Memebox - Citrus Care

January 19, 2015

Здравейте!

Memebox публикациите през изминалата година намериха трайно място в съдържанието на блога, а корейските продукти от своя страна са неразделна част от козметиката, която използвам всекидневно.
За мое огромно съжаление Memebox към днешна дата не работи на принципа, на който работеше до скоро - предимно разширяват асортимента на онлайн магазина си, който е насочен към американските потребители, абонаментите кутии са на заден план и за момента не е ясно как точно ще процедират оттук нататък.
Ако получа повече яснота по темата, задължително ще споделя с вас, а междувременно не ми остава друго освен да се надявам да намерят правилния за себе си вариант и да не ни лишат от възможността да продължаваме да се наслаждаваме на прекрасните азиатски козметични продукти.


Да пиша подобни публикации се превърна в нещо нормално за мен и няма да скрия, че ми е много тъжно, че тази посветена на Citrus Care кутията ми е последната, кoято съм ви подготвила поне за известно време. (Остава само 1 още, която ще пусна другия месец.)

Идеята за продукти вдъхновени от цитрусовата тема винаги ме е привличала и нямах съмнения, че е нещо, което трябва да притежавам. Имам слабост към такива миризми, винаги са ме карали да се чувствам добре и бях много любопитна да видя как Корейците са пренесли цитрусовата тема в козметиката.



1. Unni Recipe + Vitamin recharger Essence 55ml/18$
2. The Yeon - All Day Sun Cream SPF50+ PA+++ 50ml/17$
3. Tonymoly - Clean Dew Red Grapefruit Foam Cleanser 180ml/4$
4. Mizon - Refresh Time Grapefruit Body Wash 200ml/14$
5. Vivito - Make-Up Starter Intro 70g/35$
6. Vivito - Painting Sweet Lip Balm Orange Farm 12g/24$


Включените продукти в кутията са 6 и всички са пълноразмерни. Смятам, че цитрусовата тема е обхваната добре и съм доволна от категориите продукти, които са подбрани, смятам че всичко ще ми влезне в употреба, а освен това хубавите и ярки опаковки допълнително ме зареждат.
Допада ми, че отново са заложили на разнообразието, няма повторения, продуктите могат да се използват от хора с най-различни нужди и освен това всички са много приложими.

Спрейовете за лице трайно се настаняват в сърцето ми и благодарение на Memebox имам между какво да избирам. Реален и дълготраен резултат от тях няма, но са доста приятно освежаващи и вдъхват нов живота на кожата, ако е преуморена или подложена на някакви екстремни температури.
Този път са изпратили вода заредена с най-различни витамини, която има за цел да възстанови кожата, да я озари и подхрани. Витаминния комплекс обхваща 6 различни витамина, съдържа лимонови кестракти, портокалови екстракти, екстракти от грейпфрут и лайм.
Такъв тип продукти обикновено могат да се пръскат върху лицето по всяко време, преди или след грим, както и да бъдат част от грижата за кожата на лицето. В такъв случая се препоръчва употребата след нанасяне на тонера.
Слънцезащитните кремове са друг необходим продукт, който аз използвам предимно през летните месеци, тъй като намирам, че защитата, която ми дават BB кремовете и фон дьо тените, които използвам ми е абсолютно достатъчна през есента и зимата.
Специално този е с фактор 50, съдържа в състава си екстракти от алое вера, броколи, киви, лимонова трева и авокадо.
Опаковката е много ярка и цветна, супер симпатична. За самия продукт не мога да кажа много, тъй като не съм го пробвала, но имам опит с други корейски слънцезащитни кремове и впечатленията ми винаги са били позитивни.
Измиващ крем за лице на Tonymoly е другият продукт, който ми се стори много интересен, предимно заради грейпфрута върху опаковката, но това е друга тема на размисли. Формулата му е крем-пяна и съдържа екстракти от червен грейпфрут. Успява да проникне дълбоко в порите, като нежно премахва всички следи от грим, почиства кожата и ѝ дава по-стегнат и здрав вид.
Измиващ гел за тяло на Mizon е продукт, който също ми грабна вниманието като нещо, което бих пробвала с голямо удоволствие. Подобно на горния и този съдържа есктракти от грейпфрут, осигурява добро почистване на тялото, свежият цитрусов аромат би трябвало да повдигне духа и да освежи, наличието на витамин C помага за намаляване на стрееса и има възстановяваш ефект.
Голям почитател съм на такива свежи душ гелове, установила съм, че ми действат много добре, чувствам се тонизирана и заредена, което аз намирам за положителен и желан ефект.
Най-интересният и нетипичен продукт от всички се оказа кутийка, съдържаща тампончета напоени с течност, които се използват преди нанасяне на грима. Според картичката "разтопяват" мъртвата кожа за около 10 секунди.
Течността е обогатена с лимонена киселина, която допринася за ексфолирането на кожата в дълбочина, лавандуловата вода осигурява дълбоко хидратиращ и успокояващ ефект. Любопитен момент е, че едната страна на тампончето е по-грапава и е напоена с лимонената киселина, а другата е гладка и е напоена с лавандуловата вода.



Балсамчето за устни с гел формула на Vivito е последният включен продукт в кутията. Изглежда супер сладурско и няма да се учудя ако не успея да се престраша да го използвам. Съдържа екстракти от портокалова кора, грозде, къпина и витамин Е.

Citrus Care сложи добър край на тази Memebox година, всичко ми допадна като идея и начин на приложение, доволна съм от марките и разнообразието и нямам търпение да видя как продуктите ще се отразят на кожата ми.

3 comments

  1. Ооо, помислих, че са включили пяната с грейпфрут на Mizon, която е страхотна и освен, че чисти чудесно ухае точно на току що обелен грейпфрут.Сигурно и душ гелът ще е много хубав.

    ReplyDelete
  2. Обожавам продуктите с цитрусови аромати :) Страхотна кутия!

    ReplyDelete
  3. Аз приключих с тях... След последното ми огромно разочароание (цветния бъндъл) само си изхабих натрупаните точки за една маска от магазина, която исках от много време и дотам. Сега имат супер голям ресток, но нищо не ме грабва. Но имам огромен запас от продукти за пробване още, може и затова да не ми се купува :)

    ReplyDelete