All I want for Christmas...

December 16, 2011

Здравейте, момичета!

Всеки свързва Коледните празници с различни традиции в семейството си, но при повечето от нас поне, подаръците участват активно в тези традиции.
Обичам да правя подаръци, както и да получавам, има нещо много специално в елемента на изненадата и винаги се вълнувам много.

Самата аз купувам на семейството си разни козметични глезотийки, предимно такива за тяло, но на мен рядко ми подаряват каквото и да е било свързано с козметиката.
Преди години леля ми ме водеше в магазин в центъра, от където можех да си избера някои по-луксозни гримове (по онова време в Добрич под "луксозен" разбирахме L'Oreal) и общо взето като се замисля сега, тя е човекът, който ме запали по козметиката. 
Вече нещата коренно се промениха и предимно получавам парички, за да си купя каквото ми е необходимо. 
От много, много години не съм била толкова ентусиазирана за предстоящата Коледа, както тази и се надявам всички да си харесат подаръците.

Тъй като шанса да получа някаква козметика е абсолютно минимален (приятеля ми евентуално, но пък при него никога не се знае), реших да си направя Коледен списък с продукти, които много бих искала да притежавам. 
Няма как да си купя всичко (поне не сега), но може да поспестя за някоя и друга глезотийка и евентуално за в бъдеще да се сдобия с това онова.




1. Lumière Sculptée de Chanel Highlighting Powder - £46.00 - Link

Колекциите на Chanel винаги са ме впечатлявали, но не до там, че да успея да оправдая в главата си подобен разход. Имам особена слабост към хайлайтърите, а дизайна на този е просто разкошен.
Доколкото видях от снимките е с много умерен блясък, без наличието на никакъв брокат и само мога да си представя колко би паснал на светлата ми кожа.
Подобен продукт обаче не е по джоба на всеки, а и за съжаление е от лимитирана версия, така че шанса да си го купя е почти невъзможен. 

2. Clarisonic Mia - £120.00 - Link

Clarisonic е уред за почистване на лице, който не само почиства порите в дълбочина, но и минимазира размера на порите, благодарение на въртящата се четка, която с помощта на звукова честота и микро масаж. 
Не съм надарена с най-невероятната и чиста кожа (не мога и да се оплача обаче, има далеч по критични случаи), но не съм спирала да се старая да направя каквото зависи от мен, за да подобря състоянието й. За това и при първа възможност някой ден, ще постарая да се сдобия с този уред и силно се надявам инвестицията да си струва.

3. Make Up For Ever HD Foundation - £28.95 - Link

Имам чувството, че навсякъде чувам за този фон дьо тен. Не мога да ви опиша от колко много време го заглеждам, но не се продава никъде около мен, така че вероятно ще си остана само с желанието. Не бих рискувала да си го поръчам, имайки в предвид колко минимален е шанса всъщност избраният цвят да ми пасне. 

4. Essie Luxeffects Glitzy Top Coats - £10.95 - Link

Не знам как точно започнах да харесвам брокатени лакове (някои са с големи частици, а други с много ситни), но забелязвам колко повече ме впечатляват сега, отколкото преди време. 
Новата колекция на Essie ми спря дъха и малко ме е срам да си призная, но искам всички цветове. Тъй като е топ лак, под него може да се нанесе различен цвят основа и комбинациите, които могат да се получат са безбройни.
Ако трябва обаче да избирам Set In Stones (сивото) е може би това, което ме грабна най-много и съм почти убедена, че ще си го купя.

5. Beauty Blender - £14.50 - Link

Тази гъбичка за нанасяне на фон дьо тен е сред любимите на много известни гримьори и като цяло отзивите за нея са много позитивни.
Обещава перфектно прелят фон дьо тен и невидим завършек, не знам до колко това е точно така, но силно се изкушавам да проверя. 
Доволна съм четката, която използвам в момента, но с удоволствие бих изпробвала и нещо различно.

