My Latest Shopping Adventures - Haul 2015

February 11, 2015

Здравейте!

От доста време не бях посещавала козметичните магазини, тъй като не исках да се изкушавам излишно, но с настъпването на новата година, реших да се поотпусна малко и определено съм доволна от всички нови придобивки.

Както знаете 2014 година за мен бе повратна в козметично отношение, захванах се с един дългосрочен проект, който имаше за цел да ми помогне да се организирам по-добре и да оптимизирам изразходването на това, което имам. Не съм пазарувала прекомерно, не съм се лишавала и от нищо, исках и все още искам да намеря баланса, който да ме удовлетворява и възнамерявам това да продължи и занапред. В този смисъл  продължавам и да ограничавам новите попълнения в колекцията си. Доволна съм от постигнатото и за да възнаградя положените усилия си спретнах един "скромен" шопинг.


Макар и да бях премислила добре какво точно искам да си купя, импулсивни покупки все пак не липсваха и повлияна от няколко намаления си купих разни продукти за устни, които не ми бяха необходимост, но не съжалявам, тъй като марките, на които се спрях спадат в една по-луксозна категория, която обикновено подминавам.



Парфюмите напоследък се превърнаха в тема, която ми е безкрайно интересна, тъй като до голяма степен ароматите, които съм ползвала през целия си живот са били подбирани от родителите ми. Далеч не се оплаквам и харесвам всичко, което съм получавала, но определено има разлика в това човек сам да си избере това, което допада на сетивата му.
Така за съвсем кратко време списъка ми от парфюми, които искам да притежавам достигна плашещи размери и реално няма как да угодя на всичките си капризи, колкото и да ми се иска. Има един аромат обаче, който ме плени моментално и през чиито тестер преминах като ураган. Si на Giorgio Armani ме преследва от мига, в който го помирисах преди няколко месеца и макар да имах известни колебания за това дали имам нужда от нов парфюм изобщо, желанието ми да го притежавам се оказа по-силно.
Имам непреодолимо привличане към ванилията и аромата на пачули, които впрочем са и нотки в така любимия ми La Vie Est Belle на Lancome. Като усещане доста ми напомня на него - и двата са тежки, сладки и много запомнящи се.
Взех си малката разфасовка от 50 мл в EDP варианта и Si е вече част от колекцията ми заедно с Code и Acqua di Gioia също на Armani.


Друга дълго обмисляна покупка съвсем изненадващо се оказва не друго, а лак за нокти. Истината е, че лакове имам прекалено много и макар разнообразието от формули и цветове много да ме радва, започвам да се затруднявам при избора с какво точно да се лакирам. Summit of Style на Essie е от серията Luxeffects и представлява прозрачна база, в която се съдържат едри, различни по-форма и големина златни брокатени частици. Не звучи като да е нещо твърде вълнуващо или уникално, но всъщност преобразява дори най-скучния маникюр и е прекрасен, както като акцент, така и нанесен върху всички нокти.
Разбрах за него благодарение на някои от любимите ми български блогове и не съжалявам, че се доверих на препоръките, които прочетох. Беше ми доста трудно да го намеря, оказа се, че тази серия тук не е актуална точно в този момент, а сайтовете, които все пак го предлагаха, му бяха сложили цена от 20 евро. В крайна сметка след бърза справка с ebay, покупката е факт и не бих могла да бъда по-доволна.


Фон дьо тен използвам всекидневно и този тип продукти са сред най-любимите ми за тестване. Кожата ми позволява да пробвам както много матови формули, така и такива, които са по-мазни и с озаряващ краен ефект. В този смисъл повечето от това, което си купувам се оказва използваемо и не изпитвам каквито и да е притеснения да експериментирам.
В началото на тази година ми се искаше да пробвам нещо ново в тази категория и след известно преглеждане на блоговете и онлайн магазините, за да добия по-добра представа за това кое е ново и налично, реших да се спра на L'Oreal и Bourjois.
L'Oréal Paris Nude Magique Eau de Teint Foundation SPF 18 заглеждам от много отдавна и като концепция винаги ми се е струвал различен. Бях сигурна, че искам да го пробвам в един или друг момент и така при мен вече е най-светлият цвят в колекцията - Porcelain 100. Интересното при този продукт е формулата и консистенцията му. Предполага се, че трябва да е лек като перце и тотално незабележим върху кожата, да изразнява тона, но и да контролира омазняването, а след себе си да остави лицето копринено меко при допир. Течен е подобно на вода и при допир се усеща много силиконов.


