Двустранен молив Supershock от Avon

January 16, 2012

Здравейте, момичета!

През последните няколко дни усилено се занимавам с изпити и курсови работи, защото след заминаването ми за Швеция се наложи да приключа последният семестър от магистратурата си - дистанционно.
За щастие моите преподаватели ми оказаха пълно съдействие и ми останаха само още 2 курсови работи, след което съм готова с всичко. Лошата новина е, че трябва да ги напиша днес, а съм толкова уморена, че едва гледам, но няма да се отчайвам.


Днес съм ви подготвила едно ревю на един от най-новите продукти на Avon. Не знам от колко време точно се предлага в каталога, но от всичко ново, което се предлагаше само този молив ми грабна вниманието. 
Различното при него е, че може да се използва, както самостоятелно под формата на кремообразни сенки, така и като база за грим или обикновен молив, освен това е и двустранен, което допълнително го прави по-мултифункционален.
На този етап се предлага само в три разновидности, от които аз притежавам този с кафяв и светло бежов цвят.




Цената, за която аз си го купих бе 12,50 лв., но предполагам, че както и останалите им продукти ще варира от каталог на каталог. За съжаление на опаковката никъде не е упоменат грамажа на продукта, както и някакво допълнително и по-специфично име.
В сравнение с останали моливи, този е много по-голям и обемен, оприличавам го на NYX Jumbo моливите, които обаче са значително по-къси. Писеца на молива също доста голям и овален.


От лявата страна на молива се намира бежовият цвят, който се казва "Cream Dream", а от дясната бронзово-кафяв цвят, който носи името "Chocolate Melt". 


Chocolate Melt е една идея по-мек и кремообразен от Cream Dream, който обаче също е много лесен и приятен за използване. Разликата в сравнение с останалите supershock моливи, която забелязах е, че този не се запечатва толкова бързо веднъж нанесен и дава предостатъчно време да се работи с него. Друга съществена разлика е, че дори и след като улегне малко, продължава да е все така кремообразен и може да се размаже леко допълнително.


Пигментацията и на двата цвята е много добра, но на пръв поглед бежовото изглежда по-скоро като перлено бяло, докато кафявото отговаря на цвета изобразен на опаковката. И двата цвята съдържат миниатюрни блестящи частици, които изглеждат почти металически веднъж нанесени, но след като се разнесат добре върху окото този ефект се губи и цвета е малко убит. 



Споменах, че могат да се използват по много различни начини според предпочитанията и нуждите, което винаги е допълнителен плюс. Аз самата напоследък много използвам кремообразни сенки под прахообразните и съм почти сигурна, че това ще е основното им предназначение за мен, но светлият цвят спокойно може да се използва за хайлайтър, както и за очертаване на водната линия. 

Имах малки притеснения, че биха се размазали, защото не се запечатват, както останалите моливи, които използвам, но на този етап не съм се сблъсквала с подобен проблем. Добрата новина е, че не се събира (използвах основа отдолу) и стои наситен дори, когато се носи самостоятелно. Разбира се ако имате много мазни клепачи, които така и не задържат никакви сенки, не съм убедена, че този продукт ще бъде на 100% успешен при вас.
Единственият "проблем", който аз намирам е факта, че не се преливат толкова лесно, колкото на мен би ми се искало, но това в никакъв случай не прави молива некачествен. 

Първите ми впечатления от този молив са много добри и въпреки малко високата цена (между другото аз го поръчах, мислейки, че е 6лв. и когато консултантката ми каза, че трябва да платя 12 се изненадах доста), смятам че е добра покупка.
Използвам го от много скоро и до този момент мога чистосърдечно да кажа, че бих си го купила отново, но ако има някаква промяна, която си струва да бъде спомената, няма да пропусна да споделя с вас.

Благодаря за отделеното време и ви желая хубава вечер!

4 comments

  1. Успех с курсовите работи
    Аз нямам късмет с моливите от Ейвън , все попадам на дефектни (много твърди) :(

    ReplyDelete
  2. Съжалявам много, че се е получило така при теб :( Аз наистина съм доволна от тях и с голямо удоволствие си ги купувам винаги. Трябвало е да ги върнеш на представителката и да си поискаш парите обратно.

    ReplyDelete
  3. Аз пробвах сиво-черния вариант и не останах очарована. Но може би си заслужава малко по-сериозно пробване...

    ReplyDelete
  4. Ами какво да ти кажа, Ели. Не е нещо уникално или невиждано, това е така.
    Аз лично го използвам за база и съм доволна, но не забравяй, че твоите клепачи може и да не позволяват такъв продукт. Според мен 12 лв. са много пари, не рискувай.

    ReplyDelete