Review : E.L.F. - Eyelid Primer

December 13, 2011

Здравейте, момичета!

След 15-тина дни и се прибирам за мъничко в България. От една страна много се вълнувам, защото ми е мъчно, разбира се, но пък от друга изобщо не ми се пътува. Чакането по летища, багажи, проверки и т.н. изобщо не са ми по вкуса и като цяло не съм твърде много в настроение за това. 


През Ноември си поръчах няколко неща от E.L.F. (Линк) и ви бях обещала подробни впечатления веднага щом успея да пробвам всичко.
Реших да започна с един от може би най-интересните за мен продукти, а именно базата им за сенки, която се продава на цена от £1,50 и е от нормалната им линия.

Още в началото ви бях споделила, че основата ми бе препоръчана от приятелка, която ми я "рекламира", като точно толкова добра, колкото е и всеизвестната на Urban Decay - Primer Potion (която аз имам в нормалния вариант, както и матовата в цвят Eden). 
Признавам си, че бях много нетърпелива да се убедя с очите си, защото аз не робувам на марки и ако нещо, което струва 3 лв е със същото качество, колкото такова за 30, не бих се поколебала да заменя по-скъпото.

Впечатленията са ми, че не много момичета използват подобни продукти, а разликата в начина, по който изглежда грима е огромна.
Малко след създаването на блога направих публикация, в която обърнах специално внимание на това, какво представляват основите за сенки, както и дадох някои примери и съвети, така че ако се интересувате от тази тема, а не сте имали възможност да прочетете мнението ми, можете да го направите тук : Линк.

Преди да започна с ревю-то искам да дам отговор на два много важни въпроса, които предполагам вълнуват и вас :
1. Базата върши ли работа?
- Да!
2. Същата ли е като тази на Urban Decay - Primer Potion?
- Не!

Както споменах вече основата се продава на цена от £1,50, количеството продукт в опаковката е 4.81gr. и се предлага в 4 разлини нюанса (безцветен : Sheer, шампанско : Champagne, перлен : Pearl и златен : Golden) : Линк. Изберете този, който пасва на цветовете сенки, които най-често използвате, а ако имате колебания, просто заложете на сигурното, както аз направих.


Този, който аз имам е оригиналната версия (безцветен), продава се в опаковка подобна на гланц за устни с апликатор гъбичка, който е много удобен и практичен. Предпочитам го в пъти пред тези, които са в бурканче.
Опаковката е пластмасова, евтино изглеждаща и след по-малко от месец употреба (и то не всеки ден), апликаторчето започна леко да се чупи, което обаче за щастие не пречи на това да го използвам, поне не все още.

Самият цвят аз бих определила като телесен (подобен на цвета на моята кожа), но все пак полупрозрачен и смятам, че това е плюс, защото до някаква степен изравнява тена на клепача.
Самата текстура е наистина кремообразна и се прелива лесно. Първоначално формулата е леко мазничка (или поне създава такова впечатление), но след 10-тина секунди изсъхва и се запечатва върху окото.

  • Както казах формулата е леко мазна и това спомага за използването на повече продукт от  необходимото. Внимавайте да не прекалите, защото в противен случай се получава обратен ефект.
  • Изчакайте 1 минута преди да нанесете сенките, за да може основата да изсъхне (това важи и за UD - Primer Potion), в противен случай рискувате сенките да ви се насъберат много по-бързо от обикновено.
Моите клепачи не са мазни и по този повод не бих могла да гарантирам, че при хора с такива издръжливостта ще бъде каквато и при мен. Като цяло мога да кажа, че съм доста доволна, но определено Primer Potion-а държи рекорда в това отношение. При мен в порядъка на 7-8 часа проблем няма, имайки в предвид, че тук е доста ветровито, влажно и мокро. Предполагам вече зависи и от сенките, които използвате.
Миналата седмица реших да поспя за 1 час и бях със сенки, когато се събудих част от тях бяха изчезнали, въпреки че не беше кой знае колко трагично, но за сравнение с Primer Potion-а дори и да спя цяла нощ с тях, на сутринта би имало следи от сенки. Не казвам, че трябва да спите с грима си, но давам сравнение, за да придобиете по-добра представа за какво говоря.


Аз нямам проблем с издръжливостта на грима си като цяло, но нещото, което най-много различава този продукт от други основи, които аз лично харесвам е, че не прави сенките толкова ярки, колкото някои от другите. 
Не ме разбирайте погрешно, мисля че по-скоро аз имам някакви по-завишени стандарти, отколкото има някакъв проблем с този продукт, но истината е, че аз съм свикнала да виждам сенките си много пигментирани и всяка една частичка от тях да бъде ярка и максимално подчертана. 

Друг много важен фактор при избора на основа е дали позволява лесното преливане на различни видове сенки, както върху клепача, но и един с друг и по този параграф не бих могла да кажа нищо лошо, а дори напротив. 

