Living Proof - Perfect Hair Day Dry Shampoo - Сух шампоан

February 9, 2019

Сухите шампоани са винаги актуална за мен тема и последният такъв продукт, който си взех за проба е този на : Living Proof - Perfect Hair Day Dry Shampoo. Днес ще ви разкажа дали покупката се оказа успешна.

Не съм сигурна как точно съм живяла допреди да открия чудото наречено сух шампoан, но към днешна дата този тип продукти са сред най-често използваните от мен и неизменна част от рутината ми за грижа за косата.
Ситуацията при мен е такава, че ако искам косата ми да изглежда добре, то трябва да я мия всеки ден. За съжаление нямам нито времето, нито желанието да го правя и за да удължа живота на "фризурата" си между миенията, сухият шампоан влиза в ролята на необходим помощник.
Имам много коса, но е тънка, лесно се заплита и още по-лесно се омазнява в корените. Имам склонността да я пипам прекалено често, нося я на опашка (на работа е задължително) и често я пооправям, когато започне да разваля формата си. Това и факта, че самата ми прическа включва някои по-къси кичура около лицето е сигурна гаранция за слепнала и лишена от обем в корените коса още на втория ден от измиването.

През годините съм имала възможността да пробвам продуктите на всевъзможни марки и измежду всякакви ценови класове и макар голяма част да не са били лоши, някак си винаги се връщам към така любимия ми Batiste, който е винаги сигурният фаворит.
Сухите шампоани на Batiste имат своите кусури и съм наясно, че не са по вкуса на всеки, но на моите нужди отговарят напълно и откъм цена и качество.

Мнение и ревю Living Proof Perfect Hair Day сух шампоан


Living Proof - Perfect Hair Day Dry Shampoo - Мнение и впечатления


Козметичният любител в мен обаче не може да си намери място при възможността да пробва нещо ново и сред попълненията в колекцията ми през последните месеци намери място нов сух шампоан - Living Proof - Perfect Hair Day Dry Shampoo.
Не съм запозната с продуктите на марката, но съм чувала предимно добри отзиви; бях силно повлияна от стотиците положителни коментари за продукта, които набързо прегледах на сайта, от който поръчах; успях да улуча невероятна промоция, която само затвърди желанието за покупка.
В крайна сметка Perfect Hair Day Dry Shampoo е отдавна вече мой и след като го пробвах достатъчно на брой пъти днес мога да споделя с вас кое ми допадна и кое не.

Сухият шампоан на Living Proof -  Perfect Hair Day Dry Shampoo се предлага в две различни разфасовки от по 92 и 198 мл, като цената на малкия вариант е 13 евро, а на големия, който и аз имам е 26. Продуктът е сред топ-селърите на марката и силно рекламиран в интернет пространството.
Според опаковката онова, което го отличава от сходни предложения на пазара е факта, че при употреба прави косата чиста, благодарение на революционната си формула.

Сух шампоан за коса Living Proof - Perfect Hair Day Dry Shampoo - впечатления и мнение

Как се използва сухият шампоан на Living Proof - Perfect Hair Day Dry Shampoo ?


Начина на употреба не включва някакви сложни упражнения и изисква впръскване в корените от известно разстояние, като самата помпичка на спрея осигурява много фина и равномерна струя. Струята не трябва да се концентрира на едно място, а да се впръсква по дължина, така че да обхване по-голяма площ. Според указанията върху опаковката след напръскване се изчаква 30 секунди, след което косата се разресва, за да може продуктът да се разпространи навсякъде.

Какво ми хареса в сухия шампоан?


След обстойно тестване ето и кратък обзор на всичко, което ми хареса :

  • Много фина струя, която покрива голям участък от косата, което пък прави флакона по-пестелив при употреба;
  • При правилно впръскване - тоест от достатъчно разстояние, не оставя никакви следи в корените, което го прави подходящ за използване от хора с всякакъв цвят коса.;
  • Като казах пудра.. Натрупва се в корените, но при допир косата се усеща мека;
  • Попива излишната мазнина без никакъв проблем;
  • Невероятно, но сякаш наистина прави косата по-чиста. Дава ѝ онази гъвкавост, мекота и въздушност, които принципно са типични само за прясно измитата такава. Не съм срещала сходен ефект с останалите такива продукти, които съм ползвала. 
Определено не мога да кажа, че продуктът не е използваем или не отговаря на обещанията си. За някого, който по една или друга причина няма възможност да мие косата си често е предполагам отличен вариант, защото наистина я прави много свежа и добре изглеждаща.

Какво не ми хареса в сухия шампоан?


За съжаление обаче поне според моите очаквания от един сух шампоан, не успя да отговори на няколко други важни критерии :
  • Направи моята коса супер изглеждаща, но само за деня, в който нанесох продукта. На следващия и отново при употреба от него, ефекта не бе така поразителен. Поне при мен по-скоро слепна косата и я направи мека, но една такава утежнена и деляща се на кичури;
  • Не ми дава обем в корените, който на мен ми е много необходим. Имам нужда от нещо, което да придаде лека текстура, да се натрупа и да може да се поднови поне ден след първоначалната употреба;
  • Аромата някак си не се оказа моят, не ме дразни или би ме спрял да ползвам продукта, но не се и понрави на сетивата ми.  
  • Цената му от почти 60 лева е нещо, което ме кара да по ползвам внимателно и по поводи, което в дългосрочен план не го прави точно подходящият за мен. 

Сух шампоан за коса Living Proof - Perfect Hair Day Dry Shampoo - ревю
В крайна сметка по-скоро бих заключила, че ми хареса. Дали е най-невероятният, който някога съм пробвала? Трудно бих го категоризирала по този начин, но определено ме изненада по начин, който не очаквах. Бях силно убедена, че съм се нагледала на всичко и определено след първата употреба на  Living Proof - Perfect Hair Day Dry Shampoo, косата ми изглеждаше повече от безупречно.

Не зная колко често ще мога да си позволя да го купувам, но с удоволствие бих го пробвала отново, ако ми се отвори възможността. 
Междувременно ще си използвам флакончето с голямо желание и ще продължа в търсенето на нов малко по-бюджетен нов любимец.

Кои са любимите ви сухи шампоани за коса? Какво търсите в един такъв продукт?

2 comments

  1. Заинтригува ме с този сух шампоан.Ще се огледам за някоя промоция и ще го пробвам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще се радвам да споделиш впечатления ако ти се отдаде възможност да го пробваш :) Дано ти хареса!

      Жени

      Delete