Shopping Therapy + Update

February 4, 2012


Здравейте!

Последните седмици бяха невероятно трудни за мен и се извинявам, че не бях много активна, но честно ви казвам абсолютно всичко, с което се захващах просто бе обречено на провал, което много ме натовари емоционално. 

Много бях изнервена покрай университета и по-специално изпитите си (както знаете трябваше да отсъствам през последния семестър) и имаше някои спънки, които трябваше да преодолея. Не можах да се примиря, че по един от предметите всички 22-ма души от моя курс имаха отличен, докато аз имах само 4 и учих много, за да се явя на изпит и да изкарам по-добра оценка, по други пък предмети не ми бяха написали оценките до последния възможен ден преди сесията, отделно имах тестове и курсови работи и беше голяма лудница. За щастие вече е зад гърба ми и не искам да се връщам назад.

След това проблемите с лаптопа.. Майка ми искаше да хвърли едни обувки на леглото, за да ги прибера в куфара си и без да иска уцели монитора ми, който от удара се счупи.. Поправката щеше да ми струва 600 лв. и се оказа, че ще бъде по-добре да се купи нов. На пазара има огромен избор и трябваше да се ориентираме бързо, за да поръчаме нов, защото се предполагаше, че трябва да замина за Швеция на 03.02, но авиокомпанията, с която трябваше да пътувам обяви фалит... 
С две думи нямах никакъв късмет и честно казано бях много тъжна. Отделно с документите ми няма никакъв прогрес и накрая просто ще се върна в България и спирам да се занимавам с други неща.

Имах малко заделени пари и реших, че няма да е зле да се зарадвам малко, а и имах нужда от нов фон дьо тен така или иначе. Възнамерявах да си купя от летището, но както вече казах плановете ми се разминаха. Между другото, който е казал, че шопинг терапията помага за добрата кондиция и настроение е бил много прав, защото се чувствам много по-добре. Взех си някои нови дрехи, обувки и си боядисах косата. Омръзна ми русото и преминах към по-меден цвят с руси кичури. Подстригах се значително по-късо и се чувствам с 5 години по-млада.







Първо се отбих през Inglot, за да си направя още една палитра, но този път с някои цветове, които нямам, а много ми харесват. Този път момичето беше много любезно и ми съдейства напълно при избора, като дори ме гримира, за да мога да преценя дали цветовете са удачни за мен или не. Споделих й за миналият път, в който останах крайно разочарована от обслужването и тя настоя да разговарям с управителката, която пък не можа да повярва и дори намекна, че аз съм много претенциозна, но както и да е.



В допълнение към това реших да пробвам и един от гланцовете им, защото ми се сториха много симпатични. Цената им също бе добра и си взех този от серията Sleeks  в цвят 40. 



Споменах, че се нуждая от нов фон дьо тен и реших да отскоча до MAC, за да тествам някой от техните. Гримираха ме с минералния им и харесах ефекта, но вече не съм толкова сигурна, че ми допада, защото прави лицето ми много мазно. Все още съм в процес на тестване и ще споделя с вас впечатленията си, когато имам категорично мнение по въпроса.



Най-накрая си купих и лосиона за почистване на четки, който възнамерявах да тествам наистина отдавна, но изчаквах да приключа с тези, които вече имам. Съвсем скоро очаквайте ревю и подробна информация.



Обожавам червилата на MAC и нямаше как да не прибавя още едно към колекцията си - Creme  Cup. Стигат за цяла вечност и качеството им е много сполучливо. Харесала съм си още няколко цвята и за в бъдеще ще прибавя и тях. Изхвърлих всички червила, които не харесвам и сега съм останала само с 10-тина.



Последната ми придобивка е маслото за кожички на Lush, коeто също възнамерявах да си купя много отдавна, но така и не ми остана време. Използвала съм го само веднъж, но съм доволна за момента. 



Както виждате успях да наруша обещанието си да не пазарувам повече, но в моя защита искам да кажа, че не харчих моите собствени пари, а и имах нужда от едно позитивно изживяване, след всичко случило се напоследък.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, ще се радвам да ви отговоря, а веднага щом имам повече впечатления от продуктите ще направя и ревю-та.

Желая ви приятен уикенд!

14 comments

  1. Здравей:)Очарована съм от блога ти!Защо ли всичко,което казваш ми е напълно познато!?Въпросът ми е-от къде се сдобиваш с продукти на "Lush"?

    xoxo,
    Sherleyzz

    ReplyDelete
  2. Здраси,Жени! След такава шопинг терапия и промяна във външния ти вид нама как да не се почувстваш добре след кофти преживяванията ти.Бих казала че ти завиждам :) благородно за покупките ти от МАС аз съм от Пловдив и тук нямаме техен магазин,което е голям пропуск според мен,но както и да е.Дано с новия лаптоп да е добре положението,очакваме да наваксаш с публикациите ти и да пуснеш нова по-скоро.Поздрави !

    ReplyDelete
  3. Жени, честита нова прическа :) хубаво нещо е промяната. :)
    А за шопинга - страхоотен е !
    и аз съм си набелязала 2 от продуктите ти , но просто нямам време покрай сесията да ходя чак до Мак ( на доста неудобно място ми е )
    Поздрави!

    ReplyDelete
  4. Страхотни неща,направо ти завиждам! Със здраве да си ги ползваш и да си много доволна от тях! Може ли да ми кажеш колко ти излиза четворна палитра на Инглот, ако си спомняш? :)

    ReplyDelete
  5. Харесвам всички твои публикации и винаги ги чета с удоволствие. Много ми хареса червилото на MAC. За съжаление все още не съм пробвала техните продукти, но се надявам в най-скоро време и аз да имам тази възможност :)))И гледай положително на нещата, всеки има кофти моменти, но ако приемеш всичко с усмивка е много по-лесно.Очаквам с нетърпение следващите ти публикации. До скоро :)

    ReplyDelete
  6. @Sherleyzz

    Здравей! Благодаря за милите думи и се радвам, че моят блог ти допада. Продукти на Lush купувам от магазина им в София The Mall, който се намира на бул. "Цариградско шосе".

