Revlon Colorstay

February 21, 2012

Здравейте, момичета!

Много често получавам мейли, в които ме питат кой фон дьо тен препоръчвам и харесвам от масовите марки. За съжаление моят цвят кожа през зимата е много светъл (MAC NW15) и ми е практически невъзможно да си намеря продукт, който да ми пасва и да е със сравнително ниска цена, в допълнение към това кожата ми е много чувствителна и моментално реагира на някои съставки, които са част от повечето фон дьо тен-и и поради тази причина предпочитам да инвестирам повече финанси и да си купя един по-скъп продукт, който да изглежда естествено върху лицето ми и да отговаря на нуждите ми.

Споменавала съм не веднъж, че обичам този фон дьо тен и си го купувам отново и отново. Днес ще споделя с вас защо толкова го обичам, както и начините, по които го използвам. Няма да спестя и някои критики, така че се надявам публикацията да ви бъде полезна.


Revlon е може би единствената от масовите марки, която предлага един и същи фон дьо тен, но в два варианта  - за дамите с комбинирана и мазна кожа, както и за тези, които са със суха и нормална.


Oil Free версията е със специално разработена формула за мазните и комбиниранбите кожи, не запушва порите и контролира отделянето на себума. Завършека е полу-матов, а покривността в зависимост от метода на нанасяне, който предпочитате, може да варира.

Нормалната версия е разработена за жените с нормална и суха кожа. Съдържа светлоотразяващи частици, които правят кожата да изглежда леко сияйна, но без това да е прекалено. Съдържа подхранващи масла, които да омекотят и подхранят кожата на лицето. Покривността както и при горния вариант зависи от начина на използване.

Друг голям плюс, който аз отчитам е богатата цветова гама, в която се предлага. Аз използвам този в цвят 150 Buff, който доколкото знам е и най-светлият, който се внася в България. Цената му е 22-23 лева и съдържа стандартните 30 мл, както и останалите подобни продукти. 

Важна особеност, която аз откривам е, че задължително трябва да използвам крем или база преди него. В противен случай благодарение на матиращия ефект подчертава всяка линийка от кожата ми и изглежда много неестетсвено. 

Самата консистенция на фон дьо тен-а е леко гъста и изсъхва за секунди, така че трябва да се работи доста бързо с него. Друг важен момент, който трябва да се спомене е, че не препоръчвам да използвате голямо количество. Принципа по-малко е повече важи с пълна сила. Аз използвам количество малко по-голямо от грахово зърно за цялото лице. Започвам да нанасям от вътре навън.
Обичам да разделям лицето си на зони (чело, бузи, т-зона), за да ми е по-лесно. 

След като имате в предвид частта с крема и факта, че трябва да сте бързи при нанасянето може да се радвате на фон дьо тен, който не мърда от лицето ви цял ден. Няма значение дали вали или е топло, или пък ви се налага да плачете. Не зацапва дрехите и благодарение на малкият spf (само 6) на снимки изглежда перфектно. 
След като ви споделих основното, което е важно да знаете за този продукт искам да ви разкажа и за начините, по които аз го използвам, както и четките, които са ми любими.

В дните, в които кожата ми е в добро състояние или бързам и нямам много време обичам да смесвам ColorStay с малка част от крема си за лице. В зависимост от количеството и на двата продукта получавам покривност. Благодарение на кремчето фон дьо тен-а става доста лек и много по-лесно работя с него, отколкото по принцип.

Не ми харесва да използвам пръсти при нанасяне ( лично предпочитание за вас това може да е най-добрия вариант), защото както казах изсъхва доста бързо и понякога ми се получават петна по челото най-вече или близо до линията на косата.


Използвала съм няколко четки и най-любимата ми е тази на E.L.F. от студио линията, която горещо ви препоръчвам, защото работи чудесно с всички видове течен фон дьо тен. Тъй като косъма е гъст дори и такива, които не са много покривни след нанасянето с тази четка стават видимо по-покривни. 
С потупващи движения нанасям върху зоната, за да се разпространи продукта равномерно навсякъде и след това с въртеливи, за да може да попие в лицето и да се прелее с кожата.

