Нови придобивки. Отново!

January 13, 2012

Здравейте, момичета!

Бях запланувала веднага щом се прибера в България да се втурна по магазините, за да си купя всичко ново и интересно, което ми хване окото.
За щастие обаче успях да се удържа и си взех само някои продукти, които имах желание да пробвам, както и няколко такива, от които имах нужда.
Единственото останало, което трябва да си купя е нов фон дьо тен, защото моят е почти свършил, но все още се колебая на коя марка да се спра. Мисля обаче да пробвам Chanel, ако успея да намеря такъв на летището в Унгария и цената е прилична. 


През последната седмица имах възможност да посетя моловете из София, от където се сдобих с няколко скромни придобивки. Ако трябва да съм откровена, наистина се постарах да не харча много пари, така че не очаквайте кой знае колко невероятни неща.





1. O.P.I. - Skull & Glossbones, както и Flormar 344

O.P.I. - Skull & Glossbones е най-любимият ми лак, както и първият на O.P.I., който си купих. За съжаление при пренасянето се беше счупил и бях много тъжна, когато видях. Свързвам го с много приятни моменти и просто не съществуваше вариант, в който да не си го взема отново. Успях да си го намеря в един от моловете тук и платих за него два пъти по-малка цена от тази, за която си го бях купила първоначално, което със сигурност ме зарадва много.

Flormar е любимата ми масова марка лакове. Цената им е само 2 лева, а качеството просто неповторимо. Забелязвам, че цветовете им също са доста разнообразни, а и в колекцията си имам предимно тъмни нюанси, така че когато видях този (който е точно това, което аз харесвам) изобщо не се поколебах да го взема.



2. Golden Rose 303 - молив за очи, както Catrice Lost In The Rose Wood - молив за устни

Видях Ели (от MakeupButHow) да използва този тип моливи и на секундата бях заинтригувана от тях. Напомнят ми на моливите на NYX - Jumbo pencils и реших да им дам шанс. Селекцията от цветове не ми допада кой знае колко много (или поне това, което се предлагаше в магазина) и за това си взех общо взето единствения цвят, който бих използвала. Ще пиша отделно за тях в случай, че има заинтересовани.

Моливи за устни не използвам, но ми беше интересно да пробвам част от асортимента на Catrice и бях чувала, че моливите им са доста добри, а и цената беше наистина много достъпна. Пробвах го вече няколко пъти с телесните ми червила и съм доста доволна от резултата, ще го използвам и за в бъдеще, но едва ли ще добавя други нюанси към колекцията си.



3. Catrice - Starlight Espresso

Не мога да ви опиша от колко много време си търся точно такъв нюанс, но не ми се даваха 33 лв., за да си взема от MAC. 
Първите няколко пъти, в които ги използвах не бях особено очарована, но в последствие успях да намеря начин как да ги нанасям, така че да ми вършат работа и в момента съм наистина много доволна от тях. 



4. Catrice - Berry me!

Хареса ми формулата на червилата на Catrice и бях решена да си взема едно, но исках малко по-различен цвят от това, което купувам обикновено. Спрях се на тъмно лилав-кафяв нюанс, който е доста актуален за сезона и изненадващо ми отива. 



5. MAC - Painterly Paint Pot

От много време се каня да пробвам основата за сенки на MAC, но вече имах няколко подобни продукта, така че изчаквах да дойде момент, в който ще изразходвам поне един от тях.
Използвала съм я няколко пъти и е твърде рано да си правя някакви категорични изводи, но съм доволна за момента. Допада ми факта, че изравнява цвета на кожата ми и цветовете на сенките са много по-близки до това как трябва да изглеждат, без да оказва влияние естественият цвят на клепача ми.


6.  Lush - Sweet Lips Lip Scrub

Един от продуктите, които много исках да пробвам, бе именно този. За съжаление обаче останах малко разочарована и едва ли ще повторя. Не ме разбирайте погрешно, самият ексфолиант е много хубав, но смятам, че цената му е доста висока, а действието същото, което бих могла да постигна с домашна рецепта. Ще направя отделно ревю.

Както виждате бях сравнително скромна с покупките си и мисля, че няма да купувам нищо друго скоро. Искам да успея да се нарадвам на всичко, което притежавам в колекцията си и съм си дала почивка от пазаруването поне за един, два месеца. Както в началото казах само един фон дьо тен ми остана да си купя и приключвам.

Ако имате впечатления от някой от посочените продукти или ви интересува нещо, което не съм споменала до момента , не се притеснявайте да питате!

Хубава вечер и до скоро!

5 comments

  1. Честно казано от продуктите на Лъш, ексфолиантите за устни ми се струват най-безмислени :) Препоръчвам почистващите им продукти за лице, както и пресните маски, който тук няма. В Швеция обаче със сигурност ги има, купувала съм от там :)
    Иначе червилото на Катрис много ме заинтригува, много хубав цвят. Мерси за интересния пост!

    ReplyDelete
  2. Здравей, Радина. Благодаря за коментара.

    Съгласна съм с теб и до някъде дори съжалявам, че се подведох да си купя ексфолианта. Както казах наистина мирише много добре и е дори вкусен, но не е нещо, което оправдава цената от 15 лв. Колкото до маските за лице, има ги. Не бяха и много скъпи дори, но от срока им на годност бе останала само една седмица и реших, че ми е невъзможно да използвам толкова голямо количество продукт, а не исках да го изхвърля.
    Червилата на Catrice много ми харесаха (поне от това, което пробвах), а и цветовете са доста разнообразни. Предлагат различни формули и цените са прилични. Надявам се си намериш нещо, което да ти пасне :)

    Ти къде си била в Швеция? :)

    ReplyDelete
  3. Много интересна публикация! Добър ли е моливът на Golden Rose?

    ReplyDelete
  4. Аз също искам ревю на молитвите на golden rose. Лаковете са страхотни!

    ReplyDelete
  5. Ще направя съвсем скоро! Сега пуснах ревю на един друг молив, така че може да погледнете и него.

    Колкото до този на ГР, не бих казала, че е лош, но не е и изумителен. На пръв поглед е малко сух, но се прелива добре. Да не носи самостоятелно абсурд, като основа за сенки върши добра работа.

    ReplyDelete