Подаръци и покупки

April 19, 2012

Здравейте, приятели!

Съжалявам, че така се изгубих през последните 10 дни, баща ми беше на гости за известно време и бях много ангажирана покрай него. Той работи в чужбина и се виждаме само веднъж годишно, така че исках да му обърна, колкото се може повече внимание.
В последствие той предложи да боядиса стаята ни (моят гений решил, че тъмно вишнаво е много удачен цвят за спалня), защото имах чувството до сега, че живея в дупка. Избрахме много приятни пастелни тонове и в момента атмосферата е в пъти по-различна от преди. Покрай боядисването бях 2 дни без интернет, а и бях толкова уморена, че дори нямах желание да сядам пред компютъра.
Взехме някои нови мебели и най-накрая доживях да седна на свестен стол, до момента използвах кухненски с железен гръб. Имаме и нов матрак за леглото.

Та исках да кажа, че бях много заета с ей такива интересни неща, които ме изтощиха до безкрайност. За щастие стаята ни вече е готова и няма да се прави нищо допълнително.

В момента, в който имах малко свободно време за блога, си дадох сметка, че фотоапарата ми остана в баща ми... Изпращането би отнело много време и се наложи да "инвестирам" в нов, което не ме прави особено щастлива, защото възнамерявах да си купя нещо много по-качествено за в бъдеше. В крайна сметка обаче, това са бели кахъри и се опитвам да не си ги слагам на сърце, хората се сблъскват с много по-сериозни проблеми всекидневно, нямам право да се оплаквам.

Все още не съм в час с това как точно работи тази камера и реших днес да я тествам, като ви покажа някои от новите ми подаръци и придобивки.


Очевидно е за всички, че нямам нужда от нова козметика, но явно не съм добре с главата, защото твърде често се замислям какво ново да си купя и се глезя подобаващо във всеки момент, в който имам възможност. Добре, че имам мъж, който да ме търпи с това ми пристрастяване и не ми прави забележки.



Майката на моя приятел е най-разсеяната жена, която може да си представите. Постоянно изнамира някакви неща, които е купила и в последствие забравила. Помагах ѝ да подреди някои неща, когато попаднахме на истинско съкровище!! Преди няколко месеца си поръчала комплект с грим на марката Тоо Faced, но щом получила пакета го зарязала в шкафа, та го открихме чисто новичък (дори не бе разопакован). Може да си представите усмивката и емоцията ми, когато тя ми предложи да си избера това, което ми харесва и да го задържа.

Too Faced - Shadow Insurance (Candlelight)



Тъкмо бях запланувала да направя публикация с отзиви за всички бази за сенки, които съм използвала и се радвам, че ми се отдаде да възможност да тествам и тази. 
Различното при нея е, че е оцветена и след нанасяне дава на клепача златисто-блестящ отенък, който е отлична основа за блестящи сенки.

Too Faced - Magic Mushroom



Много ми допадна този цвят и реших, че ще е добро допълнение в колекцията ми, имайки в предвид, че принципно не съм голям фен на розовите нюанси (щом става дума за сенки). 
Формулата е подобна на тази на сенките ми на Urban Decay, цвета е много пигментиран златно розов, без брокат. 

MAC - Teddy



Принципно съм почитател на евтините моливи, защото не намирам голяма разлика със скъпите такива, но реших да се престраша и да прежаля 30 лева за този, защото много ми допадна цвета, а и смятам, че този бронзово-кафяв нюанс е много удачен за ежедневна употреба и не изглежда така силно изразено, както черното. Наподобява малко Whisky на Urban Decay, който почти вече ми е свършил, така че намерих още една причина, за да оправдая подобна покупка.

YSL - Rouge Pur Couture (19 Beige Aquarelle)



Този продукт е сред най-новите на марката и представлява lip stain, който е с завършек на гланц. Двоумях се много дали да си взема точно това или едно коралово червило от пролетната им колекция, но в крайна сметка този деликатен розов телесен цвят (знам.. голяма изненада) ми се стори по-удачният вариант. 
Интересен е начина, по който стои върху устните - с един, два или три слоя ефекта, който се постига е коренно различен, а и е доста икономичен бих казала. 


С покупката си получих и тестер на най-новата им спирала - Effet Faux Cils Shocking, която би трябвало да стигне за цял месец. Не съм я отворила все още, защото имам две спирали, които използвам, но ще я пробвам с удоволствие в близко бъдеще. Дори и да ми хареса обаче не съществува вариант, в който бих похарчила 70 лева за спирала за очи, така че няма начин да си я купя отделно.

Clarins  - Instant Light Natural Lip Perfector (02)



След многобройните положителни коментари из блоговете, които следя си взех и този така мечтан от много време продукт. 
Споделих с вас вече, че съм разочарована до някъде, защото за съжаление цвета се слива дотолкова с този на устните ми, че не си личи изобщо да имам нещо - само малко блясък. Това не прави продуктът некачествен, но ако бях знаела честно казано едва ли бих похарчила парите си за него. Ще го използвам, разбира се, формулата му е лека и кремообразна, но както казах просто не отговори на очакванията ми.

