Best Products - 2014

January 4, 2015

Здравейте!

Публикацията днес е посветена на любимите ми козметични открития през изминалата година, на всичко онова, което намери трайно място в козметичната ми рутина и затвърди позицията си на тотален любимец. 
Този път си поставих за цел да подбера продукти, които са попаднали в живота ми по един или друг повод само и единствено през 2014-та година. Всъщност това се оказа доста трудно начинание, тъй като пазаруването ми бе драстично ограничено, а в някои категории пък - продуктите за устни и лаковете например, почти не съм добавяла по нещо ново. Никога, ама никога не ми е било по-трудно да съставя такъв списък с любимци. На няколко пъти се усетих, че посягам към продукти, които са или по-стари, или пък такива, които купувам постоянно и не са нови открития от изминалата година. 
Както винаги бях безкомпромисна и не сложих нещо само, за да го има, бях искрена и откровена, смятам че все пак ми се получиха нещата и публикацията няма да бъде отегчителна, но положението е такова, каквото е. 
Друго важно уточнение, което искам да направя е, че в списъка днес не съм включила продукти, които съм получила от различните абонаменти кутии, тъй като за тях ще пиша отделно. 


Равносметката.. Имам афинитет към едни и същи марки и продукти, което ми се иска да променя и се надявам през 2015 да се поотпусна малко и да си позволя да пробвам нови и по-различни неща.




Имам какви ли не мазила и кремове и макар част от тях много да си харесвам и да са ми важни и потребни, реално погледнато мога без да живея без никакъв проблем ако не са повече част от живота ми. 
Това, което обаче, което ми е непрестанна грижа е косата ми и намеря ли нещо, което дори минимално да ми помогне да постигна задоволителни резултати в поддържането ѝ, то се превръща в незаменимо и изключително необходимо. 
Всъщност хората дори не си представят колко много се заплита косата ми, няма човек, на когото да съм казала и да не ми е казал да си купя някакъв спрей и да си разреша проблема. Голяма част от тях не могат да проумеят за какъв ангажимент става дума - всекидневно, особено след баня, преди излизане.. Понякога часове в разресване и дърпане. 
Ако има едно нещо, което открих през изминалата година, което да направи реална промяна в живота ми, то това е дървената четка, която си взех от Jumbo това лято.  
Харесвам в нея, че има дръжка на първо място, което ми дава стабилност, зъбците не се огъват и безкомпромисно разплитат дори и най-упоритите възли, спестява време и е ефективна. За съжаление понякога къса косъма ми, което разбира се не ми допада, но е нещо, с което съм се примирила и приемам. Не съм вярвала, че друга четка може да измести любовта ми към Tangle Teezer, но поне за момента тази на Ally е по-предпочитаната от мен.


През 2014-та разширих колекцията си от четки на Real Techniques с две нови попълнения - голямата пухкава четка за пудра - Powder Brush и малката правоъгълна - Face Expert Brush.
До този момент впечатленията ми от марката са прекрасни и съм доволна от начина, по който задържат формата си, колко лесно се почистват и колко са меки и приятни на допир. Със сигурност ще продължавам да ги предпочитам и за в бъдеще. 
Имах подозрения, че четката за пудра би заграбвала прекалено голямо количество продукт, но се сработи отлично с тази, която използвам в момента и ефекта, който постигам надвишава всичките ми очаквания и претенции. По-малката използвам за нанасяне на фон дьо тен, макар че има приложение и с друг тип кремообразни продукти, а и не само всъщност. 


