Urban Decay - Naked Skin Concealer

October 10, 2015

Коректорите са сред продуктите, които използвам ежедневно и макар да имам своите любимци, които купувам отново и отново, обичам и да разнообразявам "репертоара" си с по нещо ново от време на време. Такъв и е случаят с Naked Skin на Urban Decay, който купих от чисто любопитство в края на пролетта тази година, а започнах да използвам активно едва преди около месец. 

Аз съм от хората, които предпочитат да използват един и същи коректор за прикриване на сенки под очите и за замаскиране на пъпки и други несъвършенства, така че обикновено гледам това, което избирам да изпълнява и двете. Избягвам да си купувам озаряващи или някакви цветни коректори, които изискват по-специфичен метод на нанасяне, тъй като нямам сериозен проблем за поправяне, а и по принцип предпочитам да имам възможно най-малко стъпки в рутината си. Казвам ви всичко това, за да ви ориентирам какво търся самата аз и ако евентуално имате подобни на мен изисквания, да си дадете по-ясна сметка дали продуктите, които препоръчвам биха паснали на нуждите ви или пък не.
Специално Naked Skin се оказа лично за мен попадение в десетката и оправда очакванията и предположенията ми изцяло.


Naked Skin коректора на Urban Decay се предлага в разфасовка от 5 мл, а цената варира между 20 - 25 евро според това, къде се намирате. Може да бъде намерен на www.feelunique.com, така че онлайн поръчката е възможна от всяка точна на света.

Интересното при него е, че се предлага в няколко варианта за по-светли или по-тъмни жени, като всеки нюанс е наличен и в няколко различни подтона - топъл, студен или неутрален. Аз имам най-светлата възможна версия - Fair в неутрален подтон и съм супер впечатлена, колко успешна се оказа за мен - нито жълтее, нито оранжевее, а и не се окислява. Както изглежда в опаковката, така и се пренася върху кожата ми без да потъмнява или променя подтона си. Имам коректори на няколко различни марки, които харесвам и мога да използвам, но нито един от тях не е до такава степен неутрален, какъвто е този. В този смисъл ако подобно на мен сте нито прекалено розови, нито прекалено тъмни, може би ще се окаже удачен вариант и за вас.


Опаковката е стъклена с пластмасова сребърна капачка, не тежи прекалено много и поне аз не срещам проблеми да я разнасям насам натам ако поискам. 
Продуктът не съдържа парабени, обогатен е с пептиди, които подобряват способността на кожата да задържа вода и обещава лека текстура и пълна покривност. 


Апликатора гъбичка ми е много любим и този формат е сред предпочитаните от мен при избора на коректор. За съжаление не е предпочитан избор от производителите на козметика и не ми се случва често да открия такъв. 


Коректора има кремообразна формула, която не е мазна или твърде хидратираща и изсъхва до матов завършек. Като човек с дехидратирана (в момента кожа) мога да кажа, че до този момент не съм забелязала да ми се е случвало да се събере около по-сухите ми участъци, а го използвам и за прикриване на пъпки и зачервявания в зони, които са предразположени към допълнително изсушаване - около носа например.
Използвам го и под очите и съм установила, че най-добре изглежда след нанасяне с намокрена гъбичка - тип Beauty Blender, четка поне при мен не постига същия идеален завършек и поне аз срещам трудности при преливането, защото, както казах и в началото не намирам формулата за хидратираща. Има озаряващ ефект, който се дължи на прекрасния подтон, който вече похвалих и ефекта напълно ме задоволява. Искам да вметна, че ако кожата ми е екстра суха, има тенденцията леко да се насъбира и в този смисъл, смятам че би бил подходящ за някого с нормална и комбинирана кожа. Аз използвам безцветна пудра, за да го запечатам на място и издържа прекрасно изглеждащ около 6-7 часа, след което сенките ми лекичко започват да се забелязват. 

Не бих определила покритието като пълно, но с наслагване успешно може да бъде постигнато такова. При мен прикрива успешно всичко, което ми трябва да прикрие - с едно нанасяне, макар и по-скоро да е със средно покритие. 

Текстурата е настина много лека, не лепне, не е мазна и не тежи по никакъв начин. Не е хидратираща, въпреки съставките, с които е обогатена и препоръчвам да го имате в предвид ако имате бръчки или някакви неравности по-кожата.

На мен лично искрено ми хареса и макар да не е сред най-бюджетните опции, имайки в предвид количеството продукт в опаковката, определено бих си го купила отново, защото цветът ми пасва повече от идеално и ми допада комбинацията между леката текстура и покривност. Въпреки състоянието на кожата ми в момента, не срещнах трудности при употребата, а ефекта отговори на претенциите ми изцяло. В комбинация с прозрачна пудра прикрива сенките под очите ми перфектно, не се мести и не не са насъбира.
Единственото, което евентуално бих могла да изтъкна като негатив е, че не съм сигурна, че би се харесал на хора с екстра суха кожа или такива в по-напреднала възраст и поне според мен нанесен с четка (под очите) не изглежда така добре, както с гъбичка. 

10 comments

  1. Това ще е следващия ми коректор :)))

    ReplyDelete
  2. И аз също му се каня от много време, но засега съм вярна на МАС, макар че определено ще го пробвам в бъдеще. Страхотно ревю, Жени! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти много!!!!!

      Аз също използвам коректора на MAC и не възнамерявам да го сменям изобщо.

      Delete
  3. Страхотно ревю, Жени! Имаш прекрасен стил на писане и винаги с интерес чета публикациите ти.
    А този коректор можеш ли да го сравниш с някой от другите които имаш като качества и финиш?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря :)) Аз също чета твоите с интерес!

      Ще разгледам коректорите, които имам в момента, за да видя с кой бих могла да го сравня и ще ти пиша.

      Delete
  4. От доста време му се каня, доста съм слушала за него. Май ще се пробва и от мен :)

    ReplyDelete
  5. Ще се пробва задължително. Страхотно ревю!

    ReplyDelete
  6. А сега, де? МАС или този? Не съм пробвала нито един, а ги искам и двата. Аз го използвам основно за пъпки, кой според теб е по-подходящ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Според мен този на MAC, моите пъпки ги прикрива отлично.

      Delete