A Few Products I Don't Like

February 17, 2015

Здравейте!

Публикациите с любими продукти са не само интересни за четене, но и лесни и приятни за писане. Винаги, когато подготвям нещо такова, неусетно се унасям в процеса, че дори и не усещам как времето е минало. За съжаление няма как всичко, което си купувам да ми е допаднало на 100% и понякога се получава така, че оставам разочарована по една или друга причина.
Такъв е случаят и днес, защото ще ви покажа и разкажа за някои продукти, които не са ми паснали или пък отговорили на очакванията. Част от тях са доста популярни, така че до някаква степен дори изпитвам вина, че не се сработихме.

Причините да не харесвам даден продукт са най-различни, а понякога въпросът дори не опира до нехаресване, а по-скоро до разминаване между представата ми за тях и реалността. При оценяване на качествата на даден продукт взимам в предвид най-различните фактори свързани с него - цена, опаковка, пигментация, действие, количество, издръжливост и въз основа на мнението ми по различните параграфи, израждам цялостни отзиви, които пък от своя страна ме карат да повторя покупката или не. Случвало ми се е да се влюбя в нещо след първото използване, както и обратното - да не го харесам първоначално, а в последствие да се превърне в тотален любимец, а в по-редки случаи мнението ми да е изцяло негативно.
Аз съм от този тип хора, които са на мнение, че могат да вкарат в употреба почти всеки продукт (с изключение на бялата козметика) и не веднъж ми се е случвало да продължавам да използвам нещо независимо, че не се нарежда сред фаворитите ми.


В списъка днес, попаднаха продукти, които избягвам да използвам, нещо в тях ме дразни или пък съм имала различна нагласа за тях. Почти нищо от показаното само по себе си не е ужасно или неизползваемо и съм сигурна, че за част от вас може би върши идеална работа.




Essence XXXL Longlasting Matt Effect - Soft Nude

Харесвам продуктите за устни на Essence и обикновено при всяко прибиране се снабдявам с по нещо тяхно. Така и при последното прибиране през август миналата година се сдобих с гланца от матовата серия в цвят Soft Nude.
Искам да кажа, че върху опаковката е посочен срок на годност от 24 месеца (дори пише до 2017 г) , а днес установих, че миризмата му е доста странна и макар, че мина доста време, откакто го използвах за последно, нямам спомени да бе такава.
Гланцът има текстура подобна на мус, нанася се много лесно върху устните, оставя едно такова приятно кадифено усещане след себе си и дава впечатление, че ще се окаже доста успешен. Това, което на мен изобщо не ми хареса е финиша. Стои точно като мус върху устните, изключително неестествено. Успява да направи устните ми да изглеждат сбръчкани и подчертава всяка една линийка, бучица или сухо петънце. Дразни ме и след като постои известно време, усещам го, не лепне и не тежи, но усещам, че е там и просто не ми е приятно. На всичкото отгоре дори не е и матов, има видим бляскав финиш, което не е нещо лошо, но допълнително допринесе за разминаването между очакванията и действителността.

Maybelline Baby Lips - Pink Punch

Baby Lips е друг продукт, който сам по себе си не е лош, но не се оказа подходящият за мен. Варианта, който аз имам е Pink Punch, има приятен кисело-сладникав мирис и оставя след себе си блед розов отенък. Моите устни обаче не са грам пигментирани, което превръща "бледия отенък" в стряскащо ярко розово, което не просто не ми отива, но и ме прави да изглеждам неадекватно за възрастта ми. Оставяйки цвета настрана, не мога да кажа, че се слави и с някакви невероятни хидратиращи свойства, които да ме подтикнат да го ползвам редовно, поне вкъщи.
Като цяло моето мнение е, че Baby Lips са много удачни за една по-млада аудитория, специално децата и подрастващите биха им се зарадвали много, особено тези, на които така или иначе не им е позволено да носят много грим. Предлагат се най-различни разновидностти,  като част от тях са оцветени, а има и такъв, който е безцветен.
Имах и оранжевия вариант, който между другото ми допада далеч повече, но за съжаление го изгубих преди да успея да си изградя някакви по-цялостни впечатления. В общи линии имам по-успешни и интензивни балсами, към които посягам по-често и този остава на заден план. Все пак ще си дам зор да го изразходвам, дано успея.

