Любими продукти през Януари

January 28, 2012

Здравейте, момичета!

Не мога да повярвам колко бързо минава времето и как бързо се изниза този месец. В по-голямата му част бях сравнително заета (най-накрая) и нямах особено много време да мисля за козметика, което разбира се не ме спря да понапазарувам това онова, но смея да кажа, че се справих прилично. С изключение на разхищението за paint pot-a от MAC, бях много добро момиче, което пък ми помогна да се насладя по-пълноценно на това, което вече притежавам и харесвам.

Продуктите, които ще ви покажа днес са ви познати в по-голямата си част, но толкова много ми харесват, че през целият месец не спрях да ги използвам. Грима ми беше почти един и същ всеки ден, което от своя страна ми спести много време, защото успявах да се приготвя за 15 минути и честно да ви кажа започнах да свиквам да разполагам само с малка козметична чантичка, вместо с цялото ми чекмедже с най-различни продукти.




1. Keranove - балсам за суха и изтощена коса с екстракт от манго

Вече съм ви говорила много за моят проблем със заплитането на косата ми и няма да се повтарям и да навлизам в подробности (приготвила съм цяла публикация по темата и ще я пусна другият месец) и винаги си търся балсам, който да ми помогне да разреша тази драма и същевременно да подхрани косата ми. 
Тази марка е нова за мен, никога до сега не я бях срещала честно казано, но нещо ме привлече към нея и реших да рискувам. Използвам този балсам от около 3 седмици и съм много, много доволна от него. Започнах да разресвам косата си в банята, след като съм нанесла балсама и ефекта е просто поразителен. Единственият негативен ефект е, че косата ми се омазнява по-бързо от обикновено, а нанасям продукта само по дължините, но повярвайте ми наистина съм готова да изтърпя това, защото за първи път от много години насам имам правилните продукти, които се допълват страхотно и направиха чудеса за мен.
Не можете да си представите колко е неприятно да не можеш да си носиш косата пусната или ако искаш да бъде, трябва да я разресваш на всеки 2 часа, защото в противен случай се превръща в топка косми.
Видях, че от същата серия на същата марка предлагат и маска за коса, която също смятам да пробвам и се надявам да не доомазни допълнително скалпа ми. Ще ви държа в течение.


2. Garnier Miracle Skin Perfector BB cream

Успях да се сдобия със светлата версия на този крем, но за съжаление и тя ми идва една идея по-тъмна. Налага ми се да нанасям и върху врата си, но това не ме притеснява чак толкова, защото харесвам страшно много начина, по който кожата ми се чувства и въпреки че покривността е много минимална просто има нещо в този продукт, което ме привлича и ме кара да го използвам отново и отново.
Имам отделна публикация по темата, която може да прочетете, но мнението ми, че е перфектна база за лице не се е променило и често го използвам предимно така. За съжаление към края на деня забелязвам известно "лъщене", което ме навежда на мисълта, че няма да е много подходящ за хора с мазна кожа, но пък в комбинация с матираща пудра може и да действа добре, за съжаление не мога да дам компетентна оценка по този параграф. Между другото аромата на този продукт ме влудява, адски ми е неприятен вече.
Решила съм да си купя истински азиатски ББ крем и в момента съм в процес на проучване на коя марка да се спра, но съм доста любопитна да пробвам какъв ще бъде ефекта и до колко е различен от този на Garnier.


3. Wet n Wild (E91407) и Catrice (Starlight Espresso)

Любимата ми комбинация сенки, която носех всеки ден почти е тази от Wet n Wild (E91407) и Catrice (Starlight Espresso). 
Сенките на Wet n Wild са ми подарък от една друга блогърка - Али (http://crystalline-doll.blogspot.com/) и съм й много благодарна за щедростта и хубавата изненада. Обожавам този цвят и откакто го имам не съм спряла да го използвам. Допада ми факта, че е блясъка му е много умерен, в никакъв случай не е драматичен и изглежда много естествено. Мога да го използвам вместо хайлайтър, но начина, по който аз го използвам е нанесен върху целият клепач. Цветът на Catrice пък нанасям в сгъвката на окото за повече дълбочина и изглежда много естествено и приятно. Дори гримьора в MAC ме пита какво имам върху очите, защото много му хареса, което разбира се за мен е комплимент (дано е бил искрен :P).
Аз се харесвам повече с лек и натурален грим и визията на фолк певица просто не се връзва с моя вкус и често дори си мисля, че съм супер скучна.


4. O.P.I. - You Don't Know Jacques! и Essence - Time for Romance

През целият месец носих предимно или само първият лак или в комбинация с красивия брокат на Essence. 
Има нещо в цвета на O.P.I. , което го нарежда сред най-невероятните лакове, които някога съм използвала. Комбинира се добре с гардероба ми и цветовете, които предпочитам, както и с неутралния ми грим. Не съм надарена с най-красивите пръсти и нокти, но когато съм с този цвят, харесвам много как изглеждат ръцете ми и се чувствам някак си по-специална.
Essence - Time for Romance е брокатен лек, който съдържа брокат в розово-бронзов цвят, както и малки цветни частици в други цветове. Самостоятелно не ми харесва, но в комбинация с You Don't Know Jacques! изглежда невероятно и много интересно. 


