Most Loved Products In 2014 - Memebox

January 8, 2015

Здравейте!

Днешната публикация е много специална, защото благодарение на Memebox, пред мен се отвори един неподозиран свят, изпълнен със странности, чудати опаковки, безумни съставки и вълнуващи нови козметични продукти за тестване.
Изминалата година бе изпълнена с всякакви Memebox приключения и няма да преувелича ако кажа, че в козметичен план това бе и най-интересното, което ми се случи. Измежду всички поръчани кутии, получих вероятно 100-тина продукта, голяма част от тях дори използвах и изхабих, намерих си абсолютни любимци, както и такива, които бяха изключително приятни, но поради една или друга причина не планирам да си купя самостоятелно.

Корейската козметика си е направо пристрастяваща и веднъж имала възможността да видя лично за какво става дума, ще продължавам да попълвам колекцията си с такъв тип продукти. Голям почитател съм на маските за лице във всичките им формати, част от декоративната козметика ме изненада приятно, открих няколко любими крема за лице, ампули и есенции за поддържане на сияйна и здрава кожа са сред другите ми актуални любимци.  



Стори ми се добра идея да хвърля един поглед назад във времето и да събера на едно място всичко, което си струва да бъде споменато, за да мога след време и самата аз да се връщам към този списък, както и за да отправя препоръките си към тези от вас, които се интересуват от темата.
Не малко продукти, които са ми харесали съм свършила отдавна, така че ще ги спомена в края на публикацията.





Почистващата вода на Isobeau от Pinkaholic кутията използвам от съвсем скоро всъщност и рещих да я включа в списъка днес, тъй като е продукт, който си заслужава да се пробва и на мен ми се отрази отлично. На прост език казано - изпълнява функцията на мицеларна вода и премахва грима, включително и очния. Има в състава си екстракти от мандарина и лимон и има както ексфолиращо действие, така и успокояващо. За ексфолирането не мога да кажа много, но съм доволна от почистващите ѝ свойства, изпълнява това, от което аз имам нужда и подготвя кожата ми за следващата стъпка в рутината ми.

Caviar Massage Oil Foam на Max Clinic получих в една от първите си Memebox кутии, но го използвам редовно от около 3 месеца - сутрин и вечер. Интересно при него е, че излиза под формата на гел, след което се превръща в олио и при допир с водата се разпенва. Звучи доста по-интересно, отколкото е всъщност, като концепция за мен поне беше нещо ново.
Измива добре и премахва голяма част от грима, аз го използвам в комбинация с мицеларна вода или друг такъв продукт. Пробвала съм да си махам и очния грим с него, не ми щипе, но не мога да кажа, че на 100% премахва остатъците от спирала, другото не е проблем. Особено по това време от годината, когато всячески се боря с дехидратацията, такъв продукт, който оставя кожата ми мека и добре почистена, но не и премита, ми е много важен и именно поради тази причина го харесвам и с удоволствие бих купила отново.


