Любими продукти през Април

April 29, 2012

Здравейте, момичета!
 
На няколко пъти сядам да напиша днешната публикация, но незнайно защо не мога да си събера мислите и постоянно се отплесвам.
 
През последните няколко дни се отдадох на чистене и подреждане. Бях ви споделила, че баща ми ни купи някои нови мебели и най-накрая подредих всичко, както ми харесва и наредих нещата ни по местата ми. Мартин (приятеля ми) няма никакви претенции и ме оставя на свобода да правя каквото ми харесва.
Намерих на тавана забравена черно бяла картина, на която е изобразен нощен Париж и я закачихме над леглото ни, не бях сигурна дали ще изглежда добре, но останах приятно изненадана.
Разчистих и един гардероб, в който бяха останали неща от брата на моя приятел, така че вече имаме и повече пространство да си наредим спокойно дрехите и обувките.
 
Щастлива съм, че за сега всичко върви нормално с документите. Надявам се ако всичко върви по план да имам персонален номер до две седмици и най-накрая да мога да се запиша на курс по език, защото не е особено лесно, когато се учиш сам.
 
Не мога да повярвам, че месеца е към своят край. Имам билет за връщане в България в началото на Май, но мисля да пропусна. Нямам някакви спешни ангажименти в момента, видях се с баща ми, а майка ми е в чужбина така или иначе. Мъчно ми е за приятелите ми и само това все още ме кара да се замислям дали да се прибера или не.
  

През този месец най-накрая имах възможност да излизам и да ми се случват разни неща, така че имах и повече поводи да се гримирам и да тестват новите си продукти. Днес ще споделя с вас кои от тях се откроиха и се превърнаха в мои любими. По традиция част от тях са по-нови, а други имам от цяла вечност. Опитвам се доколкото ми е възможно да използвам всичко, което притежавам по едно или друго време, така че козметиката ми да не залежава.




O.P.I. – Don’t touch my tutu!
 

Този лак е част от най-новата колекция на марката - New York City Ballet.


Не си купувам много лакове на O.P.I., защото не съм чак такава маниачка, за да оправдая цената им в съзнанието си, но специално това полупрозрачно бяло ми прикова погледа моментално. За да изглежда достатъчно наситено за необходими поне 3 слоя, но изглежда толкова чисто, класно и стилно, че оправдава усилието.

MAC Teddy & MAC Night Manoeuvres
 


Винаги съм харесвала опушения грим, но го предпочитам за излизане вечер или някое по-специално събитие. Тук момичетата се гримират много деликатно и нямам желание да изпъквам прекалено много, така че много често се съобразявам с това какво си слагам.
Преди известно време попаднах на клипче в youtube, в което момичето показа лесна техника за направата на опушен грим, който е подходящ за през деня. Реших да тествам метода и резултата много ми хареса. Опитах някои комбинации от цветове, но за момента тази от молива на MAC - Teddy и сенки в цвят - Night Manoeuvres са ми фаворити. Teddy е бронзово кафяво, което не изглежда така драматично, както черното, а Night Manoeuvres не е твърде пигментирано и макар и на пръв поглед доста тъмно, след преливане изглежда сравнително натурално и подчертава добре светло кафявите ми очи.


Подаръци и покупки
Urban Decay - Naked 2
 


Споменавам ви тази палитра за н-ти път и чак вече ми е неудобно, но истината е, че обожавам един от цветовете в нея – Verve, който е страхотен бежово-сив нюанс със съвсем лек розов подтон. Много е комплексен и се комбинира чудесно с всякакви цветове, нямам нищо подобно в цялата си колекция.


- Naked 2 - Preview



MAC – Tenderling


Ружовете не са нещо, което свършва особено бързо, а аз имам толкова много, че вероятно ще ми стигнат до края на живота ми дори и да не купя нито един повече. Опитвам се да ги сменям доколкото ми е възможно, но влюбя ли се в един не мога да си сваля ръцете от него.
Бях забравила колко харесвам този натурален бежово-розов нюанс, който придава точното количество цвят на кожата ми без да ме прави да изглеждам смешна. Нанасям го на местата, на които бих нанесла бронзираща пудра, много съм доволна от ефекта. 



- MAC - Blush Collection



Sheercover - Mineral Foundation
 

Никога не съм била наясно как действат минералните фон дьо тен-и на прах. Наскоро ми подариха такъв в мини опаковка и моментално го захвърлих в шкафа без много да му мисля.
Убедих се сама себе си, че няма нищо да ми стане ако само го пробвам и честно казано нямах никакви очаквания. Изненадах се обаче от перфектния завършек, който оставя върху лицето ми и факта, че брашняния ефект, от който така се опасявах – липсваше.
Самият цвят ми идва малко тъмен и не съм убедена, че ще го използвам често, но този продукт предизвика интереса у мен да прочета повече за това как действат този тип продукти. Не бях предполагала, че пудра може да прикрива толкова добре несъвършенства и да не подчертава нито една бръчица или гънка по кожата.

Tangle Teezer
 

Винаги съм ненавиждала моментите, в които трябва да си разресвам косата. Отнемаше ми прекалено много време, а накрая се чувствах изтощена като след 2 часа тренировка във фитнеса. Държах си косата сплетена, вързана, на кок.. Само и само да не ми се налага да я сресвам.
Благодарение на розовата пластмасова четчица обаче ситуацията е много по-различна. Не ми се налага да дърпам и скубя, както преди и като цяло отнема много по-малко време. Ще излъжа ако кажа, че си реших изцяло проблемът, но поне усещам промяната и знам, че инвестирах парите си ненапразно. 