EOS - Strawberry Sorbet

Зная, че балсамите на EOS са изключително популярни и обичани, съдържат органични съставки и се отличават с разнообразните си аромати.
Приятен продукт, който действа добре, формата му - на яйце прави нанасянето повече от лесно, аромата - силен, плодов и сладък. При нас един такъв балсам се продава за около 10 евро, което за мен не е цена, която е оправдана и е една от причините, които ме подтикнаха да го включа в този списък. Другата е репутацията му на интензивен, дълбоко хидратиращ продукт, което в моя случай не се оказа така. Не е лош, не е и безполезен, но не е продукт, на който мога да разчитам, че ще спаси устните ми, когато имам нужда от това. Удачен за ежедневна употреба и до там.


Lush - Helping Hands

За крема за ръце на Lush - Helping Hands писах преди няколко месеца, но ако сте пропуснали ревюто ми, ще обобщя, че не попива добре, оставя след себе си мазен филм и има един особен и специфичен аромат, който не ми се нрави. Подходящ е за нанасяне вечер преди лягане и омекотява ръцете добре.
Включвам го в публикацията днес, защото просто не мога да го доизразходвам. Безброй много пъти си поставям за цел да го сложа върху ръцете си и така и не се получава.
Просто не е моят крем, не ми доставя удоволствие да го ползвам и не бих си го купила отново.

Lush - Ultrabland

Друг продукт на Lush, който се оказа неподходящ за мен е балсама им за измиване на лице с пчелен восък.
Според консултантката в магазина, Ultrabland е сред най-продаваните и харесваните им продукти, помня, че ми каза, че е деликатен и може да се използва дори от хора с чувствителна кожа. Съдържа бадемово масло, розова вода, мед, роза дамасцена и т.н., все съставки, които звучат прекрасно.
Мина много време, откакто го използвах и не помня в детайли всички подробности около начина на употреба, но помня, че отмиването ми се стори някак затруднено - първо се използва влажна кърпа, после се отмива с топла вода, но дори и след като съвестно следвах указанията не го почувствах идеално премахнат от лицето си.
В крайна сметка това, което ме отказа да го ползвам е фактът, че ми се появиха болезнени подкожни пъпки, които отдавам на някаква реакция към някоя от съставките му. Жалко, че трябва да го изхвърля пълен, не беше евтин и много се надявах да ми хареса.




Maybelline - Fit Me

Аз съм може би единственият човек на света, който не харесва коректора Fit Me на Maybelline. Чела съм прекрасни отзиви за него, както в родните блогове, така и в чуждестранни такива, напълно съм наясно, че е много обичан и не веднъж съм срещала определението, че е най-сполучливият измежду всички от масовата козметика.
Аз имам номер 10, който се води и най-светлият измежду тези, които се продават тук. На мен ми идва тъмен и дори леко оранжев. Не мога да го използвам върху пъпки или зачервявания, тоест мога, но няма да постигна резултата, който търся. Освен това ми идва и прекалено изсушаващ, докато си правех експерименти с него, опитвайки се все пак да намеря начин да го използвам, няколко пъти го носих в зоната около очите, не ми допадна изобщо как стоеше, изглеждаше прекалено сух и се усещаше прекалено сух. Просто не е за мен, не ми допада нищо в него и в пъти предпочитам останалите коректори, които имам.

YSL - Touche Eclat

Имам коригиращият тъмни кръгове вариант. Откровено ви казвам резултат от този продукт просто не виждам, освен факта, че се насъбира в малките линийки под очите ми и независимо какво сложа отгоре, каква пудра използвам, просто не става. 


