Колко струва лицето ми - 2012

April 7, 2012

Здравейте, момичета!

Вчера при нас валя сняг.. Отново! И не само валя, но и натрупа, а температурата гонеше минусови граници. За щастие парното все още работи, и у дома е приятно и топличко.
Приятелят ми ме убеди тази седмица, че трябва да си купим Xbox (конзола за игри) и нямаше как да не се съглася, имайки в предвид, че до сега финансите ни заминаваха за моите прищевки. Поръчах си за себе си диска със Зумба упражнения за Xbox и нямам търпение да пристигне.

Между другото не знам дали сте забелязали, но се опитвам да бъда много по-активна в блога и да пиша по-често. Имам някои идеи за публикации и ако всичко е наред се надявам да ви изненадвам с нещо ново през ден.

Миналата година през Април месец ви показах кои са продуктите, които използвам за ежедневния си грим и ви показах колко всъщност "струва" лицето ми всеки ден. Обещах след време да направя същата публикация, за да видим заедно кои неща са се променили и дали сумата е порастнала, както порастна и интереса ми към козметиката.

Линк към публикацията от 2011 година.


Продуктите включени в списъка ми днес не използвам всеки ден и дори не всеки път заедно, но са сред най-любимите ми и използвам повече, отколкото всичко останало, а това значи много, защото нека се заблуждаваме - не е като да нямам възможност да избирам.


Цените, които съм посочила са ориентировъчни и е възможно да се разминават с 1,2 лв от сумата, за която си ги купих, но някои са доста стари и за съжаление наистина не си спомням точната им цена. Отделно имайте в предвид, че има продукти, които са купувани от Швеция, а тук е по-скъпо, отколкото в България.


La Roche Posay - Effaclar H


Този крем е предназначен за хора с комбинирана/мазна кожа, при които в следствие на употреба на силни препарати, кожата им се е дехидратирала и има нужда от по-специални грижи.
Нанасям го на почистено лице сутрин и вечер, служи ми и за основа на фон дьо тен-а. Използвам го от около месец и вече преполових опаковката, но задължително ще си го купя отново и смятам да го използвам в комбинация с Effaclar Duo.

Цена 148 крони = 30 левa

Maybelline - Fit Me Foundation


Споменах ви вече на няколко пъти за този продукт и не съм си променила мнението, че за първи път в живота ми използвам фон дьо тен, който на 101% пасва на цвета на кожата ми. В момента имам в колекцията си 7 измежду, които да избирам, но през по-голямата част от времето нося единствено и само този.

Цена 129 крони = 26 лева

MAC - Studio Careblend Powder


През зимата бях спряла да използвам пудра толкова често, но съм на мнение, че този фон дьо тен, който използвам в момента при мен поне се нуждае от пудра на някои участъци, които се омазняват.
Използвам тази пудра от около година вече и все още не съм приключила с нея, макар че вече ѝ се вижда краят.

Цена - 49 лева
 
L'Oreal - Magique Lumi Concealer


Отново продукт, който използвам от сравнително скоро, но съм на път да преполовя. Не знам за вас, но на мен коректора за под очи ми свършва за 2 месеца.
Конкретно този е с много лека формула, слива се с кожата отлично и е доста издръжлив. Ако трябва да съм откровена с вас, не забелязвам никакъв озаряващ ефект при себе си, а принципно продукта се рекламира именно като такъв.
Използвам го всеки път, в който се гримирам и с удоволствие бих си го купила отново.

Цена 89 крони = 20 лева

MAC – Studio Finish Concealer


Не използвам този коректор постоянно, защото е много плътен и понякога не мога да се справя с него, но винаги, когато имам пъпка, това е единственото спасение за мен. Нищо друго в колекцията ми не може да се справи толкова добре с подобен проблем, както този коректор.

Цена - 38 лева

MAC - Ladyblush


Имам много ружове и използвам различен почти всеки път, в който се гримирам, но специално този използвам най-много от всички други в колекцията си. Обожавам естественият завършек, който дава на лицето ми, а и честно казано през този сезон предпочитам кремообразни ружове.
Започнах да го нанасям с пръсти, а не с четка и съм много по-доволна от начина, по който се прелива с кожата.