Bourjois 123 Perfect CC Cream e продукт, който би трябвало освен прикриващи да има и коригиращи функции. Съдържа 3 различни пигмента, които не просто да заличат несъвършенствата, но да прикрият и евентуални зачервявания и тъмни кръгове/петна. Осигурява на кожата дълготрайна хидратация и свеж и озаряващ завършек. Аз избрах отново най-светлият възможен от всички нюанси - Ivory.



Real Techniques Miracle Complexion Sponge е спрягана за достоен конкурент на небезизвестния Beauty Blender, който аз искам да пробвам от цяла вечност. Като цяло идеята да нанасям коректора и фон дьо тена си с мокра гъбичка ми се струва леко чудата, а усещането изцяло непознато. Преди да правя толкова голяма инвестиция, реших че е по-удачно да се запозная от първо лице с принципа на действие и краен ефект и ако преценя, че е нещо, което ми допада и отговаря на нуждите ми, евентуално да поръчам и оригинала.
Важно ми бе да видя и как стои въпросът с почистването и съхраняването на гъбичката, така че ако съумея да се справя и видя, че от тази какво има още да се желае, съвсем подготвена бих купила и Beauty Blender-a.



Продуктите за устни са едно от слабите ми местa и в една от последните Declutter (серията продължава и тази година) публикации ви показах, че се разделих с не малко от притежанията си.
Справям се много добре в изразходването на това, което съм си поставила за цел да изразходвам и откровено казано нямах нужда от каквито и да е нови попълнения, които да ми разбъркват системата, но сърцето понякога си иска своето, а животът е твърде кратък, за да се ограничаваме от такива малки удоволствия.
Знаете за голямата ми и всеотдайна любов към червилото на Guerlain от серията KissKiss, което е и единственото ми от този ценови клас. Дълго време го пазих за ново, преди да се осъзная, че постъпвам безкрайно глупаво и в крайна сметка съм на няколко нанасяния преди да се наложи да го изхвърля. Допада ми подхранващата му и много кремообразна и луксозна формула, аромата му, опаковката, цвета и наситеността, но не планирах поне на този етап да го купувам отново, единствено и само заради цената му.
Съдбата явно си знае работата, защото съвсем случайно, разглеждайки зимните намаления във www.feelunique.com, попаднах на същата серия, сериозно намалена. Rose Perle не присъстваше като цвят, но пък му намерих заместител в лицето на Pushy Pink - перлено розово. Платих около 14 евро.
Малко, след като Pushy Pink пристигна и ми хареса, реших да видя дали пък няма и някой друг цвят от същата серия, който би бил удачен за мен, така попаднах на Rose Fleur - по-тъмно розово с лилавеещ подтон.
Kiss Kiss серията ми е много любима - формулата е подобна на тази на подхранващ балсам за устни, консистенцията също, а цветовете са пигментирани. Усещането върху устните е повече от комфортно - всъщност не усещам, че имам каквото и да е било. 


Останалите ми тотално непланирани покупки също са за устни и отново главната ми мотивация да си ги купя бе примамливата им цена.
Chubby Sticks на Clinique са ми познати от преди и вече имам един изразходван такъв в цвят Woopin' Watermelon, за който съм ви говорила и преди и знаете, че много харесвах. По онова време този тип продукти изобщо не бяха широко разпространени и поне аз не бях попадала на такава комплексна формула - балсам, червило и гланц в едно и съответно представена в такъв формат - под формата на флумастер. Времената се менят, масовите марки бързо наваксват и към днешна дата лесно могат да бъдат намерени далеч по-евтини алтернативи, по-разнообразни откъм цветове и с дори подобрена формула. Това бе и основната причина да не повторя покупката, макар и самият формат да ми се струва удобен, а качеството отлично. Виждайки в локалната дрогерия обаче, че някои от нюансите бяха значително намаление, се изстрелях моментално като ракета натам и си избрах Plumped Up Pink - полупрозрачно розово, което върху устните е сходно като усещане и начин, по който изглежда с оцветен балсам. Платих за него 10 евро, намален от 22.