Schwarzkopf - Moisture Kick Beauty Balm

Получих тестер на този продукт в една от Glossybox кутиите ми и побързах да го изразходвам като част от Declutter предизвикателството ми. 
Крема се нанася на влажна коса и не се отмива, предназначен е за суха или нормална коса (каквато е и моята в краищата). Защитава косъма от топлинна обработка, подхранва и придава блясък.
Косата ми го изпива за секунди, буквално не си личи, че съм ѝ слагала нещо,  не я прави по-мека, нито по-приятна на допир, нито по-бляскава. 
Не бих заменила спрейовете и маслото си с него и в този смисъл никога не бих си го купила, тъй като резултатите или липсата на такива не оправдават подобна покупка.


Maybelline Leather Effect Color Tattoo - Vintage Plum

Сред най-големите разочарования днес се нареждат и тези кремообразни сенки на Maybelline от серията Leather Effect Color Tattoo, за които вече имам ревю и може да прочетете в него подробности за това какви са причините да не ми допадне. 
Ако трябва съвсем накратко да изброя обаче, то бих казала, че единственото, което ми харесва в него е цвета му. За съжаление по всеки един друг параграф за мен се оказа неуспешен - пигментация, нанасяне, наслагване, издръжливост. Голямо разочарование.


Essence - I Love Extreme Mascara

Този продукт спада в категорията "много ми харесва, ама" и ама-то в моя случай се оказа факта, че ми се размазва под долната мигла. По принцип напоследък този проблем е често срещан при мен и ми се наложи да изхвърля няколко спирали, които просто не ми вършат работа, тази е една от тях. 
Оставяйки това настрана, харесва ми апликатора - аз съм фен на такъв тип, харесва ми и как кара да изглеждат миглите ми, носих го дълго време поради тази причина, предимно, когато излизах за кратко, но в крайна сметка ми се наложи да преустановя употребата, защото "панда" ефекта повече ме дразни, отколкото ми харесва. 

Това бяха всички продукти, които избрах да ви покажа днес. За съжаление част от тях ми се налага да изхвърля - Ultrabland и спиралата на Essence, останалите ще изразходвам стига да имам възможност, но не бих повторила тяхната покупка, тъй като не се оказаха правилните за мен и вече имам техни алтернативи, които са ми в пъти по-любими.

Ще се радвам да споделите с мен кои козметични продукти са ви разочаровали напоследък, а пък ако имате публикация по темата във вашия блог, чувствайте се свободни да ми оставите линк, за да мога да я прочета.

Хубав ден!

24 comments

  1. Ох, напълно споделям мнението ти за балсама ЕОС. Имам този с нар, много си го харесвам, но цената му е неоправдано висока. Имах много напукани устни и изобщо не успя да ги оправи. (което между впрочем едно италианско натурално балсамче направи с едно нанасяне о.О). Ползвам ЕОС само под моливчетата на Мейбълин, много добра комбинация се оказаха :)
    Аз много харесвам и такива постове с разочарования ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Много се радвам, че все пак си му намерила приложение. На мен просто не ми е любим и толкова. Аромата в началото много ме радваше, но колкото повече го използвах, толкова ми ставаше неприятен и за това си дадох пауза, преди да го започна пак. При всички положения ще го използвам, ако беше 2-3 евро, можеше и да си купя някой друг вариант да ми се търкаля в чантата за спешни случаи, но 10 никога.
      Кое е италианското балсамче, от което си доволна?

      Delete
  2. Включвам се към хората, които не харесват EOC нямам представа как изобщо са толкова популярни, на пазара е пълно с много по-добри. Тук въобще не включвам цената! И да ми го подарят, няма да го ползвам, никакъв ефект няма! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Изключително са популярни, дори съм срещала из няколко блога информация за някаква интернет страница, от където могат да бъдат поръчвани. Според мен не си срува разкарването и парите, аз лично не бих го върнала и не мога да кажа, че никаква работа не ми свърши, но просто имам по-добри от него.

      Delete
  3. Злото в мен много обича да се храни с такива постове хахаха И аз се включвам кън недоволните от EOS. Спиралата на Essence се размазва и при мен, но освен това не прави нищо за миглите ми.