Един от най-любимите ми продукти изобщо, който имам от е 11-тото глобално издание на Memebox  и се казва Booskin на марката Dear by Enprani. Реално представлява течност - нещо средно между серум и тоник и се използва преди нанасянето на дневния крем, като основната му функция е да приготви кожата за тази стъпка. Ефекта му е моментален - от дехидратирана и леко суха, кожата ми се превръща в мека, много еластична на допир. Оосвен това не е мазен, не оставя филм или слой след себе си, попива много бързо.
Използвам го редовно едва през последния месец, защото серума, който имах преди това свърши и съм доволна от ефекта и как ми се отразява в дългосрочен план. Мириса е доста сапунен и парфюмиран, не ми е много любим, но се понася.
Използвала съм няколко околоочни крема от Memebox, но този, който се отличи измежду всички е на марката Acaci и съдържа екстракт от слуз на охлюв.
Дойде в кутията колаборация между Memebox и CoffeeBreakWithDani. Охлювите са доста популярна съставка в корейската козметика и макар да разполагам с няколко на брой продукта, в които се съдържа, този е първият от тях, който пробвам върху себе си.
Консистенцията е приятна - нещо средно между гел и крем, сравнително гъста формула, която не попива моментално в кожата, за това и предпочитам да го нося вечер. Оставя зоната около очите ми много овлажнена, което аз усещам. Кремът не е мазен, нито лепкав. Има избелващи свойства, които поне при мен не са дали някакъв невероятен резултат, но сякаш има леко избистряне в зоната на кръговете ми.
Nuganic Customize Sunblock е слънцезащитен крем за лице с фактор 50, който ако не се лъжа са ми пращали 3 пъти. За първи път дойде в Memebox Global 3.
Носихме го цяло лято с приятеля ми, тъй като и двамата сме белички и много ни хареса. Нито веднъж не ми се е случвало да се върна с зачервен нос, а аз имам тенденция да изгарям бързо (по-миналото лято се изпържих, докато се возих в автобуса - през май...). Носила съм го и в комбинация с грим, не оказва негативно влияние върху това как изглежда грима ми, нито чувствам, че ми запушва порите. Не оставя бял филм след себе си и поне на мен ми свърши страхотна работа. Ще продължа да използвам и останалите опаковки, които имам.
Спрейовете за лице са ми много любими и паралелно използвам няколко. Memebox са отговорни са тази ми нова страст. Откровено казано не виждам някаква перманентна промяна в това как изглежда кожата ми, но са много приятно освежаващи и до известна степен дори хидратиращи. Специално този, което използвам в момента и намирам за сполучливо е на марката O'Sum - Alove Vera Soothing Mist и съдържа алое вера, подходящ е за суха и чувствителна кожа. Използвам го след като съм си нанесла грима, понякога дори и вместо тонер, след като съм си измила лицето. Забавно ми е да се пръскам, усещането на свежест и хладина ми допада. Получих го от глобалната кутия номер 6.


Кремове съм ползвала няколко и в края на публикацията, ще ви напиша имената на тези, които са ми харесали. Към днешна дата големият ми любимец е този на Eon с пшеница, който дойде в Memebox 13.
За него прочетох в един друг блог, където авторката си беше направила труда да преведе всички съставки и много го похвали. Използвам го вечер, тъй като за през деня си имам друг фаворит, но макар и да е с гъста формула, не е тежък. Попива моментално, имам чувството, че кожата ми го изпива, но в същото време го намирам за инентзивно подхранващ. Подобно на други азиатски кремове и този има избелващ ефект, което аз лично харесвам.
Gokmul Care получих в Memebox 9 и пробвах да използвам като почистващо средство, само че не ми се получи, тъй като остави лицето ми ужасно премито, бе скърцащо чисто и стегнато (в не добрия смисъл на думата).
Върху опаковката бе отбелязано, че може да се използва и като маска, което всъщност правя и аз. Използвам го само, когато имам пъпки, обикновено в банята докато се къпя, оставям маската да действа за няколко минути - време, в което зоната, където имам пъпки щипе, след което измивам и на следващия ден тези участъци са вече завехнали.
Продуктът представлява много гъст крем, миришещ на фъстъци, не засъхващ, а поддържащ една кремообразна консистенция през цялото време. Нестандартен е поне за моите представи и го включвам в списъка - какво използвам, когато кожата ми полудее.
Ампули пробвах няколко и честно казано ефекта, който виждам е съпоставим с този на серум или някакъв овлажняващ тонер. Определено приятен и като нещо, което ми допада, но въпреки това като цяло концепцията ми е все още трудна за схващане изцяло.
Най-много съм имала възможност да тествам марката Cliv, на която имах няколко тестера и пълноразмерна ампула с колаген, хареса ми, но не мисля, че е нещо, което бих купила самостоятелно, тъй като имам други продукти, които действат по сходен начин. При всички положения си струва да се спомене, защото е хубав продукт, който макар и да не прави кожата ми 10 години по-млада и по-сочна, има своите добри качества. Ако я получа отново, пак бих я включила в рутината си и бих я използвала с удоволствие.


