In February I ♥

February 29, 2012

Здравейте, момичета!

Февруари свърши и не знам за вас, но аз нетърпеливо очаквам пролетта. Нямам търпение да се порадвам на малко слънчице, да мога да се разхождам спокойно и да се разтоваря от тоновете дрехи, които ме топлиха през зимата.

Този месец не съм пазарувала почти и за първи път от много време насам ще пропусна да ви направя такава публикация, но за сметка на това през Март съм решила да се сдобия с няколко свежи пролетни лака, така че може да очаквате нещичко по темата.
Няма да пропусна обаче да ви покажа кои козметични продукти използвах най-много през месеца, макар че за всичко, което днес ще видите, съм писала и преди.
Винаги се старая да използвам колкото мога повече от козметиката си и гледам да разнообразявам, така че и този месец не направи изключение.

Имах възможността да гримирам на няколко пъти и майката на приятеля ми, така че успях да включа в употреба голяма част от гримовете си. 




Essie - Good To Go!


Споменавала съм ви вече, че топ лака, който използвам е на Seche Vite, който за мое огромно съжаление се сгъсти доста бързо и трябваше да се ориентирам към нещо друго, защото не мога да се лакирам без да нанеса топ лак, който задължително да изсъхва бързо, понеже аз съм всичко друго, но не и особено търпелива, когато става дума за ноктите ми.
Реших този път да дам шанс на Essie и не останах разочарована. Действително лакът изсъхва много бързо дори не се бели толкова бързо, както при Seche Vite. Липсва онзи невероятен блясък, но въпреки това съм много доволна от покупката и след като видя колко време ще мога да го използвам преди да се сгъсти, ще преценя дали си струва да го купя отново или ще заложа на друга марка.

Lush - Lemony Flutter


Споменах ви вече на няколко пъти за маслото за кожички на Lush, но честно казано колкото повече време минава, започва да ми харесва все повече и повече. За мен се превърна в незаменим крем за крака и просто промени живота ми. През по-голямата част от живота ми, петите ми са били сухи и груби и всячески се опитвах да се справя с този проблем и съм използвала доста продукти, от които бях доволна, но този ги бие по абсолютно всички параграфи. 

MAC, Wet n Wild, Physician's Formula


Откакто си купих в началото на месеца базата за сенки на MAC - Painterly, не съм спряла да я използвам. Не бях особено убедена, че имам нужда от друг такъв продукт, защото имам няколко в колекцията си, които не са никак лоши дори, но в никакъв случай не съжалявам за покупката. 

През Януари получих подарък от една друга блогърка - Али (http://crystalline-doll.blogspot.com/) и в пакетчето бе включена палитра на Wet n Wild с 3 цвята сенки. Два от тях много бързо се превърнаха в любими и не пропускам възможност да ги използвам. Формулата и текстурата им са ми точно по вкуса, издръжливи и пигментирани бих казала, че по нищо не отстъпват на много по-скъпи сенки.

Обожавам гел очни линии и от скоро започнах да използвам такава на Physician's Formula в кафяв цвят. Харесва ми, че не стои толкова драматично, както черното. Нанасям тънка линийка в основата на миглите, за да изглеждат по-гъсти и тъмни, а и като цяло ми допада ефекта.

Inglot


Използвам често и двете си палитри на Inglot, които също съм ви показвала. Не всички цветове отговарят на всекидневните ми нужди, но гледам да ги включвам в ротацията си, заащото наистина ми харесват и си заслужават да бъдат използвани, а не да залежават из шкафовете.
Разбира се кучето бутна едната от палитрите, която бе оставена на масичката ми и любимият ми синьо-зелен цвят се отчупи малко. Съжалявам, че не успях да направя хубави снимки специално на него, защото много искам да направя едно ревю. 

MAC

В комбинация с гланца на Inglot, който вече ви показах, използвам и едно от любимите си червила на MAC - Angel. 
На мен много ми отиват розови тонове, а аз съм голяма фенка на телесните такива и просто понякога забравям, че имам и други нюанси червила в колекцията си, така че ми се наложи да изкарам това и да го оставя на бюрото си, за да си припомням, че трябва да го използвам. 

E.L.F., Rimmel, MAC


Обожавам ружовете и не мога да си представя, че мога да се гримирам и да не сложа нищо върху лицето си. Ружът променя цялостното ми излъчване и придава свежест и цвят на лицето и няма вариант, в който да се лиша от тази привилегия. 
Любимите ми ружове в момента са кремообразният на E.L.F. от студио линията в цвят Flirt, озаряващият на Rimmel - Pink Rose и този на MAC - Ladyblush, който може би е най-използваният от мен продукт като цяло. 

E.L.F.


Опитвам се да нося малко бронзираща пудра от време на време (за контуриране ), но когато си с толкова светла кожа като мен е направо кошмарно да си намериш подходящ продукт, който да изглежда естествено. Особено сега през зимата, когато кожата ми не вижда грам слънчице съм особено цяла и единствената бронзираща пудра, която мога да използвам е тази на E.L.F. от нормалната им серия в цвят Sunkissed. За съжаление обаче съдържа малки блестящи частички, а аз си търся изцяло матов продукт.

Много се чудих дали изобщо да направя такава публикация този месец, защото мисля, че нямам какво ново да кажа, освен да ви изброя някои продукти, но в крайна сметка съм сигурна, че ще има хора, на които подобни статии са интересни и за тях си струва усилието.

Благодаря за отделеното време и не забравяйте да си сложите по една мартеничка утре.


6 comments

  1. След това мнение вече със сигурност ще си купя Lemony Flutter в най- скоро време! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мисля, че няма да останеш разочарована, но имай в предвид, че е много, много мазен крем. Ако реша да го използвам върху кожичките на ръцете си, задължително трябва да легна да спя после, защото иначе всичко, което докосна става мазно.

      Delete
  2. Аз направо си водих списък на кои продукти да обърна по-специално внимание :)Може ли малко по-подробно мнение за кремообразният руж на E.L.F.? Отдавна го заглеждам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, много изоставих темата за продуктите на ЕЛФ, а имам толкова много. Между другото не бих го определила точно като кремообразен, а по-скоро има суха текстура - смеска между крем и прахообразен продукт.

      Delete
  3. И в нашя красив Пловдив вече имаме магазин на Инголт :) това само може да ме радва,надявам се скоро да отворят такъв и на МАС.Купих доста неща,но още не съм си взела от сенките им за които чувам доста добри отзиви по различните блогове ,но мисля че следващото ми посещемие до магазина ще си направя една малка палитра :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ради, според мен сенките са най-уникалният продукт, който марката предлага. Не знам до колко са добри или лоши останалите им продукти, защото аз самата съм използвала само един гланц, който наистина много ми допада, но смятам че сенките са центъра на вниманието. Цените са сравнително прилични и ако си направиш една палитра, която точно да отговаря на нуждите ти, просто няма да посегнеш към друга марка.

      Delete