Yves Rocher - A Few New Products To Try

January 11, 2015

Здравейте!

Марката Yves Rocher ми е твърде непозната и макар редовно да получавам каталозите им вкъщи, почти не се е случвало да отделя време, за да ги разгледам. Това се дължи предимно на факта, че не зная кои са най-популярните им продукти, като цяло в коя категория са най-добри и изобщо нямам ориентир, по който да се водя. 

Преди няколко години направих една импулсивна поръчка, която не ме остави с много положителни отзиви, което отново отдавам на това, че не познавам марката и поръчвайки на сляпо, без каквато и да е предварителна подготовка, просто не ми се получи. 
Не успях да се наканя да отделя време и да проуча по-подробно кое евентуално би ми харесало, планираната втора поръчка така и не се състоя, макар и на няколко пъти да засичах из българските блогове хубави отзиви за мисля ваниловата им серия. 



Явно обаче ни е било писано да се срещнем отново, защото Yves Rocher се появи измежду Коледните ми подаръци тази година, благодарение на нова приятелка, която ми сподели, че много харесва марката и това, което ми е избрала са част от най-любимите ѝ продукти. 
Стори ми се добра идея да споделя с вас за новите притежания, за да мога да ви попитам и за вашето мнение по темата, какво сте пробвали и какво препоръчвате. 

Първо искам да кажа, че опаковките на всички продукти много ми харесват, вдъхват ми доверие и оставя добро първо впечатление в съзнанието ми, което ме провокира да съм любопитна всъщност да пробвам за какво става дума. 


Ексфолиращият душ гел с аромат на малина бе първият към който посегнах и честно казано интуицията ми подсказа, че ще ми допадне. Сочните малини изобразени върху опаковката в комбинация с прекрасния и наситен цвят на самия гел плюс видимите частици от семката на плода (които в последствие разбрах, че са всъщност на киви), ме спечелиха моментално. Положителното ми впечатление се затвърди, помирисвайки продуктът, плодовия аромат се оказа доста натурален, не прекалено сладък и в интерес на истината доста автентичен. 
Аз съм от този тип хора, които миришат всичко и ако нещо не се понрави на сетивата ми, голям е щансът изобщо да не се сработим и за в бъдеще. 
Върху опаковката е отбелязано, че продуктът съдържа 98% натурални съставки - екстракти от органична малина, семки на киви и пудра от ядка на праскова. Душ гелът е ph балансиран, не съдържа парабени, формулата е биоразградима. 
Интересно ми се стори наличието на салицилова киселина в съдържанието, което ме води на мисълта, че има и някакъв анти-акне ефект. съдържа и сулфати.
На човек като мен, който не разбира от съставки като цяло, всичко ми звучи добре и се надявам да ми допадне и след като имам възможността да го пробвам. 



От същата линия - Framboise имам и балсам за устни, който също мирише доста изкусително и е продукт, който винаги влиза в употреба така или иначе. 
Пробвах го веднага, тъй като по принцип търпението не ми е сред силните страни и всъщност ми допадна. Мазничък е без да е утежняващ, не лепне, формулата е кремообразна, разнася се по устните лесно. Оцветен е, което не би се харесало на всички, но при мен ефекта се получава добре и не е нещо драматично или набиващо се на очи. 


Най-нестандартният и нов лично за мен като приложение продукт е сухото масло за тяло. Никога не съм пробвала нещо такова до този момент и много се надявам да се сработим, тъй като лесния наин на употреба ме привлича много.
Доколкото съм запозната този тип продукти са предназначени за подхранване на кожата и хубавото при тях е, че не оставят мазна следа след себе си, а попиват директно. 
Специално този продукт идва с помпичка-спрей, което мен ме устройва идеално, тъй като не изисква кой знае какво разнасяне след това, попива моментално и оставя кожата много мекичка. Не съм го пробвала достатъчно, за да изразя по-подробно мнение, но определено е нешо, на което бих направила ревю, тъй като и на самата мен ми е интересно действието и прилжоението му.
Аромата му е доста специфичен, не си го представях точно такъв, но не е неприятен. 99% от съставките му са натурални, главното масло в състава е от andiroba (не можах да намеря превод на български), съдържа и органично сусамово масло. Не съдържа парабени и минерално масло.


Последният продукт, който получих в пакетчето бе парфюм, който се казва Naturе. Варианта, който аз имам е тоалетна вода в разфасовка от 60 мл. Има силно изразен аромат на момина сълза, който ми е много, ама много познат, тъй като баба ми години наред използваше нещо такова и определено ми стана приятно, спомняйки си за нея.
Другите нотки са жасмин, мента, роза, фрезия и кедрово дърво. 

