Lush - Sweet Lips

February 6, 2012

Здравейте, момичета!

Надявам се времето да се стопли най-накрая и искрено съчувствам на хората от малките градове и села, които трябва да се справят с наводнения и сняг. Дано всичко се нормализира скоро и всички да успеят да си стъпят на краката.

На мен лично Януари освен много студ и емоции ми донесе и много нови козметични придобивки и нямам търпение да започна да споделям впечатленията си с вас, а и имам толкова много да наваксвам с блога. В тефтера ми с идеи за публикации имам поне 30 ревю-та, които съм запланувал да подготвя за вас, но не знам защо винаги нещо се разминава. Купувам си някой нов продукт и другите просто остават на заден план, но ви подканвам да ми напомняте в случай, че ви се чете за нещо конкретно.

Ексфолиантите за устни са сред най-популярните продукти на Lush, а и е специално подходящ за този сезон, когато на почти всички ни се налага да се борим със сухи устни. Магазин на Lush има в гр. София в The Mall, който се намира на бул. "Цариградско шосе".

Преди известно време направих публикация, в която ви представих няколко рецепти за домашен ексфолиант, така че ако искате да си спестите 15 лв., ви препоръчвам да погледнете тези предложения - Скраб за устни.

Скраба се продава в стъклено бурканче с развиваща се капачка на цена от 14, 50 (по спомени) и съдържа 25 гр. продукт. Предлага се в три различни разновидности - Bubblegum, Mint Julip и Sweet Lips.




Целта на този ексфолиант е да премахне сухата и мъртва кожа, оставяйки устните хидратирани и гладки. Основната съставка е захар, като в допълнение съдържа масло от жожоба, екстракт от ванилия и какао, които подхранват устните и спомагат за прекрасния аромат и вкус на този скраб.

Начина на употреба не се различава с нищо от този на други продукти от този тип - с пръст нанасяте върху устните и разтърквате около минута, след което измивате или изтривате със салфетка, след употреба нанесете балсам за устни.

Тъй като съставките са изцяло натурални бихте могли дори да си оближете устните, но аз лично се притеснявам да ям всичко онова, което е било премахнато.

Първото нещо, което се забелязва веднага щом отвъртите капачката е страхотният аромат на нещо сладко. Не бих могла да определя точно на какво, но е прекрасна смесица от какао, захар и ванилия ( и вкуса е също толкова прекрасен). Добрата новина е, че въпреки високата цена ви трябва минимално количество продукт за постигане на желаният резултат.

Аз лично харесвам този продукт, но в никакъв случай не до там, че да си го купя отново. На мен консистенцията ми идва прекалено суха и в момента, в който започвам да разтърквам с пръст навсякъде пада захар, докато в един момент захарта е изпадала тотално и се налага да използвам допълнително продукт.

От гледна точка на това дали ексфолира добре, според мен - да, но аз лично не усещам устните си толкова меки и подхранени, както след като съм използвала някоя от домашните рецепти.

Разбира се много по-удобно е, че е в готов вариант, а не се налага да отделям време да забърквам сама сместа.

Като цяло ако имате излишни 15 лева, а и не ви се занимава с домашни маски, то със сигурност това е правилният продукт за вас, ако обаче имате свободно време и предпочитате да си спестите тази сума, мисля че има и по-добри варианти.

Мирише страхотно и вкуса ми допада, но за мен лично не това са най-важните неща. Имам нужда от ексфолиант, използвам такъв на всеки 2,3 дни и не си представям да се лиша от него, така че ще използвам този.

Благодаря за отделеното време и ако имате някакви допълнителни въпроси - питайте.

9 comments

  1. Абсолютно съм съгасна с това, че пада в момента, в който започнеш да разтъркваш! Малко е досадно, защото наистина се хаби доста от продукта... Иначе са уникално вкусни :D (аз имам Bubblegum).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз останах малко разочарована, някак си имах големи очаквания, които не се оправдаха, но вероятно вината си е моя за това. Когато става дума за такива популярни и скъпи марки си мисля, че всичко е хубаво.

      Delete
  2. Аз за сега се справям с захар и мед и ми върши страхотна работа, понеже зима- лято все съм с напукани устни.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз също използвам подобни рецепти, обикновено тази със зехтин и кафява захар, защото това имам под ръка, но съм много доволна.

      Delete
  3. Захар,мед и зехтин е доста добра комбинация!Тъй като имам ужасно лошия навик да гриза изпръхналите кожички по устните,това е едно доста приятно и сладко лекарство!Благодаря ти за бързите и подробни отговори!В интерес на истината никога не съм ползвала "Lush" попадала съм в YOUTUBE на техни продукти!Обмислям обаче да се сдобия с някоя Lush-маска за коса...имала ли си допир до тях?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      За съжаление никога не съм използвала маските за коса на Lush и нямам никакви впечатления от тях :(

      Delete
  4. Здравей!
    Страхотен блог :) Нещо против да си го споделим на стената на LUSH България ?

    ReplyDelete
  5. Благодаря за милите думи. Не, нямам нищо против, разбира се :)

    ReplyDelete
  6. пробвайте със захаросан мед, ефетът е същия ;-))

    ReplyDelete