- Tangle Teezer - Review



Dove - Go Fresh
 

Обожавам спрейовете против изпотяване на Dove. Усещам обаче, че кожата ми свиква с тях по някое време и не действат толкова добре, колкото в началото, когато съм започнала с новата опаковка, така че не използвам тази марка постоянно.
Специално този е с аромат на нар и лимонова върбинка. Освен, че контролира изпотяването, оставя дълготраен деликатен аромат, който се усеща много след употребата, не е изкуствен или прекалено тежък.

Batiste - Dry Shampoo
 

Това е първият ми досег с нещото наречено сух шампоан. Докато живеех в България нямам спомени да съм виждала подобни продукти да се продават или пък някой от познатите ми да е споменавал, че използва.
Докато косата ми бе руса нямах проблеми с омазняването, но щом се боядисах ми се наложи да я мия доста по-често, което ме принуди да потърся някои алтернативи.
Влюбена съм в този продукт и съжалявам, че толкова години не съм подозирала за съществуването му. Благодарение на това вълшебство под формата на спрей, мога да мия косата си на всеки 2,3 дни и междувременно да изглежда обемна и свежа.




- Шопинг Терапия

Clinique – Chubby Stick
 


Обожавам подобен тип „мързеливи“ продукти за употребата, на които не ми е необходимо нито огледало, нито молив, нито гланц, нито балсам.
Нанасянето им отнема точно две секунди и са учудващо издръжливи. Правят устните много сочни, а цвета е достатъчно прозрачен, за да изглежда натурално.
Често червилата са много наситени и плътни и на картинка изглеждат страхотно, но в реалния живот са твърде превзети и претенциозни. За това и започнах да наблягам на подобни продукти – „хибриди“.






Essence – In the Nude
 


Няма как да не ви покажа и поне едно червило в телесен цвят, защото определено имам доста такива. Подобно на горното от Clinique и това е полупрозрачно и много бляскаво. Подобни нюанси не са за всеки и не отиват на всеки, но аз обожавам да ги нося и нищо не е в състояние да промени това.

Lipstick Obsession : Nude Lipsticks

Physician's Formula – Гел очна линия


Имах няколко от очните линии на E.L.F., които за съжаление обаче изсъхнаха и трябваше да изхвърля, така че започнах да нося тази, която имам от доста време, но не я бях отворила. Цвета е черен с безброй ситни лилави частички, което е разбираемо, защото самият сет е предназначен за кафяви очи, а както е всеизвестно лилавото подчертава кафявото. Няма нищо лошо, което да кажа за този продукт и дори чудесно стои във водната ми линия, издържа цял ден безпроблемно.

L’Oreal - Magic Lumi Concealer
 

Използвам този коректор всекидневно в зоната под очите си вече повече от месец и съм с много добри впечатления от него, но покривността му е минимална и не би бил подходящ за някого с много тъмни кръгове. Най-голямото му предимство е, че е много лек и се прелива за секунди. Не забелязвам озаряващия ефект, който рекламират, но тъй като нюанса, който използвам е много светъл е нормално да осветява тази зона. 




Публикацията със сигурност стана дълга и силно се надявам да не съм ви отегчила, но имаше толкова много неша, които исках да ви покажа...

Ще се радвам да споделите кои са вашите най-често употребявани продукти през този месец.
 
Хубав и ползотворен ден ви желая.

4 comments

  1. Много интересна публикация, доста неща ме заинтригуваха. И аз съм голяма фенка на спрейовете на Dove, ползвам само тях от години като редувам различните варианти според настроението. Много обичам жълтия с грейпфрут и лимонова трева, а този с нара го чакам от доста отдавна да се появи на БГ пазар.
    За сухия шампоан, аз ползвам на приливи и отливи. Определено не може замени чувството да си измиеш косата, но върши работа за спешни случаи :) Тук има два доста полулярни варианта на Klorane от много години и доста по-евтин на Balea, който според мен по нищо не им отстъпва.

    Поздрави на теб и прекрасен Стокхолм. Сезонът, когато цъфтят черешите на Kungsträdgården ми е любим :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, благодаря за коментара.

      Всичките ми познати използват спрейовете на Dove и не съм чула някой да се оплаква. Самата аз по едно време бях решила да пробвам тези на Nivea, които не съдържат алуминий, но изобщо не ми харесала. Използвам предимно Lycia и Dove и нямам оплаквания. Сега гледам, че са пуснали разни кремове и пудри против изпотяване, евентуално за в бъдеще мога да експериментирам.

      Абсолютно съм съгласна, че няма нищо по-хубаво от чистата коса, но за да изглежда добре трябва да мия моята всеки ден, а целият процес ми отнема поне час и в повечето случаи не ми се занимава.

      В момента тук е страхотно. Снощи бяхме на някакъв фестивал по случай настъпването на пролетта, имаше огън, концерт.. Много приятно :)

      Delete
  2. Интересна и приятна за четене публикация - много е хубаво, че правиш подробни анализи и изразяваш личното си мнение съвсем искрено. Можеш от време на време да добавяш снимка поне на части от лицето и косата си, за да добием представа върху какво употребяваш продуктите, които ни представяш, ако това не те притеснява разбира се . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти за препоръката. Ще се опитам да правя повече снимки на себе си и как се гримирам.

      Поздрави.

      Delete