5. Rimmel Match Perfection 2 in 1 Concealer  & Highlighter - 010 Ivory

Използвам този коректор вече втори месец и съм на път да го изразходвам, но цената му е много достъпна и няма да се поколебая да си го купя отново (макар че сега мисля да пробвам този на Maybelline - Age нещо си). Използвам го за прикриване на тъмните кръгове под очите и мисля че цвета ми пасва много добре. Текстурата е много лека и се прелива наистина лесно в кожата (използвам потупващи движения). Не забелязвам някакъв озаряващ ефект ако трябва да бъда откровена, но въпреки това съм доволна от ефекта, който постигам с него.


6. Rimmel Moisture Renew Lipstick - Vintage Pink

Имам обстойно ревю на това червило, но държа да отбележа, че все още го харесвам и използвам много често. Смятам, че много ми отива и факта, че мога да го променям, така че да ми пасва на лекия ежедневен грим или да не добавям гланц, за да изпъкне наситения му цвят. 
Погледнах другите червила от тази серия, но честно казано не успях да си харесам нищо друго. Така или иначе имам достатъчно много червила, нямам нужда от никакво друго.

Реших да ви покажа само наистина най-любимите си продукти, но това в никакъв случай не означава, че се ограничавам само до тях. Обожавам новите си сенки на Inglot, пудрата си на MAC - Studio Careblend, O.P.I. - Skull & Glossbones лак, рол он-а на Garnier за под очи, ружовете си на MAC  Prism и Rimmel - Pink Rose, Naked палитрата си  както и много други продукти, за които вече съм писала многократно и не искам да ви отегчавам.

Много съм щастлива, че в момента разполагам с козметика, която много харесвам и всеки ден имам шанс да се наслаждавам на всичко, което имам. Не съжалявам почти за нищо от това, което съм си купила (с изключение на няколко продукта за коса и 1,2 червила) и се надявам през 2012 да имам възможността да пробвам още много марки и интересни продукти, които да не ме разочароват. 
Споделих с вас, че съм си дала малка почивка от покупките на нов грим (освен ако не става дума за нещо, което ми трябва много) и имам намерение да насоча финансите си към по-класни марки и по-качествени продукти.

Ще се радвам да споделите с мен кои са най-често използваните ви козметични продукти през месеца и какво харесвате в тях.

Благодаря за отделеното време и ви желая хубава вечер!

17 comments

  1. Kомбинацията на лаковете е страшна!!!

    ReplyDelete
  2. Прекрасен блог.За мен самата намерих много полезни неща.Знаеш ли дали крема на Гарние ББ го има в по тъмен цвят.Искам да те помоля да направиш една статия за любимите си продукти на Ърбън .Имаш ли впечатление за тези моливи-http://www.usa2bg.com/kozmetika/urban-decay-moliv-ochi.html
    Колко ти издържа Найкед?Икономични ли са?От къде ги поръчваш?

    ReplyDelete
  3. @Ely

    Трябва да видиш на хубава светлина колко разкошно стои. Мисля, че тези цветове са създадени един за друг :P

    @Екатерина Проданова

    Здравей, Екатерина!
    Благодаря за милите, радвам се, че моят блог ти харесва и го намираш за полезен. Няма по-голям комплимент за мен.

    Крема на Гарниер се продава в два цвята - medium и light. Има тестери, така че можеш да си прецениш дали ти пасва или не. Цената му е между 12 и 14 лв.

    Моливите, които ми показваш съм използвала и определено много ми харесват, но не до там, че да си ги купя отделно извън палитрите си. Цената е твърде висока, особено ако просто си търсиш черен, сив, кафяв или лилав молив. В този случай бих ти препоръчала да пробваш силиконовите на Impala и гелообразните на Avon. В случай обаче, че ти трябва някои по-уникален цвят, мисля че няма да съжаляваш ако купиш от тях.
    Naked имам от една година и я използвам доста често, до този момент не съм стигнала до дъното на нито един от цветовете. Комплекта съдържа и база за сенки и с нейна помощ сенките няма да мръднат от клепачите ти, докато ти сама не ги свалиш. Препоръчвам горещо.
    Колкото до публикацията, аз вече имам отделни такива на всички продукти на UD, които притежавам. Можеш да използваш търсачката на блога.
    Продуктите на UD поръчвам от английския ибей, цените са малко по-високи, но поне не се разправям с митници, мито и данъци.

    Ако имаш допълнителни въпроси, на които не съм отговорила, не се притеснявай да питаш!

    Поздрави,
    Жени!