    Ще се радвам да ми пишеш, за да споделиш кои продукти си си купила и дали си останала доволна. За съжаление на мен цените им ми идват доста високи и се ограничавам до това, от което наистина имам нужда.

    @radi

    Здравей! Аз много харесвам продуктите на MAC и макар и цените им да са доста високи, до сега не съм била разочарована, а и всичко ми стига за наистина дълго време, което прави инвестицията разумна. Доколкото знам можеш да се обадиш по телефона и да ти изпратят продуктите, които искаш с куриер (с наложен платеж), така че ако наистина искаш да си купиш нещо, можеш да се възползваш от този вариант :)
    Ще се опитам да наваксам с публикцациите, разбира се, но все още се опитвам да свикна с новия си лаптоп и съм в процес на инсталиране на програмите си :)
    Благодаря, че следиш моят блог.

    @ lepidopteria

    Нина, определено имах нужда от промяна и се чувствам много по-добре. Бих постнала снимки, но фотоапарата ми изобщо не е подходящ за това и много ме е яд, че се наложи да купувам нов лаптоп, защото можех да инвестирам в нова камера, но както и да е.
    Иначе и на мен ми е супер неудобно да ходя до този мол, но използвах майка ми да ме закара, защото тя пък имаше работа в Младост и беше перфектният момент за шопинг :P

    Успех с изпитите!

    @ Ida

    Ида, излиза мисля към 48 лева. 12 лева е самата палитра и всеки цвят по 8,50 мисля. Но със сигурност струваше под 50 лв.

    @Nikki

    Здравей, Ники.

    Стискам палци да можеш да пробваш продуктите на MAC в най-скоро време. Избери си нещо, от което наистина имаш нужда е уникално за марката - пудрите им, хайлайтърите, червилата, четките :) Всичко останало можеш да си намериш на по-ниска цена от други марки.
    Благодаря за окуражителните думи. По принцип съм позитивен човек, но много ми се насъбра и в крайна сметка и аз имах нужда да се разтоваря малко.
    Скоро ще направя ревю на червилото, защото и на мен много ми допада, а и си струва да се спомене.

    Радвам се, че четеш публикациите ми и съм ти благодарна от сърце, че отдели време, за да ми оставиш своят коментар.

    ReplyDelete
  7. Creme Cup изглежда страхооотно! Цвета е прекрасен.

    ReplyDelete
    Replies
    1. И на мен много ми допадна. Аз се бях насочила към Hue, но в крайна сметка се спрях на това, защото така или иначе имам твърде много телесни цветове.

      Delete
  8. Цветовата комбинация на палитрата е много интересна :) И аз вече се сдобих с основата за сенки (и пак нямах време да разглеждам като хората :( Все ще му дойде времето...
    Честито, и дано всичко се нареди при теб!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Сподели за основата, когато имаш възможност. Ще ми бъде много интересно да прочета :) Скоро и аз ще пиша за цветовете, които подбрах в палитрата по-подробно.

      Delete
  9. На мен пък много ми хареса синьо-зеления цвят от палитрата на Инглот, но подминавам магазина заради всичките негативни коментари за обслужването :) Но щом казваш че има и читави продавачки , може и да вляза някой път. Бях чувала за по-ниски цени в Инглот, да не би да има различни сенки, с различно качество? Между другото къде има магазин на Мак...определено не съм виждала по моловете или съм бляла не където трябва :))) На мен ми е близо мола на Стамболийски, но там има само Инглот и Beuty зоната , от която не съм много очарована. Исках фон дьо тен , подходящ за мазна кожа и с добра покривност и ми предложиха само на Буржоа и Макс фактор, които не мис е сториха особено покривни. Може и да съм претенциозна. Някой има ли впечатления от тези марки за фон дьо тен?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, София.

      И на мен много ми харесва конкретно този цвят, макар че не знам до колко ще го използвам, но при всички положения е нещо по-различно от това, което вече имам. Цените на Inglot не съм забелязала да са по-евтини, има едни тройни, но те дори са мисля с по-високи цени.
      Магазин на MAC има в мол-а на Цариградско шосе, на първия етаж срещу Sephora. Колкото до фон дьо тен, аз не мога да съм много компетентна, защото нямам много опит, но ти препоръчвам да погледнеш Revlon - ColorStay или някой от тези на Rimmel.

      Delete
  10. Жени,отново прекрасно ревю.За жалост във Варна няма нито Мак нито Инглот и пазарувам в чужбина. Искам да те помоля да направиш едно ревю на моливи за устни.Самата аз изпитвам трудност при купуването на дълготрайни и покривни моливи.Имам и друг въпрос.Имаш ли идея как се поставят трайно пигментите на Мак?Имам син ,но се рони като го поставя.Поздрави!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Екатерина.

      Ако звъннеш на телефона на MAC в София е възможно да ти изпратят каквото искаш с куриер, за да не се налага да пазаруваш от чужбина. Пигмент на MAC имам само един и това, което мога да те посъветвам е да поставиш някаква кремообразна основа отдолу - някакъв молив или кремообразни сенки и го нанасяш само с потупващи движения, а не мърдаш четката в ляво и в дясно. Пробвай и ми кажи дали е имало резултат, ако не ще мислим друг вариант :)

      Delete