Четки за грим. Sigma - The Cities : New York

January 5, 2012

Здравейте, момичета!

Четките за грим са особено актуална тема на обсъждане напоследък, предполагам и вас ви се е случвало да се объркате от голямото разнообразие от марки, както и от различните приложения на самите четки.
Планирам за в бъдеще да направя един подробен списък с всички четки, които аз лично притежавам и съответно да опиша начините им на използване (според мен, разбира се), така че се надявам да ви бъда все по-полезна в тази насока.
Моят скромен опит с четките ме научи, че повечето са мултифункционални и могат да бъдат да бъдат използвани по много различни начини, независимо какво пише на опаковката им. 


Комплекта четки, който искам да ви покажа днес е на американската марка - Sigma и може да бъде поръчан от официалния им сайт - Sigmabeauty
Цената на всички четки + кутията е $59.00. Ако използвате код 0112XJML, ще получите 10% отстъпка от поръчката си.
Предлагаха се в няколко различни цвята (всички кръстени на градове), но сега видях, че са останали само тези в розова кутия и розови дръжки. Този, който аз имам е в черен цвят, защото ми се стори най-класически и изчистен носи името на град New York.

Принципно поръчката би трябвало да пристигне на митницата, но при мен бяха написали на митническата декларация по-ниска сума от тази, която заплатих и пристигнаха директно на адреса.



Първото нещо, което се забелязва е удобната кожена кутия, която може да се използва за съхранение на четките, но след като се откопчае се превръща в два самостоятелни контейнера, които могат да бъдат използвани, както на вас ви е удобно. Аз отделям четките за лице в единия, а четките за очи в другия.

Дължината на дръжките сравнена с телефона ми
Самият комплект е т.нар. "travel set", което означава, че дръжките са по-къси от стандартните (за да бъдат по-компактни и удобни при пътуване), но формата и дължината на косъма е същата, както на тези от нормалната им серия. 




Четките, които може да намерите вътре са 7 на брой, като 3 от тях са предназначени за лицето, а 4 за очния грим.
Много ми допада дебелината на дръжките и изработката им. Създават впечатление на много скъпи класни четки и малките детайли (например гравираните надписи) са чудесно допълнение за красивия им изглед.


Large Powder - F30 е от естествен косъм. Формата й е пухкава и заоблена. Подходяща е за нанасяне на пудра или руж върху лицето и тялото.
От всички четки в комплекта, само тази се скубе леко. Първите няколко пъти, когато я измих, пускаше кафява боя, което беше доста неприятно, но за щастие вече нямам такъв проблем. Много е мека и идеално разнася всякакви прахообразни продукти.


Duo Fibre Powder/Blush - F15 е смесица от натурален (черните) и изкуствен (белите) косъм. Формата й е средно голяма, леко заострена. Специално подходяща е при употребата на кремообразни/течни продукти (руж, бронзер, фон дьо тен), както и минерални пудри. 
Тази четка е сред любимите ми, защото голяма част от ружовете ми например са много пигментирани, а благодарение на разстоянието между косъмчетата загребва много по-малко количество продукт, което спомага за по-естествения завършек.


Small Contour - F05 е от естествен косъм. Косъмчетата са много гъсто разположени, което в комбинация с малката и заоблена форма я прави чудесна за контуриране или нанасяне на хайлайтър с прахообразни продукти. Може да се използва за употреба на руж (ако искате да бъде концентриран в малка зона).
Аз я използвам предимно за контуриране, но друго чудесно приложение, което открих е да преливам с нея ружа си.


Large Shader - E60 е от естествен косъм. Подходяща е за нанасяне на сенките за очи, както и за база за сенки или кремообразни сенки.
Малко съм изненадана, че на сайта е посочено този тип четка да се използва при кремообразни продукти, защото принципно естественият косъм работи най-добре с прахообразни. Замислям се дали не са се объркали и всъщност да е изработена от изкуствен косъм.
Истината е, че не действа перфектно за нанасяне на сенки, въпреки че пак върши работа. Може би от всички четки в комплекта, тази използвам най-малко.


Tapered Blending - E35 е от естествен косъм. Четката е пухкава и леко заострена. Идеална е за поставяне на цвят в сгъвката на окото и за преливане на линии. 
Много съм доволна от тази четка и я използвам всеки ден. Прелива чудесно, без много усилие.


Small Tapered Blending - E45 е от естествен косъм. Подобна е на предната, но по-малка и с много по-заострен връх. Може да се използва по много различни начини - поставяне на цвят в сгъвката, преливане, поставяне на цвят под долната мигла, в края на окото.
Отново четка, която много харесвам, използвам я предимно за нанасяне на сенки в сгъвката на окото, тъй като заострената форма спомага да достигне точно там, където ми трябва.


Eyeliner - E05 е от изкуствен косъм. Четка с много заострен връх, която е подходяща за използване на кремообразни и гелообразни очни линии.

Това, което ме привлече в този комплект и ме убеди да си го купя е факта, че съдържа всички четки, които аз използвам всекидневно. Няма нещо, което да оставя настрана и да не ми е необходимо.
Цената бих казала е много добра (около 8,4$ на четка) и не съм разочарована от качеството на нито една за момента. 
Ще ви държа в течение за в бъдеше дали дръжките са се разлепили или пък евентуално ако нещо друго се случи.

Благодаря за отделеното време!

4 comments

  1. Аз също си поръчах от четките на Сигма, много съм доволнане не само от качеството на четките, също и от начина по-които процедират при изпращане на продуктите.
    Мисля, че вече повечето американски сайтове са наясно за облагаемите суми при нас и винаги слагат само сумата за доставка. А и както забелязах подадел е частно лице не самата фирма, което ми се стори странно в началото.

    ReplyDelete
  2. Здравей!

    При мен се получи абсолютно същото, но честно казано не се оплаквам. Една от причините, която винаги ме е спирала да пазарувам от Американски сайтове е именно митото и то не толкова финансовата част на нещата, а цялата разправия и чакане.
    Комплектите им са супер, аз съм доволна. Минус е, че се скубят и се надявам компанията да поработи по въпроса, за да разреши този проблем.

    ReplyDelete
  3. Аз също наскоро се сдобих с четки на Сигма и съм очарована от качеството им. При моите, поне за момента, скубане няма.
    За съжаление обаче, въпреки, че изрично им писах с молба да напишат на пакета по-ниска сума, не го бяха направили и се наложи да ходя до митницата :(

    ReplyDelete
  4. Колко струва доставката им и за колко време пристигнаха?

    ReplyDelete