Calvin Klein - One Shock


Тази година баща ми пропусна да ми купи палитра при завръщането си (майка ми сега заминава за Вашингтон в края на месеца, така че смятам да я изпратя до тамошната Sephora и да поправи тази грешка), но традиционно получих от него нов парфюм. 
Не съм претенциозна за ароматите, които използвам и баща ми винаги уцелва какво да ми купи, така че да ми допадне. 
Този специално ми допада много, защото е наистина лек и подходящ за пролетта. Ухае приятно на няколко вида цветя и ванилия, което всъщност е и моята любима комбинация.

Надявам се много днешната ми публикация да ви е допаднала и снимките да са достатъчно ясни, още разучавам новата камера, но ми се струва много по-сложна от предната, така че ще отнеме малко време, докато съм наистина доволна от резултата.

Кои са последните ви придобивки и доволни ли сте от тях? Ще се радвам на препоръките ви.


12 comments

  1. Здравей. Чудесна публикация както винаги - изчерпателна и същевременно ненатрапчива и досадна.
    Откакто открих спиралата на Golder Rose 4 x volume смело мога да кажа, че се превърна в мой фаворит. За цената си е превъзходна.
    Използвах и един дегримьор за водоустойчив грим на Garnier Essentials, който уж е нежен и деликатен и е препоръчан за чувствителни очи, но така силно ми изсуши заната под очите, че преустанових употребата му. Разочароващ продукт според опита ми.
    Мога да се похваля, че пристигна и първата ми поръчка от ЕЛФ, но все още съм без впечатления. Попълних несъзнателно :)) и колекцията си от лакове за нокти с един ментов и един бонбонено розов цвят.
    Поздрави. Ралица.
    Поздрави

    ReplyDelete
    Replies
    1. Между другото аз също съм използвала тази спирала на ГР и съм много доволна от нея, мога да кажа само хубави работи за нея. В момента използвам пак на същата марка, само че Extra Long Lash Mascarа, която също много ми пасна.

      Аз също имах проблеми с дегримьора си до скоро и много се чудих какво да си взема, така и не се наканих да пробвам мицеларната вода на Bioderma, която съм запланувала да си купя от 1 година сигурно. Пак се отплеснах.. Исках да кажа, че ми препоръчаха няколко момичета, които четат блога ми, да тествам на L'Oreal дегримьора (този в синьо), той също е водоустойчив и съм много доволна от него. Страшно много ми харесва, не съм забелязала някакво изсушаване.

      Ще се радвам да споделиш за продуктите на ЕЛФ, когато успееш да ги пробваш, на мен са ми много интересни отзивите за тази марка, понеже ми е слабост.

      Честито за новите попълнения в колекцията ти, аз също си търся ментов лак, но тук цените са много високи и ще чакам да се прибера в България, за да си взема това онова.

      Благодаря ти за коментара и съм много щастлива, че публикацията ти е харесала.

      Хубава вечер :)

      Delete
  2. Сдобила си се с много приятни нещица!Браво много се радвам за теб!:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много си мила, благодаря ти.

      Delete
  3. Поздрави за чудесната публикация и за новите придобивки.Aз наскоро бях в магазина на LUSH от който си тръгнах с Lemony flutter,за който имам много добри впечатления.Сдобих се и с една много нежена пудра на YVES ROCHER (pearly radiance powder),подарък от приятелка,която е много приятен хайлайтьр и има чудесна опаковка за колекцията ми :)) (имам слабост към пудри,хайлайтьри,бронзанти). Поздрави!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много благодаря за отзивите и хубавите думи.

      Радвам се, че Lemony Flutter-a ти харесва и на теб, за мен се превърна в един от тези продукти, без които просто не мога. Тествай го върху петите си (ако все още не си го нарпавила), мисля че резултата ще ти хареса.

      Никога не съм си купувала продукти от YVES ROCHER, не знам и аз защо.. Знам, че имат магазин тук, но не съм го срещала никога и изобщо не съм запозната с асортимента им. Честито за новата придобивка, да си я ползваш с настроение и желание. Аз съм голяма почитателка на хайлайтърите, въпреки че имам съвсем малко такива, в момента очаквам с нетърпение да излезне новата колекция на MAC, за да си купя такъв, който ми се струва много удачен. Много исках да си купя този на Диор (Amber Diamond), но ми казаха, че са го спрели от производство, което не знам до колко е вярно, но не го намирам абсолютно никъде :(

      Поздрави и на теб, хубава вечер :)

      Delete
  4. Харесвам блога ти и го чета с удоволствие. И аз като теб обожавам козметика. Защо не се пробваш да правиш youtube видеа, сигурна съм че всичките ти фенове, които знам,че не са малко, ще гледат с огромен интерес и ще са много доволни, а и не само това - ще си спечелиш и много нови.
    Поздрави от New York

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      Благодаря, че следиш блога ми и за отделеното време да ми оставиш коментар. Замисляла съм се на няколко пъти да започна да правя подобни клипове, но не съм събрала смелост за момента. Нямам и подходяща камера, което допълнително ме спира.
      Не отричам подобна възможност за в бъдеще обаче :)

      Поздрави.

      Delete
  5. Мммм, сенките са направо убиец! Да са ти честити новите придобивки :)

    ReplyDelete
  6. Strahoten blog!Sledq te s udovolstvie.Jelaq ti mnogo uspeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря много! Подобни коментари винаги ме правят много щастлива.

      Delete