The Spooky Halloween Tag

October 30, 2015



За днес ви бях приготвила съвсем различна публикация, но след като Теди от http://powderyourfacewithsunshine.blogspot.se ме тагна да направя The Spooky Halloween Tag , нямаше как да не я уважа. 
Всъщност аз не празнувам Halloween и то не по религиозни причини, а защото по "мое време" не бе особено популярен празник, поне там, където израснах аз. Имам някакви бегли спомени, че като малка нашите ми бяха купили някакви маски на вещица и явно някъде за нещо са ми трябвали, но опита ми се изчерпва до там. 

Всъщност в Швеция Halloween се празнува и може би по някое време ще се маскирам и присъединя към някое парти, защото съм твърде стара, за да прося сладки и да погаждам номера на съседите. 


Междувременно обаче ето и моите отговори на въпросите в таг-а:

1. Любим филм за Хелоуин/филм на ужасите?

Единственият филм посветен на Хелоуин, за който се сещам така на прима виста е Хокус Покус (с Бет Мидлър и Сара Джесика Паркър). Доста е забавен, макар и тотално нереалистичен и в общи линии улавя до някъде духа на празника и е приятен и неангажиращ. 
Филми на ужасите гледам рядко, обикновено ако някой познат ми препоръча конкретен такъв, искам и очаквам да ме е страх и за съжаление рядко ми се получава. Спомням си, че ми беше направил впечатление The Ring преди доста години и беше достра страшничък, както и Saw, който също ми допада. 

2. Какво не бихте искали да срещнете в тъмна гора или изоставена сграда?

Истината е, че съм доста страхлива и то предимно от някакви по-малки животинки, така че вероятно нещо такова е в състояние да ми изкара акъла тотално и да ме накара да пищя и да тичам все едно живота ми зависи от това. 

3. Някога викали ли сте духове?

Разбира се. Криехме се с приятели по мазите и правихме някакви "ритуали" и "заклинания", но както предполагам се досещате, абсолютно безуспешно. Макар, че си спомням, че тогава бяхме убедени, че ръцете ни помръдват или някой предмет се е преместил от първоначалната си позиция.

4. Любимо чудовище/злодей?

Не се сещам за конкретно име.

5. Най-страховитото нещо, което ви се е случило някога, докато сте били сами?

Най-страховитото нещо, което помня и до днес е непознат пиян човек, който блъскаше по вратата, докато родителите ми отсъстваха. До ден днешен, когато съм си в България се стряскам лесно, когато чуя късно вечер асансьорната врата или преди лягане си преповтарям как се активира алармата при нужда. Сънувам и често, че някой се опитва да влезе в апартамента, копчето на сот-а отказва да работи и все едни такива неща, странни, но много страшни и съвсем реални в сънищата ми. 
В Швеция през по-голямата част от времето дори не заключвам вратата, никога не ме е било страх от нищо. 

Другият страховит момент, който няма никога да забравя е как в 3 часа сутринта с моята приятелка се прибирахме от дискотека, вървяхме си по пътя (бяхме в Америка) и си пеехме "Boys, boys, boys", леко почерпени и щастливи, когато от храстите изскочи гол младеж и ни подгони. Никога през живота си не съм бягала по-бързо. Всъщност реална опасност нямаше, защото бяхме на остров популярен с дивите си партита, но в онзи конкретен момент живота ми мина като на лента пред очите ми.

6. Ако ви предизвикат да прекарате нощта в 'обитавана от духове къща' ще го направите ли?

Да, не вярвам в духове и мога да прекарам нощта на всяко едно място, на което не присъстват плъхове.

7. Суеверни ли сте?

В интерес на истината - не, макар че се улавям от време на време да правя някои ритуали, които са свързани с конкретно действие, вероятно по-скоро по навик, отколкото заради нещо друго. Научила съм и приятеля ми да се удря три пъти през устата и да си "плюе" три пъти в пазвата, когато каже нещо, което не искам да се случи. Той с насмешка ми се връзва, макар и да недоумява защо и как. 

8. Вярвате ли в паралелни светове?

Не.

9. Плашите ли се лесно?

Да. Не знам защо, но през последните няколко години се случва така, че станах осезаемо по-колеблива и плашлива и не ми е никак трудно да се стресна. 

10. Сами сте вкъщи, но чувате стъпки - какво ще направите?

Честно казано нямам представа. Сигурно няма да мръдна от стаята до сутринта и ще се въоръжа с всички възможни предмети, които биха ме предпазили. 

11. Ако трябваше да носите само един Хелоуин костюм до края на живота си, какво щяхте да изберете?

Хм, интересен въпрос. Предполагам нещо страшно - вещица, зомби, скелет, нещо такова би ми се понравило.

12. Бихте ли отишли на гробищата през нощта?

Зависи. Тукашните гробища не са никак страшни, така че вероятно бих. В България по-скоро не, изключително ми е неприятно да се намирам на това място, не защото ме е страх, а просто, защото ме връща към моменти, когато съм загубила близки хора и не искам да изпитвам такива емоции късно вечер.

13. В зомби апокалипсис какво оръжие бихте избрали?

Не гледам филми/сериали със зомбита, не чета и книги на тази тематика. Нямам идея кое, как и защо се случва, така че при евентуално нашествие от зомбита, почти е сигурно, че няма да ме бъде.

14. Представете си, че сте във филм на ужасите - кой герой щяхте да бъдете: последното убито момиче, първият, който умира, забавния тип, скептикът, умникът или убиецът?

Почти ми се иска да кажа убиецът и то не, защото съм агресивна или имам някакви отклонения, а защото са ми интересни подобни образи от психологическа гледна точка. Ще избера все пак забавният скептик :)

15. Трябва ли да гледате нещо весело след филм на ужасите, за да можете да заспите?

Не, не ми се е случвало толкова да се вживея, че да не мога да спя. 

16. Докато гледате страшни филми вие сте човекът, който вика по героите, който гледа през пръсти през цялото време или този, който заспива по средата?

Почти съм сигурна, че съм човекът, който вика по героите. 

17. Вие сте този, който плаши или който ще се уплаши?

Обичам да погаждам някакви невинни номерца на тези около мен, така че и двете роли биха били актуални за мен.

18. Любима страшна книга?

Нямам такава. Единствената горе-долу страшна (и то, защото я четох като малка), за която се сещам  е на Стивън Кинг - "Гробище за домашни любимци".

19. Ако можехте да имате хелоуински домашен любимец (черна котка, бухал, прилеп, плъх, вълк) какво бихте избрали?

Черна котка и прилеп. Харесвам прилепите, супер са ми сладички и нямам против да си имам един вкъщи, а котки обичам по принцип и особено черните са ми екстра симпатични.

20. Трик ... или лакомство?  

Хмм, зависи от лакомството, но може би все пак бих избрала трик. 

Не остана много време до Хелоуин и заради това няма да тагна никого конкретно, но ако въпросите са ви допаднали, чувствайте се поканени да им отговорите и да ми оставите линк към публикацията в блога ви.

Благодаря още веднъж на Теди. Може би ще започна да пиша и на други теми освен козметика, определено ми беше интересно и приятно.

2 comments

  1. Суперрр!! Много се радвам че направи тага, беше ми супер интересно да прочета отговорите <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, че ме тагна :)

      Delete