Изразходвани продукти - празни опаковки #14

February 7, 2019

Всеки любител на козметиката вероятно изпитва огромно задоволство при всяка поредна изразходвана опаковка или шишенце. Аз със сигурност не правя изключение и макар сърцето ми да се свива всеки път, когато привърша нещо от по-скъпите ми фаворити, то поне знам, че съм направила добра покупка.

Празни опаковки - Urban Decay, Loreal, Lumene


През годините през ръцете ми са минали какви ли не продукти и истината е, че огромна част от тях, така и не съм привършавала - по една или друга причина. След като козметичната ми колекция тези дни придоби съвсем нов вид обаче, ми е далеч по-лесно да фокусирам вниманието си само върху онова, което малко или много ми харесва. Поради тази причина имам огромно количество празни опаковки, които ще разпределя да ви покажа, малко във времето.
Невероятно, но последният такъв пост съм публикувала преди почти ТРИ години и съм супер ентусиазирана да започна рубриката наново.

Празни опаковки - Urban Decay, Loreal, Lumene, Maria Nila

Торбата с празни опаковки се пръска по шевовете и да кажем, че имам достатъчно материал за няколко поста. В интерес на всички обаче подбрах само някои от по-интересните продукти, които имах възможност да тествам и се надявам да ви дам

Празни опаковки - Rituals, Uniq 1, Maria Nila

 

Празни опаковки -  КОСА

 

Maria Nila - Dry Shampoo 

Вярвате или не, аз понякога използвам и други сухи шампоани освен тези на Batiste. За мой късмет Glossybox ме снабдява редовно с нови неща за тестване и сред последните попълнения бе и предложението на шведската марка - Maria Nila.
Имала съм възможност да тествам и други техни продукти, които като цяло не са били лоши, но не са и нещо, което да ме е впечатлило до там, че да купя отново. Същото важи и за този продукт. Макар да върши това, което се иска от него - попива излишното омазняване в корените, освежава и дава по-приветлив вид на косата, някак си не е невероятен. Не ми даде онова уау усещане, което очаквах, нито пък ми даде екстра текстура или обем, от които аз принципно много се нуждая. Голямо предимство бе факта, че не оставя бели следи и не е супер пудрен.
Не бих купила отново, но бих използвала ако ми се отвори възможност.

L'Oreal - Elvital Dream Lenght


Не знам дали е останала бюджетна маска на пазара, която аз да не съм купила и пробвала и понеже съм доволна от този клас продукти, възнамерявам да си ги ползвам и за в бъдеще.
Съдържат силикони, сулфати, пенители и ред друг съставки, които мен изобщо не ме плашат и намирам косата ми точно толкова добре изглеждаща, колкото и тази на някого, който ги избягва (имам ред такива познати и разлика в косите ни НЕ виждам).
Аз този тип маски използвам само и единствено, за да изгладят косъма и да улеснят ресането. Не очаквам чудеса, виждам реални резултати въз основа на онова, което търся и имам реалистични очаквания.
И тази отговори на критериите ми - прави косата ми много мека, не я утежнява, не я омазнява, прави я лесна за стилизиране и поддръжка. Ухае супер, икономична е и много достъпна.

Revlon Professional - Uniq 1 - All in One Hair Treatment- Coconut

Не съм сигурна дали балсама без измиване на Revlon има по-голям фен от мен, но истината е, че го ползвам от години и е нещо, което тотално преобрази косата ми и това как я поддържам в приличен вид.
Споделяла съм ви много пъти, че съм с много тънка и заплитаща се коса. Това предполага късане, дърпане, трудно разресване. Слагам кичури два, три пъти в годината, което допълнително затруднява ситуацията и независимо какви и колко скъпи продукти да съм ползвала по-реални резултати не съм срещала никога.
Обикновено използвам варианта в червена опаковка, който съшо ухае приятно, но този за летните месеци ще е перфектното допълнение към всякакви такива сладникави парфюми и кремове, които така или иначе ползвам.
Бих купила и купувам отново. 

Изразходвани продукти

Празни опаковки - ТЯЛО

 

Rituals - The Ritual of Hammam Refreshing Foaming Shower Gel

Пяните за тяло на Rituals съм използвала толкова много пъти и в май всичките им възможни разновидности (може би ще направя пост с отзиви?) и много, много ми харесват.
Казвала съм ви и преди, че такъв тип продукти ми е важно да миришат добре и някак си правят целият процес на къпане вместо досадна рутина в истинско спа преживяване, което ме отпуска и носи приятни емоции. Rituals е специалист в тази област и поне за мен нямат слаб продукт.
И този им вариант не прави изключение - ухае изявено много на евкалипт (ОБОЖАВАМ) и действа супер ободряващо на сетивата и на кожата. Измива, не пресушава, супер деликатен, нежен, приятен. Пяната е пухкава, супер богата и лесна за употреба.