Лакочистителят на Lilly в зелената опаковка е друг продукт, който открих миналата година и който много харесвам. Премахва лака много лесно и без излишно усилие, дори глитърите, които по принцип отнемат доста време, се свалят сравнително бързо с него. Не пресушава кожичките ми и няма неприятен аромат.
Душ гел-а на NUXE с бадем и портокалов цвят пробвах за първи път в малкото комплектче, което си бях взела за проба, толкова много се влюбих в аромата и консистенцията, че не се поколебах да си го купя в пълен размер. Много рядко ми се случва подобен продукт да ми направи впечатление и това бе причината, която ме подтикна да се поглезя. Съдържа 96% натурални съставки и е без парабени. 
Спрея с чаено дърво на Lush е друг тотален фаворит. 2014 за мен бе годината на спрейовете за лице, имам какви ли не и всички ми допадат. Харесват ми освежаващите им свойства, действат ми успокояващо и кожата ми реагира добре на тях. 
Специалното при този, което го различава от останалите и всъщност го прави любимец е анти бактериалното му действие. Подходящ е за третиране на акне, може да се използва за дезинфекциране на четки преди нанасяне не грим и дори повърхности. Аз използвам моя винаги, когато кожата ми е зачервена или са ми се появили пъпки, контролира до някъде омазняването през лятото, същевременно е много лек и освежаващ.  Бих и ще си го купя отново. 


През 2014-та не разширих колекцията си с ружове драстично, а и не всички нови попълнения се оказаха толкова невероятни, че да ги включа в подобен род публикация, но измежду всичко ново, двата, които се отличиха и харесвам винаги и без изключение са този на Estee Lauder от серията Pure Color в цвят Tease и дуо-то на Flormar - Coral & Beige.
Първият купих импулсивно и случайно, беше единствен и много намален, дори не го тествах в магазина, а директно си го платих, оказа се обаче много уникален като формула и цвят. На пръв поглед изглежда като бляскаво розово, но след като се нанесе се долавя лекият златист отблясък. Абсолютен и тотален фаворит.
Този на Flormar избрах, защото сред всички сравнително по-евтини, които имам този е сред най-отличаващите се и като цвят и като качество. Не разполагам с много коралови ружове, този обаче пасва отлично на цвета на кожата ми, не е прекалено ярък, не е прекалено пигментиран. Много ми харесва. 
Друг руж, който се превърна в незаменим за мен е този на NYX в цвят Taupe. Използвам го единствено и само за контуриране и това, което ми допада в него е тона му - сивкав и студен, който дава истински ефект на сянка. Единствената ми критика е, че не е много издръжлив, но докато не му намеря алтернатива е единственото нещо, с което мога да постигна някакъв скулптуриращ ефект, който на мен да ми харесва.
Хайлайтъра на H&M е сравнително ново притежание, но много му се радвам и откакто съм си го купила го нося почти постоянно. Нямах големи очаквания, купувайки го, но златистия му тон определено ме привлече като нещо, което нямах до онзи момент. 


Коректора ми на MAC от серията Pro Longwear е тотален фаворит, който ще присъства в колекцията ми години наред. Харесва ми, че е мултифункционален и може да се използва както в зоната под очите, така и за успешното прикриване на зачервявания, пигментирана кожа или дори пъпки. 
GimmeBrow на Benefit пък ми помогна да контролирам до известна степен състоянието на веждите си, които между другото аз изобщо не харесвам. В началото са доста редички, като после драстично се сгъстяват, косъма им е дълъг и плътен и като цяло не се нуждая от много запълване. Този продукт ми помага да постигна някакъв по-естествен ефект, като това се случва и много бързо и лесно.
Червила миналата година не съм купувала почти, тъй като и без това имам повече, отколкото някога биха ми трябвали, но измежду всичко ново, онова, което бих посочила като любимец са това на Milani в цвят - Pink Punch, което ми е подарък от Diana Reese, NYX Butter Gloss в цвят Peaches and Cream и любимият ми телесен цвят към този момент - Creme D'Nude на MAC
Peaches and Cream за съжаление малко ми се насъбира в краищата на устните, което ме дразни, но самият цвят е много весел и летен, което ми харесва. Върху моите не особено пигментирани устни изглежда много ярко розов. 
Любимият ми балсам за устни, с който се сдобих е този на NUXE - Reve de Miel. Текстурата му е изцяло нова като усещане за мен и първоначално ми беше малко трудно да го възприема, оформя плътен филм върху устните, който се задържа за много дълго време, а видим ефект има след първото ползване. Нося го вечер преди лягане.


