Memebox - My Cute Wishlist 4

February 7, 2015

Здравейте!

Както вече повечето от вас разбраха - Memebox спира доставки извън Америка, Корея и Китай. Поради тази причина публикацията днес е последната, която публикувам и то само, защото вече я бях написала и не ми се иска труда ми да отива на вятъра.
Беше каквото беше, определено научих много и възнамерявам да продължавам да използвам Азиатска козметика, само че трябва да намеря друг източник, който да ме снабдява с нея. Приятно четене!
Днешната доза Корейска козметика идва благодарение на My Cute Wishlist, тематична кутия от Memebox, която предполага съдържанието на възможно най-сладурските продукти, които се предлагат на Азиатския пазар.
Понятието "сладурски" е относително и всеки го разбира по свой собствен начин и в зависимост от собствените си разбирания и виждания. За някои определението се отнася за опаковката на един продукт, както и самата му презентация като цяло, други пък търсят смисъл в името, предназначението или нещо друго.
Моята истина е някъде по средата, но имайки в предвид, че Корейците са пословични със симпатичните опаковки, в които поставят продуктите си, беше ми любопитно да видя от първо лице за какво иде точно реч.

Всъщност това е втората ми кутия от тази поредица, първата, която поръчах бе My Cute Wishlist 2 и честно казано на мен не ми се стори да е нищо особено. Крем за ръце в опаковка с розички, маска за лице в опаковка с нарисувано прасенце, зелено-лилав гланц за устни в кутийка, маска за устни, руж в розова кутийка с изобразено ангелче и измиващ крем за лице, за който така и не разбрах дали спада в тази категория. Като цяло подбора не бе лош, но определено не отговори на представите ми и останах до някъде разочарована.
Защо поръчах My Cute Wishlist 4 не зная, беше преди няколко месеца (ако не сте запознати при поръчка на кутия трябва да изчакате датата ѝ на разпращане, която може да е няколко месеца след поръчката) и почти съм сигурна, че съм улучила някоя промоция, но повече по темата не мога да кажа.




Впечатленията ми този път са по-позитивни, макар че пак "уау" фактора липсва. Самите продукти са полезни от гледна точка на предназначението им, но или явно аз имам странни представи за това що е то сладурска опаковка или очакванията ми са били твърде големи.
Оставяйки настрана всичко това останах доволна, че са включили някои от по-популярните Корейски марки, както и от разнообразието като цяло.

1. Tonymoly - Apple Red Tox Honey Cream 80ml/12$
2. Etude House - Sweet Recipe Candy Stick 2g/5$
3. Yadah - Vita-Whitening Aqua Gel 5ml + Puregreen Moisturizing Cream 5ml. Full Size Products 5ml x 2 ea/24$
4. ddung - Liquid Eye Liner 5ml/12$
5. Holika Holika - Pig-nose Clear Black Head Steam Starter 30ml/6$
6. Pure Smile - Choosy Lip Pack Milk 3ml/1$
7. Pure Smile - Snail Hand Cream Milk 60g/5$
8. Tonymoly - Egg Pore Nose Pack 7ea/4$

Продуктите включени в кутията този път са 8 и според картичката с описанието им 7 от тях са пълноразмерни.


Tonymoly е сред най-известните бюджетни Корейски марки и като цяло голяма част от опаковките на продуктите им са нестандартни и забавни. Представени си в кутията с крема си за лице с мед в ябълкова опаковка, който аз лично съм срещала из няколко блога, така че определено се зарадвах да видя за какво става дума.
Съдържа екстракт от червена ябълка и мед, има текстура сходна с тази на меда. Изпълнява ролята на дневен крем и е дълбоко хидратиращ.
Моят за съжаление се беше разсипал в кутията и ме спаси факта, че бе допълнително опакован в пластмасова торбичка, иначе щеше да се получи голяма мацаница. Успях да го измия и да спася колкото мога от него, което е и най-важното в случая. Вднага след отваряне се усеща приятния ябълков аромат, който е идентичен с този на истинска ябълка, не е химически или изкуствен. На мен ми допада. Консистенцията му е доста интересна - смесица между гел и крем. Формулата е лека и попива бързо в кожата, не оставя мазни следи или неприятно усещане, пробвала съм го върху ръката си и макар и да остави ръката ми по-мека, имам чувството, че попи прекалено бързо. Не съм сигурна колко хидратиращ и подхранващ ще се окаже.


