Empties #11

October 20, 2015

Торбичката с празни опаковки почти се напълни и преди да стане така, че отново да разделям публикацията на няколко части, реших да ви покажа кои продукти използвах и успях да изразходвам през последните два месеца. 

Фокусирах се да ползвам редовно продуктите в банята, защото забелязвам, че в последно време пак съм успяла да насъбера какво ли не по рафтовете и ми се иска да понамаля бройката на онова между, което имам да избирам. 


Декоративната козметика този месец не присъства в списъка, което малко ме изненада, но пък работя активно върху няколко продукта, които съвсем скоро трябва да успея да приключа. За пореден път ще видите и някои от вечните ми любимци, които използвам постоянно и не възнамерявам да заменям и за в бъдеще.


За сухия шампоан на Batiste - Pretty and Delicate Floral съм говорила много и само ще спомена, че новата флорална версия, която използвах ми допадна много и определено бих си купила точно този вариант отново. Миризмата не ме подразни в нито един момент, нито ми се стори тежка или неприятна. 
Поредната опаковка от рол он-а против изпотяване на Dove също остава в миналото, казвала съм ви много пъти, че е единственият такъв продукт, който при мен действа и го купувам в различни аромати/под различна форма, тъй като към края на всяка опаковка кожата ми е свикнала с него. В момента ползвам нов с мирис на грейпфрут и за момента нямам оплаквания. 

Душ геловете с лимон и диня на Balea купих миналата година от България и успяхме да изразходваме едва сега. Повече ми допадна този с динята, доста по-освежаващ и ободряващ ми се стори. Лимонения някак си не бе това, което очаквах и по-скоро сладнееше, отколкото да имаше силно изразен цитрусов мирис. Като качество също не ми се сториха лоши, пенеха се добре, оставиха у мен чувство на чистота и бих пробвала някои и от другите им варианти. 

Сапун като сапун не бяхме ползвали от години и тъй като този на Бочко със смрадлика бе сред последните такива в чекмеджето с нови продукти, реших да го вкарам в употреба. Ползвала съм го и преди и мога да кажа, че ми допада, не се размеква почти до края и съхне бързо. Кожата на ръцете ми не е така пресушена като след употреба на обикновен сапун, но не мога да кажа и, че я усетих особено подхранена.

Отново искам да изкажа специални благодарности на L'Oréal Professionnel, които ми предоставиха шампоана на Matrix Biolage обогатен с кератин и без сулфати за пробване, както и маската от серията Biolage ColorLast
Шампоана харесах след няколко измивания, първоначално не ми се пенеше достатъчно, беше ми леко странен и не чувствах косата си супер чиста. След като обаче тя привикна с него ситуацията се промени и не срещнах проблеми с липсата на пяна. Драстична разлика някаква не видях при ексклузивното му използване в сравнение с някой от другите Biolage шампоани, които съм тествала, може би една идея по-осезаема мекота и пухкавост. 
Маската не успя да ме смае, в никакъв случай не бих я окачествила като кофти продукт, но поне аз за себе си не успях да постигна някакъв забележим и траен ефект, за който да мога да ви разкажа. Омекотява, улеснява разресването и не утежнява косата, моята обаче не е боядисана и не зная до каква степен спомага на цвета да се задържи за по-дълго време. 

Дълбокопочистващия шампоан на Tony&Guy Cleanse също не успя да ме впечатли, не е нещо, което бих купила отново. В миналата публикация ви показах балсама от серията Nourish, който също не мога да кажа, че успя да се отличи с нещо особено. Явно това не е моята марка.


Обожавам да тествам нови парфюми и явно не съм особено придирчива, защото май всичко ми харесва. Та такава е ситуацията и с Black Opium на YSL, отново дълбок и тежък аромат, много мой, няма да се учудя ако си го самоподаря по празниците. 

