както казах дори и много фини, частиците се забелязват.
На последно място мога да спомена, че не забелязвам кожата ми да изглежда по-събудена, омекотена или подхранена, поне не и повече, отколкото с всеки друг фон дьо, който използвам.

В заключение мога да кажа, че продуктът е един от най-добрите фон дьо тен-и предлагани от масовите марки (от тези, които аз съм използвала), стои незабележимо върху кожата, прикрива червенини и сенки, стои много естествено, не се усеща върху лицето. 
Ако си намерите подходящ цвят и харесвате този тип ефект с блестящите частици съм сигурна, че ще останете много доволни. 
Всичко е въпрос на предпочитание и това, от което имате нужда.

Надявам се да съм била достатъчно изчерпателна и да съм отговорила на всички евентуални въпроси, които сте имали свързани с този продукт.
Ще се радвам да споделите с мен впечатленията си ако вече имате такива и дано да съм ви била полезна.

Хубав и усмихнат ден.

P.S. Камерата ми не улавя блестяшите частици, защото не беше слънчево, когато направих снимките. Ще се опитам да направя по-добра снимка скоро.

9 comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Този ф.д.т-ен ми звучи като бледо копие на Revlon PhotoReady. Поне при тях блестящите частици не са толкова забележими и могат да се тушират с пудра.

    ReplyDelete
    Replies
    1. нищо общо няма с Ревлона, освен това, че е много добър, както пише в ревюто. а № 100 е точно моят цвят.

      Delete
    2. Здравей :)

      Използвала съм PhotoReady веднъж (беше на приятелка) и ми хареса, но формулата му е по-различна от тази на Rimmel и завършекът не е толкова съвършен :)

      Delete
  3. Момичета, аз затова съм написала "бледо копие". Аз имам Revlon PhotoReady и съм много доволна от него. Като пренебрегна цветът, това е ф.д.т.-енът, от който съм най-доволна.

    ReplyDelete
  4. Заглеждам го като фон дьо тен,тъй като моят вече привършва и му давам още максимум 2 месеца живот.Допадна ми идеята за сливането с кожата и слънцезащитния фактор.Честно казано,не ме притесняват блестящите частички.Щом и е подходящ за смесена кожа / моята е такава,омазнява се само в Т-зоната и понякога на брадичката / мисля,че ще свърши работа.Благодаря за ревюто,Жени!:)

    P.S. В ДМ цената му беше към 17-18 лв.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не е много евтин значи.. Аз предполагах, че ще го пуснат на 10-12 лева. Няма да имаш проблеми според мен с прекаленото омазняване, евентуално можеш пудра да сложиш ако се притесняваш, но вече си зависи и кожата ти как ще реагира. Не е лош, допада ми, но не е нещо, което използвам всеки ден или задължително трябва да притежавам. Стискам палци да ти допадне :)

      Delete
  5. На мене блестящите частици изключително много ми харесаха. Аз имам доста суха кожа и с този фон дьо тен изобщо лицето ми не става на люспи, стои толкова естествена върху лицето, слива се със цвета на кожата. Сравних го с много скъпи и качествени фон дьо тени, определено този ми направи най-голямо впечатление.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много е приятен фон дьо тен-а няма две мнения по въпроса. Всичко опира до това дали може човек да си намери подходящ цвят и дали завършека му допада. По всички останали параграфи този продукт няма грешка :)

      Delete