    ReplyDelete
  4. Този коректор ме заинтригува. Сега привършвам стария ми и се чудя какво да си взема. Ще ми се да дочакам писалката коректор на Буржоа, ама дали ще я дочакам...
    Червилото rocks :)

    ReplyDelete
  5. Страшно се радвам, че ти харесаха сенките!!! Аз много харесвам wet n wild, а този цвят е направо страхотен за ежедневен грим :) Влюбих се в комбинацията от лакове, и червилото! Определено ще си взема някой лак на Есенс, покрай тази публикация, че никога не съм имала техни. Издържат ли върху ноктите? Поздрави :)

    ReplyDelete
  6. Утре задължително отивам да го взема този на Essence! Ще пробвам с друго кафяво, което имам в момента, но наистина е уникална комбинацията! Браво, Жени!!!

    ReplyDelete
  7. Жени,днес си купих Импала силиконовия.Уникален продукт!Благодаря ти от сърце!Кой от моливите на Ърбън според теб е най -атрактивен за брюнетка със нормален тен ?Все още не съм пазарувала от Ибей и се надявам да не е сложно.Харесах си много неща (рокли,обувки,грим).Искам да те попитам също и дали имаш поглед върху кремове за избелване.Сега наближаваме най-подходящия сезон за,, излющване'' на кожата.Поздрави!

    ReplyDelete
  8. Много се радвам, че ти харесват! Единственият негатив е, че нямат голямо разнообразие от цветове.
    Колкото до моливите на UD аз съм използвала само в черно и кафяво, така че не мога да бъда компетентна кое е хубаво или не. Мога да ти препоръчам обаче на Avon молива в Khaki Shimmer. Цвета е интересен и мисля, че ще ти допадне.
    За да пазаруваш от ибей ти трябва paypal акаунт, за да имаш paypal акаунт ти трябва дебитна или кредитна карта. Правиш си регистрация на www.paypal.com, попълваш всички данни + инфо на картата ти. Те теглят от картата ти (не помня точната сума) 1,2 евро и след 2,3,4 дни трябва да се свържеш с банката ти или ако имаш онлайн банкиране да погледнеш кода посочен на транзакцията (той е 4 цифрен) и с него си активираш акаунта. След цялата тази процедура си готова да си пазаруваш. Супер лесно е, но изисква време.

    ReplyDelete
  9. Здравей, във връзка със заплитането на косата смело мога да препоръчам един балсам - Ревалид - има и маска, и шампоан, и ампули за коса (всичко им е хубаво, но това е друга тема). Аз скоро ги открих, а винаги съм имала проблеми със заплитането - косата ми е до дупето, а преди няколко години беше до коленете - именно заплитането ме накара да я отрежа почти до раменете. Косата ми е мазна, сравнително гъста (поне не рядка), обикновено е пусната и я мия всеки ден. Преди почти не използвах балсам, защото още повече я омазняваше, но този ползвам около веднъж на седмица - не омазнява, след това дни наред няма заплитане, не се наелектризира и изобщо е моят балсам. Една колежка каза, че косата и нямала обем след като го ползва, но косата и си няма обем и без него, а и е твърде рядка. Аз не съм забелязала подобен проблем. Цената за 250мл е над 10лв и тъй като се води медицински (не мирише лошо) вероятно ще се намери само в аптека, но често има тестери - дано си доволна ако го пробваш.
    Поздрави!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      Много ти благодаря за отправеното предложение, със сигурност ще погледна за какво става дума и ще го пробвам.

      Delete
    2. Здравейте, сега попаднах случайно на блога и изчетох повечето публикации на един дъх. Много полезна информация, благодаря! Ще продължавам да го следя. А и аз имам въпрос специално за този пост - откъде си купувате този околоочен concealer на Rimmel? Никъде не съм го виждала на щандовете на Rimmel, имат само един вид коректор с четка-гъбичка (като gloss),с оранжева капачка и се казва "Wake me up". Къде мога да намеря този, който вие сте показали, или поне да споделите от къде точно сте взели вашите? Благодаря предварително.

      Delete
  10. Здравейте, сега попаднах случайно на блога и изчетох повечето публикации на един дъх. Много полезна информация, благодаря! Ще продължавам да го следя. А и аз имам въпрос специално за този пост - откъде си купувате този околоочен concealer на Rimmel? Никъде не съм го виждала на щандовете на Rimmel, имат само един вид коректор с четка-гъбичка (като gloss),с оранжева капачка и се казва "Wake me up". Къде мога да намеря този, който вие сте показали, или поне да споделите от къде точно сте взели вашите? Благодаря предварително.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравейте! Благодаря Ви за отзивите и отделеното време да ми оставите коментар. http://www.asos.com/Rimmel-London/Rimmel-London-Match-Perfection-Illuminating-Concealer/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1674662&SearchQuery=rimmel&sh=0&pge=1&pgesize=20&sort=-1&clr=Ivory От този сайт може да се сдобиете с въпросния коректор. Доставката е безплатна.

      Delete
    2. Изключително много благодаря! :)

      Delete
  11. Перфектно и много обстойно описание на всички продукти много ни помагаш при избора на всякакъв вид грим.Благодаря продължавай все така да радваш

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за милите думи, щастлива съм, че съм успяла да помогна.

      Delete
  12. И аз имам сенките на Wet N Wild и съм възхитена от тях!! Този цвят е толкова красив и естествен. Използвам ги постоянно от доста време вече :))

    ReplyDelete