Почистване на четки за грим - Част 4

March 2, 2012

Здравейте, момичета! Честита Баба Марта! Бъдете много щастливи и усмихнати!

При нас времето започна да се затопля и през последните няколко дни имахме възможността най-накрая да се насладим на малко слънчице. В интерес на истината очаквах зимата в Швеция да бъде много по-студена, но не мога да се оплача, защото не бе по-зле от това, с което съм свикнала обикновено. Другата добра новина е, че започна да се стъмва значително по-късно и настроението ми се покачи драстично. Много ми бе странно да е тъмно в 15.30, но пък от друга страна през летните месеци е до към 22.00 часа светло, така че вероятно това компенсира.

Темата на днешната публикация е продължение на първите 3 части, в които ви представих различни начини и продукти за почистване на така ценните на всички ни четки за грим. 


Както сами може да се убедите имах възможността да тествам няколко различни варианта и благодарение на опита, който натрупах мога да ви дам адекватно мнение и препоръки. Продукта за, който искам да ви разкажа днес със сигурност е най-добрият от тези, които съм използвала до този момент и го препоръчвам на всички, които имат достъп до него.




MAC - Brush Cleanser 

Разтвора за почистване на четки на MAC се продава в магазина на MAC в София и цената му е 21 лв., като количеството продукт, което получавате за парите си е цели 235 ML. Опаковката е пластмасова с капачка, която наподобява тази на шампоан за коса. Отбелязано е изрично, че освен почистващи свойства подхранва и дезинфекцира четки с естествен или изкуствен косъм. Основната му съставка е алкохол, който се изпарява много бързо и четките изсъхват много бързо.


Всички подобни продукти, които съм използвала до сега са били под формата на спрей и първоначално бях малко стресирана, но няма никакъв проблем да се отлее от разтвора в такава опаковка, което аз възнамерявам и да направя. 



Купувайки го попитах продавачката как тя препоръчва да използвам този продукт, защото самата аз не съм запозната с различните начини на употреба. Това, което ме посъветва тя е да отлея в капачката или друг контейнер малко количество от разтвора, да потопя четката вътре и след това върху парче кухненска хартия или хавлия с помощта на въртеливи движения да разтъркам четката, докато тя е напълно почистена. След това косъмчетата трябва да се оформят в предишната си форма. Четките изсъхват за няколко минутки.
Действително този метод действа, но за съжаление изразходвах огромно количество продукт за няколко четки и не бях убедена, че искам да използвам точно този метод. Особено при четките за лице положението бе критично, попиваха кажи речи цялото количество, което бях отсипала в чашката. В интерес на истината четките се почистиха много добре и още тогава си дадох сметка, че не съм сгрешила при избора си. Дори подозирам, че използвайки този начин, няма да е необходимо да се мият толкова често с шампоан, но за мен не е удачно да изразходвам по 2 опаковки от този продукт месечно, имайки в предвид, че аз почиствам четките си след всяка употреба почти. 

Реших да пробвам и старият изпитан метод, който работеше безотказно и предишните марки, които тествах. Върху кухненска хартия или мека хавлия отсипвам (или впръскам) малко количество продукт, след което с помощта на хоризонтални и вертикални движения на четката, разтърквам върху хартията, докато по нея вече не остават следи.  За почистване на големи четки (кабуки, пудра, фон дьо тен, коректор) използвам двойно по-голямо количество продукт, отколкото при малките за сенки.

Има го момента, че благодарение на алкохола мястото, което сте напръскали изсъхва много бързо и е добре да бъдете сравнително бързи и вие, за да не се налага да доливате допълнително количество продукт.

Впечатлена съм от начина, по който почиства четките за лице, които принципно отнемат повече време, за да се почистят и то обикновено не се получава перфектно.

Подобно на други продукти и този е предимно подходящ за т.нар. spot cleaning, но не забравяйте, че все пак е добре да почиствате четките с бебешки шампоан поне веднъж седмично, а четките за лице (коректор/ фон дьо тен) задължително ако не всеки ден, то поне през ден, за да сте сигурни, че ще избегнете появата на бактерии.

Смятам, че цената е много прилична за количеството продукт, което се съдържа в опаковката и аз лично с удоволствие бих продължила да си го купувам, докато не открия нещо по-добро, което да ме грабне. 
Препоръчвам го на всички, които нямат много време да се занимават с почистване на четките си и се нуждаят от нещо бързо и качествено, което да почиства и най-важното дезинфекцира и в лицето на разтвора на MAC съм сигурна, че ще откриете незаменим помощник.

Надявам се да съм успяла да ви бъда полезна и съм ви помогнала да вземете решение дали да се сдобиете с този продукт или не в случай, че сте се колебали. Тези, които вече имат опит с него, могат да споделят впечатленията си мен и евентуално други начини на употреба, които те използват.

Благодаря за вниманието и ви желая хубав ден.

6 comments

  1. Жени, и аз използвам точно този разтвор на МАC и съм изключително доволна. Преди това почиствах четките си с течен сапун и хладка вода, така че нямам поглед върху други разтвори за почистване. Използвам посочения от теб метод - отсипвам на няколко пъти малко количество от разтвора върху плътна, мека хартия и разтърквам четката, докато хартията спре да се замърсява. При по-големите четки, за да не използвам твърде голямо количество разтвор ги измивам по стария начин с течен сапун и хладка вода и след като изсъхнат, ги почиствам допълнително с разтвора.
    Ще си призная, че аз почиствам четките си доста по-рядко - два-три пъти месечно, не повече.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз очаквах цената му да бъде по-висока, имайки в предвид, че продуктите на MAC като цяло в България са много скъпи и останах приятно изненадана. Радвам се, че и други споделят добрите ми впечатления. Аз не мисля, че има някакво правило, което да посочва колко често да си мием четките, така че не се притеснявай. Аз имам чувствителна кожа и ми излизат пъпки, когато четките не са ми чисти, а в момента лицето ми е перфектно (дано не предизвикам съдбата сега с този коментар) и се старая да го запазя в такова състояние. Благодаря, че отдели време да ми оставиш коментар, оценявам го.

      Delete
  2. Честита баба Марта и на теб Жени! Аз използвам спрея на ИНГОЛТ, а преди него имах този на ИСА ДОРА.Трябва да кажа че съм доволна и от двата като се има предвид,че нямам много голяма база за сравнение.А при дълбокото почистване на четките с шампоан добавям и малко зехтин,който омекотява косъма на четките ми :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Ради!

      Аз съм много доволна от разтвора на IsaDora и с удоволствие бих продължила да си го купувам, но 150 мл. се продава тук за 9 евро (15 лв. в България ако не се лъжа) и ми излиза по-изгодно да поръчвам този на MAC, а и забелязвам, че четките изсъхват по-бързо.
      Дори в момента почти ми свърши спрея на IsaDora и смятам да използвам контейнерчето и да си прехвърля този на MAC, при който отчитам като голям минус факта, че липсва спрей-помпичка.

      Желая ти хубав и усмихнат ден :)

      Delete
  3. Здравей!Ще ти бъда много благодарна,ако ми дадеш линк от къде мога да си го закупя този продукт :)

    ReplyDelete
  4. Здравей! За съжаление не живея в България от доста време вече и не съм много в час къде какво се продава :( Мога да препоръчам като заместител на този спрея на MAC, подобна цена, по-голямо количество.

    ReplyDelete