В комбинация с варианта, за който споделих по-горе се получава страхотен ефекти лицето изглежда много естествено, към което и се стремя всъщност.


Друга четка, която обичам да използвам е т.нар. duo fiber. Благодарение на разделените бели косъмчета, тя събира много малко количество продукт (в пъти по-малко от това, което би събрала горната. Принципа на действие е същия като при горната, но ми отнема малко повече време.
Използвам тази четка, когато не съм смесила фон дьо тен-а си с нищо и постигам не толкова голяма покривност, колкото бих получила обикновено.

Нямам търпение да си купя beauty blender, за да видя какъв ще бъде резултата с намокрена гъбичка и веднага щом го направя ще споделя с вас.

В заключение мога да ви кажа, че препоръчвам този продукт, защото е много универсален и както вече споменах може да бъде постигнат различен ефект с него в зависимост от "инструментите", които използвате при употребата му.
Ако нямате четки в колекцията си, не се притеснявайте, защото това, че аз не предпочитам този метод в никакъв случай не означава, че не можете да използвате фон дьо тен-а. 

Надявам се съм успяла да обясня достатъчно подробно основните неща. Ако имате допълнителни въпроси, не се притеснявайте да питате. 

Желая ви хубав и усмихнат ден.

12 comments

  1. Преи време направих комплимент на една приятелка за хубавата кожа, а то се оказа, че е с този ФДТ. Стоеше й супер естествено, а кожата й изглеждаше перфектна. Наистина си заслужава, ако човек търси нещо сериозно откъм покритите и издръжливост :)

    ReplyDelete
  2. Аз го използвам вече 2 години, всеки ден при това ;) Аз също го препоръчвам ... и между другото една гримюрка, която има блог също го препоръча ;)

    ReplyDelete
  3. Много добре звучи - и от ревюто, и в коментарите :) Отдавна се каня да го пробвам, но все ме спират няколкото недоизползвани тубички ФДТ в шкафчето ми.. Но само да се стопли още малко и ще го изпробвам - в студеното време щом си покажа носа през врата, такъв хубав рев му хвърлям, че по цяла зима почти никакъв грим не мога да сложа ;(
    Жени, казваш, че го смесваш с кремчета - а дали си пробвала да го нанасяш върху слънцезащитен крем? Заради луничките и петънцата почти постоянно съм с 50 фактор, който си е доста мазен, и се чудя дали няма да лъщи прекалено от него.. Може би е вариант да се сложи крем, после база и накрая ФДТ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей,

      за съжаление наскоро открих, че съм алергична към кремове с висок спф (за лицето говоря) и не мога да ти дам отговор как би действало :(

      Delete
    2. Аз винаги лятото го ползвам така. Първо нанасям крем със СПФ 50, дори не изчаквам да изсъхне, защото Колорстай е гъст и така се нанася по-лесно, но ако искащ можещ да изчакащ, и не съм изгоряла нито веднъж, нито съм почерняла или с други думи, има ефект. Ползвам го 4 години вече...

      Delete
  4. Това е и моят любим ФДТ.Опитвам няколко пъти да го заменя с друг,но пак се връщам към него.
    Страхотно и много изчерпателно ревю. Браво!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много благодаря :) Радвам се, че ти допада.

      Delete
    2. Първо искам да те поздравя за това, което правиш и да ти пожелая още много и интересни публикации!!!
      Относно този ФДТ отдавна искам да си го купя предвид чудесните отзиви, но преди това бих искала да знам някой неща за него - кожата ми е мазна и търся продукт, който да запази за по-дълго време матирания вид на лицето след нанасяне, да не лъщи и да не създава брашнян ефект.
      Благодаря предварително.

      Delete
  5. Момичета,никъде не намирам този фдт.. а ми е мъка защото го използвам от 1 година :( Махнали са всички щандове във Лили и по моловете и са неоткриваеми,ако някой знае къде има ще съм многоо благодаранаа !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Има го в Пикадили в Мол София :)

      Delete
  6. Определено ще си го купя.. Отдавна слушам за него, сега вече съм сигурна-идва ми да затичам към Lilly :D

    ReplyDelete
  7. Къде да намеря продукти на Ревлон ?

    ReplyDelete