Lipstick Obsession - MAC Creme Cup

March 7, 2012

Здравейте, момичета!

Не знам дали сте забелязали, но мотивацията и настроението ми за блогване се върнаха. През последните месеци, дали заради стреса от преместването или мрачната зима не знам, но някак си вдъхновението ми се бе изпарило и понякога ми бе доста трудно да поддържам блога. За щастие с приближаването на пролетта изведнъж се почувствах много по-добре и се вълнувам много за всичко, което предстои, както в личен план, така и за развитието на блога ми.

В началото на месец Февруари ви показах (http://www.rainofmakeup.com/2012/02/shopping-therapy-update.html) някои нови неща, които си купих и по-специално едно много пролетно червило на MAC, което се казва Creme Cup. 
Дори и да звучи много странно тотално бях забравила за него и го използвах за първи път едва миналата седмица, но толкова много ми допадна, че задължително искам да ви разкажа в подробности за него.

Както вече съм ви споделяла не веднъж, аз съм голяма почитателка на телесните цветове и ако нося нещо друго, то задължително трябва да е в розовата гама. Имам някои червникави и кафеникави нюанси в колекцията си, но просто не мога да се възприема и ги избягвам. Всеки път, в който съм се насилвала да нося някое от тях имам чувството, че изглеждам странно и всички са се вторачили в мен. 
Ако сте използвали до сега червилата на MAC съм убедена, че сте безвъзвратно влюбени и може да разберете защо искам да си купя още няколко цвята, а ако все още не сте се престрашили да похарчите 35 лв. за червило, спестявайте и рискувайте! Няма да сгрешите.




Creme Cup подобно на останалите червила на MAC се продава в стандартната черна опаковка с гравирани сиви букви. Цената му е 35 лв. и не е от някоя лимитирана серия, така че може да се намери по всяко време.


Завършека е Cremesheen и текстурата наистина е много кремообразна, разнася се много лесно и е пигментирано дори само с един слой. Има характерният мирис на ванилия, който е традиционен за марката, вкус няма. Не забелязвам да има някакъв блясък, който съществува при някои от другите ми червила. Не бих го определила и като много подхранващо червило, формулата му го прави доста плътно и изглежда по-добре върху устни, които не са напукани или се лющят.
Издръжливостта е прилична, бих я определила в диапазаона 2-3 часа и нямам наблюдения да се събира в краищата на устните, което за мен винаги е голям плюс.


Не съм специалист, но мисля, че цвета на това червило би паснал най-много на жени със светла кожа. Цвета е много светло и нежно розово, което е много умерено и подходящо за дневен грим без да изглежда драматично.


В моят случай нюанса се доближава наистина много до естественият цвят на устните ми и няма някакъв голям контраст, в този смисъл Creme Cup  се превърна много бързо в едно от най-лесните за носене червила. 

В опаковката много се доближава до това как Angel изглежда (http://www.rainofmakeup.com/2011/11/elf-classy-mac-angel.html) и за момент се бях притеснила, че не съм направила успешна покупка, но Angel е значително по-топъл цвят и повече се забелязва, докато Creme Cup е доста по-нежен.


Използвали ли сте до сега червилата на MAC и какви са впечатленията ви? Ще се радвам да ми отправите и препоръка за нюанси, които бих могла да пробвам в бъдеще. 

Дано публикацията да ви е била полезна в случай, че си търсите нещо новичко за пролетта.


2 comments

  1. Червилата на Мак са едни от любимите ми ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Нина :)

      И на мен! Формулата им е невероятна и не може да се опише с думи, трябва задължително да се пробва. Цветовете им не са просто кафяво, или просто розово.. Всички са толкова комплексни и интересни, обожавам ги. Съжалявам само, че цените са много високи и не мога да си взема всичко, което ми се иска. Кои са твоите любими нюанси?

      Delete