MAC Haul

August 3, 2013


Здравейте!
Продуктите на МАС винаги са ми били безкрайно интересни, макар че самата аз не пазарувам твърде често от техните магазини. Нямам конкретно обяснение защо това е така, освен факта, че постоянните им нови колекции ме объркват и отблъскват. Не мога да следя постоянно какво се пуска на пазара, какво пък ще се достави в държавата, в която живея или дали ще успея да вредя даси го купя преди лимитираните количества да са изчерпани. Цялата тази ситуация на мен ми идва много сложна и изобщо не ми се занимава.

На тези от вас, които все още нямат опит с марката, мога да препоръчам да се престрашат ако имат възможност, защото колкото и тривиално да звучи, според мен има какво да се пробва.  Не мога да кажа, че всичко тяхно, което съм пробвала ми е харесало на 100%, но попаденията определено са били повече от пропуските, а пък тези, които са попаднали в категорията ми любимци нямат мърдане от там до живот.


Миналата седмица попаднах на интересна промоция в един шведски сайт – 15% лятно намаление на всички марки и продукти и разглеждайки насам натам, прецених, че си струва да се възползвам. Чудих се дали да не си взема нещо по-луксозно, но пък в крайна сметка реших да действам практично и да се насоча към това, от което имам нужда и бих използвала редовно.  Поръчката ми пристигна само за два дни и емоционално разкъсах кутията, за да се добера до всички продукти възможно най-бързо.  



Един от първите продукти на MAC, с които се сдобих бе Face and Body фон дьо тен и до ден той има специално място в сърцето ми. Определено усещах липсата му в живота си и не му мислих прекалено много преди да го сложа в „кошницата“.
Покривността му е минимална, но финиша, който оставя след себе си според мен е несравним с този на нито един друг такъв продукт. Не мога да го нося всекидневно чисто и просто, защото кожата ми не винаги позволява и ако имам пъпки и други несъвършенства, предпочитам друга алтернатива. Когато обаче се чувствам достатъчно уверена се чувствам така все едно съм излязла от корицата на списание – кожата ми сияе, а тенът е изравнен.
Бях пропуснала момента, че разфасовката, в която се предлага е от 50 мл и няма да крия, че останах леко разочарована, получавайки малкото шишенце. Формулата също ми се стори променена, предстои тепърва след по-продължителна употреба да установя дали просто си въобразявам.


Коректорите на MAC са много популярни и моите впечатления се припокриват с общото мнение, че определено си разбират от работата. Като добавим и факта, че разнообразието от налични цветове е много на ниво, не съм изненадана, че много момичета се доверяват именно на тях при избора на такъв продукт.
Реших да си взема нещо, което до момента не съм пробвала и погледа ми се спря на Moisture Cover Concealer, за мое щастие нюанса, който предположих, че би ми паснал бе в наличност и името ми се стори подходящо за това, от което аз имам нужда, така че реших да рискувам. Двоумях се между него и Pro Long Wear, който между другото също възнамерявам да си взема по някое време, за да направя сравнение между двата и да преценя кой би ми харесал повече.
Коректорът е в интересна опаковка подобна на такава на гланц за устни и дори има същия апликатор. Използвах го няколко пъти в зоната под очите, покритието ми се стори леко, но пък формулата ми допадна и действително го усетих много хидратиращ. За съжаление се впи жестоко в малките ми линийки, така че ми предстои по-продължителна работа с него, за да установя дали е за мен или не.


Сенките на MAC са нещо, към което определено не посягам, защото не мога да оправдая пред себе си цената им. Наясно съм, че са култов продукт и не споря, че не са с отлично качество, но за моите нужди, талант и начин на живот да похарча 40 лв само за един единствен цвят е просто несериозно.
Благодарение на баща ми разполагам с два различни нюанса, от които единият не използвам почти никога, а другият може спокойно да се нареди в списъка с най-любимите ми продукти изобщо.  В общи линии съм раздвоена в тази категория и за мен не са нещо, което трябва да притежавам на всяка цена.
Хващайки промоцията обаче се замислих какво тяхно нещо не бих си купила обикновено и като червена лампичка в главата ми светна категорията сенки. Реших, че момента е удачен да направя изключние и си поръчах може би най-популярният им от всички цветове, които предлагат – Satin Taupe. Очаквах в действителност да бъде по-сивкав, той пък се оказа кафеникав и на пръв поглед ми се стори леко – бла. Даже се зачудих за какво пък се набутах изобщо там, където не ми е работа при положение, че имам 15 палитри, които залежават в шкафа. След първият път, в който се гримирах с него обаче си дадох сметка колко не съм била права и колко разкошен е всъщност. Много съм впечатлена признавам си и от формулата и от начина, по който се нанася, от текстурата и от издръжливостта.
Не зная дали не отворих кутията на Пандора с тази си покупка, продължавам да мисля, че цената е твърде висока, но съм склонна да преглътна този момент ако попадна на сенки, които да са достатъчно уникални и да ме грабнат.