Определено съм доволна и бих препоръчала този продукт на всички, които използват сенки, но не могат да си позволят да отделят по-голяма сума пари за друга марка. Смятам, че качеството надвишава в пъти цената ( E.L.F. имат кодове за намаление непрекъснато) и бих продължила да я използвам и купувам.
Не мога да ви излъжа и да кажа, че е най-добрата, която съм използвала, но с чиста съвест мога да кажа, че е много сполучлив продукт, който би бил наистина подходящ за по-младите момичета или тези, които не се нуждаят сенките им да издържат по 10/12 часа на ден или повече.

Надявам се не съм пропуснала нещо важно, което да споделя с вас и се радвам, че не останах разочарована, очакванията ми бяха наистина доста големи и вероятно за това съм толкова критична. 

Желая ви хубав и усмихнат ден.
Очаквам с интерес вашите коментари, препоръки и съвети.

Кой е следващият продукт на E.L.F., на който бихте искали да направя ревю?

12 comments

  1. Много изчерпателно ревю,браво! Аз се чудя дали да не пробвам и основата за сенки на Есенс, не че си нямам достатъчно, ами с блог цели! :)

    ReplyDelete
  2. Изчерпателна и полезна публикация. Благодаря! Ще имам предвид тази база за сенки, ако правя поръчка от ЕЛФ.

    ReplyDelete
  3. Радван се, че публикацията ви е харесала.

    Ида, ако решиш да я вземеш, ще чакам отзиви! В тази част от цвета не се предлага Essence, аз лично харесвам голяма част от продуктите им.

    Тони, не е лоша базата, както казах, но не е и невероятна, единствена и неповторима. Аз си я взех за няма и 2 лв. с намалението и не мога да се оплача.

    ReplyDelete
  4. И аз отскоро ползвам тази база и съм доста доволна от трайността на сенките върху нея. Допада ми и матовия ефект, който има върху клепача.
    Поради скромния ми опит с базите мога да я сравня само с тази на Артдеко, която леко блещука и резултатът ми се вижда съвсем различен.
    Опаковката действително е ужасно паянтова, но засега не ми създава големи проблеми, пък и с апликатор наистина е къде по-лесно от бурканче.

    ReplyDelete
  5. Здравейте и от мен в момента ползвам базата за сенки на Есенс..доволна съм до толкова че сенките ми издържат поне 5/6 часа ..много зависи и от самите сенки ..преди това ползвах базата на артдеко ..преди да си я купя изчетах доста форуми в които я хвалят и прехвалват за съжаление аз никак не останах доволна учудващо нямаше никакъв ефект ...надявам се да съм била полезна с мнението си ...

    ReplyDelete
  6. @Me

    Принципно е така с всички бази. Колкото по-качествени са сенките, толкова по-дълго ще издържат. Аз никога не съм пробвала конкретно базата на ARTDECO, но масово коментарите са изключително позитивни.

    ReplyDelete
  7. Мила Жени, благодаря ти за публикацията. Колебаех се дали да поръчам тази основа, но смятам да ù дам шанс.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мисля, че за цената си е добра :)

      Delete
  8. Здравейте! Преди всичко искам да кажа СТРАХОТЕН блог, от скоро го "открих" и съм много доволна =)) Преди честно казано не знаех че трябва основа за сенки (новаторка съм :Д) и сега след това ревю смятам да си я взема :)... Да попитам също, понеже се нуждая от нови сенки за очи, се колебая между Studio Endless Eyes Pro Eyeshadow Palette (или 100-цветовата палитра на ЕЛФ) или Christmas Makeup Clutch Palette, която също ми харесва и има не само сенки за очи, ами и руж, червила... тоест почти всичко което ти трябва за едно гримиране :Д и двете неща си струват, но искам съвет от човек, добре знаещ в тази сфера =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравейте,

      Благодаря за милите думи и отделеното време. Моят съвет е да се ориентирате към този продукт, който би ви бил от по-голяма помощ. Палитрата от 100 цвята не е лоша, но включва голям избор от цветове, което със сигурност просто няма да използвате никога. Въпросният Makeup Clutch подарих на майката на приятеля си и тя е доволна от него. Червилата са много прозрачни, но останалите неща са с прилично качество. Аз за съжаление не знам точно от какво имате нужда, но моето мнение е, че и двата продукти стават. Погледнете и палитрите на Sleek. Цената с доставка от ebay излиза към 20 лева. Аз лично ги предпочитам пред сенките на Елф :)

      Delete
  9. Много ви благодаря за бързия отговор, точно днес ще поръчвам =) сега ще проверя тези на Sleek и сигурно с това ще направя и други поръчки от Ebay :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Няма за какво! Очаквам да споделите впечатленията си от продуктите :) Дано всичко ви допадне.

      Delete