Storage

April 22, 2012


Здравейте, момичета!

Ако следите фейсбук страницата на блога, вероятно сте прочели, че най-накрая ми дадоха разрешително за престой! Отне им 8 месеца и безброй проляни сълзи от моя страна, безсънни нощи и притеснения, но в крайна сметка получихме положителен отговор. Следващата битка е получаване на персонален номер (нещо като ЕГН), принципно не би трябвало да ми откажат, но съм си научила урока и знам, че когато си имаш работа с администрация - няма невъзможни неща.

Другата новина е, че новата ми камера не ме радва особено много. Има вероятност аз да не ѝ разбирам, но каквото и да правя просто не мога и не мога да докарам свястна снимка - постоянно има сенки, размазвания, светлината е кофти и т.н. Когато избирах фотоапарат обясних за какво ми трябва и ме увериха, че това е най-доброто за сумата, която аз мога да отделя, доверих се на консултантите и някак си.. не мога да свикна.

Днешната тема не знам до колко би ви била полезна, защото в никакъв случай не е относно нещо невиждано или невероятно, но аз лично съвсем наскоро се усетих, че мога да използвам този метод за съхранение на козметиката си. 


Както вече съм ви споделяла, преди известно време си купих шкаф с 5 чекмеджета - 2 ниски и 3 дълбоки, в които да съхранявам цялата си козметика, лакове, тоалетни принадлежности, преси, сешоари и други уреди, които използвам всекидневно.


Ужасно доволна съм от покупката си, но не бях предвидила достатъчно добре, че продуктите ми ще се разместят и няма да стоят подредени, както аз бях запланувала.
 До миналата седмица използвах чашки, чинийки и прочие неща, в които да държа всичко, за да ми е лесно за намиране, а и да изглежда добре, но след ремонта на стаята всичко се разбута (трябваше да местим всичко в друга стая, вадих нещата от вътре и така нататък) и си дадох сметка, че всъщност не съм доизмислила всичко, както предполагах, че съм.




Докато си търсех нов стол в Икеа, минах през секцията с кухненско оборудване и попаднах на контейнерчета с разделител, които принципно са предназначение за съхранение на вилици и лъжици, но на мен ми дойде гениалната идея да подредя в тях всичко, което притежавам, така че да е на едно място и да ми е лесно да си намирам, каквото ми трябва. 
Ако имате път към Икеа в София, може да погледнете и това, което аз си купих. Номерът му е - 501.772.23, цената тук беше приблизително 3,50 лв. Хареса ми това, че е достатъчно дълбоко, за да събере по-обемни продукти, както и факта, че има 5 разделения. Подобно на това имаше по-тънко, пак дълбоко, но с по-малко разделения. Аз вероятно ще си купя него в случай, че не открия друго място, от където мога да си купя.

Вероятно много от вас вече притежават нещо подобно и няма да ви изненадам, но в случай, че имате дори само едно чекмедже, с което разполагате и желаете гримовете ви да са достъпни за вас по всяко време и да не са разпиляни, то задължително може да отскочите до близкия магазин за домашно потреби и срещу предполагам лев или два, да се сдобиете с това чудо на техниката. 

В случай, че сте разсеяни като мен, не забравяйте да премерите колко е широко и дълбоко чекмеджето ви, защото както се оказа в моя случай (реших, че на око мога да премеря идеално) моите контейнери са прекалено широки и не влизат в шкафовете ми. 
За момента имам малко място в друг шкаф, където пробно пробвах да подредя някои от нещата си, за да видя дали ще ми свърши работа и се оказа, че върши чудеса. 


Тепърва ще започвам да организирам, в кое отделение какво да сложа, но за момента обмислям в най-голямото да поставя всички продукти, които използвам ежедневно и непрекъснато. В останалите по-малки планувам да наредя моливите си, единичните сенки, ружове, кремове и прочие. 
Щом успея да оправя всичко, така че да ми хареса и да съм готова с подредбата с удоволствие ще ви покажа колекцията си с грим. 

Надявам се днешната публикация да е помогнала поне на няколко от вас, които са се чудели как да се справят с разпилените червила и моливи. Този метод на съхранение би бил много удачен за момичета, които не разполагат с огромно количество грим и имат излишно чекмедже в бюрото или шкафа си, което могат да отделят за козметиката си. 
Предимството е, че всичко ще бъде на едно място, няма да събира прах (чудесна идея е да сложите в едното отделение четките си за грим, ако нямате 150 такива, защото оставени навън събират прах и косми).

Аз съм питала някои от вас в какво съхраняват козметиката си, защото нови идеи и предложения никога не са излишни, но не се притеснявайте да споделите и вашите трикове и съвети.

Хубав ден!

8 comments

  1. Честито миличка! И стискам палци за SSN! Честито и за шкафчето, наистина такива придобивки помагат много.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря :) Вчера подадохме документите и сега се започва с голямото чакане (отново).

      Delete
  2. Replies
    1. Радвам се, че идеята ми ти е харесала :)

      Delete
  3. Скоро ми предстои местене!Макар че все още не зная къде ще живея,обмислям един дълъг ден в икеа!Страхотна идея!Стискам палци за спечелване на битката!!!:)))

    Поздрави

    ReplyDelete
    Replies
    1. Успех с местенето, на пръв поглед изглежда стресиращо и трудно, но го приеми като ново начало в живота си и възможност да пренаредиш всичко, както на теб ти е удобно и ти харесва :)

      Никога не съм била в Икеа в България, но тук съм ходила няколко пъти и ми допадат много от мебелите им, цените варират от ниски-средни-високи, така че не е трудно да си намериш това, от което имаш нужда и отговаря на твоите възможности.

      Успех :)

      Delete
  4. Здравей!
    Идеята с шкафчето е брилянтна и смятам да я "открадна" от теб и да я приложа вкъщи, защото днес се вбесих тотално от хаоса и бъркотията, не мога да си намирам козметиката, а когато трябва да се лутам сутрин, направо се отказвам да се гримирам и си ходя така...Търсих в google решения за по-добра организация и случайно попаднах на тази статия от blog-a ти. В най-скоро време ще посетя ikea за този шкаф. Между другото може ли да ме упътиш какво му е името или артикулния номер, защото иначе не знам дали ще се ориентирам, ikea e огромен магазин..?? Доколкото разбрах, по-горе си дала артикулен номер, но той е за разделителя, а не за шкафа.
    Иначе виждам, че blog-a ти е страхотен и с удоволствие ще чета още от него! Продължавай в същия дух!
    Поздрави, Галя

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Галя! Благодаря ти много за хубавите думи, радвам се, че съм могла да ти била полезна. Шкафчето се казва - Alex и се предлага в най-различни разновидности. Този, който аз имам е малкият Alex, има такъв с 9 чемеджета.

      Delete