Празни опаковки - ЛИЦЕ

 

Lumene - Glow Reveal  Moisturizer


За разлика от декоративната козметика, бялата на Lumene не е нещо, което е успяло да ме впечатли особено през годините. Имала съм техен серум, който не бе лош, както и безброй тестери на всякакви марки и кремове, но нищо не ме е грабнало до там, че да купя.
Специално от тази им серия имах възможност да изразходвам цели два тестера, което ми даде възможност да си изградя цялостно мнение за продукта.
За съжаление на мен не ми се стори достатъчен, за да даде на сухата ми кожа необходимата ѝ хидратация. Иначе не бе лош откъм формула- много лека, приятен цитрусов аромат. Попива бързо и оставя кожата приятно сияеща.
Може би би бил подходящ за някого с по-нормална, до комбинирана кожа. Аз обаче не спадам в тази категория. Бих го пробвала отново, но едва ли бих купила.

Изразходвани продукти MAC, Urban Decay, Armani

Празни опаковки - ГРИМ

 

Urban Decay - Chill Setting Spray

Използвам фиксиращи грима спрейове всеки ден. От такъв продукт очаквам да спомогне на грима ми да издържа по-дълго и да отнеме част от излишния пудрен ефект. Нищо нереалистично или прекалено сложно.
Този спрей обаче за мен лично се оказа лошо попадение. Така и не видях някакъв забележителен ефект. С него или без него грима ми изглеждаше по един и същ начин и издържаше еднакво дълго.
All Nighter на същата марка е в пъти по-добър и препоръчвам него преди този с две ръце.

MAC - Fix +


Много любим спрей, който не знам защо отложих толкова години да пробвам. Базиран е на глицерин, която е не лоша съставка и играе важна роля обновяването на клетките и факта, че не позволява на влагата да се изпари, а я задържа в кожата.
Аз лично най-видим резултат виждам в това как грима ми изглежда - всичко се слива в едно - изглежда завършено и много натурално. Използвам много продукти под формата на пудра - бронзери, пудри, ружове и т.н. и Fix + спомага за хомогенното им преливане с фон дьо тена ми.
Не зная дали си въобразявам или грима ми издържа по-дълго, но така или иначе разлика виждам и ще продължавам да купувам и използвам.

Lumene - CC Cream

Друг продукт, който използвам от години и който мога да препоръчам на всички, които имат светла кожа и искат нещо, което да не се оксидира и да прикрива по-леки несъвършенства и зачервявания.
Не съм сигурна дали имам 10-тина изразходвани опаковки, откакто го купувам, но без да преувеличавам мога да кажа, че е най-купуваният в тази категория изобщо,
Няма нещо в него, което да не ми харесва. Идеален за работа, нанася се без проблеми, не се събира, прелива се почти без усилие, често дори не ползвам четки или beauty blender.
Покривността е по-скоро до към средна, но на мен така или иначе за всеки ден не ми трябва друго.

MaxFactor - Miracle Match Foundation

На този продукт съм отделила специално ревю в блога и мога да ви насоча към него, ако искате да разберете по-подробно мнението ми за него.
Накратко мога да обобщя, че не бе лош - имах известни проблеми с преливането , особено при по-суха кожа. За сметка на това пък бе доста издръжлив и със супер прилично покритие.
Не ме грабна до там, че да се превърне в нещо, без което да не мога и за момента интересите ми откъм фон дьо тени са насочени към други марки и формули.

Giorgio Armani - Eyes To Kill


Спиралите за мигли са друг продукт, който почти винаги избирам да е от дрогерийния клас и това се дължи на факта, че при мен почти всички формули се размазват. Положението през последните години достигна до някакви нови измерения и от почти всичко, което пробвам едва един или два продукта успяват да ми свършат някаква работа.
В общи линии, що се касае до спиралите нямам кой знае какви очаквания - дори и да не правят миглите ми невероятни, поне искам да не образуват черни кръгове под очите ми.
Специално тази имах възможност да пробвам под формата на тестер. Четката е от любимите ми - големи, с косъмчета, Много извива, направи миглите ми много разресани и удължени. Нямах проблеми и с размазването. Ако не беше толкова скъпа, може би би било нещо, което бих ползвала редовно.

Изразходвани продукти MAC, Armani, Lumene Dior - Diorshow Maximizer 3D


Друг продукт, който обожавам и който не веднъж съм купувала в пълен размер е базата за мигли на Dior.
Споменах ви, че имам много специфични нужди, що се касае до спирали и не мога да съм супер претенциозна. Благодарение на тази база дори и по-несполучливите формули ми вършат работа и съм спасявала дори и по-кофти спирали нееднократно.
В момента използвам варианта на L'Oreal -  Paradise Extatic Primer Mascara, която поне на мен също ми допадна, но определено пак бих се върнала към този си любимец.

MAC - Studio Careblend Powder


Пудрата на MAC е продукт, който ползвам години наред, много харесвам и препоръчвам. Това ми е може би третата опаковка от нея и макар за момента да си давам малко пауза, за да мога да тествам нещо ново, съм сигурна, че някога ще си я взема отново.
Седи естествено, фиксира, не е супер пигментирана, не омазнява и има много гладка и приятна текстура.
Имам подробно ревю с повече мнения и снимки, мога да ви насоча към него, ако проявявате интерес.



Post a Comment