Rimmel Apocalips - 501 Stellar

August 11, 2013

Здравейте!

Ох, аз определено имам проблем, щом става дума за продукти за устни. Имам толкова много, че понякога дори се чувствам объркана какво да избера да нося и въпреки това няма сила на света, която да сме откаже от подобни покупки. Винаги, когато съм в настроение да си взема нещо новичко първо се запътвам към щанда с гланцовете и червилата, най-лесно ми е да харча пари за подобни неща, а и разнообразието от марки и формули е толкова огромно, че просто няма как на човек да не му се иска да пробва всичко.


Серията Apocalips е сравнително нова - на пазара е едва от няколко месеца и за кратко време взриви блог пространството. Чела съм безброй ревюта по темата и да ви кажа честно в един момент даже се почувствах сякаш притежавам цялата колекция, без дори да съм виждала на живо червилата. Отлагах тази си покупка много дълго, защото като цяло цветовете са твърде ярки за моят вкус, но пустото любопитство, както винаги надделя и се възползвах от промоцията, която asos бяха пуснали наскоро и поръчах 501 Stellar, който според снимки в интернет ми се стори приемливо крещящ.

Apocalips гланцовете по мои наблюдения представляват течни червила - точно толкова пигментирани, само че съчетани с блясъка на глос. Определено звучи заинтригуващо и концепцията на мен много ми допада, не съм срещала нещо подобно от масовите марки. Опаковките на мен са ми много симпатични - в по-голямата си част черни и изобразяващи формата на диамант, а откъм края се вижда цвета на избраното червило. Съдържанието продукт е 5,5 мл, а цената варира според това от къде ще си го купите. При нас козметиката на Rimmel не се зарежда, така че ми се налага да пазарувам от интернет. Asos.com предлага серията на цена £4.49, feelunique.com за
£5.99.



Първото нещо, което на мен ми направи впечатление бе апликатора, който е стадартен за гланцовете - тоест с гъбичка, само че по средата има отрязана дупка. Нямам конкретна представа защо това е направено по този начин, мога само да спекулирам, че евентуално така се контролира по-добре количеството, което се загребва. Не знам до колко това е така, но поне аз смятам, че продукта равномерно се разпределя навсякъде, заострената предна част на апликатора улеснява очертаването на краищата.
  Забелязах, че в дупчицата оставя и малко количество продукт, може би спомага и за това да не се налага да се пъха апликатора обратно в тубичката. .
Червилото е съвсем леко ароматизирано, нищо приятно или неприятно и аз поне съм изключително доволна от този факт.

Много съм раздвоена в мнението си за този продукт и то откъм формула и начин на представяне, а откъм цвят. Нямам нищо против ярките нюанси, но обикновено залагам на продукти, които не предлагат твърде концентриран пигмент, защото иначе не мога да се възприема как изглеждам. 
Виновна съм, защото знаех, че случая тук далеч не е такъв, а говорим за разтопено червило, което не просто ще бъде много искрящо, много наситено, а направо ще направи устните да се забелязват от далеч почти като светофар. Действително знаех какво да очаквам, но пак бях абсолютно неподготвена за това, което видях в огледалото след първото нанасяне и просто колкото и да се опитвам да се убедя самата себе си, че е за мен - не мога. 


Въпросният Stellar е невероятно красиво крещящо розово, не съдържа никакви брокатени или блестящи частици, финиша е забележително блестящ и то без помощта на никакъв гланц. 
Формулата е като крем, много лека и фина и невероятно кремообразна. Няма и помен от лепнене. Размазва се по устните сякаш е масло, без излишни затруднения. Харесва ми, че не се събира в краищата на устните - нещо, което много често ми се случва на мен и нямам обяснения дали аз съм некадърна в поставянето на червилото или устните ми са с някаква деформирана форма. Не оставя празни петна, които след това трябва да бъдат повтаряни. Едно потапяне в тубичката е напълно достатъчно, за да бъдат устните идеално и равномерно покрити. Аз поне не разполагам с друго червило/гланц, което да разполага с такъв интензитет на цвета си, така че в тази категория наистина нямам какво друго да кажа освен, че съм истински впечатлена. Забелязах, че малко след първоначалното поставяне излезе съвсем леко извън контурите на устните ми, но това не се случва всеки път. Не съм сигурна на какво се дължи - може би аз правя нещо грешно.