Много исках да си намеря заместител на Seche Vite, който е любимият ми топ лак изобщо, но за съжаление много бързо се сгъстява и освен това съдържа някои съставки, които все пак бих предпочела да избягвам. В процеса на търсене попаднах на Insta-Dri на Sally Hansen, който всъщност не се оказа никак лош. За съжаление не дава онзи блясък така типичен за Seche Vite, но пак кара лака да изсъхва бързо, освен това е по-евтин. 
Лаковата ситуация през изминалата година бе изцяло овладяна и може да се каже, че почти не съм купувала нищо ново. Двете ми нови любими притежания, за които вече няколко пъти съм ви споменавала са OPI - Do you have this color in Stockholm и Essie - Bahama Mamma. И двата в лилавата гама, явно залитам към такива нюанси. 


Любимите парфюми този път са цели два. Цяло лято използвах подаръка от баща ми Dolce на Dolce & Gabbana. Доста е свеж и летен, не съм чела за нотките подробно, но видимо се долавя аромата на цветя. Лек и подходящ за носене през деня.
Mythic Oil на L'Oreal Professionel ми е подарък от вносителите на марката в България и просто го обожавам. Мирише на арганово масло, аромата е дълбок и чувствен, може да се използва върху тялото и косата. 

Това бе всичко, което сметнах, че попада в категорията с любими и най-често използвани продукти. Както споменах в началото, 2014-та бе година, в която сериозно ограничих пазаруването на козметика, което си и личи от липсата на представител във всяка една козметична категория. 
Пожелавам си тази година да ми донесе още много любимци и успешни покупки, пожелавам същото и на вас.

Ако имате подобна публикация, ще се радвам да ми оставите линк, за да мога да я прочета, а ако не, ще се радвам и на коментарите ви, в които да ми разкажете кои продукти ви спечелиха и какви са очакванията ви в козметичен план от новата година. 
С голям ентусиазъм подготвям публикацията с любимите продукти от Memebox кутиите ми и се надявам до няколко дни да я привърша. 

22 comments

  1. Обожавам парфюмите на Dolce, имам го от първия момент, в който излезе- невероятен е :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз не следя никакви новини свързани с парфюмите, обикновено се радвам на това, което баща ми избере, но този път тотално ми е улучил вкуса и някак си усещам самият аромат младежки и лек. Имах нужда от нещо такова, тъй като обикновено залитам към по-тежки миризми.

      Delete
  2. Страхотни любимци :) завиждам ти, че си успяла да се въздържаш от покупки... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Меги!

      Не ми беше лесно, но съм доволна от резултата. Можеше малко по-добре, но пък в крайна сметка гримовете са ми хоби, от което не бих се лишила. Да си забранявам някакви неща не ме прави по-щастлива или удовлетворена.

      Delete
  3. Тъкмо писах за спрея :)) А, за душ гела ме подсети.. знаеш колко обичам марката и наистина е хубав продукт. Учуди ме с четката за коса :)) Ще пробвам този топ лак, макар че със сестра ми сме влюбени с Сеш Вит.
    Прииска ми се този руж на Естее. Жалко, че е лимитка! Поздравления за овладяването на ситуацията с козметичния глад ;дд Знам, че от дълго време се бориш ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Тъкмо четох публикацията ти. Радвам се, че имаме сходно мнение за спрея, още по-доволна съм, че го имам, когато някой споделя отзивите ми :P

      Четката не зная дали мога да препоръчам, защото аз я харесвам именно, защото е груба и дръпа много, така че не съм сигурна до колко би допаднала на някого с друг тип коса и нужди, но беше много евтина, така че можеш да ѝ хвърлиш око като си в магазина другия път. На мен ми я препоръча бившата ми колежка, която има коса дълга до дупето, която на всичкото отгоре е и много гъста.

      Ти си причината да залитна по Nuxe честно казано и тази година ще продължа да опознавам асортимента им постепенно. Специално този душ гел ми идва прекалено скъп за редовна употреба, но пък много ми допадна, миризмата е една такава успокояваща, имам чувството, че съм в някой луксозен спа хотел.
      Аз също съм влюбена в Seche-a и ще излъжа ако кажа, че този ми харесва повече, но все пак ми харесва достатъчно, за да си го купя отново и да го използвам. Просто нищо не може да се сравни с любимеца ми, поне до момента не съм му открила заместител, който на 100% да кажа, че ме е смаял.

