Christmas Gifts - Pixi Beauty Kit

December 5, 2011

Здравейте, момичета!

През последните няколко дни си починах от блог пространството и мисля, че ми се отрази чудесно. Усещам, че съм заредена с нова енергия и се надявам това да си проличи в качеството на публикациите, които съм подготвила за вас.

Все още си нямаме сняг, но пък за сметка на това е супер студено и все още съм в процес на аклиматизиране.
Честно да ви кажа от много, много години не съм се вълнувала толкова за предстоящите празници. Дали идеята, че съм далеч от дома ме прави носталгична до някъде или пък факта, че вече съм самостоятелна и разчитам само на себе си, допринася за желанието ми да декорирам и пазарувам, но истината е, че съм във вихъра си. Ще ви покажа някои от любимите си придобивки в следващата публикация.

Попитах ви на facebook страницата на блога, дали бихте желали да направя малка поредица от предложения за Коледни подаръци и няколко от вас проявиха интерес, по този повод днес ще ви покажа една от най-невероятните палитри, която съм използвала. Мисля, че всеки, който се интересува от козметика би бил повече от въодушевен да получи подобен сет.





Pixi  е английска марка козметика, която е създадена преди повече от 10 години в Лондон, Англия от Petra Strand, която има 20 годишен опит като професионален гримьор.
За съжаление продуктите им не могат да се намерят на нашия пазар, но пък за щастие разполагаме с Интернет.


Сета, който ще ви покажа днес се продава на Asos.com (Link), a цената му е £20.00. Комплекта включва селекция от 32 цвята сенки за очи (0.98 гр.), 16 гланца за устни (0.67гр.) и 8 ружа за лице (2.95 гр.). 



Продава се в елегантна картонена опаковка с логото на фирмата върху себе си. Чудесна е за пътуване заради компактния си размер, съдържа голямо и удобно огледало.



Знаете, че съм голяма почитателка на ружовете и в колекцията си вече имам вероятно около 30  броя, по този повод смея да твърдя, че знам какво търся в един такъв продукт и до някъде имах съмнения дали качеството на тези включени в сета, ще ми допадне. Нека не се лъжем, истината е, че ружовете в подобни палитри често са абсолютно неизползваеми (дали, защото са много малки и е абсурд четка да достигне до тях или пък пигментацията не е на ниво), но с ръка на сърцето ви казвам, че обожавам всички до един. 
От всички осем ружа цели 2 са матови (един е пълно копие на Well Dressed от MAC), a останалите са или със сатенен завършек или съдържат малки брокатени частици. Цветовете обхващат богата гама - от бебешко розово през прасковени нюанси, до такива с лилав подтон и телесни цветове. 
Допада ми факта, че някои от тях придават озаряващ ефект на скулите, който аз обожавам.  Всички са много пигментирани и се преливат с кожата много лесно и като цяло мога да кажа, че качеството е на много високо ниво. Само един от всички осем (на втория ред в дясно) се рони лекичко, но не е дразнещо. 
Мисля, че любителите на ружовете ще останат много доволни от селекцията, а останалите ще имат възможност да експериментират с различни цветове. 

Само един лек слой

Гланцовете са разположени от двете страни на ружовете, което аз лично ненавиждам, защото всяка прашинка има шанс да полепне по тях, ако не се внимава и гледката не е приятна. Като изключим този факт обаче качеството на самите гланцове е доста добро. 
Очаквах да са много лепкави и неприятни, но се изненадах приятно от леката им текстура, която се разнася приятно по устните. Не бих казала, че имат някакви подхранващи свойства , но пък нямат аромат, който да дразни.
Преобладават червените и малиновите нюанси, което за мен лично е голям плюс, защото винаги съм избягвала подобни цветове (безпричинно) и нямам такива в колекцията си. Открояват се и някои телесни, розови и прасковени нюанси. Пигментацията е различна при всички гланцове, но няма такъв, който да е почти безцветен. Бих казала, че в по-голямата си част са полупрозрачни, но има и няколко, които са доста наситени.




Както споменах в началото палитрата включва и 32 броя сенки за очи в телесни, лилави, сиви, розови  и кафяви тонове. Селекцията е разкошна и ако присъстваха няколко зелени нюанса, бих казала, че този сет се нарежда на първите места в личната ми класация (веднага след Naked).



Всички цветове са с много добра пигментация и издръжливост. Цели 11 от тях са матови, което е изненада, имайки в предвид, че повечето марки, които предлагат подобни комплекти просто забравят да включват такива. Останалите са с различен завършек - от сатенени до блестящи. Разнообразието е много голямо и цялостно нещата са много добре съчетани - съотношението между цветовете и различният завършек.
На снимките някои от цветовете не се виждат много ясно, но истината е, че всички са с добра пигментация и само един от нюансите се рони лекичко, но пак подобно на ружа не е непоносимо. Текстурата им е много мека и подобна на сенките на UD, които аз лично обожавам.

В заключение мога да кажа, че съм много приятно изненадана от палитрата и съмненията ми относно качеството й се оказаха неоправдани. Цената е повече от прилична и в случай, че имате на кого да подарите нещо такова, съм повече от сигурна, че няма да сгрешите в избора си.

Надявам се първата ми публикация от Коледната серия да ви е била интересна и да съм обяснила в подробности какво може да очаквате от този сет. Ако имате някакви въпроси, може да ги оставите в коментарите долу. Благодаря за отделеното време!

3 comments

  1. Палитрата е страхотна,точно каквото искам за Коледа!!!

    ReplyDelete
  2. Да, за цената си е доста сполучлива :)

    ReplyDelete
  3. Изглежда чудно! Толкова много неща на едно място :)

    ReplyDelete