Искам да спомена и корейските маски, които са ми сред най-любимите продукти измежду всички изобщо. Обожавам да си правя маски, харесвам ги във всичките им форми и винаги ми е интересно да пробвам нещо ново. Ефект виждам, съответно краткотраен, но пък в комбинация с другото, което използвам, дехидратираната ми кожа е добре контролирана.
Използвам, както тези, които са еднократни, така и такива в тубичка. Една от любимите ми е тази от шоколадовата кутия  - Chocolate Mania, правя си я един, два пъти в седмицата и освен, че мирише на какао, прави кожата ми събудена, по-еластична и мека. Марката е Zamian.

Декоративната козметика в Memebox не бе кой знае колко застъпена, но пък повечето от това, които съм пробвала до този момент ми е направило добро впечатление. Ако имам един фаворит измежду всичко, то това би била базата за грим на Miguhara - BP Cream, която получих в CoffeeBreakWithDani кутията.
Хубавото на този продукт е, че е оцветен и за някого със сравнително чиста и хубава кожа би могъл да изпълнява и ролята на ББ крем. Аз се наслаждавам предимно на прикриващите порите му функции, но най-силната му страна според мен е факта, че не се усеща силиконов или мазен. Доста уникален като усещане и краен ефект, определено култов фаворит за много, срещала съм го не веднъж из други блогове и аз мога да се присъединя към тези с отлични впечатления.


Пудрата на Rivecowe от Office Essentials кутията ми използвах по принуда, тъй като останалите ми пудри счупих. Първите ми впечатления не бяха позитивни, тъй като използвах гъбичката включена към пудрата, ефекта беше не маска, а направо бетон върху лицето ми. В последствие от няма на къде го тествах и с една от четките си, след което установих, че връщане назад няма. Циментира грима ми, прави всяка база в пъти по-издръжлива и нито лъсвам, нито чувствам лицето си мазно (отделен въпрос е, че в момента с този климат това е трудно да се случи изобщо). В комбинация с новата ми четка за пудра на RT постигам желания ефект и дори не си личи, че съм сложила пудра, тъй като не прави лицето ми матирано и безжизнено, а допринася за много приятен естествен сатенен завършек.
Baby Face ружовете са друг интересен продукт, който спада в любимата ми категория - ружовете. Имам два цвята, благодарение на две кутии  - един в розово и един в бежово/оранжево. Опаковките им са супер сладурски, както и апликаторчето за нанасяне, което аз обаче не използвам. Розовото ми е по-любимото от двата, тъй като се забелязва повече и дава много натурален вид на лицето ми - свеж и младежки, оранжевото обикновено нося, когато не искам много грим, но все пак желая някакъв екстра цвят върху кожата си. Доволна съм от издръжливостта им и как се нанасят, щастлива съм, че имах възможност да ги пробвам и са нещо, което ползвам сравнително често - което си личи, имайки в предвид, че вече не се виждат ангелските крилца, които красяха повърхността на ружовете.
Като цяло не можах да се сработя с корейските BB/CC кремове, предимно, защото не се задържат върху лицето ми за време, което на мен да ми се стори удовлетворяващо. Не ми трябва нещо, което след 3 часа носене, ще започне да пада и ще изложи на показ всички несъвърщенства, които съм искала да прикрия. 
Един от абсолютно брилянтните продукти, който промени нагласата ми изцяло е на марката Rubelli и е техният Water Glow BB Cream, който получих в Waterproof Makeup кутията. Този крем е невероятен и се превърна в нещо незаменимо за мен. Със сигурност ще е сред тези, които ще трябва да си купя, защото го нося ежедневно и ми е вече на свършване. 
Първото, което ми допада е покривността му. Спада към тези със средно покритие, което обаче идеално ме устройва и заличава всичко, което искам да заличи. Второ - цвета, който е абсолютно идеалният за мен. Трето завършека - имам чувството, че имам втора кожа върху лицето си , стои естествено, дава блясък без да е мазен или да омазнява в последствие. И не на последно място - издръжливостта, която за мен е цял ден, без никакъв проблем. 