Гланц за устни във формата на бастунче е другият продукт с по-сладурска опаковка, на мен ми се е паднал жълтия вариант - Sour Lemon Candy.
Съдържа екстракти от клен, лимон и захар, изпълнява ролята на блестящ стейн, подхранва и увеличава обема на сухите устни. Не съм го пробвала до този момент и не бих могла да споделя много освен, че мирише добре, очаквах някакъв силно изразен сладко-кисел мирис, което не се оказа така.
Следващи в списъка се нареждат двата тестера на Yadah на техния избелващ крем и избелващ гел. Гелът съдържа какви ли не екстракти - от шипково масло, през екстракти от кактус, до
съставка наречена niacinamide, чието действие ми е непознато, но предполагаемо има озаряващ ефект върху кожата. Кремът от своя страна е обогатен с пчелно млечице, екстракти от кактус и боб, както и брезов сироп. Целта на дуо-то е отново да остави кожата в комфортно състояние, да я озари, направи по-сияйна и видимо здрава.



Никога до този момент не бях получавала очна линия в Memebox кутиите си, така че бях щастлива да тествам нещо малко по-различно, макар че отново смятам, че продукта не отговаря на заложената тематика.
Апликатора е под формата на четка, аз нямам голям опит с точно такива и си представям кошмарните резултати, но поне мога да се поупражнявам ако не друго. Пигментацията е на ниво, формулата ми се струва малко водна, но предполагам, защото продуктът е чисто нов. Направи ми впечатление, че не засъхва особено бързо, поне върху ръката ми, предполагаемо е и водоустойчива.
НolikaHolika e друга популярна Корейска марка. Техният продукт този път е измиващ гел за премахване на черни точки. Трябва да се масажира върху добре намокрено лице за около три минути, а активните съставки би трябвало да почистят порите в дълбочина. Съдържа комплекс от алое вера, който да успокои кожата и да я предпази от дехидратация.
Purederm присъства с маска за устни, имам няколко такива и до момента не съм пробвала нито едина от тях, така че не мога да ви дам допълнителна информация за начина на десйтвие и ефекта им. Кремът за ръце с мляко ми се струва доста интересен, мирише супер приятно, въпреки че съдържа слуз от охлюви и млечни протеинови екстракти. Имам нужда от нов крем, така че нямам търпение да го пробвам.
Последният продукт е отново на Tonymoly и отново е сред емблематичните им - става дума за лентичките за нос с нарисувано яйце върху опаковката. В кутията се съдържат 7 броя и предполагам повечето от вас са наясно как подобни продукти действат.

Това беше всички този път. Както виждате компилацията не е лоша, но не отговаря на темата. Освен това, съдейки по цената на всичко получено, някак си продуктите ми се струват евтини в сравнение с това, което обикновено получавам в другите си кутии, чиято цена е същата.

2 comments

  1. Ябълковия крем го имам от кутията-колаборация Cutie Pie Marzia 2 (взех я, защото беше 19 долара). И моят се беше разсипал, дръжчицата на ябълката беше счупена, но консистенцията ми харесва и сигурно ще си го ползвам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се си спасила каквото можеш. Аз моят го ползвам вече около месец и ми харесва, малко ми лепне веднага след като съм го сложила, но изненадващо остави лицето ми в едно комфортно и сравнително подхранено състояние. Не бих го купила отново, но ще го изразходвам.

      Delete