Estée Lauder - Pure Color Envy Eyeshadow Wet/Dry - 26 Amber Intrigue

October 14, 2015

Единични сенки за очи купувам рядко, тъй като съм по принцип фен на палитрите, а и в общи линии към днешна дата имам всеки възможен нюанс, който харесвам и ми е необходим при гримирането. Като любител на козметиката обаче се старая да не игнорирам цялата тази категория продукти и все пак се старая да допълвам колекцията си веднъж или два пъти годишно с нещо по-уникално или нестандартно, ако попадна на такова, разбира се.

Такава е и историята на сенките, за които ще ви разкажа днес. Pure Color Envy Eyeshadow серията се появи при нас в края на лятото и веднага ме провокира с обещанията за интензивен пигмент, изцяло нова за пазара формула и възможността да бъдат нанасяни дори и с навлажнена четка.
Не ми се е случвало да използвам сенки, които специфично са разработени да бъдат използвани сухи или влажни и ми беше любопитно да се уверя лично как се променя текстурата и завършека на един такъв непознат за мен продукт. 



При нас линията Pure Color Envy Defining Wet/Dry Eyeshadow се предлага в 16 различни цвята, разпределени в 4 финиша - matte, brilliant, luminous и velvet. Цената им в Швеция е 32 евро, а съдържанието продукт във всяка опаковка е 1.8гр.


Избрах варианта Amber Intrigue - наситено матово кафяво, което ми се стори и доста уникално като нюанс, а в същото време е и достатъчно универсално и мога да използвам всекидневно и по различни начини.
Винаги, когато купувам козметика на някоя по-луксозна марка ми е важно да подбирам цвят, който знам, че ще нося. Отдавна мина времето, когато пазех нещо за "ново" или за "специални поводи". В крайна сметка ако отново трябваше да правя този избор обаче, бих се насочила към друг завършек - по бляскав или уникален, който да може напълно да разкрие потенциала на формулата, но за това след малко. Това бих обаче посъветвала вас, ако сте си набелязали въпросната серия.


Притежавам точно 2 продукта на Estée Lauder и не бях запозната с това колко красиви и елегантни са опаковките им. Бях определено много приятно изненадана, не само изглеждат добре, но и са стабилни, с отличен механизъм на отваряне, материала, от който са изработени пък си личи, че е качествен и поне аз нямам никакви забележки по презентацията. 


В кутийката има налично и огледалце, което е практично и ако ми се наложи да прибегна до него би ми свършило работа. Имаше и апликатор-гъбичка, който обаче отдавна успях да "затрия" и не присъства на днешните снимки. 


Искам да ви кажа, че имах възможно да тествам сенките много обстойно и доста продължително, така че имам изцяло готови впечатления и отзиви за моя опит с тях. Тествах ги, както сухи, така и с навлажнена четка в комбинация с база или без, както и с други сенки на други марки. 
Не почистих опаковката преди снимки умишлено, за да добиете ясна представа за формулата, колко и как се рони и как изглежда при систематична употреба. 

Не зная дали ви се е случвало да си купите продукт и преди изобщо да го ползвате, да сте убедени, че ще ви хареса. Аз бях напълно убедена от момента, в който поръчах сенките, през момента, в който отворих кутийката и останах впечатлена от опаковката, до момента на нанасяне. За мое съжаление обаче очакванията ми не се оправдаха и до ден днешен не мога да повярвам, че първоначалното ми чувство ме подведе. При всяко ново носене очаквам промяна и нещо да се случи, но в крайна сметка резултатите са сходни, независимо от малките промени, които правя.


Текстурата на сенките е доста интересна и поне аз не мога да намеря техен аналог сред останалите, които имам. Пигмента е много компактен, а при допир с четката сякаш омеква и става кремообразен и полепва толкова равномерно и с лекота по нея. Пигмента е просто разкошен и ми се иска да мога с думи да пресъздада колко равномерен и кадифен цвят оставя върху клепача с едно минаване. Цвета, който аз имам наподобява този на какаото и е много богат и комплексен. Абсолютно удоволствие е за нанасяне - много контролирано, дава загладен вид на клепачите, не се насъбира на едно място, не се рони, не пада, не се размазва. 
При допир с четката пигмента лекичко се разпрашава, но при употреба поне аз не съм забелязала да зацапва или да хвърчи под очите, както често става с някои по-пигментирани продукти. 
Нямам забележки по формулата или текстурата, не ме затрудни преливането, а сянката може да се комбинира успешно, както с пудри, така и с кремообразни продукти. 

Едно минаване с четката - ляво суха четка; дясно - навлажнена.

