H&M Cosmetics - Haul

January 26, 2015

Здравейте!

Преди няколко месеца ви разказах за първите си отзиви от козметичната линия на H&M, показах ви кои продукти бяха привлякли вниманието ми и как ми се сториха в последствие. Още тогава си споделих, че останах сравнително доволна и бих пробвала и други техни продукти за в бъдеще, ако попадна на нещо, което да ме грабне. 


Благодарение на блога, успях да се запозная с българка, която не само живее в Швеция, но и съвсем близко до мястото, където се намирам аз, а като допълнителен бонус, тя споделя интереса и влечението ми към козметиката, което искрено ме зарадва. 
След една от срещите ни, решихме да се поразходим из магазините, като изобщо не бяхме запланували да купуваме каквото и да е било. Стана така обаче, че тя самата се оказа голяма почитателка на козметиката на H&M и ми препоръча някои продукти, които според нея биха ми допаднали. Възползвах се от някои от предложенията ѝ и така днес имам повод за нова публикация посветена на марката. 






Още предния път, когато посетих магазина, загледах селекцията им от ружове и за малко да си тръгна с един такъв, но в крайна сметка се разколебах, тъй като разнообразието бе доста голямо. Искаше ми се да имам повече време да помисля от какъв нюанс бих имала нужда (като "нужда" е тотално относително понятие) и съм много щастлива, че почаках, тъй като в последствие ми бе препоръчан конкретен нюанс от конкретна серия, което разбира се много ме улесни. 
Имам тенденция да купувам прекалено много розови ружове, прасковените и по-естествените тонове, с които разполагам не са много и новото ми допълнение към скромната колекция, мисля че е в идеалната гама и е нещо, което като цяло ми липсва.
Серията, на която се спрях се казва Make Me Blush и е в квадратните пластмасови опаковки с черни кантове. Във всяка кутийка се съдържа 7,2гр продукт, което е много като количество (за сравнение тези на MAC са 6гр, на Tarte 5,6гр, a на Bourjois пък 2,5гр.). Редовната им цена тук е 49 крони, което по-груби сметки е малко над 5 евро. Опаковката е пластмасова и доста обикновена, но пък се затваря много стабилно, което поне на мен ми е важно.
Цветът, който имам аз се казва Dazzling Peach и както вече споменах е в прасковената гама, а самият тон - неутрален. Смятам, че е доста универсален и би се харесал на повечето от вас. Пигментацията ме изненада приятно, тъй като се оказа на едно повече от прилично ниво, като може да се наслагва или отнема за постигане на желания ефект или нагаждане според тона на кожата. Формулата също ми допада, пудрата е съвсем леко "мазничка", което я прави лесна за разнасяне, с четката, която аз използвам не съм забелязала да се рони. Завършека е типичен сатенен, на пръв поглед изглежда почти матов, но след като се нанесе, може да се улови съвсем деликатен блясък. 
Допадна ми и е нещо, което бих носила, не изисква някакви специални умения в нанасяне на руж, изглежда добре, а цената е е разумна и достъпна.


Бяха ми препоръчани и продуктите им за устни, но тъй като аз се въздържам от подобни покупки за момента (имам прекалено много), гледах да не орбъщам твърде голямо внимание, за да не се изкушавам излишно. 
В крайна сметка склоних да разгледам гланцовете от най-обикновената им линия и си взех един от най-обикновената им линия, имала съм такъв и преди и ми беше допаднал, така че поне имах идея за какво става дума. 
Цветът, който аз си харесах се казва Berlin Night и е в типично любимият ми - лилаво-кафеникав нюанс. Съдържа много ситни блестящи частички, които го правят една идея по-интересен, но тъй като е полупрозрачен, не е нещо, което приковава погледа или продукт, който е специален или невиждан. Допадна ми факта, че е нещо, което бих носила в ежедневието си, тъй като все пак има някакъв отенък, не е напълно безцветен и се нанася лесно. Освен това е приятен за носене, не лепне твърде много, не е и твърде кремообразен, така че да се мести върху устните ми. 
Основната ми мотивация да го купя всъщност бе цената му - под 1 евро, количеството, което се съдържа във всяка тубичка е 7мл, апликатора е стандартен и много удобен. 


