Lipstick Obsession : Nude Lipsticks

February 16, 2012


Здравейте, момичета!

Вече съм в Швеция и останах много изненадана колко по-топло е времето, отколкото бе в София. Дори вече става тъмно едва към 5 часа, което мен лично много ме радва, защото през Декември се стъмваше в 3.30 часа. 

Снощи реорганизирах цялата си колекция с грим и имам някои нови идеи за публикации, така че се надявам да ги осъществя скоро. 
Веднага обаче реших да се заловя с първата от тях, а именно да ви покажа телесните цветове червила, които аз притежавам и да ви разкажа за тях.

Знам, че подобен род нюанси не отиват на всеки, а и не са по-вкуса на всички, но аз за себе си ги намирам изключително подходящи, лесни са за носене и отиват на абсолютно всичко. 
На този етап съм спряла да си купувам такива, защото имам всички, които са ми необходими и искам да успея да им се нарадвам преди да се впускам в нови козметични приключения и открития.



Притежавам седем червила в телесни тонове, като повечето от тях са доста евтини и достъпни за всички. 








1. MAC Viva Glam - Lady Gaga 2 

Лимитирана версия червило, която можеше да се намери в магазините на MAC през 2011г., но предполагам все още може да имат останали в наличност. Цената на червилото е 35 лв. и както останалите червила на MAC съдържа 3 гр. продукт. Цвета е наистина може да бъде определен като телесен - светло бежов, може би с леко кафява нотка в него, но веднъж нанесен върху устните кафявото изчезва и улавям леко розов тон.

Имам отделно ревю посветено на червилото и гланца и в случай, че искате да видите повече снимки и да прочетете допълнителна информация може да погледнете линка : Lady Gaga 2 - Lipstick & Lipgloss.

2. Manhattan - Creamy Nude Lipstick 53H Rosewood

Отново лимитирана серия червило, което предполагам вече не може да се намери никъде. Цената му беше под 10 лв., но за съжаление на окопаковката не е отбелязан грамажа. 
Консистенцията и текстурата му са много подобни на предното - разнася се като крем върху устните и е много меко и приятно, има овлажняващ ефект и не стои твърде плътно, което го прави много естествено изглеждащо. Аромата му е много лек и дори недоловим, което за мен винаги е плюс, защото съм много чувствителна към аромати.
Цвета е телесен със силно изразен розов подтон, който преминава към кафяво, а завършека е сатенен.

3. Avon Moisture Seduction - Nude Perfection

Доколкото ми е известно червилото се продава в редовния каталог на марката, като цената му бе в порядъка на 10-12 лв., грамажа не е отбелязан на опаковката.
Интересното при това червило е, че е смесица между червило и балсам, като съчетава най-доброто от тези два продукта - овлажняващи свойства и пигментиран цвят. Текстурата е отново, както и при горните две много кремообразна и се нанася много гладко и безпроблемно.  
Цвета е много неопределен според мен, защото в червилото са преплетени няколко различни нюанса, съдържа златисти частици.
Аз лично не го харесвам и не го нося, защото не ми допада как стои върху моят цвят кожа, идва ми една идея по-тъмно и не мога да се възприема.

Видях, че Ели има интересно ревю по темата, така че може да погледнете и нейният блог за повече подробности: Maquilab

4. Revlon - Soft Nude

От всички червила в колекцията ми бих казала, че това е най-уникалното, най-лесното за носене и най-любимото ми. Цената му е около 15 лева, както и останалите от серията ColorBurst и ви гарантирам, че си струват всеки лев. 
Цвета е телесен с прасковен отенък, отново е кремообразно и лесно за нанасяне. Аз предпочитам точно такива текстури и гледам да се насочвам предимно към тях, когато съм в търсене на ново червило.

Имам отделна публикация посветена на това червило, в която с подробности ви обяснявам защо ми харесва и ще видите начини как да промените цвета му, така че да пасне на вашия цвят кожа и нужди.

5 § 6 Golden Rose - 104 и 98

Червилата на Golden Rose са с цена под 3 лв. и ако успеете да се преборите с ужасния им изкуствен аромат и вкус ви ги препоръчвам горещо. Телесните им цветове са разкошни, както и цветовата селекция като цяло. 
Двата нюанса, които аз имам са много подобни един на друг с малката разлика, че номер 104 е с кафяв подтон, а номер 98 с розов.
Бих казала, че е кремообразно, но в същото време стои някак сухо и препоръчвам да се нанесе балсам преди това. И двете червила не съдържат нито блясък, нито брокат.

Имам публикация посветена на червило номер 98, в която може да прочетете защо го харесвам и с кои гланцове обичам да го комбинирам : Golden Rose - 98.

7. Essence - In the Nude

Червилата на Essence са с много добро качество, а цената много достъпна - под 4 лв., което ги прави чудесен избор в случай, че си намерите подходящ цвят.
In the Nude е последното допълнение в колекцията ми, но ми допада и съм много доволна. Отличителното в тази серия на марката е, че червилата са много меки, кремообразни и подхранващи, оставят след себе си деликатен блясък и не са много силно пигментирани. Подобно на червилото на Avon също бих го определила като смесица от балсам и червило. Единственото ми оплакване е, че свършва много бързо, а и не е особено издръжливо.
Конкретно този цвят е телесен бежов с кафяв подтон, но тъй като е полупрозрачно, стои много деликатно и нежно.

Както виждате аз съм наистина огромен почитател на този тип цветове и общо взето предимно нося такива, макар че в последно време започнах да се ориентирам предимно към гланцове, защото са по-лесни за употреба и като цяло изглеждат по-естествено.

Ако вие имате любимо телесно червило, без което не можете да живеете ще се радвам да ми оставите коментар и да споделите впечатленията си.


4 comments

  1. Аз доскоро носех само ярки червила, но след като си взех In The Nude на Есенс, започвам да ставам фен и на телесните. Golden Rose 98 също го имам, но го нося само лятото, много готино седи с тен. Убеди ме обаче да си взема най- накрая и Soft Nude на Revlon, отдавна съм му хвърлила око и сигурно ще е едно от следващите ми червила! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз никога не съм си падала по ярки цветове и тепърва започвам да се отпускам и да им обръщам внимание. Пиши като си вземеш червилото, ако ти идва много бежово използвай розово-кафяв молив и малко гланц.

      Delete
  2. Чудесна селекция от цветове! Аз предпочитам леко розовеещи телесни червила, защото съм адски бледа и с някои приличам на мумия :) Най-любимият ми нюд е L'Oreal Color Riche in Nude (235) и малко по-тъмното Rimmel Lasting Finish in Asia (077). Като цяло от тази серия на Римел има много приятни неутрални цветове и текстурата на самите червила е много хубава. Сега малко ме е яд, че така и не се наканих да купя това червилце на Манхатън...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря! Аз никога не съм пробвала червилата на L'Oreal и и всъщност изобщо не съм ги заглеждала. Колкото до тези на RimmeL, мен аромата им ме отблъсква тотално, дори ги нося по-рядко само заради това.

      Delete