Haul October 2015 - Birthday Presents and Shopping

October 6, 2015

В самото начало на този месец имах рожден ден и в днешната публикация реших да ви покажа козметичните подаръци, с които ме зарадва любима и безкрайно щедра приятелка, с която между другото се запознах покрай блога. Благодаря ти, Оги! Щастлива съм да те познавам.

Покрай новите придобивки реших да включа и онова, което си взех самичка, макар че не става дума за нищо особено, тъй като съм си дала кратка почивка от пазаруването, поне през октомври. 


Покрай запознанството ни успях да опозная и обикна Yves Rocher като марка и съм много щастлива, че отново е избрала за мен няколко техни продукта - този път от декоративната им линия, които да допълнят опита ми с бранда и съответно да мога да представя и на вас. В пакетчето бяха включени и два от продуктите на Make Up Store - популярна шведска марка, която аз самата много харесвам.
Моят шопинг за месеца се изразява в покупката на популярен продукт на Urban Decay, който исках да пробвам от дълго време, както и две от новите маски за лице на H&M - едната, от които вече изразходвах и не присъства в днешната публикация.


Скосената четка за руж на Yves Rocher е много приятна и мека на допир, сравнително малка и подходяща за по-детайлно нанасяне на всякакъв вид пудри. Струва ми се удачна и за поставяне на контурираща пудра под скулата, имайки в предвид формата и размера ѝ. Не съм имала възможност да я пробвам до този момент и се надявам да я вкарам в употреба възможно най- скоро. определено привлече интереса ми и подозирам, че ще си допаднем. 

Червилата на марката са друга непозната за мен територия. Използвала съм балсамите им за устни, които между другото не са никак лоши, но специално до този раздел от декоративната козметика, никога до момента не бях имала досег. 
Серията, която аз имам се казва Grand Rouge, опаковката е златиста, много симпатична и грабваща погледа. Нюанса, с който разполагам пък е с номер 71 - Rose Poudre. Направи ми впечатление хубавият аромат на продукта, което винаги е плюс, а формулата е кремообразна и добре покривна. Цветът от своя страна е доста натурален, но въпреки това изпъкващ и добре съчетаващ се с тона на кожата ми. Обичам такъв тип тъмно розови топли нюанси и е нещо, което бих и ще нося в ежедневието си без никакви притеснения. 

Ружът определено ме заинтригува моментално - знаете за моята неувяхваща любов към всякакви такива продукти и съм супер щастлива да добавя към вечно растящата си колекция нещо и на тази марка. 
Варианта, който имам е от серията - Natural Blush, а цветът 21- Teint Medium Abricote. Розово-прасковените ружове са сред най-любимите ми и колкото и да е изненадващо дори и за самата мен, не успях да намеря сходен цвят с това, което вече имам. Пигментиран е, мекичък и лесно преливащ се, не се праши или рони и до този момент може да се каже, че ми харесва много. 


Прахообразните пудри на Make Up Store не съм пробвала до този момент, но ето че ми се отвори възможност да го направя. Варианта, който имам се казва Pharaoh от серията Wonder Blush - топъл бронзов нюанс, който оставя деликатно сияние след себе си. Не съм имала възможност да го нанеса върху лицето все още и не мога да ви дам информация за това как се представя и как точно изглежда. 

Другият продукт на същата марка, който също не съм успяла да пробвам все още е спиралата за мигли от серията - Multi Lash на Make Up Store. В момента имам отворени 3 спирали, които използвам паралелно и ще мине известно време, докато успея да вкарам и тази в ротацията, но времето ѝ ще дойде със сигурност. 

Urban Decay е сред любимите ми козметични марки и един от техните продукти, които исках да си купя отдавна бе някои от спрейовете им за фиксиране на грим. След като минах през магазина поне 5 пъти, за да се напръскам обстойно и да преценя какво да си избера, се спрях на варианта им за освежаване и хидратиране, който обаче бе изчерпан. Оказа се, че са им останали само няколко малки разфасовки от All Nighter варианта - който обещава да поддържа грима в перфектно състояние цяла вечер. Престраших се да си го купя и от тогава не съм излизала от вкъщи без да се напръскам с него. Определено резултат ИМА и мога да го препоръчам на онези, които подобно на мен имат проблеми с това грима им да се задържа върху лицето за по-продължителен период от време.

Преди няколко седмици пък H&M допълниха козметичната си линия с маски за лице, които се предлагат в симпатични малки капсули. Разполагат с 10-тина различни варианта, подходящи за всякакъв тип кожа и с най-различни предназначения. 
Моята кожа в момента е особено суха и реших да тествам хидратиращата с кокосова вода и озаряващата - Bearberry and White Daisy (на снимката) с какаово и масло от ши. Кокосовата ми стигна за 3 употреби и като изключим, че първоначално очите ми се насълзиха незнайно защо, може да се каже, че ми хареса и видях резултат. Ще пробвам и тази, след което ще ви разкажа за тях по-подробно - надявам се съвсем скоро.

Това бяха всички нови придобивки и подаръци, които ме зарадваха за рождения ми ден. Благодарна съм от сърце на всички, които отделиха време да ме поздравят и съм щастлива, че съм жива, здрава и мога да се радвам на живота пълноценно.

В самия край на 20-те мога да кажа, че леко се натъжавам от факта и определено ми става емоционално, мислейки за следващата фаза от живота си и това, което ме очаква, но пък в същото време се и вълнувам страшно много от всичко прекрасно, което ми предстои и съм благодарна на съдбата за уроците и шансовете, които са ми били предоставени до момента. Обичам семейството си, късметлийка съм, че всички сме добре и здрави и за мен няма нищо по-важно от това да сме заедно и да споделяме всички житейски радости и препятствия.

4 comments

  1. Прекрасни подаръци и покупки! Имам отскоро червило на Ив от друга серия, но го нося буквално всеки ден! Адски ми харесва и беше някакви никакви пари (тук от едно известно време всичко в магазина на Ив Роше е намалено на 50% и постоянно получавам различни оферти в пощата хахах)
    Благодарение на твоето позитивно ревю за лаковете им, се сдобих с два и трябва да призная, че адски ми допадат и напълно са в състояние да изместят любимците ми на Еси :)
    Заинтригува ме с четката и въпреки, че имам сигурно 100 четки, ще ги разгледам по-обстойно като отида в магазина следващия път!
    Още един път искам да ти пожелая само прекраснотии да ти се случват <3

    ReplyDelete
  2. Auuu, Jeni, mnogo se radvam, che sa ti haresali neshticata! :-)
    Gushhhh, Ogi

    ReplyDelete
  3. Много добър избор на подаръци от твоята приятелка. :) Хубаво е човек да има такива грижовни хора до себе си :)

    ReplyDelete
  4. Страхотнo, продуктите с марка Yves Rocher са ми любими !! :)

    ReplyDelete