Шопинг терапия

March 13, 2012

Здравейте, момичета!

Най-накрая получих отговор от имиграционните - още не са започнали да обработват документите ми и се надяват евентуално другият месец да има някакво развитие.. Аз продължавам да си стоя и да чакам, надявайки се в някой слънчев ден да получа заветното разрешително. 
Като за капак единият от братята на моя приятел реши самостоятелно, че иска да дойде да живее с нас, няма да навлизам в подробности, защото не смятам, че е правилно да говоря зад гърба му, но да кажем, че предпочитам да се върна в България, отколкото да живея с него. 
Общо взето ми се случват ей такива неща всекидневно (няма да ви натоварвам допълнително) и реших, че най-добрият начин да разтоваря напрежението е да похарча малко пари.
Мартин (приятелят ми) явно усети, че не съм много на кеф и ме изведе малко да понапазаруваме, а и така или иначе имах нужда от някои нови дрехи., разбира се минах и през няколко козметични магазина, за да си купя това онова.


Имах голямото желание най-накрая да си купя хайлайтъра на Диор, но в магазина тук не се предлагаше вече, а не искахме да ходим в другата част на града, така че се наложи да се задоволя с това, което има, а накрая похарчих пари за 2 хайлайтъра, но това е друга тема. Другият месец съм решена да си го купя и няма да се спра пред нищо! 


Maybelline Fit me Foundation - 110


В момента тук се предлагат няколко нови вида фон дьо тен-и и честно казано от това, което успях да пробвам мисля, че масовите марки много сериозно са се взели в ръце, за да подобрят продуктите си. Добрата новина е, че и са се постарали да предложат по-голямо разнообразие от цветове. 
Видях, че се предлага цялата гама продукти на Maybelline Fit me и не обърнах внимание на пудрите, ружовете и коректорите, но пък от фон дьо тените имаха дванайсет цвята (ако съм преброила правилно), което според мен си е цяло постижение, имайки в предвид, че някои (Bourjois) предлагат три...
Нямам нужда от още един фон дьо тен, но не се стърпях, защото намерих най-перфектният цвят за себе си. В момента разполагам с четири други, но подозирам, че този пасва най-добре на моят цвят кожа. Останах много впечатлена и съм искрено учудена, че най-накрая масова марка обръща такова внимание и на нас светлите жени.
Силно се надявам да ми хареса и да отговаря на нуждите ми, а най-вече да не ми се появят пъпки и ще споделя впечатленията си с вас след време.

L'Oreal Lumi Magique - Stylo Touche De Lumiere - 1


На промоция бяха пуснали цялата нова серия на L'Oreal Magique Lumi - база за грим, коректор и фон дьо тен.
Много обмислях дали да не купя въпросната база, която тествах и ми се стори много приятна, но в крайна сметка се въздържах. Съответно съжалявам сега и подозирам, че може да отскоча до магазина през идната седмица, фон дьо тен-а също не бе лош, но за момента имам твърде много, които трябва да изразходвам.
Взех си коректора за под очи, който предполагаемо прилича на всеизвестният YSL - Touche éclat.
Не прикрива много тъмни кръгове, целта му е предимно да придаде "светлина" на зоната под очите, добрата новина е, че може да се използва и вместо хайлайтър върху цялото лице. 

Maybelline - MasterDrama Eyepencil 16H Hold - Ultra Black


Преди доста време тествах моливите за очи на Maybelline от серията MasterDrama, но така и не се убедих да си купя някой от цветовете. 
Реших в крайна сметка да рискувам, а и още един черен молив никога не е излишен, аз си ги използвам всички до край, така или иначе. Този конкретно предлага най-тъмното наситено черно от всички, които притежавам и е много мек и кремообразен. 
За сега съм много впечатлена и силно се надявам да не ме разочарова, когато реша да го тествам, защото цената му не бе никак малка и не ми се иска да го изхвърлям. Ще докладвам допълнително дали си струва покупката или не.

Batiste Dry Shampoo - Floral & Flirty Blush

Майката на приятеля ми използва сух шампоан и имах възможността да го пробвам веднъж, много ми хареса и чаках много дълго време да ги заредят в Asos (за момента количествата са изчерпани), защото цената там е двойно по-ниска с безплатна доставка, но вече ми се изчака чакането и не успях да се въздържа. 
Избрах си този, който дава обем в корените, така или иначе имам нужда от това, а и кой не иска да си мие косата по-рядко стига да е възможно и да изглежда добре. Ще направя отделно ревю веднага щом имам някакви впечатления.

IsaDora - 708 Cool Camel


Имам нужда от няколко свежи пролетни лака, но за момента мисля да си спестя този разход и да заложа на някоя от по-обикновените марки. Не съм чак такъв огромен любител на лаковете за нокти, въпреки че винаги съм лакирана. 
Новата колекция на IsaDora много ме впечатли и си харесах няколко от техните продукти, но за момента си купих само един, който не знам до колко би бил възприет от всички като "пролетен", но според моите разбирания и вкусови предпочитания е перфектен. 
Подготвям публикация с любимите ми лакове, които нося в момента и се надявам да успея да я пусна още този месец.

