Lush - Ocean Salt + Update

December 27, 2011

Здравейте!

Честит празник на всички именници днес! Бъдете живи, здрави и много щастливи. 

Коледа вече е зад гърба ни и се надявам сте си изкарали незабравимо, а подаръците, които сте получили да са надминали всичките ви очаквания! 
Ние изкарахме доста прилично, но мога да ви кажа, че храната тук не може изобщо да се сравнява със сармите или пълнените чушки на баба ми. Шведската традиционна Коледна вечеря се състои от ястие, което се приготвя от картофи, аншоа, лук и сметана; коледна шунка; маринована сьомга; малки наденички; малки кюфтенца и още подобни такива.

Подаръци получих много и съм наистина много приятно изненадана и благодарна на майката и бабата на приятеля ми, които ме затрупаха с повече, отколкото съм предполагала дори. Сдобих се с нови бижута, халат за баня, чехли, пола, а приятеля ми ме изненада с чантата, която ви показах в последния си wishlist.


Получих два козметични продукта, които са на английската марка Baylis & Harding. Сапун с аромат на дива роза и листа от малина, както и лосион за тяло с аромат на лавандула. Не съм имала възможността да ги използвам все още, но съм сигурна, че ще ми харесат. 


Преди почти два месеца ви бях споделила, че си купих един много интересен продукт от Lush, който се казва Ocean Salt.
В случай, че не сте видяли предишната ми публикация, в която детайлно обяснявам какво е Lush, как може да се сдобиете с техни продукти и какво друго си купих на тази марка, ви препоръчвам да погледнете тук : Link.


Ocean Salt e скраб, който е предназначен за почистване на лицето от мъртва кожа, освежаване и подхранване в дълбочина на кожата.
В официалния сайт на марката е посочено, че за направата на този скраб се използва органик лайм, който е нарязан на парченца и е оставен да престои във водка цяла нощ, след което се смесва със сок от грейпфрут и разбира се добавя морската сол.
Благодарение на всички тези съставки кожата е идеално ексфолирана, но и в същото време по-стегната и блестяща.
В съставките могат да бъдат открити есенции от авокадо, кокосово масло, ланолин и екстракти от водорасли, които допълнително да подхранят кожата и да я направят хидратирана и еластична.

Продава се в две различни разфасовки от по 120гр, както и 250гр. Цената не мога да посоча със сигурност, защото тук всичко е значително по-скъпо, но по мои сметки, тази от 120 гр. би трябвало да е в порядъка на 10-12 лв., което мога да кажа, че е много прилична цена за това, което получавате насреща.


Ocean Salt е предназначен за хора с комбинирана и мазна кожа, ако сте с чувствителна кожа не бих препоръчала да го употребявате, защото частиците сол са доста едри и могат да раздразнят лицето ви. 
Друг важен момент, който искам да спомена тук е, че трябва да внимавате много при първите няколко употреби. Както казах частиците са доста едри и трябва да бъдете много деликатни, не правете някакви рязки движения и не втривайте много силно в кожата.
От там нататък вашата кожа ще ви покажe как точно да го използвате (вече изобщо не внимавам, а бих казала, че направо разтърквам доста сериозно) и колко често. 
Самата аз използвам този скраб на всеки два или три дни ( трябва ви не много голямо количество, може би колкото бобено зърно), като преди да отмия оставям да постои върху лицето ми 30-40 секунди, както ми и бе препоръчано от консултантката в магазина.
Първото нещо, което ще усетите е разкошния аромат на сол, водка и лайм, който мен направо ме опиянява и ми действа много освежаващо, особено сутрин. 
Консистенцията на самия продукт е като крем и се разнася безпроблемно, част от по-малките частици сол се разтапят от топлата вода (аз го използвам под душа) и оставя кожата ми много почистена, стегната и свежа.
Ефекта, който забелязвам при себе си е много комплексен, но бих го определила като много озаряващ. Кожата ми изглежда много жива и сияйна, каквато не е била никога. Не знам дали се дължи изцяло на този продукт, но самият факт, че черните ми точки са почти на изчезване, а пъпки ми се повяват в пъти по-рядко, говори достатъчно за качествата на  Ocean Salt. Омазняването на кожата ми също е доста по-балансирано от преди и като цяло чувствам лицето си много чисто и то в дълбочина. 

Много съм щастлива, че успях да намеря подобен продукт, който да отговаря на нуждите ми и ще е нещо, което ще продължа да купувам и използвам. 

Ако сте с мазна/комбинирана кожа и си търсите добър ексфолиант бих ви препоръчала да пробвате този. Не знам дали дават мостри в магазина в България, но бихте могли да попитате.  

Надявам се днешната публикация ви е била полезна и ако сте заглеждали този продукт в магазина, то поне да съм ви дала малко по-подробна информация за него.

Желая ви хубав и успешен ден!


Ето и обещаната снимка на Лукас с новата му прическа!

6 comments

  1. Звучи много добре, още утре отивам в Lush :) Благодаря за публикацията!

    ReplyDelete
  2. Благодаря ти много за страхотното ревю!Точно се каня като ми свърши сегашния скраб,да си взема именно този :-) Между другото,не мога да се сдържа да не се похваля- получих Amber Diamond за Коледа! :-) Желая ти страхотно изкарване на новата година и да пратиш много поздрави на Лукас от моя мъник! :)

    ReplyDelete
  3. Поискайте да ви отсипят мъничко и го тествайте преди да си го купите. Силно се надявам и вие да останете толкова доволни, колкото съм и аз. Пак повтарям ако сте с чувствителна кожа или нормална/суха, забравете за този продукт. Първите няколко дни може да ви щипе лекичко от водката, имайте в предвид.

    Ida, честито!!! Определено си е за хвалене, много се радвам за теб и ти пожелавам да си го използваш със здраве. Нямам търпение да прочета ревю-то ти!

    ReplyDelete
  4. Звучи точно като нещо, което бих харесала. Още не съм ходила до Лъш, но това със сигурност ще едно от първите неща, които ще си взема!

    ReplyDelete
  5. Ehaa, merci!
    Veche pitah za scrub-a Lush, tezi dni shte go imat. Nqmam tyrpenie veche!
    PS: ne znam zashto, kirilicata lichi, che ne se poddyrzha pri men...

    ReplyDelete
  6. @ PolinaSofia

    Стискам палци да ти хареса и да пасне на твоята кожа!

    ReplyDelete