Tangle Teezer - Четка за коса

March 23, 2012


Здравейте, момичета!

Много съм щастлива, че вече официално е пролет. В градинката пред блока имаме кокичета и винаги, когато ги видя ми става много приятно. Обожавам този сезон и се намирам в прекрасно настроение. 

Междувременно ще си поговорим за четката за заплетена коса - Tangle Teezer.



Днешната публикация е посветена на новата любов в моят живот, а именно четката за коса Tangle Teezer. Както знаете имам тънка и лесно заплитаща се коса. Невъзможно ми е да съм с пусната коса и да духа вятър/нося шал/използвам лак за коса и винаги, когато чуя за някой такъв магически продукт, който ми обещава копринено мека и лесно разнасяща се коса, мозъкът ми заповядва да го притежавам. 
Важно е да отбележа, че като казвам заплетена коса, имам в предвид толкова заплетена, че прилича на топка и разресването ми отнема поне 20 мин (след баня повече), косата се къса от четката, пада, скубе се, дърпам се, боли ме.. Общо взето - мразя да си разресвам косата. 




Купих си Tangle Teezer от любимият ми сайт - asos.com за скромната сума от 10 паунда. Ако някой ми бе казал, че с лекота бих дала 25 лева за четка за коса, бих му се изсмяла в лицето, но в последствие останах толкова доволна, че в момента имам две - една за дамската ми чанта и една за у дома, отделно купих на майката на приятеля ми, която впрочем също е влюбена в нея.


Четката е ярко розова и сравнително малка - побира се в дланта, което за мен е голямо предимство, защото мога да я нося навсякъде със себе си, а и изглежда "сладка".
Изработена е от пластмаса и първоначално бях малко скептично настроена, но уникалното при нея е, че бодличките са с различна големина и успяват да се вмъкнат между заплетената коса и да я разплетат много по-лесно, отколкото с обикновена четка или гребен. Нека сме наясно, че не върши чудеса, тоест не разплита само с едно движение, зависи предполагам до колко сериозен е проблемът, но го прави абсолютно безболезнено и не къса косъма. Забелязвам може би 70-80% по-малко коса по четката след разресване в сравнение с тази, която използвах до момента.
Друго голямо предимство в моите очи е фактът, че разплита косата ефективно независимо тя дали е мокра или суха. Винаги съм ненавиждала да се сресвам след баня, но вече нямам проблеми, защото не ми се налага да дърпам и да се скубя. 
Бодличките не са много меки, но достатъчно гъвкави, за да се движат по скалпа безпроблемно, а и имат масажиращ ефект, който е много приятен и отпускащ. 

Не мога да ви опиша с думи как този продукт преобрази живота ми и колко съм щастлива, че рискувах да си го купя. Косата ми се разресва лесно и безпроблемно и в комбинация с останалите продукти, които използвам, мисля че най-накрая открих решението на този ужасен проблем, с който се борих цял живот.
Да, все още се заплита, но не е изобщо сравнимо с това пред, което бях изправена в недалечното минало.
Имам по-здрава, по-блестяща и по-щастлива коса и препоръчвам на всички, които имат подобен проблем да рискуват, защото ще останат предоволни. 

7 comments

  1. Здравей! Не знам дали е прието да се постват коментари с препоръки и т.н., но и моята коса е тънка и дълга и се заплиташе на всеки 20 минути. А сега - изобщо, даже ако се заплете, сама се оправя! Просто използвам кристали за коса и спрея на Johnson's baby No more tangles, за който мисля, че имаш статия. Но вярвам, че в кристалите е чудото ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Габи. Използвала съм кристали, разбира се, но така и не ми помогнаха. Вероятно зависи до каква степен е заплитането и какъв точно е косъмът, но при мен имаше почти незабележим ефект. Имам спрея на Johnson's и съм много доволна от него, тоест имах, защото ми свърши наскоро и си купих на Shwarzkopf и четно казано той ми допада малко повече :)

      Delete
  2. Здравей! Благодаря за прекрасната статия, наистина е полезна за момичета, които търсим спасение от заплетената коса :) При мен решението е по-различно (ако не си го пробвала надявам се да ти помогне и на теб :) ) Аз също съм с много лесно заплитаща се коса- дълга е и много права, та аз си намерих решение като когато си нанасям балсама в банява го разпределям с гребен с много едри зъбци и след като го отмия и изляза от банята не си реша косата ( за да не се накъсва и цъфти), а след като изсъхне се сресва много лесно. Иначе и при мен се заплиташе много лесно преди, а сега (ако реша, че през деня ще съм с пусната коса) на още влажна коса като нанеса и малко балсам без отмиване вече съм забравила за този проблем :) За езика моят съвет е да не се притесняваш, а да си говориш както можеш, в процеса къде с поправяне от друг, къде и сама ще се усещаш ще си изгладиш говора. Казвам ти го от личен опит, аз така научих няколко езика на принципа проба-грешка и сега дори нямам акцент :) Късмет с езика и работата, а баща ти да е жив и здрав, че ако не бяха те, за никъде не сме в такива моменти :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, благодаря за коментара.
      Аз започнах да се разресвам в банята с въпросната четка и съм много доволна от ефекта, не забелязвам да се скубя повече от обикновено. Знам, че е по-добре за самата коса да се използва гребен, но на мен изобщо не ми е удобно. Много пъти са ми казвали и фризьори и познати, но не знам защо не мога да се реша. Скоро ще направя публикация и за останалите продукти, които ми помогнаха с борбата срещу заплитането :)

      Благодаря за съвета относно езика, много се опитвам да не се притеснявам и дано има ефект за в бъдеще.
      Хубава вечер!

      Delete
    2. Здравей, мила! Страхотна и интересна статия, както винаги! Направо ме убеди да я пробвам и аз тази четка, защото имам същия проблем- тежка, гъста, чуплива и вечно оплетена коса, колкото и да я реша и с каквото и да я мажа.. Записвам си я директно в уишлиста! Относно другите неща- надявам се всичко с документите ти да се нареди в най- скоро време и да си намериш работа, но междувременно се наслаждавай на тези моменти на почивка, защото няма да са вечни :) За шведския- не се притеснявай ама грам. Аз съм учила какви ли не езици и мога да ти кажа, че единствения начин да проговориш, е просто като спреш да се притесняваш- в крайна сметка в момента се учиш :)

      Delete
  3. Здравей!
    Прочетох с интерес статията ти и се замислих дали да не си купя и аз такава четка. В момента даже има промоция две на цената на една. Но каква е разликата в различните модели? Как трябва да си я избера? И освен това колко е "срока на годност" преди да започнат да се огъват пластмасовите зъбчета? Благодаря ти предварително. :)

    ReplyDelete
  4. Аз имам компактната. Харесва ми как разресва косата, но някак повърхността й не е достатъчна. Ако ми се отделят още малко пари бих взела тази.
    Girl's Temptations | Tangle Teezer review

    ReplyDelete