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз много обичам такива публикации :) Мисля, че се дължи на факта, че блоговете обикновено толкова ни "продават" какви ли не продукти, та от време на време си е направо глътка свеж въздух да прочетеш, че на някого нещо не му е харесало. Нереално ми се струва всичко да е невероятно и неповторимо и винаги съм съмнителна към такива блогове :)
      Направо изпитвам удовлетворение да прочета, че спиралата се размазва и при някой друг, а не само при мен. В началото не бе толкова зле, но в последните няколко пъти, в които я сложих положението беше направо трагично.

      Delete
  4. Аз съм с тази спирала на Essence в момента и на мен много ми се размазва под долните мигли и просто вече реших да не слагам от нея там.
    EOS не съм ползвала, но Baby Lips са изключително разочароващи. Имам го и аз този яркорозовият все още неотворен, както и безцветният Quenched и черешеовият Cherry Me, с които се мъча вече месеци. Масово прехвалените продукти почти винаги се оказват разочароващи.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Спиралата на мен ми допадна много след първото нанасяне и дори побързах да си купя втора, за да се запася. В началото не се размазваше чак толкова, че да е неизползваема, но последните няколко пъти, в които я слагах бях, се озовах с огромни черни кръгове под очите, предпочитам да не нося спирала, но поне да не изглеждам смешно.
      Baby Lips в Швеция са много популярни. Виждам ги навсякъде, исках да ми харесат, но просто не са моят продукт.

      Delete
  5. На мен Baby Lips никога не са ми грабвали вниманието.
    С Fit Me и аз не успях да се разбера - нито текстурата ми допадна, нито цветът ми пасна... Подарих го на мама, защото има малко повече цвят от мен :) Тя го хареса.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby Lips са окей, но както казах според мен много по-подходящи за дуг тип аудитория.
      Криси, ти си първият човек освен мен, който чувам да не харесва този коректор и до преди да прочета коментара ти, си мислех, че нещо явно не ми е наред.

      Delete
  6. Чудесен пост :) много полезен :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти! Най-обичам такива коментари :)

      Delete
  7. Присъединявам се към мнението ти за Fit Me. Изобщо не ми харесва, не прикрива никакви тъмни кръгове, не озарява изобщо и ми се събира в линиите под окото. Още го мъча, но със сигурност няма да го повторя.
    Също съм съгласна и с мнението ти за Baby Lips. EOS си купих наскоро и още не съм го пробвала, но се надявам да се сработим :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      Радвам се, че споделяш мнението ми за Fit Me, по едно време бях убедена, че нещо не ми е наред. Аз го мъчих няколко пъти, но изобщо не си допаднахме, не съм убедена дори, че ще успея да го изразходвам. Евентуално може да се пробвам да го смесвам с някои от фон дьо тените си с лека покривност, не ми се иска да го изхвърлям без да съм пробвала всички възможни варианти.
      Надявам се EOS за теб да се окаже успешен и да не останеш разочарована :)

