Продукти, които искам да изразходвам - 2019. Част #1

February 19, 2019

Продукти, които искам да изразходвам - защо?


След като преди година и половина основно прочистих козметичната си колекция от скучни и непотребни продукти, успявам да се придържам до някакви приемливи граници и всичките ми притежания се побират в две чекмеджета.
Целият процес по разчистване документирах в блога и може да проследите в детайли, ако темата ви е интересна.
Днес ме обзе едно такова неописуемо чувство да подреждам и обикновено в тези моменти директно се запътвам към гардеробната и съм безпощадна в отстраняването на всичко ненужно.

Истината е, че нямам обаче почти нищо за хвърляне и вместо да се впрегна в поредната чистка реших да подхвана едно предизвикателство, което на няколко пъти в миналото съм правила, а именно - продукти, които искам да изразходвам.
С днешната публикация искам да предизвикам и вас да се отървете от всичко, което само заема пространство, а онова, което ви е интересно пък да се опитате да оползотворите в разумен период от време.



Моят опит показва, че успеваемостта на предизвикателството варира и както обикновено започвам силно, фокусирам се лесно и си поставям за цел да обръщам екстра внимание на най-любимите си продукти в списъка. С времето ентусиазма очаквано утихва и се улавям, че посягам по-често към онова, с което съм свикнала и искрено харесвам.

За това и си поставям максимално реалистични цели, а пък в крайна сметка каквото такова. Нямам някакви емоционални зависимости към предмети и не ми е никак трудно да се разделям с такива.

Ето и списъка с продукти, които искам да изразходвам :


Продукти, които искам да изразходвам грим - MAC, MaxFactor, Dior, Loreal, Maybelline

1. Maybelline - Luminous+ Smooth Foundation 
2. МaxFactor - Ageless Elixir Miracle Foundation
3. MAC - Pro Longwear Concealer NC20
3. Dior - Diorshow Mono Kingdom of Colors
4. L'Oreal Unlimited Mascara
5. MAC Sculpt and Shape Powder - Accentuate
6. Eyeko - Fat Liquid Eyeliner

И двата фон дьо тена съм ползвала в миналото, не са лоши, но към момента имам далеч по-големи любимци и забелязвам, че ги пренебрегвам за сметка на другото, което харесвам. И двата съм преполовила и възнамерявам да ги ползвам на работа, докато не успея да привърша и да останат в миналото.
Коректора ми е супер любим, но имам отдавна и понеже е много икономичен и го ползвам само под очите, отнема цяла вечност докато намалее. 
Сенките на Dior са друга стара покупка, която все още е в топ форма обаче. Всичко, що блести ме привлича моментално и специално тези съм носила много. Позабравих ги напоследък (рядко нося сенки) и ми се иска да им се порадвам още малко, преди да е време да се разделим окончателно.
Спиралата не е нищо особено, харесва ми, но не е като да ме очарова до там, че да искам да я нося всеки ден. Заменям с нея онова, което в момента имам, за да успея да я оползотворя в максимално кратък срок.
Скулптуриращата пудра на MAC използвам много рядко, макар и тя да е любима на теория. Частта с хайлайтъра не е точно моят продукт, но вече активно използвам по-тъмната за контур и не очаквам да имам проблеми с нея.
Очната линия пък е супер наситена и издръжлива, но трудна за употреба, ако човек няма ужасно стабилна ръка и солидни умения. Давам ѝ  последен шанс, преди да потърся друга по-удачна за мен алтернатива.


1. Rituals - The Ritual of Ayurveda Soothing Hand Balm
2. Rituals - The Ritual of Ayurveda Soothing Hand Lotion
3. Rituals - The Ritual of Ayurveda Soothing Harmonizing Foaming Shower Gel
4. Cetaphil - Moisturizing Cream
5. The Body Shop - Berry Bon Bon Softening Body Butter

Колекцията от кремове за ръце непрекъснато расте, тъй като този тип продукти са необходимост за мен по това време на годината. Rituals е марка, която харесвам и нямам търпение да споделя с вас повече отзиви по темата.
Пяните им за тяло съм ползвала много, тази спада в графата резервна, но още днес отива в банята, за да ми е пред очите. 
Лосионите за тяло пък са ми слабост и макар много да имам нужда да ги ползвам, обикновено попадам в периоди, които или се мажа непрекъснато или хич. Та, опитвам се в момента да разчистя запасите от такъв тип продукти и тези двата са на първо място в списъка. 

Продукти, които искам да изразходвам бяла козметика, нощни маски, тоник, ексфолиране

1. Decleor Hydra Floral - Ultra-moisturizing & plumping mask
2. Avant - Deluxe Hyaluronic Acid Vivifying Face & Eye Night Cream
3. MudMasky - Sleep Repair Reneweal Nourihing Mask
4. la Theorie dex  Volcans - Mask Scrub
5. Estelle & Thild - Bioclense 3 in 1
6. Babor - Thermal Toning Essence
7. Nip+Fab - Glycolic Scrub Fix
8. Context - Micro-Derm Regenerator
9. Murad Age Reform - AHA/BHA Exfoliating Cleanser


Маските за лице, които се оставят да престоят цяла нощ са особено актуални в момента и покрай тестери и абонаментни кутии съм запасена за месеци напред. Принципно съм фен на този тип продукти и ги използвам често. Подбрах измежду всичко, което имам онези, които ми се струват най-интересни и в следващите няколко месеца ще ги тествам и действието им върху кожата ми.
Почистващия гел на Estelle & Thild имам отдавна и вече съм пробвала, не е лош, но не е и невероятен. Не бих го ползвала да си махам грима, но е деликатен към кожата и е подходящ за почистване сутрин. 
Термалната есенция на Babor е друг продукт, който не е нов за мен и който не съм много наясно какво точно върши. Уж е тоник, пък има и почистващи свойства, хидратира и тонизира.. Не знам, някак си съм объркана. 
Всички останали продукти в списъка са с ексфолиращо и почистващо действие. Два от тях съм пробвала и са супер хубави, този на Context ми е непознат. 

Това бяха всички продукти, които реших да включа в графата - искам да използвам. Не си поставям срокове, макар че ако процеса се проточи месеци наред без някакви видни резултати, то е някак безполезно да продължавам да се мъча.
Стискайте ми палци да постигна задоволителни резултати, а кой знае дори и да открия нови любимци, които перманентно да се наместят в ежедневната ми рутина. 

Ще ви държа в течение. Поставям си за цел да направя първия update в средата на май, така че 
да си дам реален шанс да се справя с изразходването на всички козметични продукти в списъка.

Post a Comment