Christmas Gifts - Part 2

December 10, 2011

Здравейте, момичета!

Не мога да повярвам колко бързо минава времето. Бях доста заета през последните няколко дни и не съм усетила как са минали цели 5 дни от пускането на последната публикация. 

Ако си спомняте преди около 2 месеца ви бях споделила, че документите ми бяха загубени и плановете ни тотално се объркаха, благодарение на това не мога да си изкарам егн, да се запиша на курс и т.н. привилегии, които в противен случай бих имала. За щастие се оказа, че са намерени и вече се започва с голямото чакане, надявам се до месец, два да имам отговор. Ако ми откажат разрешителното за престой, ще се наложи да "вдигаме" сватба. 

Имах намерение да направя няколко публикации с идеи за Коледни подаръци, но в последствие реших да не съм толкова обстойна и да сумирам всички предложения в една по-обширна статия. Надявам се да ви е интересно.




Сред любимите подаръци, които обичам да правя и да получавам са продуктите за тяло. Особено през зимата, когато кожата ни се нуждае от допълнителна грижа и омекотяване, мисля че всеки би се зарадвал на един симпатичен сет от подхранващи продукти.
Знам, че точно в момента навсякъде може да намерите готови комплекти, но аз лично предпочитам да си избирам нещата отделно и така мога да реша какво точно искам да включа. 
Може да изберете някоя красива кутия или несесер, в който да ги поднесете и по този начин да направите подаръка малко по-оригинален.

Друго голямо предимство на този тип подаръци е факта, че не е нужно да харчите твърде много пари, ако не желаете. Една препоръка, която мога да ви отправя е да не се насочвате към най-масовите марки (Dove, Nivea, Neutrogena), както и ароматите на това, което сте приготвили да бъдат умерени, за да могат да допаднат на всеки. 

Обърнете специално внимание на кремовете за крака и ръце, които според мен са необходимост за всяка една жена и луксозен комплект не би бил излишен на никого.
Може да съчетаете балсам за устни с олио за тяло (между другото подобни продукти са невероятни) или пък да заложите на класическата комбинация от душ гел и body butter.



Ако живеете в София ви препоръчвам да обърнете внимание на асортимента, който Lush предлага. Марката е от сравнително скоро на българския пазар, което автоматично означава, че не много хора са точно запознати с нея и продуктите им биха били интересен и уникален подарък за човек, който си пада по подобен род неща.
Отделно начина, по който изглеждат ги прави доста привлекателни и привличащи погледа. Може да включите и картичка, върху която да напишете как точно се използва всеки един от продуктите, който сте избрали.

Цените са сравнително високи, но все пак бихте могли да се вместите и в по-малък бюджет ако се насочите към някоя от бомбите за вана (оцветяват водата и я карат да ухае много приятно) или bubble баровете. Видовете, които се предлагат са безбройни, както и ефекта, който всеки от тях има. 
Масажните барове са също сред най-популярните продукти на марката и също са доста уникален избор за подарък.
В случай обаче, че не искате да подарявате точно подобен сорт неща, може да се ориентирате към скраба за устни и балсамите за устни, които също подобно и на останалите продукти, се предлагат в няколко разновидности.
Традиционно продавачите в магазините са много любезни и ще ви съдействат напълно при избора на продукти, така че да ви е по-лесно.



Ако имате познат, който доста си пада по декоративната козметика, може да го изненадате с уникален подарък - несесер пълен с някои от любимите ви козметични продукти.

Подобно и на останалите ми предложения за вас, може да комплектовате каквото си поискате и да се вместите в бюджет, който може да си позволите.
Не купувайте червила, пудри, фон дьо тен-и, коректори и прочие продукти, които са твърде персонални и шанса да улучите вкуса и подходящия цвят на човека, за когото е предназначен подаръка е твърде малък. 

Препоръчвам ви да включите молив за очи, няма как да сгрешите с подобен продукт. Два от любимите ми са този на Avon от серията Glimmerstick Diamonds в цвят Emerald Glow, както и този на Essence в цвят Almost Famous. По-различни са от традиционното черно, така че биха били добро попълнение в колекцията на всяко момиче.

Essence - Blue Addicted

Лаковете с брокат са много актуални през този сезон, а и са много подходящи за носене тъкмо покрай празниците.
Продават се в най-различни цветове, но с класическо червено, закачливо лилаво например, няма как да сгрешите. 

Rimmel - Pink Rose

Много момичета се притесняват да носят руж (по необясними за мен причини), но ако все пак решите да включите такъв, мога да ви препоръчам тези на Rimmel, които са на добра цена, а качеството им се конкурира с това на много по-скъпи марки.
Цвят като Pink Rose би отивал на всеки тон кожа, а и има озаряващ ефект, който е много подходящ за сезона.

Essence - Pure Beauty & Yes To Carrots - Mint

Задължително включете балсам за устни, всеки има необходимост от подобен продукт, а по желание може да добавите и гланц за устни в някой по-неутрален цвят. Не избирайте нещо твърде пигментирано, а се ориентирайте към полупрозрачен глос. 
Споделяла съм ви, че обожавам телесните цветове гланцове на Essence и ги препоръчвам горещо.


Единичните сенки на Golden Rose са много хубави и може да включите някой от по-неутралните им цветове в комплекта, също така и тези на Wet n Wild, които обаче в България са твърде скъпи. 
Базите за сенки са за много момичета непознати, така че би било добре да добавите и нещо такова.

Освен гореизброените продукти може да включите и изкуствени мигли, както и някои аксесоари - пила за нокти, пинсета или малко огледалце.

Ecotools

Последното ми предложение за вас е комплект от четки за грим.
За Ecotools съм ви говорила много и не искам да се впускам в излишни детайли, но четките са наистина много качествени и освен в комплект се продават и единично, така че ако не ви се отделят между 30-40 лева, може да вземете само една или две, които да са универсални.

Постарах се да включа продукти, които да може да си вземете от всяка дрогерия, защото не остана много време до Коледа и ако поръчвате от интернет има голям шанс поръчката да не стигне до вас навреме.
Силно се надявам да съм ви била поне малко полезна. Ще се радвам да споделите с мен мнението си по темата.

Приятно пазаруване!

3 comments

  1. Подкрепям те определено за Лъш,тотално съм пристрастена и мисля да направя подаръци на няколко приятелки от там! А четките на Екотуулс са ми в уиш листа към Дядо Коледа :-)

    ReplyDelete
  2. Препокрила съм ти идеята за несесера без да знам, извинявам се много. И аз много харесвам такъв тип подаръци, и винаги ги имам впредвид. Моливът на Есенс е страхотен, както повечето им продукти. Поздрави, Али

    ReplyDelete
  3. Тук Lush е два пъти по-скъп и чакам да се прибера, за да си купя някои нови работи евентуално.

    @PureAdoration Спокойно, идеята не е моя така или иначе, аз обясних миналата година.

    ReplyDelete