Цена - 42 лева

MAC Paint Pot - Painterly


Много ми е неудобно да си призная, но откакто си купих този продукт в началото на тази година не съм използвала друга база за сенки.. Нито веднъж. Не съм на мнение, че прави сенките така издръжливи, както Primer Potion на Urban Decay, но много ми допада начина, по който изравнява тона на клепачите ми.

Цена - 38 лева

Avon – Supershock Gel Eyeliner


Подобно на миналата година и през тази най-използваният ми молив е този на Avon. Имам и моливи на други марки, които също много харесвам, но абсолютно винаги се връщам при този. Имам и други любими моливи, както по-евтини, така и по-скъпи, но ако имам нужда от нещо, което да стои във водната линия на окото ми цял ден, то задължително използвам този молив.

Цена -  8 лева

MaxFactor - False Lash Effect


Обикновено използвам масимално две спирали едновременно, защото държа да си ги сменям на всеки 3,4 месеца, а не искам да разхищавам напразно пари. Купих си тази съвсем наскоро и ми харесва, не мога да кажа, че е нещо невероятно или невиждано, но отговаря на нуждите ми и върши добра работа. Не се рони, което за мен общо взето е сред най-важните качества на един такъв продукт.

Цена - 13 лева

Inglot - Sleeks 40


Чудих се кой продукт за устни да включа в списъка днес, защото имам няколко абсолютни фаворита, но ако има продукт, който нося най-много от всичко останало, то това е този. Обожавам начина, по който седи и улавя светлината. Комбинирам го с различни цветове червила и си отива с всичко. Формулата му е много приятна, нелепкава и неутежняваща устните.

Цена - 20 лева

Urban Decay - Naked 2


В интересна истината използвам оригиналната Naked палитра доста повече от тази, което се дължи на факта, че я имам от много по-дълго време, но в Naked 2 намерих за себе си няколко нюанса, които са доста уникални и обожавам. Нямам други подобни цветове и не съм спряла да ги използвам, откакто се сдобих с този продукт

Цена - 90 лева

------------------------------------------------

Обща сума – 374 лева

Както сами може да се убедите сумите са много по-високи от онези, които ви показах миналата година. Започвам да си мисля, че неусетно съм започнала да предпочитам по-класна козметика, което пък се дължи на факта, че започнах да се интересувам повече и чета и се интересувам за нещо преди да си го купя. Не винаги съм доволна на 100% от покупките, но не съм и попадала на нещо, което да ме е разочаровало тотално.

Ако имате блог ще се радвам да направите подобна публикация и да ми оставите линк към нея. С удоволствие ще я прочета и споделя.

Желая ви хубава вечер!


13 comments

  1. страхотно си описала всичко! фон дьо тенът на Мейбълин изглежда супер! :)

    ReplyDelete
  2. Отлична идея за публикация, браво! Може да се отчета и аз тези дни, макар при мен класът козметика да е доста по-нисък засега :)) Но е любопитно след време да можеш да погледнеш назад и да сравниш :)
    Впечатли ме и с отзивите за този ФДТ, определено ще го тествам скоро.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Конкретно за фон дьо тен-а искам да уточня, че ако си с мазна кожа не ти го препоръчвам, защото за 30 минути ще лъснеш отвсякъде. Също така не е от този тип фон дьо тен-, който не се усеща върху кожата, дори напротив - леко тежък е. Не искам да подлъжа никого, да си го купи после и да ме обвини ако не му хареса. Скоро ще направя пълно ревю :)

      Delete
    2. Много ти благодаря за уточнението, явно няма да се спогодим с него :)

      Delete
  3. Много интересна статия, благодаря ти Жени. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси много, Ели :) Радвам се, че продължаваш да следиш моят блог.

      Delete
  4. Replies
    1. Супер е. Като имам повече свободно време ще направя ревю :)

      Delete
  5. Страхотна идея за тема..отлично си описала продуктите :)

    ReplyDelete
  6. Много добър пост!Замислям се за коректора на МАС :)

    xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси много :)

      Не е лош коректора на MAC, аз поне го харесвам и отговаря на нуждите ми.

      Delete