Последният продукт, който поръчах е четка. Отново разсъждавах на принципа, че трябва да си купя това, което вечно отлагам и повярвайте ми тази покупка отлагам от цяла вечност.
Четките на MAC в моите очи са много специални и аз съм склонна да платя солената им цена, защото съм се убедила, че вършат работа. До този момент съм имала възможността да пробвам само две от тях – 217 & 219, но и двете са неизменна част от „ритуала“ ми по гримиране. За годините, в които ги притежавам са минали през какво ли не, включително почти ежедневно миене и не са мръднали от първоначалното си състояние. Един косъм не ми е паднал от тях, дръжките не са се разхлабили, не са загубили формата си.
Поръчах четката за нанасяне на сенки – номер 239 - алтернативи, на която притежавам няколко, въпреки това така и до този момент нямах изявен фаворит в тази категория. Използвах я вече няколко пъти и много ми харесва, забелязах разлика в начина, по който се нанася основния ми цвят сенки. Освен това самата четка е много приятна при допир, косъма е мек, мога да кажа, че съм много доволна от покупката и определено препоръчвах да ѝ хвърлите едно око, ако имате необходимост от подобно нещо.

Като изключим коректора, който до момента не успя да ме впечатли, мога да кажа, че съм много доволна от поръчката си. Изненадана съм от себе си, че не се юрнах към някое червило или гланц, от които абсолютно нямам нужда, а вместо това заложих на продукти, които ще ми стигнат за дълго време и ще използвам в ежедневието си. Изкушавам се много дали да не си взема още няколко неща, докато промоцията е валидна, но смятам, че е време отново да си дам малка почивка от пазаруването, за да мога на спокойствие да тествам всичко, с което се сдобих през последните месеци.


Към поръчката получих като бонус няколко тестера, което ме кара да се чувствам сякаш току що ми е пристигнала кутията от Prettybox, липсва само картичката и панделката, за да бъде преживяването пълно.

Ще се радвам да споделите с мен кои са последните продукти на MAC, с които сте се сдобили и изобщо като цяло какви са впечатленията ви от марката. 

7 comments

  1. Честити нови придобивки :)) изглеждат чудесно! ах, ха-ха и аз отдавна ''точа лиги'' по MAC, но както каза, определено не мога да оправдая цената, при положение, че разполагам с премного палитри и гримове. Заради славата и колекционерската стойност, един ден евентуално...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, придобивките са страхотни и след като имах възможност да ги използвам вече няколко дни, съм все по-впечатлена и доволна. Мнението ми за сенките не се е променило, но мога да ти препоръчам ако имаш възможност да си вземеш поне един цвят, който много харесваш и би носила всеки ден, струва си.

      Delete
  2. Четките са си инвестиция, все пак не им минава срока на годност. Satin Taupe е класика и аз го ползвах преди много, но сега предпочитам по-сивкави taupe сенки. Satin taupe понякога е с цвят на синина.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Абсолютно съм съгласна с това, което казваш по темата за четките. Аз като цяло нямам нужда от нищо допълнително в тази категория, защото вече съм открила това, което ми върши работа. Нямам амбиции да ставам колекционер и на всяка цена да притежавам всяка една четка, която МАС пуска, набелязала съм си още само две, които някога в бъдеще със сигурност бих си купила, стига да имам тази възможност и на мен това ми е достатъчно. За мен тази инвестиция е напълно оправдана, защото виждам, че парите ми са добре оползотворени и не бих могла да бъда по-доволна от качеството. Satin Taupe е разкошен, много интересен цвят, който забелязвам доста се променя според светлината и с кои цветове го комбинирам, изненадах се, че ми хареса до такава степен, доволна съм обаче, че няма да ми залежава, възнамерявам да го нося колкото мога по-често.

      Delete
  3. Ехааа, страхотни нещица! Да си ги ползваш с кеф <3

    ReplyDelete
  4. Обожавам им коректорите-много добро покритие имат :)
    http://makeupbyjoanna909.blogspot.com/

    ReplyDelete