Четки за грим - E.L.F.

March 4, 2012

Здравейте, момичета!

Преди известно време ви попитах за кои от продуктите на E.L.F. искате да направя отделно ревю и голяма част от вас пожелаха да прочетат мнението ми за четките на марката, които аз притежавам. 

За тези, които не са наясно какво представлява E.L.F. съвсем накратко мога да кажа, че е американска марка, която предлага козметика на много ниски цени. Продуктите им са разделени в три категории - обикновена, минерална и студио серия, като всяка от тях е с различен ценови диапазон.
Английският вносител - www.eyeslipsface.co.uk е обявил цените в английски паунд, което оскъпява голяма част от продуктите, но много често на facebook страницата си публикуват кодове за намаление и безплатна доставка, от които може да се възползвате. 
За повече информация по темата може да погледнете една от първите ми публикации посветени на тази марка : http://www.rainofmakeup.com/2011/01/elf.html


Едни от най-популярните продукти на марката са техните четки, които са разпределени в различните категории, за които вече споменах и те са много подходящи особено за начинаещите и за тези, които нямат големи финансови възможности, но все пак искат да се сдобият с прилични четки на ниски цени. E.L.F. не тества продуктите си върху животни и всички техни продукти са Cruelty Free.



Четките от нормалната серия се продават на цена £1.50 (около 3,50 лв.) и се предлагат, както самостоятелно, така и в комплект. Отличителното при тях са белите им дръжки със сив надпис на името на самата четка, което подсказва и предназначението й. Косъмчетата са сравнително меки, но не могат да бъдат сравнявани с тези от по-скъпата им линия. Въпреки това като цяло вършат добра работа и аз съм доволна от всички, които имам. Не съм попадала на такава, която да се скубе ( всъщност само една такава имам), но няма да се изненадам ако и това се случи. Не ми се е случвало дръжките да се разлепят, но не гарантирам, че при всички е така или, че за в бъдеще няма да се случи. Препоръчвам ли четките от тази серия? Абсолютно! Част от тях са страхотни и оправдават цената си многократно.
Имайте в предвид, че ако поръчате повече от една от един вид е твърде вероятно формата или големината на косъмчетата да не е еднаква.



Аз лично използвам тази четка, за да нанеса сенки върху целият си клепач. Забелязвам, че работи отлично, както с обикновени сенки, така и с пигменти. Не бих я препоръчала за употреба с кремообразни сенки. Тъй като е сравнително тъничка в началото, може да се използва и за нанасяне на цвят под долната мигла, ако не разполагате с четка-молив. Важно е да се отбележи, че не е много мека и понякога може да се усети, че е груба.



Тази четка е същата, като предната с малката различка, че косъмчетата са по-къси и е изрязана по-тънко в предната си част. Използвам я предимно за размазване на молива си в основата на миглите, както и за нанасяне на сенки.




Косъмчетата на тази четка са скосени от едната страна, придавайки й ъгловидна форма. Не е много гъста, но е идеална за нанасяне на цвят в началото на окото или пък за потъмняване на външната част, която е под ъгъл, друг вариант е нанасяне на цвят в сгъвката на окото или пък хайлайтър под веждата. Сравнително мека.




Подходяща за преливане на цветове и силно изразени линии. Формата й е леко заоблена в началото и е сравнително голяма. Забелязвам, че понякога избирателно се скубе и като цяло на мен ми идва малко голяма, косъмчетата са значително по-твърди от тези на горните, но принципно не е лоша четка, просто аз имам далеч по-хубави от нея и в този смисъл неволно правя сравнение в главата си.

Четките от студио линията са с цена £3.50 (около 7,50 лв.) и подобно на първите се предлагат и в комплект. Отличително при този вид четки са черните им дръжки с гравирано в бяло наименованието на съответната четка. Разнообразието е далеч по-богато и се предлагат много по-модерни варианти, отколкото при първият вид, които разполагат само с най-необходимото. При мен дръжките се отлепиха след продължителна употреба, но имайки в предвид, че се случи при четките за лице, които мия след всяка употреба не се учудвам много. Нямала съм проблеми със скубане, косъмчетата са много меки и приятни.



Любимата ми четка, която E.L.F. предлага е именно тази. Косъмчетата са много гъсти и меки, формата й е плоска и я използвам единствено и само за нанасяне на фон дьо тен. С нея постигам по-плътен ефект на фон дьо тен-а и по-висока покривност. Прелива продукта чудесно без да оставя граници и линии, ефекта при мен е невероятен. 



Целта на този тип четки е да събира по-малко количество продукт, защото косъмчетата са разделени едно от друго, идеална за употреба на силно пигментирани ружове, бронзиращи пудри, за нежно нанасяне на хайлайтър или силно покривен фон дьо тен,. Обикновено черната част е изработена от естествен косъм, а бялата от изкуствен, но E.L.F. предлага изцяло четки с изкуствен косъм. Забелязвам, че ако я използвам за фон дьо тен, оставя видими линии след себе си, които трябва да прелея с горната, така че я предпочитам за нанасяне на кремообразен руж предимно. Косъмчетата са меки, но въпреки това не препоръчвам да се използва прахообразен продукт специално с тази, защото не е достатъчно нежна и разпрашава продукта навсякъде.