Използвах ампула за лице на BOH - корейски продукт, който имам покрай Memebox, ползвах го няколко пъти, не знам дали видях какъвто и да е резултат от него, а не помня и какво точно изобщо обещаваше, че трябва да прави. Спиралата на VOV е отново от Корея и изхвърлям след 2 употреби, не направи абсолютно нищо за миглите ми, не мога да я наслоя, изглежда все едно нямам абсолютно нищо нанесено. Третият корейски продукт в днешната публикация е на EON - Wheat-Germ Cream и за разлика от останалите два е истинско съкровище. Отрази се отлично на сухата ми кожа, доста бе гъст и интензивен и го ползвах вечер, но продължителен ефект определено видях както в подхранването, така и в озаряването. 

Спиралата за вежди на Essence изхвърлям наполовина пълна, защото изглежда вече потресаващо и се притеснявам дори да я отворя. Не бе лош продукт обаче, нищо магическо, но държеше веждите ми на място и не ги правеше твърди, нито се ронеше. Не бих го купила отново, защото съм фен на ваксата, но за цената си смятам, че се представи добре. 

Lemony Flutter на Lush харесвам много и съм го имала в оригинален размер, дори успях да зарибя по него и майка ми, която по принцип не се вълнува от каквито и да е продукти. Използвах го за мазане не само на кожички, но и на пети и лакти и ефект определено имаше, Проблемът, който аз имам е, че количеството в опаковката е твърде голямо за срока си на годност и аз не успявах да го изразходвам преди да е свършил. И докато други продукти на Lush мога да използвам и малко след посочената крайна дата, то този променя и цвета и мириса си. Чувствам се некомфортно да изхвърлям наполовина пълна кутийка и поради тази причина си взимам тестери, когато ми се прииска да го имам отново. 

Маслото за тяло на Rituals - Honey Touch е божествено и ухае толкова приятно, че ми се иска да се мажа от главата до петите с него всеки ден. Консистенцията на крема е много гъста, но попива бързичко и оставя кожата мекичка и супер кадифена на допир. Имам още 2 тестерчета, които с удоволствие ще използвам, но цената му ме спира на този етап да си го купя в пълен размер (освен ако не си го взема на някоя промоция). 

Последният продукт в списъка днес идва от H&M в лицето на маската им за суха кожа с кокосова вода. Скоро ще има публикация за тази и останалите две техни маски, които си взех. Като цяло мога да кажа, че ми допада, определено имаше хидратиращ ефект и ми стигна за 2 нанасяния. Не ми допадна, че след нанасяне някоя от съставките дразнеше очите ми, които се насълзиха от изпаренията. 

Това беше всичко от мен за днес. Доволна съм, че се усетих на време да пусна публикацията преди да е станала километрична и се надявам да ви се е сторила приятна и неангажираща за четене. 

6 comments

  1. Не знам защо всички харесват толкова много Батист. Имам този, който се казва Blush- floral&fruity и адски ме сърби скалпа, не ми придава някакъв кой знае какъв обем.... Малко съм стресната, че съм единствена :) Решила съм все пак да пробвам и класическия вариант. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не си единствена, чувала съм и други хора да не са доволни от него. Просто не е твоят продукт явно. Може би имаш чувствителен скалп, аз лично не съм се сблъсквала със сърбеж до момента. Използваш ли шампоан за дълбоко почистване? Честно да ти кажа аз лично не го използвам за обем, има такъв ефект, но е нещо драматично, така че по-скоро си вземи някоя пудричка за обем.

      Delete
    2. Ами май ще взема да пробвам, да ти кажа, защото действително имам проблем в тази насока. Можеш ли да ми препоръчаш някаква такава пудра, защото никога не съм ползвала подобен продукт и не знам къде да се насоча.

      Delete
    3. Ползвала съм само един единствен такъв продукт Osis+ Dust It Texture на Schwarzkopf и на мен лично ми харесва и виждам ефект от него, особено комбиниран с малко топиране. Много лепне обаче и сплъстява така да се каже косъмчетата по скалпа и не знам на теб как би ти се сторил.

      Delete
  2. Добре си се справила! На Lemony Flutter му се чудя от години и точно това ме спира, всички казват, че не успяват да го изразходят.. Може би ще пробвам да взема някакъв тестер все пак :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Бих ти препоръчала да си намериш с някого, с когото да си поделите опаковката. Иначе поне аз не мога да си представя как една опаковка се изразходва за няколко месеца само. Иначе е чудничък продукт и мога да го препоръчам.

      Delete