Amber Intrigue изглежда почти идентично нанесен със суха или навлажнена четка. Разлика има, но не е особено осезаема, освен ако не се нанасят няколко слоя от продукта. Не се забелязва разлика в пигмента, а в дълбочината на нюанса, което смятам, че може да бъде постигнато и без да е необходима тази стъпка. 
Пудрата не променя драстично текстурата си - очаквах да стане почти кремообразна, което обаче не се случи, промяна обаче все пак има и в този смисъл бих препоръчала да си разделите сянката на две въображаеми половинки и да използвате само една от тях с навлажнена четка, за да имате опциите да варирате според предпочитанията си. 

Какво не ми хареса.. Цветът споменах, че е невероятен и аз моментално реших да го комбинирам с молив, за постигане на опушен ефект, подходящ за деня. Резултата много ми хареса и в крайна сметка бях доволна, тъй като не съм купила сенки за 60 лева, за да ги слагам в сгъвката или крайчето на окото. Исках да ги изпъкват, изпъкнаха, изглеждат страхотно непосредствено след нанасяне, а и малко след това. Голямото разочарование дойде от това, че голяма част пигмента изчезва малко след нанасяне (може би около час) и първоначалния интензитет се задържа само в зоната около миглите, където предварително съм нанесла молив. Това, което ме изненада пък е, че при продължителна употреба забелязах насъбиране на пигмента в сгъвката на окото. Това не ми се бе случвало от много дълго време и ме остави истински изненадана, имайки в предвид, че и дори нямам мазни клепачи. Такива бяха резултатите без база. С база определено видях промяна, макар че пак имаше известно избледняване - не до такава степен обаче. Насъбиране отново имаше, макар и по-минимално.
Навлажнени сенките се задържаха интензивни много по-добре и очевидна разлика видях, което ме провокира да ги нося по този начин. Комбинирани с добра база изглеждат добре, но отново забелязвам известно насъбиране (не всеки път обаче), което много ме дразни и разочарова. 

Ако ги използвам за преливане на други сенки или потъмняване на дадена зона върху окото вършат невероятна работа, мога само да ги похваля и препоръчам. Ако ги нося върху по-голямата част на окото обаче някак си не постигам желаните резултати, а момента с насъбирането пък направо ме влудява и оставя в недоумение. 

Не зная дали моите клепачи са супер специални, но така и не можахме да се спогодим на 100% с тази сянка, макар че много, ама много ми искаше. Ще ги нося и съм щастлива, че открих начин, по който могат да ми бъдат от полза, но за цената и претенциите си, някак си очаквах да ме оставят с друго впечатление. 
Бях решила да си взема и един от по-металическите им цветове, но намеренията ми към този момент се промениха и възнамерявам да го отложа за някога, евентуално в бъдещето.

От ляво на дясно : Sleek Storm Palette; Urban Decay - Naked 1 Buck; Amber Intrigue, Inglot, Maybelline Color Tattoo - On and On Bronze.

Реших да сравня цвета с този на няколко от другите ми тъмно-кафяви сенки и това е резултата.

4 comments

  1. Жалко, че си се разочаровала.. Аз тези сенки съм си ги набелязала още от лятото, когато ги видях на очите на една клиентка и тя се изказа супер ласкаво за тях, а и стояха уникално ( щом чак я питах с какви сенки е :Р ), но нейният цвят е от линията с блясък- някакъв Rose беше- разкошно розово злато с малко тоуп. Не можах да ги намеря лятото, но все още съм твърдо решена да ги купя. Тати също направи много хубаво клипче с тях, когато излязоха. Според мен е възможно другите финиши да не се събират така, не че те убеждавам да си купиш още, по- скоро изказвам надежди, защото съм си убедена, че ще си купя този цвят, който съм си набелязала, рано или късно.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Предполагам става дума за Magnetic Rose, понеже аз именно него искам. На живо е просто невероятен, много го искам.при всички положения разлики във формулата между различните варианти има, така че е напълно вероятно да е страхотен :)

      Delete
    2. Imam ei na tozi variant senki na Maybelline (!!!), koito mnoooogo mi napomnq Magnetic Rose:

      http://www.tradera.com/item/341504/237818475/maybelline-new-york-studio-mono-ogonskugga-pink-fizz-120

      Prove me wrong, ako mojesh :-)))

      Delete
  2. Жалко, че си останала разочарована :( Въпреки това тези сенки си остават в уишлиста и аз съм се спряла на цвета Magnetic Rose. Надявам се да сенките да се харесат с моите по-мазни клепачи :)

    ReplyDelete