Skincare Routine

January 21, 2012

Здравейте, момичета!

Съвсем скоро заминавам отново за Швеция и не мога да повярвам, че мина почти месец, откакто се прибрах. Не осъзнавах колко всъщност ми липсва дома ми и Българияи през последните дни се намирам в едно носталгично състояние, което се надявам да отшуми скоро. Не изключвам възможността да се върна да живея тук, но не знам как ще се развие живота ми, така че никога не се знае. 

Не съм си купувала нова козметика от последния път, в който публикувах новите покупки и съм много горда от себе си. Разбира се всеки път, в който излезна се изкушавам, но се опитвам да гледам по-реалистично на нещата, защото в крайна сметка от колко грим се нуждае едно момиче?
Бях ви споделила, че съм в процес на избиране на нов фон дьо тен и към момента съм се спряла на Illamasqua - Skin Base или на някой от тези на Chanel, но не знам по-специално на кой. Моля ви ако имате впечатления от тези марки да споделите с мен, за да мога да се ориентирам по-добре. Отбих се дори в MAC, но те не внасят много светлите им цветове и абсолютно всичко изглежда оранжево върху лицето ми, от масовата козметика пък е абсурд да си намеря цвят.

Преди повече от месец получих запитване относно бялата козметика, която използвам и след много дълго изчакване реших, че е време да ви покажа кои продукти използвам в момента и впечатленията си от тях.




Кожата ми постоянно се променя, което вероятно се дължи на сезона и продуктите, които използвам, но бих я определила като комбинирана и дехидратирана. Омазнява се само леко върху брадичката и понякога върха на бузите, в зоната покрай очите и ушите е доста суха. В допълнение към това е предразположена към акне и понякога проявява чувствителност.

И на мен, подобно на други момичета, ми се наложи да "целуна много жаби" в търсене на правилните козметични продукти и се надявах с 3-те стъпки на Clinique да реша проблемите си, но за съжаление не се получи точно така и поради тази причина съвсем скоро ще се впусна в ново търсене с надеждата този път да улуча. 
През годините съм използвала какво ли не.. От медицинска козметика, през масова, среден клас, висок клас и общо взето единствено от серията Effaclar на La Roche Posay, имам някакви наистина добри впечатления.



1. Eveline - Garden of Nature - Olive + Coenzyme Q10 - Anti-Wrinkle Eye Cream

Крем за зоната около очите използвам от сравнително скоро, защото никога до сега не съм усещала нужда, че имам нужда от такъв, но през последната година, кожата ми стана много суха и имаше нужда от допълнителна хидратация. 
Специално този съдържа зехтин, кофеин, витамини и Coenzyme Q10, които в комбинация се предполага, че трябва да осигуряват всичко необходимо и да са достатъчно деликатни. 
Аз лично го използвам само веднъж дневно - сутрин и до сега не съм забелязала някакви невероятни резултати, в малка степен кожата ми е по-хидратирана, но не до там, че да отговаря на това, от което имам нужда. 
В допълнение към всичко това съдържа 5 вида парабени, а аз наистина се опитвам максимално да огранича употребата на продукти, които съдържат такива, така че вероятно за в бъдеще ще се ориентирам към по-класна марка.


2. Lush - Ocean Salt

За този ексфолиант вече съм писала (Линк) и няма да се впускам в излишни детайли, но ще спомена, че го използвам на всеки 2 или 3 дни, след като измия лицето си и съм наистина много доволна от него. 



3. Clinique 3-Steps

Много дълго отлагах това ревю, защото съм много объркана и не мога да реша точно дали ми харесва или не. 
Цената на комплекта (в Швеция) бе 120 лева и съдържа 3 продукта - овлажняващ крем, лосион-тонер и измиващ гел.