      Delete
  8. При мен Fit me е не и да, но може би да, когато е лято. От друга страна почти съм убедена, че когато го ползвах козметичката ми все отбелязваше колко много черни точки имам под очите и то само, докато го ползвах. Аз също няма да го повторя. Обаче исках за друго да те информирам.. 10 не е най-светлият, а 15 и имат разлика в подтоновете. Ако не се лъжа числата с 5 са с розов. Даже вчера ги разглеждах с една приятелка и 10 определено бе по-тъмен и по-оранжев, като цвят.
    На мен Lush Ultrabland също ми го похвалиха и в предвид, че харесвам такива продукти за сваляне на грим, веднага го запомних, но не го купих, защото в сравнение с други опции излизаше доста солено в предвид количеството. Може и да е икономичен, но сега съвсем ми се изпари желанието да го купувам след твоите отзиви :)
    Baby lips и аз не ги харесвам. Писалката на Ив сен Лоран получава толкова противоречиви отзиви от доста време и предпочитам да не я опитвам. Правят и много двойници и сякаш в тях съм по-склонна да инвестирам, но определено продукта бе първи и даде идеята :)
    Спиралите на Есънс още не мога да се наканя да ги пробвам, макар че хич не са скъпи. Вчера си купих острилка на марката и съм много доволна. Аз я харесвам марката, но сякаш повече е за тинейджърската възрастова група :))
    И последно.. EOS на мен пък много ми хареса, макар че очакванията ми бяха за прекалено прехвален продукт. Аз имам с мента и го ползвам през лятото, а колкото до това как хидратира.. определено не бих ползвала само него зимата. Но е изчистен, като състав и е ми дразни устните. За жалост има малка годност, а аз моя съм го забравила при едната ми баба и сега ме яд, че не мога да си го изразходвам, докато мога :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мариета, много ти благодаря за информацията. Не съм и предполагала, че има номер 15, а камо ли пък, че са ги разделили в 2 подтона. Моя го поръчвах онлайн и предположих, че 10 е най-светлият в цялата колекция. Ще хвърля един поглед в магазина другия път, за да ги сравня.
      За Ultrabland просто не знам какво да ти кажа.. Аз нямах възможност дори да видя дали ми харесва или не. Първия път ми се стори приятен, малко странен като усещане, но приятен. Кожата ми реагира остро почти моментално и много се наплаших, пробвах го още веднъж малко след това, резултата бе същия. Не ми се рискува отново, предпочитам да го изхвърля, отколкото да се тормозя и да си вредя.
      Имам острилката на Catrice между другото и много ми харесва. Макар, че една вакса за вежди ѝ разказа играта.
      Радвам се, че EOS се е оказал сполучлив за теб, аз лично не можах да се влюбя в него, не бих го хвърлила, но очаквах по-различен ефект :)

      Delete
  9. На какво отдаваш размазването на спиралите?
    Коректор, твърде влажен ФДТ, от самата спирала?
    В момента при мен ВСИЧКИ спирали се отпечатват около долните мигли (а слагам само на горните). Всичко накуп ми иде да изхвърля ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      Откровено казано нямма представа какво се случва. От лятото миналата година почти няма спирала, която да не ми се размазва. Първо мислех, че е от очилата, но и когато съм с лещи става пак така, после мислех, че може би е свързано с крема ми за очи или фон дьо тен, смених ги, ефект нямаше. Не мога да използвам нито една от спиралите, които ползвах преди. Единственото нещо, което към днешна дата не ми се размазва е на Benefit -They're real. Не ми допада особено много как изглеждат миглите ми с нея, но е по-добре от нищо. Изхвърлих 4 спирали, от които 1 водоустойчива. Видяла съм се в чудо.

      Delete
  10. моето последно голямо разочарование са метеоритите на Guerlain. много шум за нищо и скоро ще пиша за тях (от моя гледна точка) не знам за Fit me, така и не намерих цвят, който да ми пасне, но така се чувствам с метеоритите - онзи 0.002% , на които този продукт не се харесва, или поне не разбирам на какво чак пък толкова дължат огромната си слава

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ги гледам тези метеорити, тествах ги няколко пъти в магазина, знам, че са много популярни, но ми се струват леко странни и така и не се наканих да ги купя, а не е като да не исках. Доста са скъпи и мога да си представя разочарованието ти :(

      Delete
    2. Между другото искам да следя блога ти, но не намирам тази опция. Нямаш и фб страница :(

      Delete
    3. Ох, ами нали съм още новак, не съм накичила всички бутони, които май са за удобство за следване. за bloglovn ли говориш? трябва да се занимая да добавя и друго, освен google+, но още се уча :)
      ще помисля и за Фб страница, но като знам в личната ми колко съм активна...:))

      Delete
    4. Видях, че имаш bloglovin и те последвах, преди това не ми излизаше никаква опция, дори gfc. Всичко е наред вече :)

      Delete
    5. да, съвсем преди дни го добавих. мако съм абориген все още с всички тези неща :)

      Delete