6. MAC Ice Parade | Snowglobe Eye Shadows - £26.35 - Link

Не съм си пазарувала продукти на MAC от цяла вечност, но сенките от колекцията Glitter & Ice ме впечатлиха с интересния си дизайн. Ако трябва да съм честна с вас, нямам намерение да си ги купувам, защото имам достатъчно сенки, които удовлетворяват нуждите ми за сега, но си представям колко красиво биха изглеждали върху шкафчето ми (не достатъчно голяма причина, за да похарча 60 лв).

7. Benefit They're Real Mascara - £18.50 - Link

От много години не съм използвала "маркова" спирала, защото просто не намирам голяма разлика между тях и обикновените, които се продават в дрогериите. Не знам дали цената оправдава качеството, но тази спирала на Benefit е едно от нещата, които просто нямам намерение да си купя. 
Забелязах, че е доста популярна из блог пространството и от снимките, които видях, мисля че има причина за това. Дали бих искала да я пробвам? Абсолютно! Дали бих похарчила 45 лв за спирала? Абсурд!
Мисля, че трябва да спечеля милиони от някоя лотария, за да успея да задоволя манията си!

8. Dior Diorsnow D-NA Reverse Night Serum - USD 98.00 - Link

Този серум има за цел да направи петната (от пъпки или слънце) по-малко видими, както и  кара луничките да избледнеят.
Имам някои несъвършенства ( за които вече споменах) и честно казано с удоволствие бих пробвала подобен продукт, който да ги заличи, но цената е много по-висока, отколкото аз бих могла да си позволя, така че май би ще се наложи да се насоча към друга марка.
Това обаче не означава, че не мога да го включа в wish листа си.

9. Sigma Bunny Collection - 109$ - Link

Много харесвам четките на Sigma и винаги, когатои пуснат нещо ново на пазара искам да си го купя. В крайна сметка обаче от колко четки се нуждае едно момиче? 
Харесва ми факта, че включва всичко, от което някога бих се нуждаела за направата на грима си, а и дизайна на самите четки, както и кутията за съхранение са ми точно по вкуса.

10. Paul's Boutique Quilted Molly Bag - £56.00 - Link

Не съм някакъв супер фен на чантите, но точно тази много ми допадна и мога още от сега да ви кажа, че ще си я купя на 100%. Няма да стане сега преди празниците, но пък рядко ми се случва нещо да ми харесва толкова много и няма да се поколебая да си я взема.

Не знам за вас, но аз направо съм уплашена от факта, че винаги си набелязвам някакви супер скъпи неща и добре, че се контролирам, защото в противен случай щях да бъда разорена. Вече съм коментирала темата, че човек как няма да има всичко, но пък можем да гледаме и да се наслаждаваме. 

Желая весели празници на вас и вашите семейства, бъдете живи и здрави.


7 comments

  1. Страхотен списък :)
    Пожелавам ти да се сдобиеш с голяма част от продуктите :)

    ReplyDelete
  2. Весели празници и на теб и дано дядо Коледа бъде много щедър към теб.♥

    ReplyDelete
  3. Благодаря ви много за пожеланията!
    Дано и вие получите страхотни подаръци! Желая ви весели празници!

    ReplyDelete
  4. Ух, и аз искам нещо като Кларисоник,само че съм се насочила към едно такова устройство на Olay... Обаче не мога да го намеря никъде по европейските сайтове :(
    Пожелавам ти весели празници :)

    ReplyDelete
  5. Можеш ли да ми покажеш как изглежда?

    ReplyDelete
  6. Хей,и аз съм от Добрич :) Стана ми малко носталгично,защото и аз от няколко години не живея в Добрич,но като цяло ме накара да се усмихна :) Попаднах на блога ти едва преди няколко дни,но няма да преувелича ако кажа,че вече половината съм го разгледала :) Публикациите ти са супер,продължавай в същия дух :) в мое лице си имаш последовател :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Миглена! Стана ми много приятно, когато прочетох коментара ти! От доста години не живея в Добрич, но съм родена и израстнала там и пазя чудесни спомени от града. Баба ми и дядо ми все още живеят там и понякога ги посещавам и си припомням отминалите моменти.
      Щастлива съм, че блога ми ти се струва полезен и се надявам да задържи интереса ти и за в бъдеще.

      Delete