От същото това намаление си взех и следващият продукт за устни, който ще ви покажа днес - Flash N' Fuchsia от серията Gloss In Love на Lancome! Въпросната марка не е сред предпочитаните ми, но пък тези им гланцове винаги са ме привличали заради прекрасните си и практични опаковки. Цветът, който избрах е отново в розовата гама - само че една идея по-ярък от останалите, за които вече ви разказах.  Дава един много сочен ефект на устните, който на мен ми допадна и съм много изкушена да попълня колекцията си с поне още един. 
Формулата е също приятна - нито мазна, нито тежка, нито лепкава - всичко, което човек би искал от гланц за устни. Апликатора е гъбичка, но извит от едната си страна, което прави нанасянето върху устните много лесно. 

Pushy Pink, Rose Fleur, Plumped Up Pink, Flash N' Fuchsia.


Mask of Magnaminty на Lush е последната ми нова придобивка от последните месеци и отново бях повлияна от хубавите отзиви за нея из родните блогове.
Може да се използва както върху лицето, така и върху други зони от тялото, които евентуално са повлияни от акне. Аз имам новата им формула, която е без консерванти - не е задължително да се държи хладилник и е със 100% натурално съставки. 
Има силно изразен аромат на мента, което на мен ми действа ободряващо и като цяло такъв ефект виждам и след самата употреба. 

Много съм доволна от всички покупки и не ми се беше случвало от цяла вечност да съм наистина въодушевена да пробвам нови продукти. 
Естествено фактът, че успях да улуча някои страхотни промоции, допринесе за цялостната емоция.

10 comments

  1. Страхотен пазар си си направила!!! <3 Със здраве да си ги ползваш! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти :) Изкарах страхотен късмет с намаленията. Само червилата заедно струваха толкова, колкото едно на Guerlain със стандартна цена. Останалите пък поръчах от feelunique и lookfantastic, също използвах код за намаление :) Абе, много съм доволна!

      Delete
  2. Честити придобивки- страхотни са! :))
    www.dilyanatabakova.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, Диляна. Успех на блога!

      Delete
  3. Супер покупки! Много ми е интересен този парфюм и ми се ще да го пробвам. Сигурно е тъп довод, но все си мисля, че щом Кейт Бланшет му е лице, сигурно ухае божествено :))
    CC-то на Bourjois е чудесен, рядко се намира хем лек, хем покривен фдт в нормален цвят.
    Наскоро и аз взех един от тези глосове на Lancome, много интересна формула, сякаш цветът се отделя от блясъка и после остава супер дълго върху устните, малко като стейн.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Не знаех кой е рекламно лице на парфюма честно казано, аз го получих като тестер при една поръчка на молив за устни и веднага се влюбих. Не го купих веднага, защото имам повече парфюми, отколкото са ми нужни. След като в продължение на месец ходих при приятеля ми с тестера да го помирише, в крайна сметка реших да му спестя непрекъснатото дуднене и си го купих. Не съм спряла да го нося, не ми се е случвало някога да съм била така обсебена от парфюм, освен това е много, много издръжлив. Заслужава си всеки лев! Крема на Буржоа е също страхотен, нося го през последните няколко дни нанесен с гъбичката на РТ и комбинацията е божествена, много ми допада крайния ефект. Прикрива ми всичките несъвършенства, дори и кръговете под очите, не съм слагала коректор вече 2 седмици. Страхотно попадение.
      Гланца на Lancome е друг невероятен продукт, който не зная защо не съм си купила по-рано. Формулата е уникална, нанася се толкова равномерно и плавном, истинско удоволствие е, опаковката е супер сладурска, но в същото време класна и елегантна, апликатора ме остави без думи, а завършека е един път.. Прави устните ми толкова сочни, че чак е плашещо. Всичко, което показах в тази публикация препоръчвам с две ръце, може би най-любимите ми продукти от месеци насам.

      Delete
  4. Unikalen aromat e , opitah go naskoro (imashe go v Sephora izlojen navsqkude) i se vliubih ot purvoto pomirisvane,dotolkova mi haresa che si vzeh 100ml. unikalna rabota i nai hubavoto e che e dosta dulgotraen (prejivq dori okolo 2h v zavedenie v koeto se pusheshe zdravo)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че споделяш мнението ми.

      Аз също обмислях варианта от 100 мл, разликата между него и този от 50 бе мисля около 12 евро, сега малко съжалявам, че не си взех голямата разфасовка, но истината е, че имам прекалено много парфюми така или иначе.

      Delete