Glossybox Sweden - January 2015

February 5, 2015

Здравейте!

След като Memebox обявиха, че прекратяват дейността си извън Китай, Корея и Амерка, Glossybox изведнъж и много неочаквано ми разпали интереса отново. 
Явно съм от този тип хора, които имат нужда да бъдат изненадвани по такъв начин от време на време и идеята да получавам нещо, което не знам какво точно е, ми се струва повече от привлекателна. 
Преди няколко дни при мен пристигна януарското издание, за което ще ви говоря днес и честно казано съм раздвоена в отзивите си, защото част от продуктите много харесах, а други пък така и не успяха да ме грабнат.
Този месец сложи и краят на сътрудничеството на Glossybox с Make Up Store - марка, която обикнах и възнамерявам да опознавам и за в бъдеще.

Няма да ви държа в напрежение и направо ще ви покажа кои продукти ми се паднаха на мен и какви са първите ми впечатления за тях.
Темата, която стои зад кутията този месец е Glossy Resolutions и в описанието върху картичката са се опитали да обяснят как подбраните продукти имат за цел да улеснят ритуалите ни по разкрасяване, така че да ни остане повече време да се фокусираме върху новогодишните си обещания. 


1. Yves Rocher - Sante Naturelle SOS Detox Dryck 480ml/159kr
2. Fruit Gorilla & Friends - Caring Lip Balm 15 g/69kr
3. Kueshi + Revializing Face Toner 200ml/119kr
4. Absolute New York - Garlic Nail Treatment 15ml/99kr
5. Make Up Store - Microshadow 145kr


През годините, в които купувам Glossybox съм получавала какви ли не странни допълнения към кутията си - енергийна напитка само за жени или шоколад, а към списъка този месец мога да прибавя и зелен чай за детоксикация. Марката е Yves Rocher, а въпросната напитка би трябвало да включва достатъчно количество за 10 дози, които да се приемат 10 дни. 
Допълнителна информация няма, етикетите върху бутилката са изцяло на френски - език, който ми е непонятен. Седя и се чудя, гледам и чета, пак се чудя какво пък точно е това, как действа и как се приема.
Максимата - "внимавай какво пожелаваш, защото има шанс да ти се случи", при мен важи с пълна сила и след като месеци наред се оплаквах, че Glossybox няма с какво да ме изненадат вече, се оказа, че има и го направиха. Млъквам. 

И ако смятате, че разочарованията спират до тук, това е защото няма как да помиришете аромата на балсама за устни, който е и вторият продукт в тазмесечната кутия. 
Комбинацията натурални съставки + кокос + горила изобразена върху опаковката, звучи направо чудно, само че с премахването на капачето магията е моментално развалена, а реалността далеч не оправдава очакванията.
Нямам спомени някога да ми се е случвало да помириша гранясало масло, но поради някаква причина, ароматът на този продукт предизвиква именно такива асосиации. Направо ме е страх да си допра пръстта до него, защото не знам какво да очаквам, но и дори да се престраша, няма начин да сложа това нещо върху устните си.
Не зная дали на мен ми се е паднал дефектен продукт, дали е стар, развален или трябва да си мирише така по принцип - в съдържанието не откривам нищо странно - масло от ши, слънчогледово масло, пчелен восък, масло от жожоба, парфюм (?). 


След първоначалната ми учуда и в последствие разочарование, голяма розова бутилка изцяло ми оправи настроението и ми вдъхна надежда останалото, което се крие в кутията ми.
Имам цяло чекмедже с продукти за грижа за кожата, но измежду тях няма нито един тонер, което хем намирам за странно, хем не чак толкова. Нямам спомени някога да съм използвала такъв продукт редовно и да изпитвам нужда от него, чела съм за положителните му страни и на теория зная приблизително каква роля би трябвало да изпълнява в козметичната ми рутина, но не съм се убедила в качествата му от първо лице.
Glossybox този месец са ми пратили един такъв продукт без парабени, който да балансира кожата след измиване и да ѝ даде чувство за свежест и чистота, оставяйки я мека и бляскава. 

Друг продукт, който между другото ми е и много необходим е не друго, а заздравител за нокти с чесън! Да, прочетохте правилно - чесън. Зная за полезните качества на чесъна, но дори и не подозирах, че е нещо, което се използва в козметичната индустрия. 
Според опаковката чесънът е не само богат на витамини и минерали, но и има анти-стареещи и изглаждащи свойства. Този продукт е специално формулиран, за да съживи слабите, чупещи и делящи се нокти. Натуралните чеснови ензими проникват дълбоко в нокътя и хидратират, подхранват и стимулират растежа на по-здрави, по-сияни, по-дълги и по-здрави нокти. Не съдържа DBP, Toluene и Formaldehyde. 
Първото нещо, което направих, след като видях този продукт в кутията си бе да помириша дали пък не мирише и на чесън - не мирише. Определено имам нужда от нещо такова, знаете, че постоянно се оплаквам от състоянието на ноктите си. Нетърпелива съм да го пробвам и задължително ще споделя с вас резултатите. 



