Lush - Mask of Magnaminty

February 13, 2015

Здравейте!

Доколкото ми е известно пресните маски за лице на Lush не са налични в българския магазин, което повярвайте ми е огромен пропуск, тъй като не просто са отлични и безкрайно приятни за употреба, но и съотношението между цена-количество е повече от задоволително.
Не съм използвала всички налични разновидности, но това, което съм имала възможност да тествам ми е харесало и бих си купила отново.

Не знам вие с каква нагласа сте към такъв тип козметични продукти, аз мога да кажа за себе си, че не гледам на тях като на нещо, което е част от рутината ми, а по-скоро като на нещо допълнително, което ми дава възможност да се поглезя. 
Вероятно начина ми на разсъждение е продиктуван от факта, че не съм експериментирала кой знае колко с различни марки от различен ценови клас и съм сигурна, че съществуват такива, който таргетират конкретен кожен проблем. Моят опит обаче ми е доказал многократно, че ефектът в повечето случаи е освежаващ, избистрящ ако щете, събуждащ, евентуално почистващ порите и почти винаги хидратиращ. Съответно и краткотраен.
Пробвала съм различни видове, с най-различни обещания върху етикетите, имам и някои любими домашни маски, които също харесвам и общото между всички тях са ефектите, които изброих. 
Същото важи и за маските на Lush - Rudolph, Cosmetic Warrior и Catastrophe Cosmetics - три различни като състав и предназначение, с много сходен краен резултат. 


Mask of Magnaminty през последните месеци набра огромна скорост в блог пространството, стори ми се интересна като концепция, а като някой, който се бори с пъпки и несъвършенства, реших че е удачно да се доверя на препоръките.



Подобно на останалите, тази също се продава в стандартна кръгла и пластмасова опаковка, като количеството продукт, което се съдържа в нея е 125гр (75 за пресните). Маската се предлага и в голяма разфасовка от 315гр. Аз платих около 10 евро за моя вариант. 
Срокът на годност е около 4 месеца след датата на производство, съветвам ви винаги да обръщате внимание на датите, купувайки си продукти на Lush.
Mask of Magnaminty не е от т.нар. "пресни маски" и не е задължително да се съхранява в хладилник.


Според описанието върху етикета, маската е предназначена както за употреба върху лицето, така и върху гърба, като основната ѝ функция е успокояването и третирането на зоните с акне. Според сайта на марката, има и дълбоко почистващ ефект. Китайската глина и мента в състава проникват дълбоко в порите и оставят след себе си гъделичкащо усещане; екстрактите от азуки боб (вид червен японски боб, богат източник на минерали) ексфорлират сухите зони; ванилията намалява зачервяванията, а меда успокоява.
Съставките са 100% изцяло натурални. Обърнете внимание на наличието на талк. 

Аз "страдам" от акне (обикновено веднъж месечно), предимно по брадичката и понякога в долната част на бузите - близо до челюстта. Пъпките ми не са подкожни в повечето случаи и минават бързо от само себе си, ако кажа обаче, че не ме дразнят или комплексират ще излъжа и естествено като всяко момиче търся различни варианти да ускоря процеса.
Използвам маската активно от около месец. Под активно разбирайте веднъж седмично - върху лицето си. Първото нещо, което прави впечатление след отварянето на опаковката е силната ментолова миризма, която аз обожавам. Ако сте с много чувствителна кожа или имате разранени пъпки, аз лично бих се въздържала от употребата на този продукт, тъй като предполагам, че би ви раздразнил още повече вместо да помогне. 



Консистенцията е гъста, съдържат се и сравнително едри частици, наподобяващи захарни кристали (не са обаче) и не се разтапят, а седят върху кожата до самото измиване). Плътен слой се нанася или върху цялото лице или върху зоните, които искате да третирате. Според етикета маската трябва да престои между 5 и 10 минути, аз лично стоя с нея повече. Нанася се много равномерно и лесно, не се разтича и частиците не падат по пода.  Самата маска до някъде засъхва, но можете да мърдате мускулите на лицето си и да говорите без притеснение. Не оставя кожата зелена.
Аз лично не усещам никакво гъделичкане, парене или дразнене (което малко ме учуди и дори притесни, искаше ми се да усетя по някакъв начин, че прави нещо).
Измиването става с топла вода, едрите частици, за които вече споменах именно тогава разгръщат потенциала си - с деликатни кръгообразни движения масажирам цялото лице, след което отмивам. 

Ако трябва да съм откровена нещото, което най-много ми харесва в този продукт е ексфолиращата му функция, кожата ми реагира много добре и видях тона на лицето си избистрен, а порите видимо по-чисти и свити. Това, което най-много ме впечатли и съответно би ме подтикнало да повторя покупката е, че зоните, в които кожата ми бе леко изсушена, се бяха повлияли отлично и бяха абсолютно преобразени. Грапавото усещане при допир бе изчезнало, а самото място бе много омекотено.
Пъпките ми не бяха повлияни особено много, поне не и до там, че да видя някаква осезаема разлика в това, колко бързо изчезват. 
Подобно на всички останали маски и тази оставя кожата в едно комфортно състояние, много освежена и младееща.

В заключение мога да кажа, че маската ми хареса и бих продължила да я използвам, интересно ми е да видя резултатите през летните месеци, когато кожата ми е по-мазна. При мен за съжаление не се забеляза голям ефект, що се касае до акнето, но открих, че други кожни "проблеми" се повлияват добре от нея и ще е нещо, което бих използвала и за в бъдеще. 

Не забравяйте, че ако върнете 5 празни опаковки (такива, върху, които е изобразен знакът за рециклиране), ще получите безплатна маска в малка разфасовка. 

9 comments

  1. Права си, че е голям пропуск. Маските на Lush са абсолютно прекрасни и ме е много яд, че ги няма в България.
    Въобще аз доста харесвам Lush и твоята публикация точно навреме ми напомня да видя в магазина им за някое валентинско изкушение.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не зная каква е причината да не ги внасят, може би са сметнали, че няма да има достатъчно интерес. На мен лично маските са ми сред любимите Lush продукти и като цена смятам, че са достъпни.

      Delete
  2. Онзи ден ходих до Lush и точно маските загледах и след кратко обмисляне на цените и дали реално ми трябва нещо си тръгнах без покупка. Не са успяли все още да ме впечатлят достатъчно.

    ReplyDelete
    Replies
    1. При нас цените на маските са доста нормални и като количество стигат за доста време. Аз между другото използвах две от моите след срока на годност и нямах никакъв проблем с тях.

      Delete
  3. Стахотно ревю! От доста време съм хвърлила око на тази маска и скоро ще я взема за проба със сигурност!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се да ти хареса :) Благодаря!

      Delete
  4. Наистина ли ако върнеш 5 празни опаковки от тези с рециклиращия символ ще получиш една от 125гр безплатно? А има ли значение какъв грамаж ще са върнатите кутийки?

    ReplyDelete
    Replies
    1. По принцип програмата за рециклиране гласи, че ако върнеш 5 каквито и да е опаковки получаващ безплатна маска, която е 75гр. За съжаление в България пресните маски не се продават, така че доколкото знам получаваш mask of Magnaminty - малка разфасовка. Провери в магазина все пак, за всеки случай.

      Delete
  5. Жени, и аз не забелязах ефект върху пъпките за съжаление, а уж бях чела доста мнения, че помага. Подозирам, че стария вариант, който не е self-preserving и е с парабени е бил по-ефикасен в това отношнение...

    ReplyDelete