Boots  Simply Sensitive - Hydrating Eye Cream


Спешно ми трябваше крем за очи, защото в момента кожата ми е много суха и отчаяно се нуждае от хидратация. Всъщност сега разучавам какво предлагат различните марки и от какво аз имам нужда, така че смятам съвсем скоро да инвестирам в наистина добър такъв крем. За момента съм се спряла на KIEHL'S и възнамерявам да си взема тестер, ако го харесам ще си го купя.
За момента обаче реших да си взема обикновено кремче, което да овлажнява и успокоява кожата и го намерих в лицето на марката Simply Sensitive, която е собственост на аптеките Boots. Пробвах го снощи и за момента бих казала, че ми харесва и се надявам да ми свърши работа. Съдържа алое вера, без парфюми и оцветители. 

L'Oreal Eye & Lip Make-up Remover



Аз винаги се вслушвам в препоръките ви и благодаря на тези, които се отзоваха на молбата ми да ми помогнат да си намеря нов дегримьор. На пазара се предлагат стотици видове на всякакви знайни и незнайни марки и честно казано исках да взема нещо изпробвано. 
Спрях се на този на L'Oreal най-вече заради позитивните коментари, които ми оставихте и разбира се ниската му цена. Вече го пробвах и не ми трябваше дълго, за да разбера, че действа много добре. 
La Roche Posay - Effaclar H


Последната придобивка е хидратиращо кремче за лице на La Roche Posay. Може би от всички марки козметика за лице, които съм използвала тази е най-любимата ми, а след експеримента ми с 3-те стъпки на Clinique, кожата ми имаше нужда от по-подхранващ крем и се надявам да намеря това, което търся в лицето на този. Използвах го един път до момента и не са ми излезли пъпки (от това се притеснявам най-много), дано всичко да е наред.

Признавам си, че останах малко разочарована, защото не можах да си купя това, което исках (споменах за Dior в началото), но се надявам да не съм сгрешила с никоя от новите покупки и да си използвам всичко.
Определено вече навлизам в една фаза, в която се изглеждам по доста по-скъпа козметика и мисля, че ще дойде моментът, в който ще се науча как да си спестявам парите и да си купувам по-качествени неща. Не робувам на марки и никога не ме е притеснявало да използвам масова козметика, но определено високите класове марки предлагат някои уникални продукти, които в удоволствие бих прибавила към колекцията си. 

Кой продукт мечтаете да си купите или пък събирате пари, за да си позволите?

8 comments

  1. Много ми стана любопитно за този сух шампоан... От тези, които съм пробвала досега, само ми се остава нещо като пърхут на косата и е много грозно... Ще очаквам да пишеш за него :)

    Поздрави, и повече слънчево настроение - всичко ще се нареди :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз съм го използвала само веднъж и много ми хареса. Не знам сега как ще е, но косата ми започна да се омазнява малко повече, защото правя маски, а и балсама е по-тежък и не искам да я мия всеки ден.
      Специално този розовият няма никакъв цвят, днес го пробвах само, за да видя, но не знам как ще е, след като изсъхне. Ще пиша веднага щом успея да го тествам няколко пъти.

      Delete
  2. Жени, направи пост и за дрехите, с удоволствие ще го прочета. Завиждам ти за разнообразието от продукти, дано пазара там продължава да е на това ниво. Поздрави :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дори не мога да ти опиша колко много продукти се предлагат тук, само да има пари човек. Всичко обаче е много, много скъпо. За ей тия неша, които виждаш платихме 90 евро.
      За дрехите не знам.. Замисляла съм се дали да не почна да включвам такива публикации, но моят стил на обличане е супер скучен и не съм убедена, че на всички би им допаднал.

      Delete
    2. Като че ли козметиката от средния клас е доста скъпа в Европа, не мога да си обясня защо. Аз имам същия проблем с околоочния контур, и последните дни прибегнах до вазелин. Надявам се да направиш ревюта на всеки един продукт. В търсене съм на добър фдт и коректор, и съм съгласна, че няма достатъчно цветове за светли кожи,което е жалко. Дано и при нас се промени, и внесат разнообразие от продукти в различни тонове.

      Delete
  3. Изтривам негативните коментари, обясних на Джули каквото трябваше.

    ReplyDelete
  4. Не се заяждам, но "Пожелавам ти всичко най-хубаво" ли наричаш негативен коментар? :) Вижте момичета, не знам какво ви има, смятам обаче, че трябва да се зачитаме. Себе си и чуждият труд. Факт е, че близо 20 от 80 публикации останаха в блога, но важно е качеството, а не количеството. Няма да споря, нито да омаловажавам заслугите на Али, защото явно те са всичко, което има. И не изливам никаква злоба, само се замислете дали сте видели нещо лошо от мен... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не, не нямах в предвид това, а като цяло негативният тон. Не знам какво е ставало между вас трите/двете Джули и се надявам да разбереш, че аз нямам НИКАКВО отношение към вашият блог, четях го редовно, но до там. Как и защо и какво се е случвало аз не мога да знам, независимо кой какво казва, защото аз не съм била там. Не знам защо аз трябва да се оправдавам за нещо, което не съм направила и смятам, че не ми отговаря на годините да ставам част от подобни конфликти. За последен път казвам ТИ беше тази, която ме махна от скайп. Това е от мен.

      Delete