Real Techniques - The Core Collection

August 28, 2013

Здравейте!

Четките за грим са неизменна част от процедурата по гримиране на много момичета и по-голямата част от нас са във вечно търсене на нови попълнения. Този тип "аксесоари" стават все по-популярни и всевъзможни марки се надпреварват да пуснат своя версия, с която да покорят пазара. До скоро хубавите четки бяха сравнително скъпи, но голямото разнообразие и достъпа на потребителите до различни онлайн магазини, със сигурност смъкнаха цените и към днешна дата може да се сдобиете с повече от приличен комплект без да се налага да похарчите цяла заплата.
Опасното в случая е, че този тип покупки са направо заразни и колкото повече знанията по темата се разширяват, толкова повече човек започва да мисли коя е следващата четка, която задължително трябва да притежава. 
Наивно смятах, че веднъж откривайки това, което ми е необходимо, за да се гримирам успешно, ще се укротя с пазаруването, разбира се само се заблуждавах, защото от тогава до сега съм добавила няколко нови четки към стремглаво разрастващата си колекция. 

Зад Real Techniques, както повечето от вас знаят, седи Samantha Chapman от pixiwoo. Марката предлага четки за грим на бюджетни цени както в комплекти, така и самостоятелно. Ревютата и отзивите на потребители и гримьори, са позитивни и за кратко време се превръщат в култов продукт за много момичета из целият свят.
След дълги колебания и отлагане, в крайна сметка се престраших да направя поръчка и днес ще ви разкажа за първите си впечатления.


Възползвах се от код за намаление, с който разполагах и поръчах от lookfantastic.com един от комплектите им -  The Core Collection, който включва четири четки за лице. Редовната им цена е
£17.84. 

Четките пристигнаха грижливо опаковани в пластмасова кутия, върху гърба, на която има обяснено в детайли предназначението на всяка една от тях. Косъмчетата са изработени от изкуствен материал, средната им част е алуминиева, а дръжката в края има покритие (не мога да определя от кой вид е), което помага за захвата и предотвратява евентуално хлъзгане или изпускане.


Когато за първи път отворих кутията с изненада установих, че всички четки са много по-малки, отколкото си ги представях. Откъм дължина са стандартни, но формата на всички е много мъничка, макар и косъмчетата да са забележително гъсти. Не смятам, че това е нещо лошо, дори смятам, че не малко четки са излишно обемни, но нямаше как обаче да не спомена, че този факт определено ме впечатли.
Въпреки, че са изработени от изкуствен материал всички четки са меки (не по-меки от Ecotools обаче), не дразнят кожата, не драскат и не загрубяват дори след измиване. Като казах измиване, впечатлена съм, че при нито една от тях не забелязах скубане, нито падаща боя. Лесно се пенят при допир с измиващия препарат, изсъхват нормално и не губят формата си.




Комплектът пристигна в черен несесер, който може да се използва за съхранението им, достатъчно компактен е, за да може да бъде подходящ и за пътуване, затваря се плътно и има дръжка за закачане. Има допълнително място за поставяне на екстра четки и дори може да се огъва, след което се превръща в стойка. Определено е интересен бонус и на мен вероятно ще ми влезне в употреба. Самите четки също имат възможност да стоят изправени, благодарение на плоските си дръжки в края, но тъй като са прекалено леки само най-голямата от тях успява да се задържи в това състояние. Върху дръжките с букви е изписано и предназначението им.
Най-голямата и обемна от всички - Buffing Brush е подходяща за нанасяне на фон дьо тен с различни формули - както течен, така и минерален, може да се използва и за поставяне на пудра.
Може да се каже, че това е моят фаворит измежду четирите, работи отлично и ми харесва как е отрязана в горната си част, за да изглежда по-тумбеста, разнася продукта много равномерно и го прелива в кожата без кой знае какви усилия. Много е гъста, косъмчетата са достатъчно пластични, без да се огъват
Мъничката заоблена четка - Contour Brush е подходяща за нанасяне на хайлайтър или бронзираша пудра за нежен и деликатен финиш.
Изненадващо работи отлично с прахообразни продукти, не ги разпрашава излишно и не дълбае в тях, в най-горната си част четката е с изтънен връх, което спомага за поставянето на продукт в не големи зони, при желание обаче (например ако я завъртите с кръгообразни движения в бронзера например), може да обхване и по-широки участъци.

Тънката четка с остър връх - Pointed Foundation Brush е подходяща за нанасяне на фон дьо тен.
Използвам тази четка за коректор, формата ѝ спомага да влезне добре в някой гънки или ъгълчета в зоната на очите, носа, прелива много добре кремообразни продукти. 
На допир се усеща една идея по-изкуствена от останалите, мека е и пластична, но поне на мен лично няма да ми влезне в употреба кой знае колко често.