Друг култов продукт, който е любим на почти всеки пробвал го е есенцията на Palan от глобалната кутия 12. 
Не съм сигурна какъв ефект има при останалите, които го харесват, но това, което виждам аз при себе си е, че прави косата ми много, ама много мека. Краищата ми като цяло не са здрави в следствие на години изрусяване, усещат се сухи и наподобяващи слама, в момента, в който сложа малко количество от този крем обаче - на мокра коса, преди да я изсуша, тотално ги преобразява.



Получих доста продукти за устни и честно казано голяма част от тях не се превърнаха в мои фаворити. Тези, които рещих да ви покажа днес обаче са ми много, ама много любими, нося ги постоянно - един съм дори преполовила и без никакво колебание избрах именно тях да включа в тази публикация.
Червилото на Hope Girl в лилав цвят, чието име не мога да посоча, тъй като върху него има надписи на корейски ми е един от тоталните фаворити. Нося го много често, откакто го имам, тъй като е супер хидратиращо и комфортно за носене, освен това цвета е модерен и подходящ за сезона и ми отива. Не е прекалено пигментирано, не е и полупрозрачно, баланса е уцелен точно по мой вкус.
Гланца за устни на Espoir - PK002 е много подобен на червилото и продукт, който вече съм преполовила, тъй като е много лесен за носене и нанасяне, отива си с всякакъв грим, тъй като аз го намирам за доста неутрален. Не е типичния нюд, дава малко повече цвят, отколкото съм свикнала да нося, но не прекално дързък, за да се притеснявам да го слагам.

Получих и доста моливи за очи, от които силно се откроиха два - един в лилаво с блестящи частици и един много, ама много златен.
И двата са водоустойчиви, много кремообразни, мултифункционални, изсъхват бързо, застопоряват се върху клепача/водната линия и не мърдат, докато не бъдат премахнати. Уникални като нюанси, до сега не съм разполагала с такива, цветни и весели, разнообразяват грима и ми дават възможност да добавям малко екстра цвят в иначе еднообразния си ежедневен грим.
Марките са Color Bucket и Beauty People от Waterproof Makeup кутията и глобалната кутия 14.



Друг тотален любимец е балсамът/червило в кутийка - на Petit Friend (извинявам се, че изглежда потресаващо). В средата на кутийката е разположено червилото под форма на коронка в коралово/прасковен нюанс, а гелообразното "нещо" около него е всъщност гланц. При нанасяне се смесват и ефекта, който се получава е страхотен бляскав и коралов цвят, който аз просто обожавам.
Искам да спомена и лака за нокти на L'Vida в цвят Cosmos Bouquet, който вече съм ви показвала няколко пъти и знаете, че много харесвам и носих постоянно. Получих го в глобалната кутия 12.

Някои от страхотните продукти, които съм пробвала и за съжаление съм изразходвала са ампулата с прополис на Lee Jiham, която е невероятна и много ми липсва, калната маска на Banila Co - Mineral Salt Clay Pack, която също влиза в списъка с добрите попадения, цитрусовия лосион за тяло на Illy и разбира се най-любимият от всички - Bounce Cheese Cream.

Имам още много, ама много за пробване, насъбрала съм кремове и лосиони за месеци напред, така че в близката година ще разчитам предимно на Memebox запасите си да поддържат кожата ми здрава и доколкото ѝ е възможно хубава.

2 comments

  1. От това червило на Hope girl съм очарована.Имам го в червено от една кутия и наистина е страшно комфортно и хидратиращо :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Споделям хубавите ти впечатления :) Много си го ползвам.

      Delete