Червилото не е рекламирано като стейн и не се предполага, че трябва да издържа цял ден, но с чиста съвест мога да го похваля и да кажа, че останах много изненадана. Всеки път, когато пиете кафе/вода/чай неминуемо ще забележите, че оставя следи върху чашата/бутилката, но дори и след вкусен обяд устните все още имат цвят и дори блясък (макар и не навсякъде). В случай обаче, че НЕ консумирате никаква храна или напитки е твърде вероятно червилото да остане почти в първоначалния си вид за няколко на брой часа и то съвсем непокътнато.
Пада сравнително равномерно, но след ядене благодарение на силния пигмент се оформят леки линийки в краищата.


Като цяло не мога да кажа нещо лошо за това как серията Apocalips се представи след първият ми опит с нея, смятам че дамите, които харесват ярките червила биха останали много доволни от продукт. Конкретно Stellar не е за всеки и ако тепърва смятате да се престрашите да носите такива впечатляващи нюанси - горещо препоръчвам да се ориентирате към нещо друго. Смятам, че на тези с по-тънки устни би изглеждал по-добре, поне в моите представи. Пак казвам, че аз си имам своите въображения и просто няма как да превъзмогна опасенията си отведнъж, но обещавам да работя по въпроса.
Пробвах да го нанеса лекичко като стейн, да опитам да контролирам количеството продукт, така че цвета да се размие - просто ефекта се губи. Това червило е направено, за да привлича погледи и е грехота да се опитвам да пренебрегна този факт.

Ще се радвам да споделите впечатленията си от серията и евентуално да ми препоръчате цвят, който би бил малко по-умерен, много ми се иска да пробвам още нещичко, но просто не ми се рискува така на сляпо.

13 comments

  1. Олее,обожавам ярки червилаа,но дали ги има в България?Ако ги намеря,мисля,че ще се купува задължително.

    ReplyDelete
    Replies
    1. За съжаление ги няма...

      Delete
    2. Нямам представа за съжаление, надявам се ако го няма, то скоро да го пуснат :) В противен случай винаги можеш да си поръчаш :)

      Delete
  2. Много се чудих през щанда на Rimmel дали да не грабна някое и се отказах. Дали не сбърках обаче! :D Точно на този цвят му се каних и аз обаче.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз съм леко несигурна дали е продукт за мен или не. Просто толкова ярки цветове не се вписват в ежедневния ми живот.

      Delete
  3. Звучи, като нещо, което бих харесала и то много ;) Римел пуснаха доста добри продукти за устни последно време, но тяхната козметика е пълна с парабени. Аз някак съм доста повлияна от всичко изчетено на тая тема и се спирам да си купя доста продукти и проверявам редовно всичко :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ох, аз на този етап гледам да изключа парабените от бялата си козметика и продуктите за тяло, дори не съм се замисляла с какво са пълни червилата или сенките, че там вече става страшно.

      Delete
  4. Дано се появят в България скоро, навсякъде са голям бум!!!
    Ивана
    dreamofjoe.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Със сигурност ще се появят, надявам се вносителите да не подценят пазара за пореден път.

      Delete
  5. Уникален цвят просто! Много харсвам точно такъв цвят глосове и червила :)

    http://thingamyjic.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. В такъв случай горещо мога да ти препоръчам да си го купиш, много ще ти хареса.

      Delete
  6. Страхотно е!!!
    Според мен просто не си свикнала да носиш толкова ярки червила, но съм сигурна, че ти стои срахотно!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Нинка :) Опитвам се, ама покрай мен всички ми говорят, че ярките червила не ми отиват и аз сама започнах да си втълпявам разни неща вече.

      Delete