Най-малката и тъничка четка е - Detailer Brush - може да се използва за нанасяне на червило или коректор в проблемните зони.
Не нанасям червилото си с четка, за това пък ѝ открих идеално приложение за нанасяне на кремообразни сенки под долните мигли, работи отлично с Color Tattoo на Maybelline, както и с пресованите пигменти на L'Oreal.

Не смятам, че конкретно този комплект е за всеки, като цяло само - Buffing и  Contour Brush, наистина си заслужават и ако имах възможност да избирам едва ли щях да се спра на останалите две. Откъм цена обаче не бих могла да се оплаквам, аз платих едва около 13 паунда за всички, което по моите разбирания е повече от разумно.
Мога да определя четките като мултифункционални и подходящи за употреба в различни зони на лицето (дори и очите), както с течни/кремообразни, така и с прахообразни продукти. Написаното върху гърба на кутията е с изцяло ориентировъчен характер и поне аз винаги си ги нагаждам (не само тези, а по принцип) според това, как на мен ми пасват най-добре. 
С течение на времето, колкото повече свиквам с тях, толкова повече начини на употреба откривам, което само може да ме радва. Имам ги от съвсем скоро, но съм с положителни впечатления и определено мога да ги препоръчам.

Все пак мисля, че четките, които се продават индивидуално са доста по-практични и аз лично съм се спряла на няколко, които бих желала да добавя към колекцията си. 
Качеството оправда очакванията ми, намирам марката за много сполучлива и разпали интереса ми.


Тук е моментът, в който искам да вметна нещо изключително важно. Преди известно време ви показах няколко четки, които поръчах от ebay - http://www.rainofmakeup.com/2013/04/ebay.html и които поразително приличат на Real Techniques. След като имах възможност да направя сравнение между тях, мога да кажа, че тези, които аз имам са много идентични с голямата четка за фон дьо тен. Всички са произведени в Китай и подозирам, че действително са правени на едно и също място.
Не са едни и същи, но са еднакво меки и гъсти, "фалшивите" дори са една идея по-меки, както и са малко по-тежки, алуминиевата част е същата, поне на допир.
При всички положения ги препоръчвам с оглед на цената, абстрахирайте се от факта, че имат нещо общо с Real Techniques (може и да имат, може и да нямат), но са наистина с отлично качество и вършат чудесна работа.

13 comments

  1. Експерта е върха,немога да си представя живота вече без нея. И аз скоро ще поръчвам още.

    ReplyDelete
    Replies
    1. При първа възможност ще си я купя, сега заглеждам четките на Zoeva и се опитвам да се въздържа да похарча 100 евро и да си ги купя големия им комплект, много са ми интересни.

      Delete
  2. Невероятно меки, тъкмо ги пробвах тези дни като бях на гости в една приятелка. Ах, искам, искам! Иначе, и аз сега се боря с това чувството в себе си, идва ми да пазарувам ежедневно по нещичко козметично, но засега се държа.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще очаквам и твоите отзиви с интерес, щом се сдобиеш с някоя от четките :)

      Delete
  3. На мен четката за руж много ми харесва, така че нея ти я препоръчвам горещо. Експертът също ми е в списъка за бъдещи покупки ;) Наистина са и хубави четките на това момиче ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за препоръката, ще изчакам да пуснат пак някое намаление и ще се възползвам.

      Delete
  4. Аз иMам експерта и я използвам за ФДТ. Скоро задължително ще си поръчам и тази за пудра. :) Много съм доволна. Чудя се дали да не си поръчам все пак и някое менте, щом ги хвалиш толкова. Има ли някоя от репликите, която да е обемна и да става за пудра? Искам да е възможно най голяма и мека. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не, "ментетата" са по-скоро като тази за фон дьо тен, която съм показала в публикацията.

      Delete
  5. Имам другия сет - с четки за очен грим. Доволна съм и възнамерявам да се сдобия и с този :) И аз смятам, че несесерът е много приятен бонус.

    ReplyDelete
  6. Имам единствено тази за руж и все забравям да поръчам още, защото и аз, като теб съм си в една рутина в гримирането и имам всичко. Но разбира се никога количеството не е достатъчно ;д и любопитство. Имам нужда от допълнителни четки, за да не мия толкова често например.
    Добре ми идва това ревю, тълмо да ми напомни.
    От тази за руж мога да потвърдя, че не падат косми, формата и не се променя иии супер бързо изсъхва. Въобще миенето и е съвсем различно от четките ми на Екотулс ;)

    ReplyDelete
  7. Имам точно този комплект и съм много доволна. Това са първите четки, които притежавам, тъй като не мога много да се гримирам, но ги намирам за чудесни. Използвам предимно най-голямата, но не за разнасяне на фондьотен, а за нанасяне на хайлайтър. Калъфчето е приятно и позволява да се пренасят навсякъде без проблем.

    ReplyDelete
  8. Хоп, тагнах те ;)
    http://residentkonte.blogspot.com/2013/08/liato-2013-tag.html

    ReplyDelete
  9. https://www.facebook.com/beauty.celektt Можете да ги намерите в България и онлайн магазина :)

    ReplyDelete