Последниият продукт в кутията са единични сенки на Make Up Store - на мен ми се падна варианта в оранжево - Under The Sun
Като човек, който не експериментира особено много с такива ярки цветове не бях въодушевена от сенките, но колкото повече ги гледам, толкова повече свиквам с тях. Дори вчера се престраших да ги сложа и останах приятно изненадана от топлия им тон. Едва ли ще се превърнат в нещо, което бих самостоятелно върху целият клепач. Поставени обаче стратегически в някои по-малки зони,  се вписват добре в идеята ми за това как искам да изглежда гримът ми. При нанасяне върху ръката изглеждат много пудрени и това плаши, разнесени върху окото изглеждат значително по-добре.

Това беще всичко! 

Кутията като цяло ме остави с положителни отзиви - това, което не харесах, наистина, ама наистина не ми хареса, а останалото е нещо, което не бих си купила самостоятелно, но съм любопитна да пробвам. Всъщност безкрайното ми любопитство за всичко  е това, което продължава да ме подтиква да поръчвам такъв тип абонаментни услуги. 

10 comments

  1. Чесновият лак и на мен ми се падна, пробвах го вече, ама от един път нямам особени наблюдения хахаха
    Този месец трябва да получа розовото шишенце и тая големи надежди, защото съм ползвала подобно на Ив Роше и на Лореал, и двете ми лепнеха ужасно хахаха

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мери :) И аз днес го пробвах, да видим дали ще има някакъв продължителен резултат. Може да направя поредица от снимки и да си следя какво точно се случва.

      Много мразя лепнещи продукти, лицето започва да ме сърби.. Днес ще пробвам тонера и ще видим как ще ми се стори, мирише добре,

      Delete
  2. Преди време си купих балсамче на Лавера, което миришеше по същия начин. И аз бях изпаднала в недоумение... :) За себе си измислих, че просто е било старо. Но повече няма да повторя тази покупка само и само да разбера истината ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Погледнах коментарите в инстаграма на Glossybox и видях, че масово хората се оплакват от миризмата на балсама, явно повредата не е само в моя телевизор. Хахах, ами каквото такова.

      Delete
  3. А, сега видях обявлението на Фейсбук страницата на Memebox. Жалко!
    Като за "Довиждане" си поръчах 2 кутии, които исках, предимно грижа за кожата.
    Добре, че го спомена.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ох, миналата седмица разбрах за това и честно да ти кажа идеше ми да заплача. Корейската козметика ме спечели и много, ама много ще ми липсват. Зная, че има алтернативи и всякакви онлайн магазини, но ми е изключително трудно да се ориентирам какво точно искам и ми трябва. Memebox бе перфектният вариант за мен и благодарение на тях много научих. Разбирам, че искат да се развиват предимно на американския пазар, а и доколкото зная имаха проблеми с митниците в различни държави, сигурна съм, че не е лесно да се правят доставки в цял свят. Като за последно поръчах Seeds & Flowers и MEMEBOX GLOBAL #17, но нямам никакви очаквания, убедена съм, че си разчистват складовете в момента и селекцията от продукти няма да е обмислена, а ще включва това, от което искат да се отърват. Имах някакви точки, изразходвах тях и за двете кутии дадох към 25$. Каквото такова.

      Delete
    2. Аз си поръчах Anti-Aging и Moisturize. Не бяха автини, общо 65 евро излязоха, но като за последно, ще го преглътна, толкова исках да пробвам кремовете със слуз от охлюв ...

      Delete
    3. Нямам търпение да споделиш какво си получила, ако възнамеряваш да правиш публикация де. Аз възнамерявам само още един път да пиша за Memebox и то защото вече съм написала публикацията така или иначе.

      Delete
  4. Хахаха.. Поста много ме разведли. Един от най-веселите ти ;)
    Аз да се включа за сенките, които ми изглеждам много добре за затопляне е сгъвката. По принцип много хорисвом оронжеви нюанси точно до този зоно преди кофевия цвят, но подчертавам много леко нанесени и главно, когато има повече слънце.
    Лака ме впечатли най-много от всички неща в кутията ;дд

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хахаха, ако знаеш какви неща ми идват на акъла, когато си пиша публикациите, но ако публикувам всяка простотия, която ми изникне в съзнанието блога ще се превърне в твърде несериозен, та се въздържам :) От време на време се поотпускам обаче!

      Delete