Изключително благодарна съм за направения подарък, беше неочакван и ме трогна истински, надявам се това ми ново приятелство да се затвърди и съхрани с времето и съм истински щастлива, че срещнах някого, който споделя хобито ми.

Ще съм ви благодарна ако отделите време, за да ми споделите какви са впечатленията ви от Yves Rocher и кои продукти бихте ми препоръчали да пробвам. Иска ми се да разширя хоризонтите си малко и да се престраша да опозная нови марки и продукти. Усещам, че последните месеци интересите ми се въртят към едни и същи неща и имам нужда да се ентусиазирам отново. 

10 comments

  1. Мисля, че съм пристрастена към Yves Rocher, които имат най-готиното обслужване, с което съм се сблъсквала. Определено ти препоръчвам лосионите им за тяло, те по принцип не ползват течен парафин и залагат на наистина подхранващи съставки. Имам няколко техни лосионо, най-ефективният обаче е Repair Lotion Extra Dry Skin, който е гъст като масло и определено е супер супер подхранващ. Лосион с кокос също много ми допада като аромат. Душ геловете им като ефект не са нищо по-специално, но определено имат аромати, които много ми харесват.
    Имат достъпни кремчета и маски за лице с много приличен състав. Шампоаните и балсамите им за коса също са с хубаво качество за цената си.

    В момента съм влюбена в най-новата си придобивка, спрея за лице с грейпфрут, който е супер свеж и много приятен за подхранване на кожата върху грим.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти много за изчерпателния коментар! Направо трябва да направиш един гайд ми се струва за тези, които тепърва се запознават с марката, на мен би ми бил много полезен!

      Препоръката за лосионите много ми се понрави, тъй като имам само 2 неотворени и след това възнамерявам да се насоча само към такива с хубави съставки, а доколкото знам YR залагат на такива.
      Маските ме заинтригуваха, в момента съм на вълна маски и се мацам постоянно с корейските ми. Бях ползвала тези 3 минутните, когато правих поръчка преди няколко години, но не ми харесаха. Има ли някоя конкретна, която препоръчваш?

      Delete
  2. Аз лично много харесвам Yves Rocher .Препоръчвам ето този лосион http://www.ivis.bg/yves-rocher-plaisir-nature-coco-%D0%BC%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D1%8F%D0%BB%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81-p4946.html
    В момента го ползвам...просто обожавам кокосов аромат през зимата,някак ме стопля и кара да се чувствам лятно.Не е много гъст и попива бързо,но за сметка на това овлажнява добре .Аромата се задържа доста дълго върху кожата,което на мен лично много ми допада.Аз също като теб много държа продуктите да миришат добре,ако аромата ме спечели, дори мога да преглътна някои дребни недостатъци :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      Много, ама много ти благодаря за препоръките! Получавам каталога на марката всеки месец и е дебел колкото една книга, само като го отворя и получавам главоболие. Много по-лесно е някой да ти каже купи си еди какво си. Обожавам кокосовите миризми, както и ти! Пролет, лято, есен, зима - за мен няма сезон, нося такива парфюми и лосиони постоянно.

      Delete
  3. Не съм пробвала нищо на марката,но тези продукти определено изглеждат невероятно..Тази серия с малинките изглежда много добре :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Станахме две значи :) Използвам балсамчето с малинки, откакто го имам и вече съм го преполовила! Това говори достатъчно за това дали ми харесва мисля :) След малко влизам в банята и ще тествам и гела. Мирише уникално!

      Delete
  4. Аууу, Жени, подаръчето ми е удостоено със собствена публикация! Много се радвам, че нещата са ти допаднали на вкуса! А малиновата серия е незаменима, толкова обичам малини, че и под душа съм с тях :-)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Оги <3. Не бях сигурна дали искаш да споделя името ти, за това се въздържах :))) Разбира се, че ще покажа подаръците, аз ти казах като се видяхме, че съм много ентусиазирана, тъй като почти нищо не съм пробвала на Yves Rocher. Благодаря ти отново за подаръците и съветите. Надявам се да се видим скоро отново.

      Delete
  5. Това е един от любимите ми парфюми, от гимназията още! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен също ми харесва :) Напомня ми на баба ми, която за съжаление вече не е между нас, но аромата ме върна назад във времето и ще си го ползвам с удоволствие.

      Delete