Maybelline Color Tattoo Leather Effect - Vintage Plum 97

January 14, 2015

Здравейте!

Кремообразните сенки са ми много на сърце и ако се разровите в архива на блога, ще срещнете не малко публикации, в които този тип продукти заемат централно място.
Разбира се факта, че са много лесни за употреба и спестяват време при гримиране, е основната причина поради, която го предпочитам, но оставяйки това настрана, повече ми допада крайния ефект.

Този тип продукти добиват все по-голяма популярност и някакъв техен вариант предлагат повечето марки. Нямам претенции дали сенките идват в бурканче, тубичка или под формата на молив, имам всякакви варианти, но определено предпочитам по-кремообразните формули.
Колекцията ми няма нужда от нови допълнения, но пък ако се случи така, че попадна на нещо, което много да ми хареса, не бих се поколебала да си го купя.
Така се случи и с продукта, за който ще ви говоря днес. Color Tattoo на Maybelline са любимите ми кремообразни сенки и измежду всичко, което имам са със сигурност най-носените. Имам два техни цвята - сиво и златисто/бронзово, които са чист перфекционизъм в бурканче, така че може да си представите ентусиазма ми, когато разбрах за съществуването на нова формула от същата линия - Leather Effect.




Новото при Color Tattoo Leather Effect е матовият им завършек, като е запазена кремообразната формула, типична за стандартната версия. Като изключим това презентацията е идентична с тяхната, не се различават и откъм грамаж и цена.
Permanent Taupe дава подобен краен ефект, но консистенцията и начина на нанасяне определено са по-различни.
Не съм сигурна в колко точно цвята се предлага - при нас имаше два налични, като този, който аз избрах - Vintage Plum грабна окото ми моментално, защото съчетава в едно така любимото ми лилаво и сиво в едно. Имам всякакви такива нюанси поотделно, но не ми се беше случвало да са съчетани в един продукт, камо ли пък кремообразен.

За съжаление хубавите ми думи и впечатления се изчерпаха с ентусиазма покрай покупката, защото след първото нанасяне си дадох сметка, че няма да се разберем или поне не до там, че Vintage Plum да се нареди до останалите ми любимци.
Първият път, в който нанесох сенките беше доста рано сутрин и честно казано не обърнах голямо внимание на детайлите. Изненадах се от кремообразната формула и общо взето бях предимно впечатлена от това. Замислих се на това, че не успях да наслоя цвета достатъчно и не постигнах наситеността и пигментацията, която ми се искаще, но общо взето до там. За съжаление само след няколко часа по клепачите ми не бе останало много от продукта, не се бе насъбрал в сгъвката, а просто беше изчезнал. Подобен резултат не е типичен за останалите ми Color Tattoo сенки и няма да скрия ако кажа, че бях доста разочарована.


След като видях за какво става дума, реших да се съсредоточа малко по-подробно върху детайлите, за да видя дали мога да променя нещо. В крайна сметка заключенията ми са, че формулата макар и доста приятна за нанасяне не позволява на продукта да се запечата върху клепача и след всеки нов слой, просто премахвах предния с четката. 
Дори нанесени върху ръката се вижда с просто око колко неравномерно се нанасят, в краищата слоя е доста удебелен и плътен.

Съжалявам, че не успяхме да се сработим и съветвам и вас да си спестите парите, защото макар и да няма да ги изхвърля, сенките далеч не са това, което ми се искаше да бъдат.

11 comments

  1. Аз много харесвам Color Tattoo. Имам бронзовите и Metallic Pommegranate и ги обожавам...със сигурност щях да си купя и тези ако не бях прочела...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Обожавам ги, On and On Bronze е може би най-използвания ми козметичен продукт изобщо, с този не можах да се сработя.

      Delete
  2. Ех, колко жалко, а цветът е прекрасен! Надявам се скоро да разширят редовната линия :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз също. Толкова им е сполучлива, надявам се да ѝ обърнат подобаващо внимание и да ни зарадват с нещо по-така. Гледам из американските блогове от време на време някакви лимитирани колекции, но нищо, което да ме привлича. Искам цветове, които да нося всеки ден.

      Delete
  3. Аз имам цвета On and on bronze и съм страшно доволна,при положение,че съм с мазни клепачи се задържа доста дълго без да се събира в сгъвката,не знам какво е причината при теб да се получи така,но тези сенки са от матовата им серия,серията с блестящи частици лично аз намирам за доста сполучлива като цвета,който аз притежавам всъщност е от точно тази серия...Полезно ревю,определено няма да пробвам матовата серия :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз също :) On and On Bronze е любимият ми цвят и каквото и да кажа за него ще е малко, защото го скъсвам от носене и това е достатъчно доказателство за това колко го харесвам. Permanent Taupe от оригиналната серия е матов, сух и малко труден за разнасяне, но пък ефекта и издръжливостта са ненадминати.
      Не зная как са останалите цветове от Leather Effect, този, който аз имам не мога да препоръчам, не е хубав, труден е за употреба и не изглежда добре, не може да се сравнява с другите. Мое мнение :)

      Delete
  4. Благодаря, много полезно ревю!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Радвам се, че съм била полезна!

      Delete
  5. Страхотен цвят! Жалко че не са толкова добри колкото оригиналните Color Tattoo :(

    ReplyDelete
  6. Страхотна серия сенки, които така и все забравям когато започна да се гримирам. Имам On and On Bronze и Taupe, някак са ми трудни за опушване и блендване. Не знам, може би ми липсва практика :)

    ReplyDelete
  7. Страхотен цвят!Жалко наистина..

    ReplyDelete