В публикацията посветена на любимите ми лакове за зимата ви показах един лак на H&M - Serenity Now, който ме изненада с пигментацията си и лесното нанасяне, така че не се и поколебах да си взема нов такъв. 
Моята нова приятелка ми сподели, че много често пускат нюанси сходни с тези на най-продаваните на други далеч по-скъпи марки, така че може за в бъдеще да преглеждам стелажите по-редовно, но междувременно имах така или иначе нужда от червен цвят, купих този, който се казва Red Nail и е съвсем стандартно празнично, кремообразно червено. Вече го носих няколко пъти и впечатленията ми подобно на другия, който имам са доста позитивни - нанася се много лесно, четката е удобна, пигментацията е много добра, два слоя са абсолютно достатъчни за хубав завършек. Определено ми хареса и мога да го препоръчам ако си търсите нещо такова на добра цена. Аз платих 49 крони, около 5 евро. 


Последният продукт, който имам не спада в категорията грим, макар че пак се води козметичен. Става дума за пинсета - аксесоар, който на мен ми е много необходим и губя често, така че винаги се радвам да имам няколко под ръка. 
За съжаление обаче не мога да кажа, че ми хареса толкова, колкото ми се искаше. Не захваща много тънките и къси косъмчета, които понякога ми се появяват, други пък къса. Не мога да я сравня с тази на Тweezerman, която имам и която стигам до заключението, че е незаменима. Или моите косми са специални или просто имам някакви нереални очаквания, но нищо друго освен тази, за която споменах не ми е харесало и не ми е свършило работа. 
Цената бе около 2 евро, ще я запазя, за да я използвам в спешни случаи ако не успея да намеря другата си.


Ако трябва да обобщя впечатленията си в едно изречение, то бих ви препоръчала ружовете и лаковете, ако не разполагате с много гланцове и си търсите нещо евтино, естествено стоящо и полупрозрачно, то този гланц би бил за вас.
Благодаря ви за отделеното време, надявам се публикацията да ви е била полезна и да ви е дала малко вдъхновениие ако сте проявявали интерес към марката, но сте изпитвали притеснение или колебания кое точно да си купите. 
Ще се радвам да споделите с мен впечатленията си от другите техни продукти, така че заедно да можем да добием по-ясна представа за асортимента и какво си струва да се пробва или пък не.

3 comments

  1. Ружът е жесток нюанс!
    Аз в крайна сметка си взех от БГ само една палитра с пет сенки и съм много доволна от нея ^^

    ReplyDelete
  2. Аз имам същите нюанси пудра и глос - за цените си са чудни! :) Супер доволна съм и от двойка сенки, купени по празниците за 2 лв - чудесни цветове (бронзово-кафяво и лилаво-сиво), лесно се нанасят и смесват. Имам и една четка 2в1 - от едната страна е за руж, която обаче ми е голяма и я ползвам за пудра, а от другата за фдт, но нея рядко ползвам, защото предпочитам с пръсти, така че евентуално бих си взела с нормална дръжка, може би от "луксозната" им серия.

    ReplyDelete
  3. Много е симпатичен този руж, също и лака! В последно време се удържам да не купувам козметика от h&m (нищо от това, което в момента предлагат не ми е нужно), но някъде вкъщи ми се намират няколко h&m сенки на по хиляда години (поне 4-5!) купувани от Швеция, единични и палтира от 10-12 цвята. Сигурно вече не стават, но са много симпатични, с наситени цветове, а и май имам някакъв сантимент към тях. (Ужас!) Време е да разчистя!

    ReplyDelete