В началото, когато започнах да ги използвам, започнаха ми излизат пъпки, които бяха доста повече от тези, с които съм свикнална (много повече), но предположих, че е един от тези продукти, при които, за да стане по-добре първо трябва да стане по-зле. Продължих с редовната употреба - 2 пъти дневно и в последствие кожата ми започна да свиква и положението започна постепенно да се подобрява.
Първите видими резултати забелязах след около месец и половина, 90% от черните ми точки просто изчезнаха.. Признавам си, че останах доста изненадана (никога не съм имала някакъв сериозен проблем с тях, но имах тук там и ме дразнеха много) и дори и само заради това прецених, че си струва да продължавам с употребата. От друга страна обаче дори и по-малко продължаваха да ми излизат пъпки и странното бе, че излизаха бързо и изчезваха бързо. Не бяха от този тип пъпки, които могат да се стискат или от подкожните, а по-скоро малки и червени. 
В последствие през Ноември си купих Ocean Salt и в комбинация с 3-те стъпки си дадох сметка, че тона на лицето ми е много изравнен. Не знам точно как бих могла да го обясня, за да ме разберете какво имам в предвид, но кожата ми изглежда доста по-чиста и сияйна (въпреки пъпките). В последствие започнах да усещам, че кожата ми започна да се дехидратира, за съжаление мисля, че крема, който е включен в комплекта не е достатъчно овляжняващ, за да компенсира за силният измиващ гел и още по-силният лосион. Реших да започна да използвам лосиона само веднъж дневно, като започнах да забелязвам, че кожата ми започна да се чувства по-добре от това. В последствие реших да заменя крема с друг крем и измиващия гел с друг такъв, за да усетя дали има някаква промяна, защото пъпки продължаваха да ми излизат - да много по-малко, отколкото в началото, но нали целта ми, купувайки този комплект бе да се отърва от тях и дори и с 2,3 просто не можех да се примиря.
Към днешна дата - крема ми почти е свършил (имам за 2,3 употреби оше) и много се замислям дали изобщо да си купувам нов, защото цената му не е никак малка, а не съм убедена, че парите си заслужават. Лосиона спрях да използвам напълно, а вместо това само измивам лицето си с измиващия гел и след това слагам крем.

Предполагам вече може да разберете защо съм толкова объркана и не съм наясно дали съм доволна и изобщо до каква степен съм доволна. Давам си сметка, че се отървах от упоритите черни точки и лицето ми е доста избистрено и свежо, но пъпките за мен са проблем, дори и да са само няколко.
Не мога да приема, че продукт, който е обозначен за суха-комбинирана кожа може допълнително да я изсуши и дехидратира, вместо обратното и трябва да си правя редовни маски и дори да използвам друг крем.

Съвсем скоро смятам да се ориентирам към друга марка, така че веднага щом имам някакви други впечатления ще споделя с вас. 
Мога само да ви посъветвам в случай, че сте се ориентирали към Clinique да не си купувате веднага големият комплект, а да се насочите към малкия, за да може да тествате как ще пасне на кожата ви и дали ще ви допадне.

3 comments

  1. Здравей в момента и аз ползвам 3-те стъпки на Клиник за 3 тип ми дадоха.Измиващото средтво си е силничко, лосиона също, но пък той наистина избристря тена на лицето, обаче хидратиращото кремче на мен не ми върпи кой знай каква работа слабо ми е.Имам Комбиниран тип кожа на Т- омазняваща се зона и кръм другите зони леко сухи места.Определено не са моите продукти.

    ReplyDelete
  2. Здравей, Весела!
    За съжаление и аз съм на твоето мнение. Очаквах някакви невероятни резултати, а останах малко разочарована. Ще продължа да ги използвам само и единствено, защото цената им бе твърде висока, но вече преглеждам други марки, които мога да си купя.

    ReplyDelete
  3. Здравей,


    Аз имам смесен тип кожа и особено мазна в Т зоната.Ползвам фон дьо тен на Inglot и съм много доволна. Не си личи,че имам грим на лицето си,дава много свежест и напълно пасва на кожата ми- не жълтее, защото съм с розов ъндъртон.
    Иначе ти пращам ревю на най- новия на Шанел. Надявам се да ти е полезен. Този мейк ъп артист го следя от поне година и има изключително полезни съвети :)

    http://www.youtube.com/watch?v=gvGMIGZEYYg&feature=relmfu


    Успех в избирането и да се похвалиш с избора си.

    ReplyDelete