На пазар... в София

January 2, 2012

Здравейте, момичета!

Честита Нова Година! Пожелавам ви да бъдете здрави и да сбъднете всичките си мечти. 
Надявам сте си си изкарали една незабравима Новогодишна вечер и сте се забавлявали много.

Аз съм си в България от няколко дни и бях много ентусиазирана да се прибера, но действителността се оказа по-различна, отколкото ми се искаше и точно в момента се чувствам малко тъжна и депресирана. 
Вероятно и това е причината да не обръщам толкова голямо внимание на блога, както до сега, но се надявам позитивизма ми да успее да надделее над негативните емоции и всичко да си дойде на мястото.


Днес реших да си направя една разходка и да поразгледам какво ново има из магазините, да видя какво предлагат на Catrice и дали има нещо ново от Essence, Bourjois и Revlon, но така и не успях (магазина не работеше). За щастие дрогерията DM беше отворена и успях да си взема някои неща, от които имах нужда и ще ви ги покажа и на вас.





Aroma Greenline Body Lotion - Vanilla & Fig

Едни от любимите продукти, които обичам да си пазарувам са тези за тяло. Не съм имала възможността до сега да пробвам нищо от тази серия на Aroma, но реших да рискувам, защото аромата на този лосион е много приятен и нежен.
Обикновено си купувам такива, които миришат на кокос или ванилия (винаги съм имала слабост към точно такива аромати), но незнайно защо днес почувствах нуждата да си купя нещо малко по-различно, въпреки че пак ванилията се усеща доста. В комбинация с аромата на смокиня обаче със сигурност е нещо, което нямам. 
Самият продукт е предназначен за суха кожа, съдържа копринени протеини и екстракт от овес, който се предполага, че има овлажняващи свойства. Не съдържа парабени.
Съдържанието е 250 мл., а цената е под 4лв. 5% от себестойността на този продукт се използват за опазване на вековните гори.


Aroma Greenline Hand Cream - Melon
Забравих си крема за ръце в Швеция, а ръцете ми по това време на годината имат нужда от добра хидратация. Спрях се на крем от същата марка, само че този път избрах аромата да е пъпешов. 
Вече го използвах няколко пъти и истината е, че е малко по-трудно попиващ, отколкото на мен ми харесва, но не е чак толкова голяма пречка. Аромата не ми допада след няколко употреби, напомня ми на аромат на дъвка и честно казано бих предпочела да е някакъв друг.
Съдържа глицерин, кокосово масло, защитава кожата от вредните въздействия на околната среда и я прави по-еластична и кадифено мека. Съдържа 4 вида парабени.
Съдържанието е 250 мл., а цената е под 2лв. 5% от себестойността на този продукт се използват за опазване на вековните гори.


Shwarzkopf Gliss - Hair Repair With Liquid Keratin Complex

Реших да пробвам нещо по-различно от спрея на Johnson's Baby, който тъкмо ми свърши. Имах нужда така или иначе от балсам без измиване и този ми се стори подходящ. През последните месеци краищата ми са доста сухи и имат нужда от подобни продукти. 
Според указанията на опаковката този е специално разработен за увредени и сухи коси, съдържа кератинов комплекс,  който възстановява увредените зони на косъма. 
За съжаление в последствие разбрах, че Henkel тестват върху животни и останах малко разочарована, защото принципно избягвам да си пазарувам от марки, които го правят. 
Ще пиша допълнително за впечатленията си, как точно действа и дали има някаква полза от него. 
Съдържанието е 200 мл., а цената е под 6 лв.


Essence - In The Nude

Продуктите на Essence за устни в повечето случаи са страхотни попадения за мен. Когато видях, че се предлага телесен цвят червило (знаете моите любими), просто нямаше как да се въздържа да не си го купя.
Веднага го пробвах и вече съм влюбена, дори смятам да си взема още едно такова, за да си имам в резерва.
Подобно на останалите червила на марката и това мирише много приятно, кремообразно е и се разнася лесно, а цвета е много нежен и приятен.
Съдържанието е 4гр., а цената е под 4 лв.
Както знаете имам серия от публикации, в която ви показвам някои от любимите си червила и смятам да включа In The Nude в тази поредица. Очаквайте тези дни.


Essence XXXL Shine - Rock On

Със сигурност нямам нужда от още един гланц за устни, но този цвят ми се стори толкова уникален и реших да си го купя. 
Далеч не е толкова пигментиран колкото изглежда и според мен най-добре ще изглежда нанесен върху червило, защото самостоятелно изглежда малко странно. Сега ще ми се наложи да си купувам подобен нюанс червило, защото си нямам.
Брокатените частици се забелязват видимо и може би това е единственият ми гланц, който съдържа такива (или поне не се сещам да имам друг).
Не е лепкав, формулата е приятна, няма някакъв дразнещ вкус или аромат. 
Съдържанието е 5мл., а цената е под 5 лв.

Мисля тези дни да отскоча до Inglot, за да си направя една палитра, но трябва предварително да си направя списък, защото не искам сенки, които вече имам.
От MAC съм си харесала също някои неща, но ще видим дали ще успея да отделя финанси. Сега като се замисля исках и да си напазарувам малко от Lush, както и да тествам новата пудра на Bourjois, а за капак имам нужда и от нов фон дьо тен. Манията ми просто няма край!
Надявам се да има някои интересни неща, за които да пиша през месец Януари.

Благодаря много, че отделихте от времето си да прочетете публикацията ми. Желая ви спокойна вечер! До скоро!

10 comments

  1. Честита Нова 2012-та, Жени!
    Желая ти много здраве, късмет и сбъднати мечти :)

    Ани

    ReplyDelete
  2. За много години Жени :)

    ReplyDelete
  3. Пробвайте новият фон дьо тен на borjous ще ви хареса ;) и ако тарсите ярко червено червило ви препоръчвам на essence almost famous :] и пробвайте новата основа за сенки на essence също!

    ReplyDelete
  4. За много години! Благодаря, че се сетихте да ме поздравите. Бъдете живи и здрави.

    @Anonymous

    Благодаря за коментара, както и за предложенията. За съжаление от фон дьо тен-ите на Bourjois ми излизат пъпки и спрях да ги купувам, колкото до продуктите на Essence ще ги пробвам с удоволствие!

    ReplyDelete
  5. Лосиона за тяло добре ли хидратира и овлажнява кожата?

    ReplyDelete
  6. @Anonymous

    Използвала съм го само 2 пъти и съм доволна за момента.

    ReplyDelete
  7. Преди извесно време и аз реших да му дам шанс и мога да кажа, че не е нещо особенно, да хидратира, но не колкото ми се иска. Имайки предвид цената обаче за мен лично той надминава очакванията, защото не бях убедена дали ще получа каквото и да било увлажнение на кожата. А за това, което касае аромата съм съгласна много е приятен и да си призня това бе една от причините да го пробвам. :)

    ReplyDelete
  8. Aroma Greenline Body Lotion - Vanilla & Fig
    - невероятен е за цената си, ползвам го вече цял месец и определено съм много доволна. Кожата ми става много много мека, а по принцип съм със суха. Също така е и без парабени, което е още един голям бонус. Аромата е траен и се запазва до следващия душ. Попива добре в кожата, за разлика от други подобни продукти. Смея да твърдя, че надминава други лосиони от по-горен клас.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Съгласна съм с Христина - аз също съм супер доволна от този лосион. А за тази цена е перфектен.

      Delete
    2. Аз почти го приключих между другото. Мисля да купя един такъв с друг аромат и ще пусна едно ревю тези дни :)

      Delete