Тази четка е много гъста и голяма и не виждам вариант, в който мога да я използвам според описанието й на сайта, а именно за създаване на опушен грим и за направата на светлосенки или потъмняване в крайчето на окото. Вероятно за хора с по-големи клепачи би било възможно, но единственото приложение, което аз намирам за себе си е да нанеса хайлайтър под веждата и върху носа.

Четките от минералната серия подобно на тези на Ecotools, са изработени от рециклирани материали и бамбукови дръжки. Цената им варира, като най-ниската е £5.50 (около 12 лв.) Препоръчвам ви ако сте се насочили към тях, да изчакате за някой код за намаление. Отличителното при тях са белите косъмчета и бамбуковите дръжки. Разнообразието е голямо и може да намерите всичко, което би ви било необходимо. Като цяло мнението по блоговете е, че тези четки са и най-качествените от всички и коментарите са много положителни. 



Косъмчетата на тази четка са изкуствени, но не мога да ви опиша колко мека и гъвкава е. Чудесна е за преливане на сенки и по-специално кремообразни продукти. Аз лично нанасям с нея коректор под очите си и за мен прави чудеса. С леки въртеливи движения разнасям продукта, докато напълно изчезне и прикрие тъмните ми кръгове.


Последният път, когато поръчвах от 40% намаление на Е.L.F. реших да се поглезя и с розова кабуки четка, която има малки розови кристалчета в края на дръжката си. За съжаление не я откривам в сайта и не знам дали се продава изобщо и дали за в бъдеще ще се продава, но въпреки това ще ви я покажа и нея, за всеки случай.

Много е гъста, но не бих казала, че е достатъчно мека, което до някъде ме разочарова. Използвам я понякога за преливане на ружа ми или пък в случай, че имам някоя линия от фон дьо тен-а. В по-редки случаи нанасям минерална пудра с нея и бих казала, че работи чудесно. Доволна съм, че успях да я взема на половин цена почти, особено имайки в предвид, че никоя друга масова марка не предлага подобен тип четка.
Ако търсите обаче кабуки, препоръчвам да се насочите към минералната или тази от студио линията, които предполагам са по-качествени.

За цената си четките на Е.L.F. са страхотни и аз лично съм доволна на 100% от почти всички, които съм имала възможността да притежавам. 
Ако имате впечатления от тези продукти, ще се радвам да споделите с мен мнението си. 

В случай, че искате да погледнете и други публикации на същата тема може да погледнете :

8 comments

  1. Много полезна информация! Четките изглеждат страхотно.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че намираш публикацията полезна :)

      Delete
  2. Още от предишни твои публикации, които съм чела се заглеждам по четката за фон дьо тен на E.L.F, но както винаги имам колебания, а именно между нея и тази на Eco tools. :) Между другото имам въпрос...понеже спомена сенки и пигменти..каква е разликата между двете? Смисъл виждала съм малки кутийки, чието съдържание си прилича на прахообразни сенки и ги наричат пигменти...някъде ми се къса нишката. :) Супер статия, интересни четки, пак казвам особено тази за фон дьо тена.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, София.

      Двете четки са коренно различни и много зависи ти кой начин на нанасяне предпочиташ. На мен лично този, за който вече писах ми е най-лесен, така съм свикнала и се харесвам, което не означава, че въпросната четка (впрочем аз я имам) е кофти :)
      На практика пигментите са прахообразни сенки, които са много по-пигментирани :)

      Мерси за коментара, много си мила.

      Delete
    2. Пигментите не са по-пигментирани сенки. Използват се за пигментиране на различни продукти! Дори лакове!

      Delete
  3. Здравей, Жени! Както винаги публикацията е супер :) Искам да те попитам използвала ли си elf Christmas Makeup Clutch Palette? Мисля да си я поръчам- има много продукти,а цената не е толкова висока. Благодаря ти предварително!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей.

      Аз бях получила тази палитра като безплатен подарък и я подарих на майката на приятеля ми, защото аз нямаше да я използвам. Като цяло от това, което съм забелязала сенките са средно пигментирани, което не винаги е лошо, но вече сама си прецени дали отговаря на твоите нужди. Ружовете са супер и глосовете съшо не са лоши, за другите неща нямам впечатления. Ако искаш мога да я помоля да ми даде, за да щракна няколко снимчици и сама ще прецениш дали ти е по вкуса или не.

      Delete
    2. Аха, ами аз точно заради сенките я исках, понеже ми трябват по- пигментирани, но определено бих си я взела дори само заради ружовете и бронзанта. Иначе днес си поръчах една четка на elf от студио линията и отделно комплект четчици на EcoTools :)

      Delete