      Аз започвам да си мисля, че много подценявам Есте-то всъщност, а каквото и тяхно да имам винаги е било хубаво, с удоволствие бих си взела някой нов техен руж, чувала съм хубави неща за спиралите и моливите им също, дано успея да пробвам повече продукти тази година.

      Delete
  4. Ох, имам същите вежди като твоите - плътни, с дебел косъм, в началото са редки, а после много много гъсти. В момента използвам безцветен гел за вежди на Алверде и съм доволна, много го заглеждаш Gimmie Brow, но не ми се даваха толкова пари, та исках да питам - тъй като е с цвят пооправя ли положението в началото на веждата? Защото няма да седна да се рисувам с молив, а и не искам да е плътно като в средата примерно. И държи ли ги подредени? Защото дори с гела на Алверде в един момент пак стават рошави >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Специално този продукт поне според мен би се харесал на някого с по-тънки вежди. В крайна сметка е оцветен гел - фибри или не. Държи ги подредени, но моите пак си се разрошват в един момент, така че явно е за известно време само.

      Delete
  5. Аз пък едни от най-купуваните ми неща бяха за устни и лакове през 2014-та..
    Ще чакам и другия пост, че нещо skincare-a ми липсва..

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Аз през 2013 бях във вихъра си и съм натрупала над 100 лака, та искам или не, трябва да се поогранича малко.
      Бялата козметика ми е от Memebox и така ще е и тази година, чекмеджетата са пълни, запасена съм от всякъде.

      Delete
  6. Чудесни любимци! Все повече се надъхвам да си взема още четки на RT :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти :) Препоръчвам ги, сред любимите ми козметични продукти изобщо са.

      Delete
  7. Страхотни любимци :) Dolce много ми харесва и е в уишлиста ми от доста време! Поздравления за въздържанието :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти :)) Аз много се увличам по тежки парфюми и почти съм сигурна, че ако трябваше да избирам дали да си го купя сама или не, най-вероятно нямаше. Имайки го в момента обаче наистина му се радвам, защото хем е лек, хем се забелязва. Страхотен е, освен това бутилката е симпатична, което нека не се лъжем винаги си е плюс.

      Delete
  8. Жени, заради две поредни публикации с NYX Taupe ружа в тях, взех че си го купих най-после! Заслугата / вината е изцяло твоя! :-)
    Предстои да го пробвам и обещавам да се произнеса по въпроса в най-скоро време ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Няма начин да не ти хареса! Чакам с нетърпение отзивите :)

      Delete
  9. Прекрасни любимци!! Хвърлила съм око на доста от тях :) Този аромат на Долче-то много ми допада.Супер свеж и приятен .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти! Ще се радвам да споделиш ако решиш да си купиш някой от споменатите от мен продукти, винаги ми е интересно да видя какво другите смятат за това, което аз харесвам и използвам.

      Delete
  10. Този пост затвърди решението ми да инвестирам в 3 от споменатите продукта- коректора, хайлайтъра и балсама за устни. Харесва ми и стила ти на писане , поздрави :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей! Насочила си се към много хубави продукти и се надявам да ти допаднат :) Ще очаквам с нетърпение да прочета в блога ти отзивите ти ! Поздрави.

      Delete
  11. Здравей Жени, много ми харесва блога ти. :) Бил ми е полезен много пъти. Като стана дума за топ лак бих ти препоръчала да пробваш Crystalac Top coat на Mesuda. Според мен е по-добър от Seche Vite. С него лака изсъхва почти веднага, няма тази миризма на химия и мисля, че блясъка му не отстъпва на Seche Vite. Цената му в България е 18 лв.
    Тамара

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей! Благодаря ти за хубавия коментар! Щастлива съм, че съм била полезна, за мен винаги това е най-скъпият комплимент.
      Никога не съм чувала за марката, която препоръчваш и ще се постарая да намеря сайт, от който бих могла да поръчам продукта. :) Винаги е интересно човек да пробва нещо ново!

      Delete